Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
,,Ebben nincsenek tekercsek, kondik, stb. sőt jóformán alig valami, de legalább működik, mindenféle mellékhatás nélkül!"
Akkor mitől működik, mitől lesz jobb a hangkép???
Akkor mitől működik, mitől lesz jobb a hangkép???
A gondolkodás nem megerőltető...
-
gomolalaci
- Fórumlakó

Nekem még tized áron sem kellene semmilyen tápszűrő!zoli73 írta: ↑2024.11.14., csüt. 20:36Kicsit egyoldalúnak éreztem, hogy "leszóltam" ezeket a szűrős elosztókat úgy, hogy nem ajálottam helyette semmit.kpista írta: ↑2024.11.14., csüt. 10:12Sziasztok!
Érdeklődve olvasom az ösvény hsz-eket, ám sajnos nekem a lakást kellene keresztül fúrni.
Ezért azt gondolom, nekem egyszerűbb lenne egy tápszűrő kondicionáló vétele.
Ehhez kérnék tapasztalati segítséget.
Két ötletem volna.
Audioquest 505, ill. Taga PC-5000.
Köszönöm, ha megosztjátok a véleményeteket, ill. tapasztalatokat.
Feltételezve, hogy hálózati elosztód van, ami remélhetőleg mindenféle szűrő nélküli, akkor ajálok elé egy ilyet: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/lesslo ... E8QAvD_BwE
Ebben nincsenek tekercsek, kondik, stb. sőt jóformán alig valami, de legalább működik, mindenféle mellékhatás nélkül!
Én már évek óta használom elégedetten, és semmi negatívumot nem tudok elmondani róla. Ennél még drágább szűrők is csinálnak valamit, ami egy idő után zavaróvá válhat.
A közeljövőben biztosan akciózni fogja a KáCsa audió, rend szerint Back Friday alkalmából, illetve az Ádventi hétvégéken jelentős árengedményt szoktak adni.
Feltételezve, hogy hálózati elosztód van, ami remélhetőleg mindenféle szűrő nélküli, akkor ajálok elé egy ilyet: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/lesslo ... E8QAvD_BwE
Ebben nincsenek tekercsek, kondik, stb. sőt jóformán alig valami, de legalább működik, mindenféle mellékhatás nélkül!
Én már évek óta használom elégedetten, és semmi negatívumot nem tudok elmondani róla. Ennél még drágább szűrők is csinálnak valamit, ami egy idő után zavaróvá válhat.
A közeljövőben biztosan akciózni fogja a KáCsa audió, rend szerint Back Friday alkalmából, illetve az Ádventi hétvégéken jelentős árengedményt szoktak adni.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3263
Kicsit egyoldalúnak éreztem, hogy "leszóltam" ezeket a szűrős elosztókat úgy, hogy nem ajálottam helyette semmit.kpista írta: ↑2024.11.14., csüt. 10:12Sziasztok!
Érdeklődve olvasom az ösvény hsz-eket, ám sajnos nekem a lakást kellene keresztül fúrni.
Két ötletem volna.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Szia,kpista írta: ↑2024.11.14., csüt. 10:12Sziasztok!
Két ötletem volna.
ezek a kondicionálók valójában fojtó tekercsek, de jó nagyok.
Szia,
én nem rég húzattam át az egész házat 3 eres, 2.5-ös MBCU-val. A ház fázis-nulla betápja többször áthurkolva ferrit gyűrűn, a szobámhoz menő még egy gyűrűn áthurkolva van vezetve. A földelés az elosztó dobozban szintén gyűrűn áthurkolva van szét osztva. Vagy igen vagy nem...
Így azt tudom tanácsolni, hogy ha csak ennyit tudsz rááldozni, akkor inkább hagyd a fenébe, mert ezek többet ártanak, mint használnak.
- zoli73
- V.I.P.

Az emlitett két tápszűrő elosztót nem ismerem, de hasonlókkal volt dolgom.kpista írta: ↑2024.11.14., csüt. 10:12Sziasztok!
Két ötletem volna.
Így azt tudom tanácsolni, hogy ha csak ennyit tudsz rááldozni, akkor inkább hagyd a fenébe, mert ezek többet ártanak, mint használnak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Sziasztok!
Két ötletem volna.
Két ötletem volna.
-
gomolalaci
- Fórumlakó

Nálam a vastagabb túl soknak bizonyult a mélyek dúsulása miatt. Én is 2.5 -össel kezdtem, de csőben van, így bármit csőbe tudok húzniRock60 írta: ↑2024.11.13., szer. 16:15Ár/érték arányban tényleg a legjobb, gyakorlatilag nem kerül semmibe.![]()
A 1.5 - es vékony ösvénynek - szerintem.
Szerintem az NHXMH-J 3x2,5mm2 kábellel is érdemes foglalkozni. Ha vastagabb kell akkor ennek a 3x4mm2-es változata. De ha csinálod, akkor minimum 2 ösvényt húzz, ki tudja...
Ha cost no object, akkor széles a skála.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Ár/érték arányban tényleg a legjobb, gyakorlatilag nem kerül semmibe.
-
gomolalaci
- Fórumlakó

Sima, "mezei" 1.5 nm milliméteres MCU.
Nem tudjuk, mennyit szánsz rá...
Én, ha belevágok, akkor a Neotech SOCP 14, vagy 12 - es drótból fogom készíteni, nyilván az más árkategória, mint az előző ajánlatok.
Nem tudjuk, mennyit szánsz rá...
Sziasztok, kb15-20 méteres szakaszon gondolkodom egy tápösvényben. Mit tartotok ár/érték arányban jó kábelnek erre a célra?
Nyolc év fejlesztése, nem 40...
Erősen technokrata, " mérnöki ", mondhatni földhözragadt megközelítés.
Mert ugyebár a kábel se csinálja a hangot, a végén lévő dugó se, az aljzat se, a biztosíték se, hová vezetne az ???
Mint ha 50 évvel ezelőtt járnánk, az akkori tapasztalatok birtokában...
Egy elosztóban van minimum kábel és aljzat, akkor hogy a búbánatba ne múlna rajta a hang ?
istvan01 írta: ↑2024.10.28., hétf. 09:34
Fejlesztő: "nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó.
Nekem itt akadt ki a bullshit mutatóm ... tovább nem is érdekelt. 40év fejlesztés egy elosztóhoz, amibe kellenek kereskedelmi Shucko és IEC hálózati csatlakozók, belső vezetékek, dobozolás ...
Egy elosztó, semmilyen elosztó ne csináljon hangot, ne szóljon bele a hangzásba.
Nyolc év fejlesztése, nem 40...
Erősen technokrata, " mérnöki ", mondhatni földhözragadt megközelítés.
Mert ugyebár a kábel se csinálja a hangot, a végén lévő dugó se, az aljzat se, a biztosíték se, hová vezetne az ???
Mint ha 50 évvel ezelőtt járnánk, az akkori tapasztalatok birtokában...
Egy elosztóban van minimum kábel és aljzat, akkor hogy a búbánatba ne múlna rajta a hang ?
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1298
Már írtam pedig én is párszor róla, ami tapasztalati véleményem volt. Persze a pozitív leírásokkal is el lehet árasztani a netet, de attól még nem válik igazsággá. Max sokan elhiszik/bedőlnek neki.zoli73 írta: ↑2024.10.28., hétf. 08:34Gyuri, ne bosszants kérlek!![]()
Nem tudom mennyire divat ekézni Rudi Bácsi kütyüjét? Még egy olyan tapasztalati véleményt sem olvastam, amiben ekézték volna. Azt meg kell szokni, hogy itt rengeteg olyan vélemény lát napvilágot, ami mögött semmilyen tapasztalat nincs. Sajnos inkább ez utóbbi a divatos.
Rudi Bácsi Zajzárja akár még jó is lehet, én inkább ilyen kommenteket olvastam róla(máshol is, nem csak itt), de mivel még élőben sem láttam, így én nem tudok mit mondani róla.
Ncf-ről csak annyit, nekem csak annyit jelent, hogy "ettől az időtől" készített a cég használhatónak mondható dolgokat (leginkább kábeleket). A ncf-kütyüi nem fognak meg, meg a szlogen sem. Nem minősíteném őket mert nem ismerem őket. Bár nem is törekszem rá. Csak végre, lett az első jobb kábelük (a dsp) amit már használhatónak tartok. Ennyi....
Nekem itt akadt ki a bullshit mutatóm ... tovább nem is érdekelt. 40év fejlesztés egy elosztóhoz, amibe kellenek kereskedelmi Shucko és IEC hálózati csatlakozók, belső vezetékek, dobozolás ... ezek elrendezése és alkatrészek összeválogatása 40 év alatt? A dobozt is le kell gyártani valahol, persze. Aztán látva mandala rajzot, amitől aztán az elosztó még egy szintet lép? Ugyan már.
Egy elosztó, semmilyen elosztó ne csináljon hangot, ne szóljon bele a hangzásba. Tesztelni az ilyet úgy javasolt, hogy A/ be van iktatva az elosztó. B/ ki van iktatva az elosztó. Ezt egy db táplált készülékkel el lehet végezni.
Fejlesztő: "nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó.'kaef2 írta: ↑2024.10.28., hétf. 07:41
Fejlesztő: "nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó. Természetesen tesztelhető !.... jellemzői : Első körben , amit tapasztaltunk : A hihetetlen tér , a hangszerek elhelyezkedése , stb . De miben tud többet a ........ mint a többi elosztó? Jöhet a felvetés ... Nos , a hangszerek érzelmes megszólalása .
"
Nekem itt akadt ki a bullshit mutatóm ... tovább nem is érdekelt. 40év fejlesztés egy elosztóhoz, amibe kellenek kereskedelmi Shucko és IEC hálózati csatlakozók, belső vezetékek, dobozolás ... ezek elrendezése és alkatrészek összeválogatása 40 év alatt? A dobozt is le kell gyártani valahol, persze. Aztán látva mandala rajzot, amitől aztán az elosztó még egy szintet lép? Ugyan már.
Egy elosztó, semmilyen elosztó ne csináljon hangot, ne szóljon bele a hangzásba. Tesztelni az ilyet úgy javasolt, hogy A/ be van iktatva az elosztó. B/ ki van iktatva az elosztó. Ezt egy db táplált készülékkel el lehet végezni.
Azon sem csodálkoznék - ha nem ront a hangon - ha a végén kiöntené valami gyantával.
Talán az lehet e mögött, hogy vélhetően egy elosztóban nagyon kevés alkatrész van, és a fejlesztő talán joggal tart attól, hogy nagyon könnyen lekoppintható, ha meg elárul belőle bármit is, akkor meg pláne.
Azon sem csodálkoznék - ha nem ront a hangon - ha a végén kiöntené valami gyantával.
Nem tudom mennyire divat ekézni Rudi Bácsi kütyüjét? Még egy olyan tapasztalati véleményt sem olvastam, amiben ekézték volna. Azt meg kell szokni, hogy itt rengeteg olyan vélemény lát napvilágot, ami mögött semmilyen tapasztalat nincs. Sajnos inkább ez utóbbi a divatos.
Rudi Bácsi Zajzárja akár még jó is lehet, én inkább ilyen kommenteket olvastam róla(máshol is, nem csak itt), de mivel még élőben sem láttam, így én nem tudok mit mondani róla.
- zoli73
- V.I.P.

Gyuri, ne bosszants kérlek!
Fejlesztő: "nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó. Természetesen tesztelhető !
.... jellemzői : Első körben , amit tapasztaltunk : A hihetetlen tér , a hangszerek elhelyezkedése , stb . De miben tud többet a ........ mint a többi elosztó? Jöhet a felvetés ... Nos , a hangszerek érzelmes megszólalása .
"
Érdeklődő: "Olvastam róla, de szeretnék normális képet is látni róla, ha megoldható. Ha nem tartalmaz titkos összetevőket, akkor esetleg a belsejéről is."
Fejlesztő: "Szia ! A belső tartalma nem publikus . Természetesen meghallgatható , ill tesztelhető . Szép napot !"
Fejlesztő: "ezüst , arany , stb . BOCSÁNAT , a többi nem publikus .
"
Mi a haszontalanabb?
A bullshit műszaki leírás vagy a semmilyen műszaki leírás, bombasztikus, hangzásra vonatkozó állításokkal?
Itt legalább volt valamiféle műszaki duma, na de mit kezdjünk ezzel a hazai tápelosztóval, aminek a kitalálója ennyi műszaki infót ad meg (szó szerinti Facebook párbeszéd idézet):
Fejlesztő: "nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó. Természetesen tesztelhető !
Érdeklődő: "Olvastam róla, de szeretnék normális képet is látni róla, ha megoldható. Ha nem tartalmaz titkos összetevőket, akkor esetleg a belsejéről is."
Fejlesztő: "Szia ! A belső tartalma nem publikus . Természetesen meghallgatható , ill tesztelhető . Szép napot !"
Fejlesztő: "ezüst , arany , stb . BOCSÁNAT , a többi nem publikus .
Mi a haszontalanabb?
A bullshit műszaki leírás vagy a semmilyen műszaki leírás, bombasztikus, hangzásra vonatkozó állításokkal?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6493
Nem értelek, nem hallottál még az audiofil nyomatékkulcsról?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Ha jól látom, hasonló elvet követ és hasonló hozadéka van a hangra, mint Cables tyütyüjének, amit divat oly lelkesen ekézni.
Mert Te olyan ügyes vagy...
Ha jól látom, hasonló elvet követ és hasonló hozadéka van a hangra, mint Cables tyütyüjének, amit divat oly lelkesen ekézni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.28., hétf. 07:21-kor.