Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A kék színű szövött borítást még le kell tekerni.
A kék szövet pont ideális 2. szigetelésnek; én nem szedném le.
De le kell!
-mert egyébként nem tudom szétbontani az ereket
-nem tetszik a kék szín
-a narancs héj levágásakor ez is sérül és foszlik a bevágásnál
-kellemetlen szúrós tapintású, én kidobtam.
Kábelezzünk
Ez is működik!
Valami jobbfajta befőttesüveg nem helyettesítheti?
...vagy bögre homokkal feltöltve. Én eddig gyerek fa építőkockákat használtam, de ez valamiért jobb. Talán a pici kontaktus a talajjal vagy a könnyű súly. Egyébként nem üveg valami akril lehet.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Ez is működik!
Valami jobbfajta befőttesüveg nem helyettesítheti?
Kábelezzünk
A kék színű szövött borítást még le kell tekerni.
A kék szövet pont ideális 2. szigetelésnek; én nem szedném le.
Kábelezzünk
Ez az alátámasztás nekem is tetszik!Ki gyártja?
A Siltechről meg az a véleményem, hogy nemcsak rendszerfüggő, hanem inkább "emberfüggő", azaz vagy egyértelműen teszik, vagy egyértelműen nem. Egyetlen egy helyen hallottam eddig, ahol tetszett, de a tulaj saját bevallása szerint a rárakott shakti online-okat leszedve már neki se tetszik igazán.
http://www.cabletower.com/
.de itthon Tamás Sándor kétféle kerámia kitámasztót is árul. Azokat nem hallottam, de ez működik.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5225
Kábelezzünk
Ez az alátámasztás nekem is tetszik!
Ki gyártja?
A Siltechről meg az a véleményem, hogy nemcsak rendszerfüggő, hanem inkább "emberfüggő", azaz vagy egyértelműen teszik, vagy egyértelműen nem. Egyetlen egy helyen hallottam eddig, ahol tetszett, de a tulaj saját bevallása szerint a rárakott shakti online-okat leszedve már neki se tetszik annyira.
Kábelezzünk
Ez is működik!
Kábelezzünk
Csövi rátapintott a lényegre, a Siltech nagyon rendszerfüggő. Egy ismerősöm szerint a felsőbb kategóriájú drótjaik nagyon jók, mentesek az olcsóbbak "Silteches" vonásaitól, ezért sokan pont ezért nem szeretik őket mert "túl" semlegesek, de én az olcsóbbakban is ezt keresem amennyire lehet.
Igen toroid a hálózati leválasztóm.
Kábelezzünk
ime
Kábelezzünk
A Siltech hang nagyon rendszerfüggő nálam se jön be. Visszhangos, csörömpölős hangja volt. Igaz nálam valami olcsóbb összekötő járt + van egy régebbi hálózatim is SPO-18M. Ebből késztettem elosztót. Most az van a TVhez mert hangra nem volt jó. De másnál a AC10 Fantasyk véreztek el. Szóval ezt is rendszerbe kell kezelni.
Kábelezzünk
Nálam nem vált be, a nagyobb Siltech-ek biztosan jobbak. Az idegesítő hangon azt értettem, hogy nem voltak igazi csendek, folyton szólt a kábel, nehéz ezt leírni, de mivel egymástól függetlenül egy ismerősömnek is ugyanaz volt a tapasztalata egy teljesen más rendszerben, így ezt a kábelnek könyveltem el. Elfogultság nagyúr, én is mostanság láttam be tévedéseimet a drótokkal kapcsolatban, szerintem se próbáld ki a tűzállót mert akkor lehet, hogy el kellene adnod a Siltech-eket . Igen szokott néha búgni a trafó, van amikor nincs hangja van amikor nagyon búg, egy kavicsos dobozban van
Ez az elfogultság azért 15 éves tapasztalással van megalapozva, de egyébként nem ez a lényeg, hanem a hang. Ha gondolod, gyere el, szívesen megmutatom.
A trafózúgás három fontosabb oka, a terhelés maga, a hálózati áram torzítása, és a legerősebb a hálózatban a DC szint, ami erősen ingadozó. Ha toroid a leválasztód, akkor az még jobban érzékeny a hálózati DC-re. Tudok javasolni egy jól bevált egyszerű DC blockolót, te is megépítheted. Ha érdekel, privátban elküldöm.
Kábelezzünk
Nálam nem vált be, a nagyobb Siltech-ek biztosan jobbak. Az idegesítő hangon azt értettem, hogy nem voltak igazi csendek, folyton szólt a kábel, nehéz ezt leírni, de mivel egymástól függetlenül egy ismerősömnek is ugyanaz volt a tapasztalata egy teljesen más rendszerben, így ezt a kábelnek könyveltem el. Elfogultság nagyúr, én is mostanság láttam be tévedéseimet a drótokkal kapcsolatban, szerintem se próbáld ki a tűzállót mert akkor lehet, hogy el kellene adnod a Siltech-eket . Igen szokott néha búgni a trafó, van amikor nincs hangja van amikor nagyon búg, egy kavicsos dobozban van
Kábelezzünk
István,
A leválasztótrafó 0-230V-os.
Bigi,
Hasonló irányban mozdult a hang mint a hsz drótnál, nyílt, nagyon dinamikus hang, sok levegővel, pont ez hiányzott eddig soha ne legyen rosszabb hálózatim pedig még csak a PC-n cseréltem le, az erősítő hátra van. Mégegyszer köszi a tippet bejött
gnagy,
Szerintem elég a 2x1,5-ös.
Azért nekem meglepő amit írsz az SPX20-ról, de lehet hogy nálad úgy viselkedett. Természetesen nem próbáltam ki az itthon elérhető kábelek 50%-át sem, meg én bevallottan Siltech elfogult vagyok, nekem eddig minden kategóriában és upgradben megelégedést okoztak, lehet hogy nem olcsók, de megbízható és jó a hanguak. Merevdrótos és sodrott, ilyen-olyan konfigurációval én is kísérletezgettem a hálózatinál (ez a tűzálló még nem volt a kezemben), de komoly javulásokat nem okoztak. Ehhez képest az első SPX30-am amikor 6évvel ezelőtt bekerült a rendszerbe, nagyobb változást hozott mint bármelyik addig nálam járt interconnect és ez még a PPP előtti időben volt.
A Siltech hálózatiban volt egy érdekes tapasztalatom, az SPX30, ami újabb és jobbnak mondott, az nem igazán jó nagyobb áramokhoz, viszont kis fogyasztásúhoz kiváló. Az SPX20 meg jóval olcsóbb is, már mint Siltech-en belül.
A szimmetrikus kimenettel valamivel jobb a trafó szűrés foka, viszont csak kettős szigetélésű készülékre biztonságos, a csöveseknél néha baj lehet. Nem búg a leválasztó trafód?
Kábelezzünk
István,
A leválasztótrafó 0-230V-os.
Bigi,
Hasonló irányban mozdult a hang mint a hsz drótnál, nyílt, nagyon dinamikus hang, sok levegővel, pont ez hiányzott eddig soha ne legyen rosszabb hálózatim pedig még csak a PC-n cseréltem le, az erősítő hátra van. Mégegyszer köszi a tippet bejött
gnagy,
Szerintem elég a 2x1,5-ös.
Kábelezzünk
István, ha jól tudom te Siltech SPX20-at használsz hálókábelnek? A tűzállót már próbáltad? Mert nálam járt nem rég egy Siltech 20-as de még a régi háló kábelemtől is rosszabb volt, nem tudom mi nem tetszett benne de idegesítő volt (nem csak szerintem és csak nálam). Lehet hogy a csöves környezetben ez nem jön át? Mert ahogyan elnézem nem rossz cuccaid vannak, de a kicsi Siltechtől még ez a tűzálló is fényévekkel jobb, kíváncsi vagyok miért döntöttél mellette.
Kábelezzünk
István,
Muszáj szétszedni egyébként használhatatlanul merev, nos bekötöttem hát mit mondjak így frissen is nagyon-nagyon ott van
Kábelezzünk
Az árnyékolást eltettem hátha jó lesz még valamire, a réz szalag kifejezetten hasznos lehet. A kék színű szövött borítást még le kell tekerni.
Az árnyékolás leszedését hálózati kábelnél nem értem. A többi kábelfajtánál lehet hasznos, de pont a hálózati az aminél nagyon fontos, ne sugározzon szanaszét a szobában, erre az árnyékolás (néha kettőzötten) nagyon jó.
A leválasztó trafód szekundere szimmetrikus 115V-0-115V vagy 0-230V-os?
Kábelezzünk
A tűzállóból a 1.5mm-es javallott hangfalhoz.
Bigi,
Nekem hálózatihoz, maximum 1méter kell, sokkal jobb a 2-2,5méter mert mi a francot csináljak a fölöslegesen tekergőző méterekkel, tekerjem föl?
Ja és a kibontott ereket, miután összesodortam, az érintésvédelem miatt nem ártana még egy plusz szigetelést rátenni, vegyek rá teflon csövet vagy bármi jó? (zsugorcső, szilikoncső stb.)
Ferritgyűrűkel próbálkozott valaki?
Hangfalhoz is a 4×1,5 az ajánlott, vagy inkább 2×1,5.??? Köszi!
Kábelezzünk
István,
A karikába hajtással természetesen csak vicceltem, egyébként meg van a megoldás, eddig használtam hosszabítót is, ami most megfog szűnni, lévén a leválasztótrafó primer vége megy a konnektorba közvetlen, a szekunderre meg a hosszú tápkábelek.
Kábelezzünk
Sikerült szétszednem, itt egy kép a róla, volt aki soknak találta az árát, szerintem ilyen felépítéssel pedig kifejezetten olcsó.
Az árnyékolást eltettem hátha jó lesz még valamire, a réz szalag kifejezetten hasznos lehet. A kék színű szövött borítást még le kell tekerni.
Bigi, most nézem csak a vastag szigetelés alatt, a drót körül még csillám borítás is van így meg van a kettős szigetelés nem kell bajmolódni a tefloncsővel.
Kábelezzünk
Bigi,
Nekem hálózatihoz, maximum 1méter kell, sokkal jobb a 2-2,5méter mert mi a francot csináljak a fölöslegesen tekergőző méterekkel, tekerjem föl?
Ja és a kibontott ereket, miután összesodortam, az érintésvédelem miatt nem ártana még egy plusz szigetelést rátenni, vegyek rá teflon csövet vagy bármi jó? (zsugorcső, szilikoncső stb.)
Ha szabad hozzászólnom.
A jelkábelnél a kábelhossz minél rövidebb általában annál jobb. Ez igaz lehet az IC-re és speakerre is. A határ a készülékek egymásra zavarása, meg az elhelyezés. Ha kábel erősen jelformáló eszközként is működik, akkor a rövidítéssel csökken ez a képessége.
A hálózati kábel az másképpen viselkedik. A jobbfajta 230V-os kábelek egyfajta szűrőként viselkednek, meg a bennük futó áramimpulzusokat kell hogy magukban tartsák. Itt a minél hosszabb inkább jobb, persze nem 10-20m-ereket feltekerve. A kábel karikába hajtása egyébként meg kimondottan káros. Ez a néhány méter az utcai nagytrafótól számított 500-1500m-hez képest hosszban alig számít, viszont a készülék közelében a kábel minőség sokkal jobban hat, mint távolabb.
Én a Furutech schuko dugóiról most térek át az Oyaide P046E-re, egy keveset olcsóbb és tényleg jobb a hangja. Az IEC dugóim egyelőre még maradnak Furutech-ek.
A gyűrűknek van hatása, nem sok, de az a kevés is haszon. A hálózatira én a lemezgyűrűt jobban ajánlom, óriási a permeabilitása, közösmódusú elnyomása jobb a ferritnél. De érdemes vegyesen is használni.
Kábelezzünk
Bigi,
Tölem 10cm-est is haxnálhacc, de akko is minimum 1,5 m a jo. Annak wan jobb hangja. De a 2,5-nek még jobb.
Ez wan.
Teflonba huzd. Lomexnél wan ferritgyürü. Egy probát megér.
Kábelezzünk
Bigi,
Kábelezzünk
A másik kérdés:
NHXH 4*2,5 TÛZÁLLÓ KÁBEL 90PERCES
Ez jó hangfalkábelnek is??? Azt tudom használni csati nélkül is ugyhogy ez menni fog
Kábelezzünk
qnagyNálam az 1m-resen kácsás arany (3000ft), a 3m-resen sima mezei (300ft), és még így sem rontotta le, az utóbbi a gyengébb dugóval is jobb volt valamiért. Nem akartam forraszgatni, most meg úgy érzem, hogy hozzá sem érek a rendszeremhez!!!!!!! csak a cédékhez, halgatom a zenét:kiraly:
Köszi az infót!
Végiggondoltam ezt a DIY tápkábel projektet és elég reménytelen...
Forrasztópisztoly még életembe nem volt akezembe, a különböző kábeles forumokon röpködnek a ferritgyűrűk, árnyékolól, meg hasonlók én meg csak pislogok...
Nincs véletlenül egy szociálisan túlfűtött forumtárs, aki jelképes ellentételezés fejében összerakná az általam összevásárolt cuccokat????
Nagyon hálás lennék!