Mivel nekem van Philips CD100 trial run model lejátszóm (Sn: 202) - és valóban - semmi közük a sorozatgyártott darabokhoz.
Neked a papirmatrica hordozza az infót, nekem meg a sziliciumvölgyben gyártott chipek :)
Üdv: TJ.

Mivel nekem van Philips CD100 trial run model lejátszóm (Sn: 202) - és valóban - semmi közük a sorozatgyártott darabokhoz.

Ez egy öreg tablet, ezen nincs Windows, de a telefonomra is letöltöttem, az gond nélkül megnyitja. Megvan az esti olvasni való!
Simán a Windows fájlkezelője is meg tudja nyitni, nem kell hozzá semmi speciális program.

Letöltöttem én is, de sajnos nem tudom megnyitni...Robici írta: ↑2019.10.20., vas. 13:11Sajnos csak három régi olyan gramofont találtam itthon amiben volt pennás cikk, de ezeket beszkenneltem, innen letölthető akit érdekel (pár nap múlva letörlöm):
http://www.egalizer.hu/hifi/gramofon.zip
Köszönöm, letöltve.Robici írta: ↑2019.10.20., vas. 13:11Sajnos csak három régi olyan gramofont találtam itthon amiben volt pennás cikk, de ezeket beszkenneltem, innen letölthető akit érdekel (pár nap múlva letörlöm):
http://www.egalizer.hu/hifi/gramofon.zip
A belinkelt aukcióban látható modell hátoldalán lévő matrica ennek épp az ellenkezőjét tanúsítja.

Általában ötvözetként használják ami veszélytelen, kis % van jelen.

Okay, neked mi vagyunk a nagyokosok, számomra meg nem. Akikre én gondoltam, azok nem az itt író/olvasó hobbitársak, hanem a piac vezetői és formálói, a meghatározó erővel bíró kereskedők, újságírók, rendezvényszervezők, pedagógusok, reklám szakemberek. Nem Te, nem Kaef, nem én, hanem ők döntenek arról, a HiFi miről szól majd jövőre. Ha Te velük egy szinten érzed magad befolyási potenciálban, akkor érdemes lenne magadra is kiterjeszteni a másoknak címzett szavaidat "szálka és gerenda" jeligére.cables írta: ↑2019.10.18., pén. 11:07Inkább arról kéne beszélni, hogy miért nem visz előre a hangzáskultúrában az AVX, ami erre nagyon jó eszköz is lehetne. VALÓSZÍNÜLEG VELÜNK IDE IROGATÓKKAL VAN BAJ. Azt hiszem nagyon sokan tartják magukat görcsösen előtérben. fapaci nagyokosokról ír, de nem lehet egyetlen sort sem leírni hangfelvétellel kapcsolatban anélkül, hogy ő nem ugrana azonnal és rendet ne vágna. kaef2 ugyanígy a PCs témákban. Szerintem ők a nagyokosok.

De hátha ingyen lesz az áram
Bakker, pazarolják azt a ritka fémet, csoda hogy olyan drágák a Be dómmal szerelt hangfalak????

Pontosan.bitrograde írta: ↑2019.10.18., pén. 12:48Csak a történeti hűség kedvéért: azért fogtad vissza magad a "tevékenységeddel" kapcsolatos általános témában, mert többen szóvá tették a gerillamarketinges nyomulásodat (és hozzá nem értésedet), és be lett lebegtetve, hogy amennyiben nem hagyod abba (ahogy a fentebb csonkán idézett hozzászólásban az inszinuációkat), akkor fórumos jogaidat illető szankciókban lesz részed.cables írta: ↑2019.10.18., pén. 11:07Én jó ideje kábelekkel foglalkozok, de távol tartom magam a Kábelezzünk topiktól, holott nyilván minden felvetésre lenne érdemi mondandóm. Állandóan beleszólnék szívem szerint az Audio ösvény és tápszűrés topikba is, de nem teszem, hadd beszélgessenek mások, mondják el mit gondolnak, mit tapasztaltak. Szóval nem ártana egy kis önuralom a nagyokosok részéről.
Hát így.

Tctronic írta: ↑2019.10.18., pén. 19:54Nem Kicsit OFFLIMAR írta: ↑2019.10.18., pén. 19:42Igazad van!
Every model in the Persona Series features dual Truextent Beryllium driver systems, and each model achieves a truly unexpected level of high-resolution detail, depth and dynamics thanks in part to rare, extraordinary Beryllium.
https://www.paradigm.com/en/overview/se ... ona-series
Egy tiszta(?) jövő reménye......
ITER, A tokamak belső falát borítják berilliummal.
https://index.hu/tudomany/2017/10/25/a_ ... r_epitett/
youtu.be/pv8UrMUOkww

Nem Kicsit OFFLIMAR írta: ↑2019.10.18., pén. 19:42Igazad van!
Every model in the Persona Series features dual Truextent Beryllium driver systems, and each model achieves a truly unexpected level of high-resolution detail, depth and dynamics thanks in part to rare, extraordinary Beryllium.
https://www.paradigm.com/en/overview/se ... ona-series

Nincs probléma, csak neki az jobban tetszett, mint a hűtő, ennyi.dbrnsk írta: ↑2019.10.18., pén. 19:41Nekem még egyszer sem mondott ilyet a párom...Vinkler írta: ↑2019.10.18., pén. 19:39
Hmm, ez is egy érdekes kérdést vet fel, mondjuk a ftf-et.
Én álló dynoról, amiben több 17 cm-es mélyközép hangsugárzó volt, ATC nagymonitorra váltottam, amiben 32 cm-es mélysugárzó van. Méretét egy kisebb hűtő is megirígyelné. Mondanom sem kell, hogy nem egy filigrán darab. Épen ezért szinte hetente megkapom az asszonytól, hogy mikor váltok vissza arra a szép dynora, mert neki az sokkal jobban tetszett kinézetre. Hát így állunk...![]()
Ne add fel, légy kemény, légy férfi!![]()

Igazad van!
Nekem még egyszer sem mondott ilyet a párom...Vinkler írta: ↑2019.10.18., pén. 19:39
Hmm, ez is egy érdekes kérdést vet fel, mondjuk a ftf-et.
Én álló dynoról, amiben több 17 cm-es mélyközép hangsugárzó volt, ATC nagymonitorra váltottam, amiben 32 cm-es mélysugárzó van. Méretét egy kisebb hűtő is megirígyelné. Mondanom sem kell, hogy nem egy filigrán darab. Épen ezért szinte hetente megkapom az asszonytól, hogy mikor váltok vissza arra a szép dynora, mert neki az sokkal jobban tetszett kinézetre. Hát így állunk...![]()

Hmm, ez is egy érdekes kérdést vet fel, mondjuk a ftf-et.istvan01 írta: ↑2019.10.18., pén. 19:17Tölcsér és nagy membrán manapság is sok hifi cég kínálatában megtalálható. De pontosan amit Gábor is említett, ezek mind-mind nagy teret igényelnek, költségesek, tömeg igény nem tud rá kialakulni, ezért tömeggyártás által az ára sem tud érdemlegesen lejjebb menni.
Az utóbbi évek hifi tendenciája meg éppen a tenyér méretű eszközökkel hifizés, ahhoz meg végkép nem passzol egy 3m magas, 1,5m széles tölcsér monstrum. A downsize hamarabb indult a hifiben mint a személy autózás motorjainál.

Biztos hogy ez a mélysugárzó membrán berillium?LIMAR írta: ↑2019.10.18., pén. 19:23Van ilyen és nem is rossz. Avantgarde Trio a Basshornokkal. Nagy térben jó meghajtással zseniális.
Westlake Audio.....
Az átlagos nagy membránnak is vannak gondjai bőven. Jó abból is kevés van - és sokba kerül.
Az egész hifi egy nagy kompromisszum. Ki milyen hibát visel el könnyebben. A választások ezen múlnak.
Ami meg csak minimális hibát produkál, az meg sajnos szintén drága.
Amúgy kisebb méretű membránnal is lehet jó hangszórót építeni. A lényeg, hogy a lineáris tartománya nagy legyen a hangszórónak. Ehhez az kell, hogy a lengőcsévén lévő tekercs sokáig maradjon a mágneskör légrésében. Általában azt csinálják, hogy bazi hosszú lengőcséve, kicsi légrés. Ennek az a hibája, hogy ugyan nagy kitérésben lineáris, de a betáplált energia nagyon kis része alakul át akusztikai energiává. Magyarul baromi rossz a hatásfok (az összes szub hangszóró ilyen).
Jobb hatásfokhoz iszonyatos mágneskör kell.
Ilyen is van. Pl. A Paradigm Persona mélysugárzói. Iszonyatos mágneskör, ultra merev berillium membrán, Ultra nagy lineáris tartomány, ultra merev öntvény kosár.... Jól is szólnak piszkosul. És nem kell erőmű hozzájuk.

Van ilyen és nem is rossz. Avantgarde Trio a Basshornokkal. Nagy térben jó meghajtással zseniális.
Tölcsér és nagy membrán manapság is sok hifi cég kínálatában megtalálható. De pontosan amit Gábor is említett, ezek mind-mind nagy teret igényelnek, költségesek, tömeg igény nem tud rá kialakulni, ezért tömeggyártás által az ára sem tud érdemlegesen lejjebb menni.

Ezek sem HiFi hangsugárzók voltak, hanem mozi hangsugárzók.