Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Ezen akadt meg a szemem:
audiomeca írta:
2019.10.22., kedd 16:31
A kezzel gyartott NYAK-okat felvaltotta a gepi...
... és puszta kíváncsiságból kérdezném: a "kézzel gyártott" NyÁK mitől jobb, mint a gépi?

(de lehet, hogy én értem félre a "kézzel gyártott NyÁK" dolgot)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2857

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Az én elvi kérdésem az (úgy hogy nem hallottam az adott lejátszót) hogy az utána legyártott megszámlálhatatlan DAC chip, CD lejátszó, különálló DAC, hiába történt?
Furcsának tartom, hogy egy kvázi "első" CD játszó kvázi első prototípusa "mindent visz" ? gondolkodik.gif

A mai tudásunk szerint legyártott milliós DAC-oc puszta szemfényvesztések ??

(Ne írjátok azt, hogy meg kell hallgatni)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: audiomeca »

A matricán az van, hogy nem alkalmas mérésekhez és nem teljesíti a specifikációt.
[/quote]

Amikor keszultek a Philips CD100 trial-run-ok meg azt sem tudtak akkor mi lesz az igazi specifikacio. Az IC-k nagyresze nem is Philips, hanem valami komoly kulsos ceg altal keszitett a Philips altal leirt parametereknek megfelelo alkatreszek relative elegge komoly tokozassal (keramia).
Az elso program IC-k meg Intel gyartanyu EPROM-ok... a kesobbi meg testmodel-lekbe kerult mar bele az elso Philips MAB.... IC.

A kesobb... mar a sorozatgyartott modellekben mar az olcsositott muanyag alkatreszek kerultek. A kezzel gyartott NYAK-okat felvaltotta a gepi... Az adott modellen belul is latszik a belvilag alkatreszbazisanak valtozasa...

A lenyeg a trial run gep ide oda speci meg meres... sajnos lenyegesen jobban szol, mint barmelyik sorozatban keszult gep.
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: marconi »

fülelek írta:
2019.10.22., kedd 15:16
Nem inkább a cd játszók topikba való ez a diskurzus? gondolkodik.gif
Vagy inkább az ezoterikus cuccok közé? :D
Miért is?
Szerintem pont idevaló, mivel amit ez a prototípus készülék csinál (azaz zenél) az egész más megvilágításba teszi az audio kultúráról (azon belül is a digitális zenehallgatásról) alkotott elképzeléseinket. (vagy - téves - berögzüléseinket)
Persze van aki tart esetleg ettől a ténytől így jobbnak látja elterelni, de attól még ez van.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem inkább a cd játszók topikba való ez a diskurzus? gondolkodik.gif
Vagy inkább az ezoterikus cuccok közé? :D

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

juliush írta:
2019.10.22., kedd 12:45
Nana...csak ragaszkodjunk a tényekhez! A matrica nem fogalmaz meg kvalitatív véleményt a teljesítményről, pusztán annyit, hogy nem feltétlenül teljesíti a végtermékben terveik szerint realizálandó specifikációt. Paradox módon valószínűleg pont így áll közelebb az LP megszokott hangzásához.
A matricán az van, hogy nem alkalmas mérésekhez és nem teljesíti a specifikációt.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

chord írta:
2019.10.22., kedd 13:33
Csak nehogy odajussunk mindjárt, mint a csavargőzösök korában.
Amikor fejlesztették a propellereket (vagy hajócsavar vagy mi), és volt egy tuttira megkonstruált 4 lapátos cucc, kivitték, kihajózták, méregették a csomókat, figyelték a felhabzást meg hogy hogyan húz, és szépen írogatták, még biztos tustollal,

aztán megfordultak, és indultak vissza a kikötő felé, és a partközelben odab@szták a hajó alját egy zátonyhoz, nem lett nagy gond, az egyik lapát letörött a négyből,

és, a hajó, mint a rakéta (vagy, akkori szóhasználattal, mint egy versenyló), kilőtt, és sokkal gyorsabban kezdett menni...
Belegondolva a fizikájába, egy feltételezhetően szimmetrikus 4-lapátos hajócsavarból kitörve egy lapátot hirtelen sebességnövekedést érni el...inkább tűnik az "urban legend" kategóriának! gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Csak nehogy odajussunk mindjárt, mint a csavargőzösök korában.
Amikor fejlesztették a propellereket (vagy hajócsavar vagy mi), és volt egy tuttira megkonstruált 4 lapátos cucc, kivitték, kihajózták, méregették a csomókat, figyelték a felhabzást meg hogy hogyan húz, és szépen írogatták, még biztos tustollal,

aztán megfordultak, és indultak vissza a kikötő felé, és a partközelben odab@szták a hajó alját egy zátonyhoz, nem lett nagy gond, az egyik lapát letörött a négyből,

és, a hajó, mint a rakéta (vagy, akkori szóhasználattal, mint egy versenyló), kilőtt, és sokkal gyorsabban kezdett menni...

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2019.10.22., kedd 08:46
A matrica szerint a gyár is elismerte, hogy ezek a kezdeti cuccok gyengébben teljesítenek mint a leendő késztermék.
Nana...csak ragaszkodjunk a tényekhez! A matrica nem fogalmaz meg kvalitatív véleményt a teljesítményről, pusztán annyit, hogy nem feltétlenül teljesíti a végtermékben terveik szerint realizálandó specifikációt. Paradox módon valószínűleg pont így áll közelebb az LP megszokott hangzásához.
Gyula 

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

marconi írta:
2019.10.22., kedd 09:11
Akkor találgatások helyett hallgasd meg, kicsit meg fog borulni a világképed...
Találgatást eddig épp te írtál.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: marconi »

Robici írta:
2019.10.22., kedd 08:46
tunerman írta:
2019.10.21., hétf. 22:48
Mivel nekem van Philips CD100 trial run model lejátszóm (Sn: 202) -
Gratulálok hozzá! Nagyon szép technikatörténeti emlék. :-)
tunerman írta:
és valóban - semmi közük a sorozatgyártott darabokhoz.
Ezt mondja a gyári matrica is. :-)
tunerman írta:
Neked a papirmatrica hordozza az infót, nekem meg a sziliciumvölgyben gyártott chipek :)
Amennyire én tudom, a félvezetőgyártásban épp a gyártás kezdeti fázisában a legnagyobb a selejtarány, ezt próbálják csökkenteni, hogy gazdaságos legyen a gyártás. A matrica szerint a gyár is elismerte, hogy ezek a kezdeti cuccok gyengébben teljesítenek mint a leendő késztermék. Én nem látok rá semmilyen egyértelmű bizonyítékot, hogy műszakilag ezek a gépek "jobb minőségűek" lennének mint a későbbi.
Akkor találgatások helyett hallgasd meg, kicsit meg fog borulni a világképed...
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tunerman írta:
Mivel nekem van Philips CD100 trial run model lejátszóm (Sn: 202) -
Gratulálok hozzá! Nagyon szép technikatörténeti emlék. :-)
tunerman írta:
és valóban - semmi közük a sorozatgyártott darabokhoz.
Ezt mondja a gyári matrica is. :-)
tunerman írta:
Neked a papirmatrica hordozza az infót, nekem meg a sziliciumvölgyben gyártott chipek :)
Amennyire én tudom, a félvezetőgyártásban épp a gyártás kezdeti fázisában a legnagyobb a selejtarány, ezt próbálják csökkenteni, hogy gazdaságos legyen a gyártás. A matrica szerint a gyár is elismerte, hogy ezek a kezdeti cuccok gyengébben teljesítenek mint a leendő késztermék. Én nem látok rá semmilyen egyértelmű bizonyítékot, hogy műszakilag ezek a gépek "jobb minőségűek" lennének mint a későbbi.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3089

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Robici írta:
2019.10.20., vas. 12:51
marconi írta:
2019.10.17., csüt. 12:02
Az architektúra ugyan az a sorozatgyártottban és a prototípusban is, de a prototípusban fehér kerámia dac van, és a többi chipkészlet is gondolom jobb, minőségibb anyagokból készülhetett,
A belinkelt aukcióban látható modell hátoldalán lévő matrica ennek épp az ellenkezőjét tanúsítja.
Mivel nekem van Philips CD100 trial run model lejátszóm (Sn: 202) - és valóban - semmi közük a sorozatgyártott darabokhoz.
Üdv: TJ.
Csatolmányok
s-l1600 (4)_resize_26.jpg
s-l1600 (4)_resize_26.jpg (672.17 KiB) Megtekintve 2439 alkalommal
Philips_CD100_trial_run_model_Sn202_resize_1.jpg
Philips_CD100_trial_run_model_Sn202_resize_1.jpg (387.13 KiB) Megtekintve 2439 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3378

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Robici írta:
2019.10.21., hétf. 08:14
zoli73 írta:
2019.10.20., vas. 18:57
Letöltöttem én is, de sajnos nem tudom megnyitni... :angry:
Simán a Windows fájlkezelője is meg tudja nyitni, nem kell hozzá semmi speciális program.
Ez egy öreg tablet, ezen nincs Windows, de a telefonomra is letöltöttem, az gond nélkül megnyitja. Megvan az esti olvasni való!
Köszönöm! leborulok.gif
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2019.10.20., vas. 18:57
Simán a Windows fájlkezelője is meg tudja nyitni, nem kell hozzá semmi speciális program.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3378

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Robici írta:
2019.10.20., vas. 13:11
Sajnos csak három régi olyan gramofont találtam itthon amiben volt pennás cikk, de ezeket beszkenneltem, innen letölthető akit érdekel (pár nap múlva letörlöm):
http://www.egalizer.hu/hifi/gramofon.zip
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4230

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Robici írta:
2019.10.20., vas. 13:11
Sajnos csak három régi olyan gramofont találtam itthon amiben volt pennás cikk, de ezeket beszkenneltem, innen letölthető akit érdekel (pár nap múlva letörlöm):
Köszönöm, letöltve.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

marconi írta:
2019.10.17., csüt. 12:02
Az architektúra ugyan az a sorozatgyártottban és a prototípusban is, de a prototípusban fehér kerámia dac van, és a többi chipkészlet is gondolom jobb, minőségibb anyagokból készülhetett,
A belinkelt aukcióban látható modell hátoldalán lévő matrica ennek épp az ellenkezőjét tanúsítja.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

avl2 írta:
2019.10.19., szomb. 18:55
LIMAR írta:
2019.10.18., pén. 19:42
Tctronic írta:
2019.10.18., pén. 19:37
Biztos hogy ez a mélysugárzó membrán berillium? gondolkodik.gif Szerintem csak a magas és a közép? Azok védve vannak érintés ellen is. A berillium erősen mérgező.
Igazad van!...
leborulok.gif jo ilyet olvasni ...sajnos elég ritkán lehet
Általában ötvözetként használják ami veszélytelen, kis % van jelen.
http://www.ngk-alloys.com/NGK_Berylco_Catalogue_Hu.pdf
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

LIMAR írta:
2019.10.18., pén. 19:42
Tctronic írta:
2019.10.18., pén. 19:37
Biztos hogy ez a mélysugárzó membrán berillium? gondolkodik.gif Szerintem csak a magas és a közép? Azok védve vannak érintés ellen is. A berillium erősen mérgező.
Igazad van!...
leborulok.gif jo ilyet olvasni ...sajnos elég ritkán lehet

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Vinkler írta:
2019.10.18., pén. 19:45
...Nincs probléma, csak neki az jobban tetszett, mint a hűtő, ennyi. ...
...csak nehogy egyszer a membranon at probaljatok kajat beletenni ! :smile29:
tudom mi a megoldás: kint grillezés, és mindig mindent meg kell enni

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cables írta:
2019.10.18., pén. 11:07
Inkább arról kéne beszélni, hogy miért nem visz előre a hangzáskultúrában az AVX, ami erre nagyon jó eszköz is lehetne. VALÓSZÍNÜLEG VELÜNK IDE IROGATÓKKAL VAN BAJ. Azt hiszem nagyon sokan tartják magukat görcsösen előtérben. fapaci nagyokosokról ír, de nem lehet egyetlen sort sem leírni hangfelvétellel kapcsolatban anélkül, hogy ő nem ugrana azonnal és rendet ne vágna. kaef2 ugyanígy a PCs témákban. Szerintem ők a nagyokosok.
Okay, neked mi vagyunk a nagyokosok, számomra meg nem. Akikre én gondoltam, azok nem az itt író/olvasó hobbitársak, hanem a piac vezetői és formálói, a meghatározó erővel bíró kereskedők, újságírók, rendezvényszervezők, pedagógusok, reklám szakemberek. Nem Te, nem Kaef, nem én, hanem ők döntenek arról, a HiFi miről szól majd jövőre. Ha Te velük egy szinten érzed magad befolyási potenciálban, akkor érdemes lenne magadra is kiterjeszteni a másoknak címzett szavaidat "szálka és gerenda" jeligére.

A hangzáskultúra jóval szélesebb terület, mint amit a HiFi és az otthoni zenehallgatás le tud fedni. Bele értendő a TV, rádió műsorok hangzása, a róluk alkotott személyes vélemények árnyaltsága, a zenei tehetségkutató versenyek szavazásai, de ide kell sorolni a bevásárló központok akusztikáját, a villamos és a metró hangosbeszélőjének minőségét és a falunapok hangtechnikai színvonalát is, de legfőképpen az ezekhez kapcsolódó személyes igényeket.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2857

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

juliush írta:
2019.10.18., pén. 20:44
Tctronic írta:
2019.10.18., pén. 19:54
ITER, A tokamak belső falát borítják berilliummal.
Bakker, pazarolják azt a ritka fémet, csoda hogy olyan drágák a Be dómmal szerelt hangfalak????
De hátha ingyen lesz az áram :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2019.10.18., pén. 19:54
ITER, A tokamak belső falát borítják berilliummal.
Bakker, pazarolják azt a ritka fémet, csoda hogy olyan drágák a Be dómmal szerelt hangfalak????
Gyula 

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”