Lehet, sőt biztosan sok is

Lehet, sőt biztosan sok is
Drámainak nem nevezném a helyzetet,de hallható különbség van. Ki kell próbálni!La_Valse írta: ↑2024.05.05., vas. 21:46Mennyire drámai a helyzet, adhatnál valami becslést a frekvenciára.béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 09:0412 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.
Mennyire drámai a helyzet, adhatnál valami becslést a frekvenciára.béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 09:0412 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.
A második tippem nekem is az lett volna...béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 20:56
Véleményem szerint sokkal jobban járnál a lapos fehér kácsás kábellel. De ez az én saját véleményem!
A lapos kácsásból van 2,5 ös is az is elég és olcsóbb is.
Igen halkabb lesz főleg magasfrekvencián,dinamikai visszaesés is várható. Ezt nem lehet erősítővel kompenzálni. De ha ezzel együtt tudsz élni szólni -szólni fog az 1,54m2 el is. Véleményem szerint sokkal jobban járnál a lapos fehér kácsás kábellel. De ez az én saját véleményem!
12 méter távolságra kevés lesz az 1,54m2!
12 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.sakab írta: ↑2024.05.04., szomb. 20:48Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Álmennyezetbe vezetném el a hátsó 2 hangfal kábeleit és tanácstalan vagyok, hogy milyen keresztmetszetet válasszak.
Dali Spektor, vagy ikon lesz hátul. Valami ilyesmi:
Az áthidalandó távolság az 12m.
Egy házimozi erősítő lenne jelenleg Denon 3312, de ez hamarosan cserés lesz feljebb lépés miatt.
Amik szóba jönnek a kácsánál:
Szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
Én nem látom indokoltnak a 4 mm2, vagy a fölötti keresztmetszetet, én ezekből talán a Furu FS 303 - at választanám,..
Nekem volt ilyen kábelem a Kácsától(hazai hivatalos forgalmazó), és a képeid alapján én eredetinek mondanám. Amúgy kipróbáltad? Hozza az általad elvártakat?banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Szerintem a legtöbbet hamisított kábel az AQ.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 19:28Teljesen egyetértek veled, viszont a nyelvet nem beszélem annyira, hogy esetleg egy bonyolult vàlaszt kapok tőle, hogy azt én teljesen megértsem!istvan01 írta: ↑2024.05.04., szomb. 13:56Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Végső esetben elmennék egy holland AQ kereskedőhöz, bemutatni, hátha lát rajta fake jelet.
A hirdetésben 1 méter szerepelt, vagy a dobozon làttam az egy méteres feliratot, és ez alapjàn vettem meg. Mivel a hollandom nem szàz szàzalék, előtte egy picit szeretnék tàjékozodni, van e alapom reklamàlni....szoktak e ilyen kàbeleket hamisìtani stb
Teljesen egyetértek veled, viszont a nyelvet nem beszélem annyira, hogy esetleg egy bonyolult vàlaszt kapok tőle, hogy azt én teljesen megértsem!istvan01 írta: ↑2024.05.04., szomb. 13:56Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
Csatolok pàr képet
Végső esetben elmennék egy holland AQ kereskedőhöz, bemutatni, hátha lát rajta fake jelet.
Igen a fényképen nem làtszik de minden dugó végén ott a red river felirat. Marktplaats ról vettem, ez itt olyan mint a jófogàs. A hirdető 18 éve aktìv, és több mint szàz értékelés utàn 5 csillagos!denesdr írta: ↑2024.05.04., szomb. 13:57Annyira nem ismerem az AQ kábeleket, de a gyártó honlapján fellelhető képek alapján a kábelek csatlakozóin a típus mindig feliratozva van, a tiéden (legalábbis a feltöltött képeken) ez nem látszik.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. ...
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele?
Egyébként honnan vetted?
Annyira nem ismerem az AQ kábeleket, de a gyártó honlapján fellelhető képek alapján a kábelek csatlakozóin a típus mindig feliratozva van, a tiéden (legalábbis a feltöltött képeken) ez nem látszik.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. ...
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele?
Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
Csatolok pàr képet
Az USB3-as adapter dolog tuti igaz, ha a tévé tudja kezelni az USB-s network adaptereket, de ha csak a sebesség a lényeg, elmondanám, hogy nálam a 2Gbps stabilan jött 20m hosszú Cat5e dróton is, a a bázisállomás 2.5 Gb-es ethernet portjába dugva egyik végét, a másikat pedig egy Baseus 2.5GBASE-T - TB3 (USB-c) adapterrel a gépbe. Azóta a Cat5e helyett Cat6a-n megy ugyanaz, illetve közbeiktatva egy Zyxel 2.5 Gbps-es switch-et.Shimano írta: ↑2024.04.12., pén. 21:16Utána olvastam,és szinte mindenütt azt írják hogy a 100mbps több mint elég a legelterjedtebb streaming szolgáltatásokhoz,de ha jó a wifi,akkor felesleges a kábelt erőltetni.Az lg egyébként min cat 7-es kábelt javasol.Egyik fórumon azt is írták hogy egy usb3-as adapterrel jóval nagyobb sebesség érhető el.Hogy ebben van e igazság nem tudom,mert nem igazán vagyok képben ez ügyben,de mivel elég stabil és gyors a wifim,ezek után lehet el is engedem ezt a kábeles vonalat.Mondjuk nem nagy kaland kipróbálni,így akár ki is próbálhatom.
Min 4-5m kellett,de ki is próbáltam egy ilyennel,és semmivel sem jobb mint a wifi kapcsolat,így ez megy is majd a mediaboxba.Kíváncsi leszek hogy ez a visszanézéskor hoz e valami pluszt,mert a visszanézett műsor érezhetően gyengébb mint az élő azzal a cat dróttal amit bekötöttek anno.tonee73 írta: ↑2024.04.13., szomb. 19:33Nem tudom milyen hosszú kábel kell, ide most dobtak fel egy pár 1m-es darabot:
viewtopic.php?f=64&t=202794
Szerk.gomolalaci írta: ↑2024.04.18., csüt. 20:36Igen, az MCU minél vastagabb, annál rosszabbul szól. De ez érvényes bármelyik (IC, táp, digit) drótra.
Nem Te írtad, bocsánat! De attól még lehet jó isRock60 írta: ↑2024.04.19., pén. 09:19Nálam az MCU jobb volt 2.5 - ben, mint a 1.5 - es, de ezen nem veszünk össze.gomolalaci írta: ↑2024.04.18., csüt. 20:36
Igen, az MCU minél vastagabb, annál rosszabbul szól. De ez érvényes bármelyik (IC, táp, digit) drótra.
Az is igaz, hogy nálam annyiban változott a leányzó fekvése, hogy lepucoltam róla a gyári szigetelést és dupla pamutszigetelést tettem rá.
Ez nyilván mind a két vastagságúnak jót tett.
Én is hasonlítgattam más drótoknál is a vékonyabb - vastagabb kérdést, nem egyértelmű a vékonyabb előnye.
Azon is elméláztam közben, hogy az Oyaide gyári kanóca asszem 4.5 - es, és nem mondanám rossz hangú drótnak és ha jól emlékszem az Acrolink is hasonló keresztmetszetű.
NEM írogatunk bele a másik hozzászólásába, pl. " A 1.5 - es meg még jobban ! " , a felületes szemlélő, azt hihetné, hogy én írtam ...![]()
Abszolút igazság talán nincsen, hogy az egyik sodrott a másik sodrottnál miért szól jobban, vagy rosszabbul, azt nem tudom.SoundMania írta: ↑2024.04.19., pén. 16:57
Az Acrolink 100 szálból adja ki, nem olyan vastagok azok a szálak. Vz 80, Spx 120 szál...
Persze az össz vastagságuk több mint a kisebb szintű, rosszabb hangú olcsóbb márkatársaik.
Szóval most mi akkor az igazság? :)