Vinkler írta: ↑2021.01.18., hétf. 17:27
Aszpirin írta: ↑2021.01.18., hétf. 10:57
Már én is bánom, egyre több rosszat olvasok róla. Pedig ez a fórum nagyon benne van abban, hogy az Octi lett a B6 Passat helyett, szóval legalább van kit hibáztatnom
Ha csak annyi lenne a gond, amiket a linkelt ítélet írója írt, akkor azt tuti megoldom "okosba'", hogy defaultból ki legyenek kapcsolva a hülye asszisztensek. De sajnos a váltóról (pontosabban a hétköznapi helyzetekben való működéséről) sem sok jót olvastam... pedig arra háklis vagyok. És hozzá vagyok szokva a bömös ZF 8HP váltójához, aminél én még jobbat nem tapasztaltam (vezetés szempontjából), pedig NAGYON sok autómataváltós autót vezettem már hosszabb-rövidebb ideig (a sajátokon kívül megszámlálhatatlan bérautót... DSG-s VW-ket is, és érdekes módon azzal nem tapasztaltam problémát, bár ez asszem egy újabb DSG váltó, mint amiket én vezettem...)
Április végén jön meg a mostani állapot szerint, addig hátha javítanak ezeken a (szerintem alapvetően szoftveres) hibákon... szóval abban bízom, hogy TALÁN a 2021-es modellév egy picit már jobb lesz.
Folyamatosan jönnek a frissítések, pár hónap alatt elvileg megoldanak minden anomáliát.
A mostani Passat nem B6, hanem a 2 generációval fiatalabb B8. Szerintem az egyik legjobban sikerült passat és, ha jól emlékszem én a mellett voksoltam...
Bocs, a B6 egy elgépelés volt.
Mindegy, hogy ki mire voksolt, mert a szmájli az szmájli (persze hogy csak magamat hibáztatom, ha rosszul döntöttem). Az igazság az, hogy a mostani Passat is "uncsi" nekem, az Octavia 4 jobban megtetszett... Viszont azzal a duplaaljú csomagtartóval, amit kifelejtettem a rendelésből, tényleg meg foglak keresni, hátha tudtok vele valamit kezdeni utólag...
Annak örülök, hogy jönnek a frissítések folyamatosan, és remélhetőleg amire én megkapom (még 3 és fél hónap), már sokkal jobb lesz az állapot.
Váltó: a BMW-n is megszoktam, hogy gyakran használom a váltó sport üzemmódját (nem a teljes "SPORT" profilt, bár az is van, azt nem igazán), ha tényleg dinamikusan akarok előzni, mert úgy még gyorsabban reagál (és soha nem rakja 8-asba, az csak a nem-sport váltókar-állásban van). Egész egyszerűen közvetlenül előzés előtt átkattintom a váltókart a sport-állásba, aztán ha befejeztem az előzést, akkor vissza. Az "átkattintás" után a reakció azonnali, még gázadás előtt visszavált... Az új octinál is ugye most egyetlen pöccentés a sport váltó-mód, és egy másik vissza, szóval ha arra ugyanolyan jól regál a DSG mint a ZF, akkor azt tuti használni fogom. Ha nem, akkor lehet hogy megtanulok a fülekkel váltani (amúgy a fülek normál módban is működnek, vagy csak sport módban, mint a bömösnél?)
A manuális váltást viszont bevallom épp csak kipróbáltam, de nem használom, mert az automata váltónak az automata váltás a lényege

és a ZF 8HP váltóval soha nem éreztem igényét a manuális váltásnak. Igaz, én nem is kértem váltófüleket a kormányra (a BMW-nél ez is opció, aber natürlich), így az egyébként elektronikus váltókarral tudnék manuálisan váltogatni kizárólag sport váltómódban...