... és puszta kíváncsiságból kérdezném: a "kézzel gyártott" NyÁK mitől jobb, mint a gépi?
(de lehet, hogy én értem félre a "kézzel gyártott NyÁK" dolgot)

... és puszta kíváncsiságból kérdezném: a "kézzel gyártott" NyÁK mitől jobb, mint a gépi?

Miért is?

A matricán az van, hogy nem alkalmas mérésekhez és nem teljesíti a specifikációt.juliush írta: ↑2019.10.22., kedd 12:45Nana...csak ragaszkodjunk a tényekhez! A matrica nem fogalmaz meg kvalitatív véleményt a teljesítményről, pusztán annyit, hogy nem feltétlenül teljesíti a végtermékben terveik szerint realizálandó specifikációt. Paradox módon valószínűleg pont így áll közelebb az LP megszokott hangzásához.
Belegondolva a fizikájába, egy feltételezhetően szimmetrikus 4-lapátos hajócsavarból kitörve egy lapátot hirtelen sebességnövekedést érni el...inkább tűnik az "urban legend" kategóriának!chord írta: ↑2019.10.22., kedd 13:33Csak nehogy odajussunk mindjárt, mint a csavargőzösök korában.
Amikor fejlesztették a propellereket (vagy hajócsavar vagy mi), és volt egy tuttira megkonstruált 4 lapátos cucc, kivitték, kihajózták, méregették a csomókat, figyelték a felhabzást meg hogy hogyan húz, és szépen írogatták, még biztos tustollal,
aztán megfordultak, és indultak vissza a kikötő felé, és a partközelben odab@szták a hajó alját egy zátonyhoz, nem lett nagy gond, az egyik lapát letörött a négyből,
és, a hajó, mint a rakéta (vagy, akkori szóhasználattal, mint egy versenyló), kilőtt, és sokkal gyorsabban kezdett menni...
Nana...csak ragaszkodjunk a tényekhez! A matrica nem fogalmaz meg kvalitatív véleményt a teljesítményről, pusztán annyit, hogy nem feltétlenül teljesíti a végtermékben terveik szerint realizálandó specifikációt. Paradox módon valószínűleg pont így áll közelebb az LP megszokott hangzásához.
Találgatást eddig épp te írtál.
Akkor találgatások helyett hallgasd meg, kicsit meg fog borulni a világképed...Robici írta: ↑2019.10.22., kedd 08:46Gratulálok hozzá! Nagyon szép technikatörténeti emlék. :-)
Ezt mondja a gyári matrica is. :-)
Amennyire én tudom, a félvezetőgyártásban épp a gyártás kezdeti fázisában a legnagyobb a selejtarány, ezt próbálják csökkenteni, hogy gazdaságos legyen a gyártás. A matrica szerint a gyár is elismerte, hogy ezek a kezdeti cuccok gyengébben teljesítenek mint a leendő késztermék. Én nem látok rá semmilyen egyértelmű bizonyítékot, hogy műszakilag ezek a gépek "jobb minőségűek" lennének mint a későbbi.
Gratulálok hozzá! Nagyon szép technikatörténeti emlék. :-)
Ezt mondja a gyári matrica is. :-)
Amennyire én tudom, a félvezetőgyártásban épp a gyártás kezdeti fázisában a legnagyobb a selejtarány, ezt próbálják csökkenteni, hogy gazdaságos legyen a gyártás. A matrica szerint a gyár is elismerte, hogy ezek a kezdeti cuccok gyengébben teljesítenek mint a leendő késztermék. Én nem látok rá semmilyen egyértelmű bizonyítékot, hogy műszakilag ezek a gépek "jobb minőségűek" lennének mint a későbbi.

Mivel nekem van Philips CD100 trial run model lejátszóm (Sn: 202) - és valóban - semmi közük a sorozatgyártott darabokhoz.

Ez egy öreg tablet, ezen nincs Windows, de a telefonomra is letöltöttem, az gond nélkül megnyitja. Megvan az esti olvasni való!
Simán a Windows fájlkezelője is meg tudja nyitni, nem kell hozzá semmi speciális program.

Letöltöttem én is, de sajnos nem tudom megnyitni...Robici írta: ↑2019.10.20., vas. 13:11Sajnos csak három régi olyan gramofont találtam itthon amiben volt pennás cikk, de ezeket beszkenneltem, innen letölthető akit érdekel (pár nap múlva letörlöm):
http://www.egalizer.hu/hifi/gramofon.zip
Köszönöm, letöltve.Robici írta: ↑2019.10.20., vas. 13:11Sajnos csak három régi olyan gramofont találtam itthon amiben volt pennás cikk, de ezeket beszkenneltem, innen letölthető akit érdekel (pár nap múlva letörlöm):
http://www.egalizer.hu/hifi/gramofon.zip
A belinkelt aukcióban látható modell hátoldalán lévő matrica ennek épp az ellenkezőjét tanúsítja.

Általában ötvözetként használják ami veszélytelen, kis % van jelen.

Okay, neked mi vagyunk a nagyokosok, számomra meg nem. Akikre én gondoltam, azok nem az itt író/olvasó hobbitársak, hanem a piac vezetői és formálói, a meghatározó erővel bíró kereskedők, újságírók, rendezvényszervezők, pedagógusok, reklám szakemberek. Nem Te, nem Kaef, nem én, hanem ők döntenek arról, a HiFi miről szól majd jövőre. Ha Te velük egy szinten érzed magad befolyási potenciálban, akkor érdemes lenne magadra is kiterjeszteni a másoknak címzett szavaidat "szálka és gerenda" jeligére.cables írta: ↑2019.10.18., pén. 11:07Inkább arról kéne beszélni, hogy miért nem visz előre a hangzáskultúrában az AVX, ami erre nagyon jó eszköz is lehetne. VALÓSZÍNÜLEG VELÜNK IDE IROGATÓKKAL VAN BAJ. Azt hiszem nagyon sokan tartják magukat görcsösen előtérben. fapaci nagyokosokról ír, de nem lehet egyetlen sort sem leírni hangfelvétellel kapcsolatban anélkül, hogy ő nem ugrana azonnal és rendet ne vágna. kaef2 ugyanígy a PCs témákban. Szerintem ők a nagyokosok.

De hátha ingyen lesz az áram
Bakker, pazarolják azt a ritka fémet, csoda hogy olyan drágák a Be dómmal szerelt hangfalak????