Általában több beszállítója is van, sokszor fel sincs tűntetve, hogy kitől.stx írta: ↑2023.11.12., vas. 13:27Igen, van olyan.Vinkler írta: ↑2023.11.11., szomb. 08:52Azt figyeltem meg, hogy az akkumulátorok minősége iszonyatos mértékben romlott az elmúlt években, annak ellenére, hogy az áruk megsokszorozódott.
Manapság 3-4 év az átlagos élettartam, míg anno nem ritkán 8-10 évet is kibírtak. Nekem volt olyan autóm, amiben a gyári 12 éves akkumulátor volt, amikor eladtam.
Ehhez persze, hozzájön az új autók megnövekedett elektromos igénye is, de a fogyasztókat pár perc után lekapcsolja a vezérlő, szóval nyugalmi áramfelvétel nem igazán van onnantól. Mondjuk a kulcsot érdemes minimum 5 méterre tárolni az autótól.![]()
Előző autómban 9,5 év után halt meg mostani, 7,5 éves és még semmi baja (indítás után a start-stop gomb off). Minden gyártónak van saját beszállítója. Ami az enyémben van (számomra) tök ismeretlen név, de valahogy jobb, mint a Banner, meg hasonlók.
Egyébként nyilván nem mindegy, hogy hogy, miként használjuk, mennyire akkumulátor barát a felhasználás. Az sem mindegy, hogy télen fűtött garázsból indulsz és az sem, hogy van, hogy hetekig be sem indítod az autót. Alapbol azért sok összetevős ez, de sajnos a tendencia látszik.