Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
"Kábeltartónak" ki lehet probizni még a felezett teniszlabdákat,nem használom de láttam olyat is
Mindent ki lehet, de azért nem minden jó, pláne a rugalmas energiatároló anyagok alkalmatlanok erre a célra, inkább könnyű, merev, magas belső csillapítású anyagokkal kell próbálkozni, fa, akril stb. Fa kocka a legolcsóbb, és ha javít valamit akkor benn hagyod ha nem, akkor addig fejleszted a rendszert amíg nem érzékelhető a változás
Kábelezzünk
�Sajnos� ez egy ilyen hobbi.De ha mondjuk a horgászat érdekelne akkor valószínű, hogy a legjobb zsinórt használnám pedig a végeredmény szempontjából mindegy nem?
Sztem barmilyen hobbi olyan lesz amilyenne az adott ember teszi. Vannak akik sosem elegedettek a rendszeruk hangjaval es eletuk vegeig milliokat koltenek a "hifi"-re, allandoan a jobbat keresik. En nem ilyen vagyok. En az elektronika es a csinald-magad oldalrol kozelitem a dolgokat, mert gyerekkoromban ez erdekelt. A zenehallgatas pedig mindig is az eletem resze volt es marad is igy a ket "hobbi" automatikusan osszefonodott vmilyen szinten. Nem arrol van szo, hogy en nem probaltam soha kabeleket osszehasonlitani, de ha nekem az egyszerubb/olcsobb sajat keszitesu kabel is tokeletesen megfelel, akkor minek adjak ki komoly penzeket a nagy nevu kabelekert ha a zene elvezete az olcsobbal is megvan? A horgasz hasonlatra leforditva: ugyanazt a halat ki lehet fogni egy olcsobb zsinorral es egy draga, neves zsinorral is (bizonyos felteteleket megadva) az eredmeny ugyanaz a finom hal lesz ha jol van elkeszitve Nalam a zene a fontos, az eszkoz csak egy dolog. Arra valo hogy a vmilyen formaban rogzitett zenei anyagot hallhato hangga alakitsa. Egy bizonyos minoseg ala persze en sem megyek (tehat cernat mondjuk nem hasznalnek horgaszathoz), de pl. az altalam epitett erositok az igenyeimet tokeletesen kielegitik. Nekem soha eletemben nem volt gyari elo es vegerositom es soha nem is vagytam ra, mert ha megfordult nalam megis 1-2 darab soha nem ereztem hogy annyival jobb lenne mint az altalam epitett erositok.
Én már vagy 6éve megtaláltam, amit kerestem az otthoni hangvisszaadásba. Úgy készülék és kábel terén egyaránt. Ebbe a hónapba is vettem egy-két kitűnő új Lpt. Én se vagyok ellensége az olcsón jó hangnak, elhiheted. És ehhez sajnos ez is hozzátartozik most már. Én csak felhívtam rá a figyelmet, hogy ilyen is létezik.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2729
Kábelezzünk
"Kábeltartónak" ki lehet probizni még a felezett teniszlabdákat,nem használom de láttam olyat is
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Kábelezzünk
�Sajnos� ez egy ilyen hobbi.De ha mondjuk a horgászat érdekelne akkor valószínű, hogy a legjobb zsinórt használnám pedig a végeredmény szempontjából mindegy nem?
Sztem barmilyen hobbi olyan lesz amilyenne az adott ember teszi. Vannak akik sosem elegedettek a rendszeruk hangjaval es eletuk vegeig milliokat koltenek a "hifi"-re, allandoan a jobbat keresik. En nem ilyen vagyok. En az elektronika es a csinald-magad oldalrol kozelitem a dolgokat, mert gyerekkoromban ez erdekelt. A zenehallgatas pedig mindig is az eletem resze volt es marad is igy a ket "hobbi" automatikusan osszefonodott vmilyen szinten. Nem arrol van szo, hogy en nem probaltam soha kabeleket osszehasonlitani, de ha nekem az egyszerubb/olcsobb sajat keszitesu kabel is tokeletesen megfelel, akkor minek adjak ki komoly penzeket a nagy nevu kabelekert ha a zene elvezete az olcsobbal is megvan? A horgasz hasonlatra leforditva: ugyanazt a halat ki lehet fogni egy olcsobb zsinorral es egy draga, neves zsinorral is (bizonyos felteteleket megadva) az eredmeny ugyanaz a finom hal lesz ha jol van elkeszitve Nalam a zene a fontos, az eszkoz csak egy dolog. Arra valo hogy a vmilyen formaban rogzitett zenei anyagot hallhato hangga alakitsa. Egy bizonyos minoseg ala persze en sem megyek (tehat cernat mondjuk nem hasznalnek horgaszathoz), de pl. az altalam epitett erositok az igenyeimet tokeletesen kielegitik. Nekem soha eletemben nem volt gyari elo es vegerositom es soha nem is vagytam ra, mert ha megfordult nalam megis 1-2 darab soha nem ereztem hogy annyival jobb lenne mint az altalam epitett erositok.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Ennyiből két kábel anyag különbözetét is cdre kellene költeni nem?
Sztem igen, de ahany ember annyi velemeny. Nekem mas dolgok sokkal fontosabbak es meghatarozobbak mint az IC es hangfalkabelek es en inkabb azokra a mas dolgokra koltok. De az ilyen "bisz-basz" kabel tartokra tuti nem adnek egy fillert sem ... ez nem az en vilagom
Ezt a plexi kábeltámasztót próbáljátok modellezni vastag kartonpapírból, a terpesztő lábak szétcsúszást egy erősebb cérnával meg lehet oldani. Ha működik, akár benn is lehet hagyni, ha nem, akkor mehet a többi papírhulladék közé. Talán az is lehet, ezután még keresni is fogtok profibb kábeltartókat.
Kábelezzünk
Sztem igen, de ahany ember annyi velemeny. Nekem mas dolgok sokkal fontosabbak es meghatarozobbak mint az IC es hangfalkabelek es en inkabb azokra a mas dolgokra koltok. De az ilyen "bisz-basz" kabel tartokra tuti nem adnek egy fillert sem ... ez nem az en vilagom
Ezt a plexi kábeltámasztót próbáljátok modellezni vastag kartonpapírból, a terpesztő lábak szétcsúszást egy erősebb cérnával meg lehet oldani. Ha működik, akár benn is lehet hagyni, ha nem, akkor mehet a többi papírhulladék közé. Talán az is lehet, ezután még keresni is fogtok profibb kábeltartókat.
Kábelezzünk
Ez is egy vélemény és én elfogadom. A kábelek nálam külön komponensek akkora szerepük van a rendszerhangba. De próbáld ki. Ha elég jó felbontású a rendszered, akkor meghallod. Nem kell pénz költeni rá én eddig egy gyerek fa építőkockát használtam és az is működött.
Sajnos ez egy ilyen hobbi.
De ha mondjuk a horgászat érdekelne akkor valószínű, hogy a legjobb zsinórt használnám pedig a végeredmény szempontjából mindegy nem?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- akusztikai mérések
Kábelezzünk
Teflonba huzd. Lomexnél wan ferritgyürü. Egy probát megér.
Ez mit jelent pontosan? Teflon harisnya, teflon szalag? És hol lehet beszerezni?
Bocs, de újszülöttnek minden vicc új.
Köszi!
Kábelezzünk
Ez is működik!
Ez már beteges!
Sztem nincs olyan ember kis bolygonkon aki makk egeszseges lenne. Kinek ez a baja, kinek az Egyebkent persze, hogy mukodik hisz a kabel a padlo felett marad, szoval elerte a celjat a kis "bisz-basz" ... mondjuk en inkabb egy jo CD-t vennek ennek az arabol, dehat nem vagyunk egyformak
Igen talán igazad van de a fő cél, hogy legjobb minőségbe tudjam élvezni otthon a zenét, ha ehhez kell egy ilyen "bisz-basz" hát legyen. Ennyiből két kábel anyag különbözetét is cdre kellene költeni nem?
Kábelezzünk
Ez is működik!
Ez már beteges!
Sztem nincs olyan ember kis bolygonkon aki makk egeszseges lenne. Kinek ez a baja, kinek az Egyebkent persze, hogy mukodik hisz a kabel a padlo felett marad, szoval elerte a celjat a kis "bisz-basz" ... mondjuk en inkabb egy jo CD-t vennek ennek az arabol, dehat nem vagyunk egyformak
- akusztikai mérések
Kábelezzünk
Ez is működik!
Ez már beteges!
Szerintem is, de ha hallom?
Kábelezzünk
Hálózati DC blokkoló.
Szia!
Ez mire lehet megoldás? Pl. gerjedés árnyékolatlan kábel esetén?
Kábelezzünk
Ez is működik!
Ez már beteges!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Kábelezzünk
Köszönöm, kicsit ódszkodom az aktív elemektől a hálózatban de ha tényleg működik akkor ki kellene próbálni egyet.
Kábelezzünk
Igen szokott néha búgni a trafó...
Ez ugyan nem DIY oldal, de hátha valakit érdekel.
Hálózati DC blokkoló.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Kábelezzünk
Ez is működik!
Valami jobbfajta befőttesüveg nem helyettesítheti?
Én Bodor Feritől vettem kerámia gúlákat erre a célra, nem nagyon hittem benne de meglepődtem mennyit tisztított a hangon, dinamikusabb és részletezőbb is lett, a lényeg hogy egy CD áráért ilyen javulást nem is reméltem.
Erre rákérdezek Ferinél.
Kábelezzünk
Ez is működik!
Én Bodor Feritől vettem kerámia gúlákat erre a célra, nem nagyon hittem benne de meglepődtem mennyit tisztított a hangon, dinamikusabb és részletezőbb is lett, a lényeg hogy egy CD áráért ilyen javulást nem is reméltem.
Kábelezzünk
A kék színű szövött borítást még le kell tekerni.
A kék szövet pont ideális 2. szigetelésnek; én nem szedném le.
De le kell!
-mert egyébként nem tudom szétbontani az ereket
-nem tetszik a kék szín
-a narancs héj levágásakor ez is sérül és foszlik a bevágásnál
-kellemetlen szúrós tapintású, én kidobtam.
Kábelezzünk
Ez is működik!
...vagy bögre homokkal feltöltve. Én eddig gyerek fa építőkockákat használtam, de ez valamiért jobb. Talán a pici kontaktus a talajjal vagy a könnyű súly. Egyébként nem üveg valami akril lehet.
Kábelezzünk
Ez is működik!
Kábelezzünk
A kék színű szövött borítást még le kell tekerni.
A kék szövet pont ideális 2. szigetelésnek; én nem szedném le.
Kábelezzünk
Ez az alátámasztás nekem is tetszik!Ki gyártja?
A Siltechről meg az a véleményem, hogy nemcsak rendszerfüggő, hanem inkább "emberfüggő", azaz vagy egyértelműen teszik, vagy egyértelműen nem. Egyetlen egy helyen hallottam eddig, ahol tetszett, de a tulaj saját bevallása szerint a rárakott shakti online-okat leszedve már neki se tetszik igazán.
http://www.cabletower.com/
.de itthon Tamás Sándor kétféle kerámia kitámasztót is árul. Azokat nem hallottam, de ez működik.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5225
Kábelezzünk
Ez az alátámasztás nekem is tetszik!
Ki gyártja?
A Siltechről meg az a véleményem, hogy nemcsak rendszerfüggő, hanem inkább "emberfüggő", azaz vagy egyértelműen teszik, vagy egyértelműen nem. Egyetlen egy helyen hallottam eddig, ahol tetszett, de a tulaj saját bevallása szerint a rárakott shakti online-okat leszedve már neki se tetszik annyira.
Kábelezzünk
Ez is működik!
Kábelezzünk
Csövi rátapintott a lényegre, a Siltech nagyon rendszerfüggő. Egy ismerősöm szerint a felsőbb kategóriájú drótjaik nagyon jók, mentesek az olcsóbbak "Silteches" vonásaitól, ezért sokan pont ezért nem szeretik őket mert "túl" semlegesek, de én az olcsóbbakban is ezt keresem amennyire lehet.
Igen toroid a hálózati leválasztóm.