Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ez elég szomoru hogy ilyen cinikus vagy.

Miért?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A hozzászólás első felével egyetértek. Azonban nem gondolom, hogy a jóindulatot és segítőkészséget feltételhez kellene kötni.
A "közösség" is megtisztelhetné a kérdezőt azzal, hogy nem az egyéni hiányosságokat, hanem a szakmaiságot helyezi előtérbe.
Köszönöm!

Szavamra mondom, hogy az esetek jelentős részében így teszek. Sőt, gyakran segítek privátban is nagyon sok mindenkinek. Ami a kérdezőt illeti, Ő is megtisztelhetné a fórumot azzal, hogy legalább világosan fogalmaz. Ha már hobbitársak vagyunk...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Magnat Mission 990 set álló frontjainak saját beépített mélynyomója is van, az nem ad elég mélyet?
Az erősítő beállításaival is lehet még játszani, nem kerül pénzbe és nagyobb hatással van a hangra, mint egy IC kábel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Itt nem a cinizmussal van a gond. Sajnos a leírtak alapján elég nehéz kábelt ajánlani, főleg az ellentmondások miatt (pl. basszus hiányos mélytónusú rendszer).
Az biztos, hogy nem kell a drágább kábelek között keresgélned, mert van bőven az alsóbb kategóriában is a rendszeredhez illő drót.

Pl. gondolkozz el ezen: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... bel-60-cm/

Na ez már válasz köszi
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

A "közösség" is megtisztelhetné a kérdezőt azzal, hogy nem az egyéni hiányosságokat, hanem a szakmaiságot helyezi előtérbe.
"Építő" célzattal írtam, remélem ez a megfogalmazásból tükröződött. (Engem legutóbb egy szóért igazítottak ki..., megköszöntem.) Egyébként pedig a szakmai segítő hozzáállásban a 'példamutatás' a leghasznosabb mindenkinek.
.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Szia!

Ha megengedsz egy észrevételt:
Leírhatnád részletesebben, hogy milyen rendszert, milyen kábelek vannak jelenleg, milyet keresel pontosan (hs, IC, táp), ill. megtisztelhetnéd a közösséget egy alábbinál komolyabban vehető helyesírással. Az irományod hemzseg a hibáktól. Persze, másnak is becsúszik, de a tiéd elég durva. Ha sikerül kicsit másként..., szerintem fogsz kapni értelmes válaszokat.

A hozzászólás első felével egyetértek. Azonban nem gondolom, hogy a jóindulatot és segítőkészséget feltételhez kellene kötni.
Köszönöm!
Újratervezés

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szia!

Ha megengedsz egy észrevételt:
Leírhatnád részletesebben, hogy milyen rendszert, milyen kábelek vannak jelenleg, milyet keresel pontosan (hs, IC, táp), ill. megtisztelhetnéd a közösséget egy alábbinál komolyabban vehető helyesírással. Az irományod hemzseg a hibáktól. Persze, másnak is becsúszik, de a tiéd elég durva. Ha sikerül kicsit másként..., szerintem fogsz kapni értelmes válaszokat.  
.

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Itt nem a cinizmussal van a gond. Sajnos a leírtak alapján elég nehéz kábelt ajánlani, főleg az ellentmondások miatt (pl. basszus hiányos mélytónusú rendszer).
Az biztos, hogy nem kell a drágább kábelek között keresgélned, mert van bőven az alsóbb kategóriában is a rendszeredhez illő drót.

Pl. gondolkozz el ezen: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... bel-60-cm/
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hellotok érdekes dolgott véltem felfwdwzni a komponenseim elvileg meleg mélytonusu hangott képviswlik Technics de amit hallok inkább közép föleg megasban van töblett nem kicsit nyilván van.bassus is de ugye ilyen kis dobozoktol ne várjunk többet.

A kérdés szerintetek milyen kábel illik a rendszerhez mélytonusu vagy inkább hidwgebb hangú?

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Hellotok érdekes dolgott véltem felfwdwzni a komponenseim elvileg meleg mélytonusu hangott képviswlik Technics de amit hallok inkább közép föleg megasban van töblett nem kicsit nyilván van.bassus is de ugye ilyen kis dobozoktol ne várjunk többet.

A kérdés szerintetek milyen kábel illik a rendszerhez mélytonusu vagy inkább hidwgebb hangú?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok !
Van egy régi Sony tunerem,aminek pin-es a kimenete.Létezik ehhez valami átalakító kábel ,ami rca-vá alakítja.
Köszi

Ez valamilyen egybe toronynak a része lehetett, saját spéci csatlakozással. Érdekes, hogy control meg AU Bus (szinkronizáló) kimenete van, hangfrekvenciást nem látok. Gyári RCA átalakító nem lesz hozzá, mert a hozzá járó többi készüléknek is ilyen bemenete lehetett. Esetleg csinál(tat)ni lehetne átalakító kábelt hozzá.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Petya85
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Petya85 »

Sziasztok! Lehet nem jò helyre ìrok..akkor bocsi! Új vagyok az oldalon. Egy kèrdès: MIT Terminator 4 hangszòròkàbeleket ismeri valaki?? Vélemèny?

rolex
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rolex »

Sziasztok !
Van egy régi Sony tunerem,aminek pin-es a kimenete.Létezik ehhez valami átalakító kábel ,ami rca-vá alakítja.
Köszi

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

nekem készre szerelt kábel kellene.Nem túl nehéz egy ilyet készíteni. Pár nap forrasztás gyakorlás és menni fog!Mindamellett nagyon jó időtöltés

Mikk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mikk »

Minőségjavulás nem lesz, de hangosabban fog szólni a muzsika, ha szimmetrikus kimenetet kötsz az erősítő bemenetére.
Köszönöm szépen a nagyon gyors és határozott válaszokat!! Ráadásul két sokat látott emberkétől kaptam!! 

Akkor inkább a RCA kábelemet "fejlesztem" tovább...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kérdezném, hogy van-e értelme RCA-RCA kábelt XLR-RCA kábelre szerelni, lehet-e hangbéli javulást elérne ...
Minőségjavulás nem lesz, de hangosabban fog szólni a muzsika, ha szimmetrikus kimenetet kötsz az erősítő bemenetére.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9111

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Üdvözletem!

Kérdezném, hogy van-e értelme RCA-RCA kábelt XLR-RCA kábelre szerelni, lehet-e hangbéli javulást elérne . A forrás egy Oppo 95eu lenne , az erősítő pedig egy RCA bemenetes erősítő.
Azért is jelöltem meg a forrást , mert lehet valaki tudja biztosan , hogy ennél a modellnél miként van megoldva a kötés.

Olvasgattam a régi hozzászólások között de ott nincs egyértelműen leírva, és a készülék sem ugyanaz.

Válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem a szimmetrikus összeköttetésnek akkor van értelme, ha minden komponenest ilyen módon tudsz összekötni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Mikk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mikk »

Üdvözletem!

Kérdezném, hogy van-e értelme RCA-RCA kábelt XLR-RCA kábelre szerelni, lehet-e hangbéli javulást elérne . A forrás egy Oppo 95eu lenne , az erősítő pedig egy RCA bemenetes erősítő.
Azért is jelöltem meg a forrást , mert lehet valaki tudja biztosan , hogy ennél a modellnél miként van megoldva a kötés.

Olvasgattam a régi hozzászólások között de ott nincs egyértelműen leírva, és a készülék sem ugyanaz.

Válaszokat előre is köszönöm!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Az általad linkelt kábelt nem ismerem, de a gyártónak van egy sokak által preferált madzagja:

http://elimex.hu/termekek/2550/klotz_-_ ... ?catid=596

Ár/érték aránya nagyon jó, én megelégedéssel használtam subhoz és digit IC-nek egyaránt.

nekem készre szerelt kábel kellene.

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

subwooferhez jó lehet egy ilyen Klotz kábel?

http://elimex.hu/termekek/2811/klotz_-_ ... ?catid=633

3m hossz kellene.

Az általad linkelt kábelt nem ismerem, de a gyártónak van egy sokak által preferált madzagja:

http://elimex.hu/termekek/2550/klotz_-_ ... ?catid=596

Ár/érték aránya nagyon jó, én megelégedéssel használtam subhoz és digit IC-nek egyaránt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -KP- »

subwooferhez jó lehet egy ilyen Klotz kábel?

http://elimex.hu/termekek/2811/klotz_-_ ... ?catid=633

3m hossz kellene.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Volt vdH Thunderline-om kettő is.  Szabadulj meg tőle, mert istentelenül színez.  Agresszív, krákogó hang.  Szinte bármivel jobban jársz.  Én Audio Note V kábelre váltottam, azonnali megkönnyebbülés, tiszta, egyszerű hang sokkal jobb felbontással.  Össze sem lehetett őket hasonlítani. Persze, az ára több mint a duplája haszáltan (ha lehet kapni), mint a vdH-nak újan, de nem ennyivel jobb, sokkal.....

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Sziasztok!
Esetleg valaki tudna egy kis tapasztalatot megosztani a qed ic kábelekkel kapcsolatban elsősorban a reference audio 40 széria vagy afelett érdekelne milyen hangot produkál.Jelenleg VDH thunderline üzemel de én úgy érzem az alsó és felső sávszélekkel nem bánik túl jól, összehasonlítva a siltech new york ic-vel. Viszont az énekhangok és a mélységi térábrázolás jobban bejött a thunderline-nál mint a new york-nál szóval egyik sem kielégítő, valami altenatívát keresgélnék ha van valakinek összehasonlítási alapja szívesen venném, ha megosztaná.
Előre is kössz!
Gábor

Azt nem ismerem, de én vdh-ról Kimberre váltottam.

Gygabesz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Gygabesz »

Sziasztok!
Esetleg valaki tudna egy kis tapasztalatot megosztani a qed ic kábelekkel kapcsolatban elsősorban a reference audio 40 széria vagy afelett érdekelne milyen hangot produkál.Jelenleg VDH thunderline üzemel de én úgy érzem az alsó és felső sávszélekkel nem bánik túl jól, összehasonlítva a siltech new york ic-vel. Viszont az énekhangok és a mélységi térábrázolás jobban bejött a thunderline-nál mint a new york-nál szóval egyik sem kielégítő, valami altenatívát keresgélnék ha van valakinek összehasonlítási alapja szívesen venném, ha megosztaná.
Előre is kössz!
Gábor

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”