A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sziasztok, kb15-20 méteres szakaszon gondolkodom egy tápösvényben. Mit tartotok ár/érték arányban jó kábelnek erre a célra?
Szerintem az NHXMH-J 3x2,5mm2 kábellel is érdemes foglalkozni. Ha vastagabb kell akkor ennek a 3x4mm2-es változata. De ha csinálod, akkor minimum 2 ösvényt húzz, ki tudja...
Ha cost no object, akkor széles a skála.
Sziasztok, kb15-20 méteres szakaszon gondolkodom egy tápösvényben. Mit tartotok ár/érték arányban jó kábelnek erre a célra?
Én, ha belevágok, akkor a Neotech SOCP 14, vagy 12 - es drótból fogom készíteni, nyilván az más árkategória, mint az előző ajánlatok.
Nem tudjuk, mennyit szánsz rá...
Én, ha belevágok, akkor a Neotech SOCP 14, vagy 12 - es drótból fogom készíteni, nyilván az más árkategória, mint az előző ajánlatok.
Nem tudjuk, mennyit szánsz rá...
Fejlesztő:"nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó.
Nekem itt akadt ki a bullshit mutatóm ... tovább nem is érdekelt. 40év fejlesztés egy elosztóhoz, amibe kellenek kereskedelmi Shucko és IEC hálózati csatlakozók, belső vezetékek, dobozolás ...
Egy elosztó, semmilyen elosztó ne csináljon hangot, ne szóljon bele a hangzásba.
Nyolc év fejlesztése, nem 40...
Erősen technokrata, " mérnöki ", mondhatni földhözragadt megközelítés.
Mert ugyebár a kábel se csinálja a hangot, a végén lévő dugó se, az aljzat se, a biztosíték se, hová vezetne az ???
Mint ha 50 évvel ezelőtt járnánk, az akkori tapasztalatok birtokában...
Egy elosztóban van minimum kábel és aljzat, akkor hogy a búbánatba ne múlna rajta a hang ?
Amúgy ezt az elérhetőséget három kattintással, és kb. 10 másodperc alatt találtam.
Mert Te olyan ügyes vagy...
Ha jól látom, hasonló elvet követ és hasonló hozadéka van a hangra, mint Cables tyütyüjének, amit divat oly lelkesen ekézni.
Gyuri, ne bosszants kérlek!
Nem tudom mennyire divat ekézni Rudi Bácsi kütyüjét? Még egy olyan tapasztalati véleményt sem olvastam, amiben ekézték volna. Azt meg kell szokni, hogy itt rengeteg olyan vélemény lát napvilágot, ami mögött semmilyen tapasztalat nincs. Sajnos inkább ez utóbbi a divatos.
Rudi Bácsi Zajzárja akár még jó is lehet, én inkább ilyen kommenteket olvastam róla(máshol is, nem csak itt), de mivel még élőben sem láttam, így én nem tudok mit mondani róla.
Már írtam pedig én is párszor róla, ami tapasztalati véleményem volt. Persze a pozitív leírásokkal is el lehet árasztani a netet, de attól még nem válik igazsággá. Max sokan elhiszik/bedőlnek neki.
Ncf-ről csak annyit, nekem csak annyit jelent, hogy "ettől az időtől" készített a cég használhatónak mondható dolgokat (leginkább kábeleket). A ncf-kütyüi nem fognak meg, meg a szlogen sem. Nem minősíteném őket mert nem ismerem őket. Bár nem is törekszem rá. Csak végre, lett az első jobb kábelük (a dsp) amit már használhatónak tartok. Ennyi....
Fejlesztő:"nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó. Természetesen tesztelhető ! .... jellemzői : Első körben , amit tapasztaltunk : A hihetetlen tér , a hangszerek elhelyezkedése , stb . De miben tud többet a ........ mint a többi elosztó? Jöhet a felvetés ... Nos , a hangszerek érzelmes megszólalása . "
Fejlesztő: "nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó.'
Nekem itt akadt ki a bullshit mutatóm ... tovább nem is érdekelt. 40év fejlesztés egy elosztóhoz, amibe kellenek kereskedelmi Shucko és IEC hálózati csatlakozók, belső vezetékek, dobozolás ... ezek elrendezése és alkatrészek összeválogatása 40 év alatt? A dobozt is le kell gyártani valahol, persze. Aztán látva mandala rajzot, amitől aztán az elosztó még egy szintet lép? Ugyan már.
Egy elosztó, semmilyen elosztó ne csináljon hangot, ne szóljon bele a hangzásba. Tesztelni az ilyet úgy javasolt, hogy A/ be van iktatva az elosztó. B/ ki van iktatva az elosztó. Ezt egy db táplált készülékkel el lehet végezni.
A bullshit műszaki leírás vagy a semmilyen műszaki leírás, bombasztikus, hangzásra vonatkozó állításokkal?
Talán az lehet e mögött, hogy vélhetően egy elosztóban nagyon kevés alkatrész van, és a fejlesztő talán joggal tart attól, hogy nagyon könnyen lekoppintható, ha meg elárul belőle bármit is, akkor meg pláne.
Azon sem csodálkoznék - ha nem ront a hangon - ha a végén kiöntené valami gyantával.
Amúgy ezt az elérhetőséget három kattintással, és kb. 10 másodperc alatt találtam.
Mert Te olyan ügyes vagy...
Ha jól látom, hasonló elvet követ és hasonló hozadéka van a hangra, mint Cables tyütyüjének, amit divat oly lelkesen ekézni.
Gyuri, ne bosszants kérlek!
Nem tudom mennyire divat ekézni Rudi Bácsi kütyüjét? Még egy olyan tapasztalati véleményt sem olvastam, amiben ekézték volna. Azt meg kell szokni, hogy itt rengeteg olyan vélemény lát napvilágot, ami mögött semmilyen tapasztalat nincs. Sajnos inkább ez utóbbi a divatos.
Rudi Bácsi Zajzárja akár még jó is lehet, én inkább ilyen kommenteket olvastam róla(máshol is, nem csak itt), de mivel még élőben sem láttam, így én nem tudok mit mondani róla.
"3. Az NCF Clear Line testét és házát T10 rozsdamentes acél csavar és anya zárja. A gyártó úgy húzta meg
ezeket, hogy optimális nyomatékkal a lehető legjobb hangminőséget nyújtsa."
Nem értelek, nem hallottál még az audiofil nyomatékkulcsról?
Itt legalább volt valamiféle műszaki duma, na de mit kezdjünk ezzel a hazai tápelosztóval, aminek a kitalálója ennyi műszaki infót ad meg (szó szerinti Facebook párbeszéd idézet):
Fejlesztő:"nyolc év fejlesztése , 40 - év hifizés , és nagyon sok pénz elköltése , eredménye az elosztó. Természetesen tesztelhető ! .... jellemzői : Első körben , amit tapasztaltunk : A hihetetlen tér , a hangszerek elhelyezkedése , stb . De miben tud többet a ........ mint a többi elosztó? Jöhet a felvetés ... Nos , a hangszerek érzelmes megszólalása . "
Érdeklődő:"Olvastam róla, de szeretnék normális képet is látni róla, ha megoldható. Ha nem tartalmaz titkos összetevőket, akkor esetleg a belsejéről is."
Fejlesztő:"Szia ! A belső tartalma nem publikus . Természetesen meghallgatható , ill tesztelhető . Szép napot !" Fejlesztő:"ezüst , arany , stb . BOCSÁNAT , a többi nem publikus ."
Mi a haszontalanabb?
A bullshit műszaki leírás vagy a semmilyen műszaki leírás, bombasztikus, hangzásra vonatkozó állításokkal?
"3. Az NCF Clear Line testét és házát T10 rozsdamentes acél csavar és anya zárja. A gyártó úgy húzta meg
Az lehetetlen, hogy mindenhol optimális legyen !
Azt úgy lehet, hogy pl. Bach hallgatásánál 1.2 , Zappanál 1.9, Strawinskynél 1.5 Nm - el kell meghúzni. Keményebb rocknál meg legalább 2.5 - el...
Itt lejebb görgetve olvashatsz róla. A Furutech saját fejlesztése, és számtalan eszközben alkalmazza. https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... 6iDUG-R4ni
Ha tényleg érdekel, akkor ez neked sem került volna több fáradtságba.
Azért ettől dobtam egy hátast:
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Bevallom, én nem néztem utána, hogy miket írnak róla. Mivel az elosztóm is NCF-es Furutech, így már jó ideje el volt döntve, hogy ha konnektor vásárlásra kerül a sor, akkor ez lesz. A hatásán fellelkesülve, további, távlati tervek között szerepel 1-2 NCF Booster gyűrű, ill. az elosztó szabadon maradt egy aljzatába, egy NCF dugó szűrő beszerzése.
Említed a mély, telt, dinamikus hangot. Tegnap este Paco De Lucia-t hallgattam, és ilyen telt, testes gitárhangot még hallottam a rendszeremből, így igen, ezt a testességet, nagyobb hangtömeget, is a pozitívumaihoz lehet írni.
Ezek a Project V1, és DPS micsodak? Nekem sajnos nem mondanak semmit, belinkelhetnéd mire gondolsz.
Közben megtaláltam, hálózati kábelek...
Ezzel az ncf dologgal tudott a Furutech elkezdeni érdekelni... Végre elértek egy jó szintre. Mégha kissé lemaradva is.
Mihez képest?
Mondjuk hozzád?
Mint a legnagyobb önjelölt /most azt írnám,hogy f...fej/ de inkább MINDENTUDÓT IS írok.
Gondolom a tükörbe nézve ez jutott eszedbe. :) és ne fogd vissza magad, hisz ez csak egy fórum.
Ezzel az ncf dologgal tudott a Furutech elkezdeni érdekelni... Végre elértek egy jó szintre. Mégha kissé lemaradva is.
Mihez képest?
Mondjuk hozzád?
Mint a legnagyobb önjelölt /most azt írnám,hogy f...fej/ de inkább MINDENTUDÓT IS írok.
Gyerekek, gyerekek, szeressétek egymást !
És főleg mesélje már el valaki, mi az az NCF, és mire jó ?
Itt lejebb görgetve olvashatsz róla. A Furutech saját fejlesztése, és számtalan eszközben alkalmazza. https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... 6iDUG-R4ni
Ha tényleg érdekel, akkor ez neked sem került volna több fáradtságba.
Kár... Bár az ncf-ekről jókat írnak mindenhol.
Még nem üzemeltem be őket, de remélem hozzák az elvártakat. Főleg a kábelében bízom. Takinál hallgatva jól szólt... Mélyen/telten és piszok dinamikusan. Úgy tudom a Project v1 a csúcsa. De "beérem" a dps - el... :)
Bevallom, én nem néztem utána, hogy miket írnak róla. Mivel az elosztóm is NCF-es Furutech, így már jó ideje el volt döntve, hogy ha konnektor vásárlásra kerül a sor, akkor ez lesz. A hatásán fellelkesülve, további, távlati tervek között szerepel 1-2 NCF Booster gyűrű, ill. az elosztó szabadon maradt egy aljzatába, egy NCF dugó szűrő beszerzése.
Említed a mély, telt, dinamikus hangot. Tegnap este Paco De Lucia-t hallgattam, és ilyen telt, testes gitárhangot még hallottam a rendszeremből, így igen, ezt a testességet, nagyobb hangtömeget, is a pozitívumaihoz lehet írni.
Ezek a Project V1, és DPS micsodak? Nekem sajnos nem mondanak semmit, belinkelhetnéd mire gondolsz.
Mihez képest?
Mondjuk hozzád?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Még nem üzemeltem be őket, de remélem hozzák az elvártakat. Főleg a kábelében bízom. Takinál hallgatva jól szólt... Mélyen/telten és piszok dinamikusan. Úgy tudom a Project v1 a csúcsa. De "beérem" a dps - el... :)
Az tény, hogy az utóbbi időben terjesztették ki az NCF technológia alkamazását más termékekre is, de már nagyon nem újkeletű. A fali, és beépíthető konnektorokban, az elosztókban, a direk erre a célra gyártott booster gyűrűben már több éve elérhető.
Nem, ez nem negatívum, és nem nagyom tudom máshogyan megfogalmazni. Talán körülírni tudnám, de attól csak bonyolultabb lenne, így attól inkább eltekintenék. Egyezzünk ki abban, hogy csak pozitív hozadéka van a cserének.