Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

No vettem mindből 2,5 1,5 1 Meg ebből az ezüstös IC csodából is
Az IC-t megforrasztattam a KÁCSA-nál. Nem bírtam ki, bekötöttem itt fater hifijébe... a 0 perces hangja elég fura. Most járkál... 

Látod, tápért mentél és az IC-t füleled először!  
No de majd otthol...
.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

No vettem mindből

Na erről beszéltem.Sok kicsi idővel.......
Persze lehet így próbálkozni,csak nem érdemes.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Az-X »

No vettem mindből 2,5 1,5 1 Meg ebből az ezüstös IC csodából is
Az IC-t megforrasztattam a KÁCSA-nál. Nem bírtam ki, bekötöttem itt fater hifijébe... a 0 perces hangja elég fura. Most járkál... 

Igen, 0,8 körülig érdemes próbát tenni. Aztán elválik, neked melyikkel tetszik. Vagy egyikkel sem

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ezeknek a kabeleknek a meterara kb megegyezik a postakoltseggel. Akkor inkább veszek mindkettőből most épp Pesten vagyok. Érdemes forrasnal még lejjebb menni? Már ha van vékonyabb.
Igen, 0,8 körülig érdemes próbát tenni. Aztán elválik, neked melyikkel tetszik. Vagy egyikkel sem
.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Ezeknek a kabeleknek a meterara kb megegyezik a postakoltseggel. Akkor inkább veszek mindkettőből most épp Pesten vagyok. Érdemes forrasnal még lejjebb menni? Már ha van vékonyabb.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Gotham úgy néz ki kiesett, azóta sem hívtak.
Kipróbálnám ezt a VDC-t

Ne vegyél semmilyen kábelt próba nélkül.Ezt a saját,és mások tapasztalatai láttán is javaslom.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Feltennék egy konkrét kérdést.
Forráshoz, DAC-hoz is mehet 3x2,5-es tápkábel, vagy ott inkább 3x1,5 esetleg még véknyabb?

Közhely, de szerintem kábele, ízlése válogatja. Forrás készülékekhez a relatíve vékonyabbak nálam szinte mindig jobban szerepeltek. Igazából meg kéne hallgatnod mindkettőt. Ha nincs rá mód, Én a vékonyabbikat javasolnám. Az 1,5 is min. kétszerese a gyári PC zsinóroknak. A vastagság növelése gyakorta nem a minőség egyenes arányú felfelé ívelése..., sőt esetenként lomhává, nehézkessé, mackóssá tehetik a megszólalást. Persze egy szó mint 100, mindent meg kell hallgatni. A kábelezésben semmi sincs kőbe vésve.
.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Gotham úgy néz ki kiesett, azóta sem hívtak.
Kipróbálnám ezt a VDC-t

szvsz tápkábel kérdése.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Forráshoz, DAC-hoz is mehet 3x2,5-es tápkábel, vagy ott inkább 3x1,5 esetleg még véknyabb?

szvsz tápkábel kérdése.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Minél konkrétabb egy kérdés annál konkrétabb válasz lehet!

Mindenesetre nagy az esélye....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ez elég szomoru hogy ilyen cinikus vagy.

Miért?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A hozzászólás első felével egyetértek. Azonban nem gondolom, hogy a jóindulatot és segítőkészséget feltételhez kellene kötni.
A "közösség" is megtisztelhetné a kérdezőt azzal, hogy nem az egyéni hiányosságokat, hanem a szakmaiságot helyezi előtérbe.
Köszönöm!

Szavamra mondom, hogy az esetek jelentős részében így teszek. Sőt, gyakran segítek privátban is nagyon sok mindenkinek. Ami a kérdezőt illeti, Ő is megtisztelhetné a fórumot azzal, hogy legalább világosan fogalmaz. Ha már hobbitársak vagyunk...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Magnat Mission 990 set álló frontjainak saját beépített mélynyomója is van, az nem ad elég mélyet?
Az erősítő beállításaival is lehet még játszani, nem kerül pénzbe és nagyobb hatással van a hangra, mint egy IC kábel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Itt nem a cinizmussal van a gond. Sajnos a leírtak alapján elég nehéz kábelt ajánlani, főleg az ellentmondások miatt (pl. basszus hiányos mélytónusú rendszer).
Az biztos, hogy nem kell a drágább kábelek között keresgélned, mert van bőven az alsóbb kategóriában is a rendszeredhez illő drót.

Pl. gondolkozz el ezen: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... bel-60-cm/

Na ez már válasz köszi
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A "közösség" is megtisztelhetné a kérdezőt azzal, hogy nem az egyéni hiányosságokat, hanem a szakmaiságot helyezi előtérbe.
"Építő" célzattal írtam, remélem ez a megfogalmazásból tükröződött. (Engem legutóbb egy szóért igazítottak ki..., megköszöntem.) Egyébként pedig a szakmai segítő hozzáállásban a 'példamutatás' a leghasznosabb mindenkinek.
.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Szia!

Ha megengedsz egy észrevételt:
Leírhatnád részletesebben, hogy milyen rendszert, milyen kábelek vannak jelenleg, milyet keresel pontosan (hs, IC, táp), ill. megtisztelhetnéd a közösséget egy alábbinál komolyabban vehető helyesírással. Az irományod hemzseg a hibáktól. Persze, másnak is becsúszik, de a tiéd elég durva. Ha sikerül kicsit másként..., szerintem fogsz kapni értelmes válaszokat.

A hozzászólás első felével egyetértek. Azonban nem gondolom, hogy a jóindulatot és segítőkészséget feltételhez kellene kötni.
Köszönöm!
Újratervezés

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szia!

Ha megengedsz egy észrevételt:
Leírhatnád részletesebben, hogy milyen rendszert, milyen kábelek vannak jelenleg, milyet keresel pontosan (hs, IC, táp), ill. megtisztelhetnéd a közösséget egy alábbinál komolyabban vehető helyesírással. Az irományod hemzseg a hibáktól. Persze, másnak is becsúszik, de a tiéd elég durva. Ha sikerül kicsit másként..., szerintem fogsz kapni értelmes válaszokat.  
.

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Itt nem a cinizmussal van a gond. Sajnos a leírtak alapján elég nehéz kábelt ajánlani, főleg az ellentmondások miatt (pl. basszus hiányos mélytónusú rendszer).
Az biztos, hogy nem kell a drágább kábelek között keresgélned, mert van bőven az alsóbb kategóriában is a rendszeredhez illő drót.

Pl. gondolkozz el ezen: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... bel-60-cm/
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hellotok érdekes dolgott véltem felfwdwzni a komponenseim elvileg meleg mélytonusu hangott képviswlik Technics de amit hallok inkább közép föleg megasban van töblett nem kicsit nyilván van.bassus is de ugye ilyen kis dobozoktol ne várjunk többet.

A kérdés szerintetek milyen kábel illik a rendszerhez mélytonusu vagy inkább hidwgebb hangú?

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Hellotok érdekes dolgott véltem felfwdwzni a komponenseim elvileg meleg mélytonusu hangott képviswlik Technics de amit hallok inkább közép föleg megasban van töblett nem kicsit nyilván van.bassus is de ugye ilyen kis dobozoktol ne várjunk többet.

A kérdés szerintetek milyen kábel illik a rendszerhez mélytonusu vagy inkább hidwgebb hangú?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok !
Van egy régi Sony tunerem,aminek pin-es a kimenete.Létezik ehhez valami átalakító kábel ,ami rca-vá alakítja.
Köszi

Ez valamilyen egybe toronynak a része lehetett, saját spéci csatlakozással. Érdekes, hogy control meg AU Bus (szinkronizáló) kimenete van, hangfrekvenciást nem látok. Gyári RCA átalakító nem lesz hozzá, mert a hozzá járó többi készüléknek is ilyen bemenete lehetett. Esetleg csinál(tat)ni lehetne átalakító kábelt hozzá.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Petya85
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Petya85 »

Sziasztok! Lehet nem jò helyre ìrok..akkor bocsi! Új vagyok az oldalon. Egy kèrdès: MIT Terminator 4 hangszòròkàbeleket ismeri valaki?? Vélemèny?

rolex
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rolex »

Sziasztok !
Van egy régi Sony tunerem,aminek pin-es a kimenete.Létezik ehhez valami átalakító kábel ,ami rca-vá alakítja.
Köszi

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”