Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

ecdhkex
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 18

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ecdhkex »

Aszpirin írta:
2020.02.17., hétf. 11:34
Meglehet, de azért ez azért nem ilyen egyszerű. A hangzásbeli különbségeket (pl. DAC-oknál) olyan szakmai blogokban, mint pl. az ASR, objektív mérésekkel is kimutatják (mondhatni nincs két azonos köztük).

Neked elég drága (és idehaza párjukat ritkító) eszközeid vannak, tényleg a SA-KI Pearlt meg az Exogalt stb mind-mind a kinézetéért meg a "szolid megépítettségéért" vetted volna? Ha igen, minden tiszteletem.

Én maradok az internetes információk szűrésénél. Ha valami nagyon ellentmond a mondjuk úgy, tesztekkel is alátámasztott tapasztalatomnak, akkor az megkapja a szűrőmet, még ha maga az atyaúristen is írta. Nem azért, mert többnek képzelem magam Mr. Aczrl-nál, hanem mert egyszerűen nem tartom igaznak, és azt A/B tesztekkel is alá tudom támasztani, ahol nem kell audiofülnek lenni, hogy halld a különbséget. Egy DAC-tesztet (füllel) akár össze is hozhatnánk, ha már itt tartunk. Én hozzájárulnék egy Wadia 121-gyel... Vagy CD/SACD-lejátszó tesztben is benne lennék, ahhoz is lenne saját inputom. Nos?
Ezek a tesztek nagyon hasznosak tudnak lenni. Fontos, hogy nagyon pontosan be kell állítani a hangerőket, ezt érdemes mikrofonnal mérni. Vakteszten ugyanis könnyen különbséget teszünk ha nem egyezik a hangerő. És akkor máris van egy fals vakteszt eredményünk.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2020.02.17., hétf. 10:41
Persze mindez jelentheti, hogy egyszerűen süket vagyok és kár nekem ez a sok berendezés, de jelentheti azt, hogy Mr. Aczelnak valahol mélyen, objektív szinten igaza van, csak hát ez a hobbi sohasem az objektivitásról és pusztán a hangminőségről szólt. De nagyon utáljuk azért, mert azt mondta, hogy a homokozóban a piros lapátom cseppet sem ér többet Karesz zöld lapátjánál!
Meglehet, de azért ez azért nem ilyen egyszerű. A hangzásbeli különbségeket (pl. DAC-oknál) olyan szakmai blogokban, mint pl. az ASR, objektív mérésekkel is kimutatják (mondhatni nincs két azonos köztük).

Neked elég drága (és idehaza párjukat ritkító) eszközeid vannak, tényleg a SA-KI Pearlt meg az Exogalt stb mind-mind a kinézetéért meg a "szolid megépítettségéért" vetted volna? Ha igen, minden tiszteletem.

Én maradok az internetes információk szűrésénél. Ha valami nagyon ellentmond a mondjuk úgy, tesztekkel is alátámasztott tapasztalatomnak, akkor az megkapja a szűrőmet, még ha maga az atyaúristen is írta. Nem azért, mert többnek képzelem magam Mr. Aczrl-nál, hanem mert egyszerűen nem tartom igaznak, és azt A/B tesztekkel is alá tudom támasztani, ahol nem kell audiofülnek lenni, hogy halld a különbséget. Egy DAC-tesztet (füllel) akár össze is hozhatnánk, ha már itt tartunk. Én hozzájárulnék egy Wadia 121-gyel... Vagy CD/SACD-lejátszó tesztben is benne lennék, ahhoz is lenne saját inputom. Nos?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4148

Hozzászólás Szerző: juliush »

Hmm...az én tapasztalatom, a Te tapasztalatod...
Én úgy látom, hogy amit "tapasztalatként" élünk meg az audiofiliában, jóval túlmutat a hangzási élményen vagy ha jobban tetszik az érzékelési folyamataink objektívnek tekinthető doménjén. Ha már felhoztad az SA KI Pearl kérdését, egyszerűen az eBay-en találtam egy kifogástalan példányt és megvettem, mert birtokolni szerettem volna, mert exkluzív, mert olyan a megépítése, mint egy tanké, ugyanakkor a kidolgozása, mint egy svájci óráé. Gyönyörűen szól, de nem jobban, mint a Densen Beat B-400 Plus-om.
Megvan az a rossz tulajdonságom, hogy bespájzolok eszközeimből és a hifi-bogár csipkedését a meglevő berendezéseim vetésforgójával csillapítom időről-időre. És tudod, mi a tapasztalatom? A vissza-visszatérést egy-egy hőn szeretett berendezéshez újra és újra szinte "upgrade"-ként tudom átélni. Most épp ugye a Musical Fidelity A-1000-eshez tértem vissza az Exogal Ion után és úgy érzem, aktuálisan ez a tuti. De ha pár hét múlva visszatérek majd az Exogal Ion-hoz, jó eséllyel ugyanezt fogom megélni visszafelé. Dettó a Nait 1-gyel (ott azért a nyilvánvalóan korlátozott teljesítmény miatt azért már műfajtól függően). DAC oldalon Exogal Comet, Resonessence Concero HD és Herus megint csak. A változtatáskor hallani vélek változást, javulást, de gyakran visszafelé is.
Persze mindez jelentheti, hogy egyszerűen süket vagyok és kár nekem ez a sok berendezés, de jelentheti azt, hogy Mr. Aczelnak valahol mélyen, objektív szinten igaza van, csak hát ez a hobbi sohasem az objektivitásról és pusztán a hangminőségről szólt. De nagyon utáljuk azért, mert azt mondta, hogy a homokozóban a piros lapátom cseppet sem ér többet Karesz zöld lapátjánál!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ez mind szép és jo, de van egy bibi:
juliush írta:
2020.02.17., hétf. 08:36
A valóságban persze hallhatunk különbségeket, de ez legtöbbször a tervezésben és kivitelezésben megkötött kompromisszumokra vagy épp egyfajta saját, egyedi, a tervező egyéni ízlését közvetítő hangzás kialakítására való törekvés eredménye.
A pontokba szedett hitvallás egyik pontja volt teljes egészében idézve, ez nem szövegkörnyezetből kiragadás szvsz.
Ő azt írta a mondatban, hogy ha bizonyos specifikációknak megfelelnek, hogy - és most bocs a kiragadásért és hogy nem idézem újra (kényelmi okokból), de ezzel nem veszíti el a lényegét - "- and most of them do -" vagyis a legtöbb megfelel, és akkor a legtöbb ugyanúgy fog szólni. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb vonalszintű kimenetet produkáló forrás (CD-játszó, előerősítő, DAC, stb.) egyszerűen ugyanúgy kellene szóljon ugyanabban a rendszerben. Vagy Te nem így értelmezed ezt a pontot?
Bocs, de ez nagyon nem fedi az én tapasztalataimat (és szerintem a legtöbbünkét it - "most of us", hogy stílusos legyek), akárki is írja le. Egész pontosan: az én tpapasztalatom az, hogy a legtöbb forrás más-másként szól. Vagy visszakérdeznék: a SA-KI Pearlt miért vetted? Csak mert úgy szól mint az összes többi? A választ tudom, de lásd be, hogy a Te lejátszód sem kivétel. Akárcsak az én Linn-em, meg Marantz-om, stb.

Az teljesen más lenne, ha azt írná, hogy amelyik megfelel valamilyen idealizált specifikáció-halmaznak, az ugyanúgy fog szólni ("transzparensen"), ergó egy az egyben a stúdiómunka eredményét hallanád. De nem ezt írja. Szerintem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

lehoako írta:
2020.02.16., vas. 08:02
Nem eretnek ez a Peter Aczel, csak valamilyen attitűdje van és irdatlanul tapasztalatlan....

KOmplett nonszensz, külön fájdalom, hogy magyar csengésű névvel követi el ezt a süketeknek szimpatikus ámokfutást. :smile30:
Bp.-en született, igy erthetö a magyar csengesü nev

azt nem mond(h)a(t)nam, hogy tapasztalatlan (sok keszüleket tesztelt, hallgatott)
az persze mondhato, hogy nem volt "erzekeny audiofül" hallása (lehet durvabban is mondani, de minek ?)
nem is kell vele egyet érteni, pláne nem mindenben (senkivel sem !)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4148

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gondolom a következőkkel ki fogom borítani a bilit, de hát úgy szép az élet a fórumon, ha zajlik! :D
A magyar születésű Peter Aczel, aki több évtizeden át szerkesztette az Audio Critic c. folyóiratot és valószínűleg több eszközt vett fülügyre, mint amelyekről mi magazinokban egyáltalán olvasgathattunk, pályafutása végén egy rövid manifesztóban foglalta össze az audiofil társadalmat finoman fogalmazva is megosztó következtetéseit. https://www.biline.ca/audio_critic/audi ... b1.htm#acl
Ennek a lényege, hogy az audio technológia már jó ideje elérte az érettségének azt a szintjét, ahol a rögzítés, lejátszás és erősítés transzparenciája korrektül kivitelezett eszközök esetén meghaladja a hallgató fiziológiai érzekelőképességének határait, így nem ezek tekintendők az auditív élményt elsősorban meghatározó elemeknek.
Nagyobb súllyal esik latba a felvétel minősége, valamint a lánc végén elhelyezkedő hangsugarzó, amely rendkívül komplex kölcsönhatásban áll a hallgatói környezettel.
Az eszközök hangzásában megfigyelhető vélt vagy valós különbségek legtöbbször kompromisszumok eredményei, az erősítők esetén például a korrektséget definiáló paraméterek, mint a megfelelően alacsony kimenő és magas bemenő impedancia, elegendő sávszélesség, alacsony torzítás és zaj, valamint főleg a hangfalak klippelésmentes meghajtásához elegendő teljesítmény valamelyikében megfigyelhető hiányosságra vezethető vissza. Ezen paraméterek megfelelő kézben tartása és a hangerők gyakorlatilag azonos szintre hozása esetén az erősítők közötti különbségek a hallásküszöb alá esnek, ha úgy tetszik ebben a valós életben többnyire idealizált esetben az erősítőnk praktikusan úgy fog viselkedni számunkra, mint az a bizonyos szimpla erősítéssel bíró vezeték. Vegyétek észre, hogy ezzel a véleményével egyáltalán nincs egyedül, többek között Alan Shaw a Harbeth tulaja és tervezője is ugyanezt vallja!
Hasonlóképp a források esetén, a rögzítéskor használt kódolás optimális dekódolása esetén, legyen szó az LP RIAA re-ekvalizációjáról, vagy a digitális-analóg átalakításról a lejátszóberendezés ideális esetben képes a rögzített hanganyagot a hallási küszöb alá eső hibával reprodukálni az erősítés számára. A valóságban persze hallhatunk különbségeket, de ez legtöbbször a tervezésben és kivitelezésben megkötött kompromisszumokra vagy épp egyfajta saját, egyedi, a tervező egyéni ízlését közvetítő hangzás kialakítására való törekvés eredménye.
Ez azért picit árnyaltabb üzenet, mint amit a kiragadott szemelvények alapján szemmel láthatóan felfogni véltek.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

tonee73 írta:
2020.02.16., vas. 12:51

Plusz még ott van a legrosszabb faktor is, mikor a hülyeség szorgalommal is párosul... :smile51:
Sajnos lehet még fokozni: Nyereségvágyból elkövetett szisztematikus néphülyítés.
Reméljük a "szakértők" fóruma ez miatt soha nem kerül majd beidézésre. ;)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6295

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Aszpirin írta:
2020.02.16., vas. 12:50

Ez az internet egyik problémája, hogy bárki, aki elég nagy magabiztossággal rendelkezik, képtelen hülyeségeket is tényként állíthat ex catedra, és emiatt minden internetes infomációt magának az olvasónak kell(ene) szűrnie. Az a jobbik eset, ahol ennyire nyilvánvaló a hülyeség, de még ezzel is megtéveszthet egy jó adag laikust, mert sokan sajnos mindent ténynek vesznek.
Plusz még ott van a legrosszabb faktor is, mikor a hülyeség szorgalommal is párosul... :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

lehoako írta:
2020.02.16., vas. 08:02
Emiatt is blődli a sokadik ponton beírt bekezdés:

"What about the preamp, CD player, and other line-level electronics?
As long as they meet the fairly exacting specifications expected these days--and most of them do--they will sound the same, regardless of price. That does not mean, of course, that some are not far superior in measured performance (well below the threshold of audibility) and construction quality."

Srácnak még életében nem volt 2 eltérő forrása, egyébként tudná, amit mi kb hifis karrierünk első évének végére már megtapasztalunk.
Ez az internet egyik problémája, hogy bárki, aki elég nagy magabiztossággal rendelkezik, képtelen hülyeségeket is tényként állíthat ex catedra (ld. alcím "What Every Audiophile Should Know and Never Forget"), és emiatt minden internetes infomációt magának az olvasónak kell(ene) szűrnie. Az a jobbik eset, ahol ennyire nyilvánvaló a hülyeség, de még ezzel is megtéveszthet egy jó adag laikust, mert sokan sajnos mindent ténynek vesznek.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Hátha valakit érdekel, az angol AVforums-on eladásra kínálnak egy Magico Q7 hangfalpárt: https://www.avforums.com/threads/magico ... e.2146271/

Mondjuk az ára borsós, $110.000 USD, de talán lehet alkudni belőle :D
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

jott/ment írta:
2020.02.09., vas. 18:52
avl2 írta:
2020.02.09., vas. 16:41
jott/ment írta:
2020.02.09., vas. 11:30
...A masztering minden esetben fontosabb a zenehordozó formátumánál....
nekem mindig ez jön elö:
https://www.biline.ca/audio_critic/critic1.htm
"What is the number one determinant of sound quality in an audio system?
The recording you are playing, without the slightest doubt. The recording microphones, acoustical conditions, and engineering decisions at the recording site introduce much greater sonic variability than any hardware component in a half decent playback system."
... és utána hat eretnek gondolat!!!! Ajjjaj!! :)
Nem eretnek ez a Peter Aczel, csak valamilyen attitűdje van és irdatlanul tapasztalatlan.

A felvétel minőségéhez való ragaszkodás sem lehet abszolút, lévén, hogy a felvételek közti difik jó minőségű forráskészüléken jönnek ki igazán, bluetoothos boomboxoknál majdnem mindegy. A felvétel és a forráskészülék a rendszerben ugyanaz a komponens, a felvétel elefántcsonttoronyban marad a forráskészülék nélkül, a rendszer meg felvétel nélkül nem szól... :-)

Emiatt is blődli a sokadik ponton beírt bekezdés:

"What about the preamp, CD player, and other line-level electronics?
As long as they meet the fairly exacting specifications expected these days--and most of them do--they will sound the same, regardless of price. That does not mean, of course, that some are not far superior in measured performance (well below the threshold of audibility) and construction quality."

Srácnak még életében nem volt 2 eltérő forrása, egyébként tudná, amit mi kb hifis karrierünk első évének végére már megtapasztalunk.

KOmplett nonszensz, külön fájdalom, hogy magyar csengésű névvel követi el ezt a süketeknek szimpatikus ámokfutást. :smile30:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

Arról talán nem is érdemes szót ejteni, ami itt alább meglepő véleményként lett tálalva, hogy a hangminőséget alapvetően a felvételi körülmények határozzák meg. Ez evidencia. Ha rossz egy zenei felvétel, az a legjobb rendszeren lejátszva is rosszul fog szólni, sőt ott fog a legrosszabbul szólni, mert ott jönnek elő igazán a felvételkor elkövetett hibák.

Arról érdemes beszélni, hogy jó, vagy éppenséggel kiváló felvételek mikor szólnak a legjobban. Ma egy érdekes teszten volt szerencsém részt venni, erről írnék néhány teljesen szubjektív gondolatot. Egy nemrég megjelent jazz lemez egyik (a legjobb) számát hallgathattam meg egy kiváló CD játszóról és egy ugyancsak kiváló audio PC ről.

Elsőként a PC változat szólalt meg. Nekem úgy tűnt hogy szertelen a zene, elképesztően tiszta magasak és nagyon jó, határozott mélyek, de valahogy mintha a közép háttérbe szorult volna. Aztán a CD hang következett, ez az első pillanatban kicsit fakóbbnak tűnt, de amikor a házigazda a szám közben kikapcsolta teljesen a számítógépet megnőtt a dinamika és sokkal tisztább lett a hang. Ha választani kellett volna én egyértelműen az utóbbit választottam volna, de volt némi hiányérzet bennem a fülemben még megmaradt PC hangokból.

Amikor hazafele mentem eszembe jutott egy nagyon régi élményem. Egy High-end forgalmazó akkori csúcs rendszerén volt alkalmam hallgatni egy jazz felvételt szerverről, amely nekem is meg volt odahaza és jól ismertem. Nagyon hasonló élményem volt, mint most a PC hangnál.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

avl2 írta:
2020.02.09., vas. 16:41
jott/ment írta:
nekem mindig ez jön elö:
The recording you are playing, without the slightest doubt. The recording microphones, acoustical conditions, and engineering decisions at the recording site introduce much greater sonic variability than any hardware component in a half decent playback system."
... és utána hat eretnek gondolat!!!! Ajjjaj!! :)

avl2
V.I.P.
V.I.P.

jott/ment írta:
nekem mindig ez jön elö:

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Aszpirin írta:
2020.02.01., szomb. 11:26
Megjegyzem, hogy sokkal vitathatóbb ilyen alapon a CD (16/44.1) és SACD (DSD64) avagy a 16/44.1 PCM és mondjuk 24/96 PCM közötti különbség, ami már messze nem annyira egyertelmű, mint a FLAC és az MP3 közötti... és mégis ott van. Csináltunk már A/B tesztet CD-vel és SACD-vel (konkrétan ugyanazon hibrid lemezek CD és SACD rétegeivel, ugyanazon lejátszón), és a különbség A/B teszten is nagyon hallható, mindemellett már szerintem képzett fül kell ahhoz, hogy megmondja, melyik melyik. Tehát hallani a különbséget képzetlen füllel is, de nem-audiofülek számára nehéz eldönteni, melyik “jobb”.
A mértékadó Pinkfishmedia még mértékadóbb tulaja megírta helyettem. A szöveg eleje magyarul az én tákolásomban:

A masztering minden esetben fontosabb a zenehordozó formátumánál. Szinte alig fordul elő, hogy két eltérő hordozón ugyanazt a maszteringet hallhatjuk. Fontos megérteni: egy album vinil és CD kiadását gyakran más masztering mérnökök készítik el eltérő rendszereken, eltérő monitorok segítségével, stb. A végeredmény egyszerűen nem ugyanaz. És még csak ezután jön az újrakiadások során előállított zavarba ejtően sokféle masztering...

Egyetlen példa:
http://www.pinkfloydarchives.com/Discog ... /JADS1.htm

"Mastering > format every time and hardly ever are you comparing an exact like-for-like. That is the one thing I really wish I could get across here, i.e. very often the vinyl issue and CD issue of a title are mastered by different mastering engineers at different mastering suites using different monitors etc. It just isn’t the same. This is before we get to specific masterings, which for many titles there can be a bewildering array. I strongly advise folk experiment here, buy a few copies of a record you can regularly find in a bargain bin and see just how different say an A1 matrix can sound from an A3 or whatever. How different the UK copy sounds to the US, Italian etc. It can be staggeringly different, i.e. Rega P3 to Rockport difference! Same with CDs, there can be 30 or more different masterings for some titles, and they most certainly are not created equal.

(...) As an example I was fiddling with the deck setup the other week and I spent a bit of time comparing a UK 1st press of Steely Dan’s Gaucho with the first Japanese CD issue (VDP 26, widely regarded to be the best available digital). In this case I felt the record won, but not by much. I just preferred it as it sounded a bit bigger and more punchy, but both were good as they should be. Other comparisons can be absurd, e.g. try comparing an original US Blue Note LP to the RVG Edition CD and prepared to be floored!"

https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... st-3887609

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5073

Hozzászólás Szerző: pärt »

wittao írta:
2020.02.08., szomb. 13:58
Töki írta:
2020.02.07., pén. 20:07
Fülzúgás, - egy rokonom is küzdött vele hónapokig, majd elment szakorvoshoz, ahol megállapították, hogy túlnyomás van a fülében. Nagy dózisban Cavintont kellett rá szednie és hamar megszűnt a kellemetlen tünet. Azóta sincs ilyen gondja.
Eszembe jutott a 22-es csapdaja errol, amikor elfelejted bevenni a Cavintont.
(de ez is milyen fura dolog mar, hogy fulzugast amolyan mellekhataskent egy ilyen gyogyszer old meg)
Sajnos a fülzúgás okai olyan sokfélék lehetnek, hogy egy-egy ilyen gyógymód semmit nem jelent egy másik esetnél. Avagy: lehet meddőséget gyógyítani ülőfürdővel is, de másnál lehet, hogy egy kiadós, chippendale-es leánybúcsú a megoldás. ;)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3522

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

envagyok írta:
2020.02.08., szomb. 13:39
Meghülyült a nép:
https://logout.hu/cikk/viszlat_flac/teljes.html

És még utána kommentben lealázzák, aki különbséget hall...
vóótmá itt, pár nappal ezelőtt :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

envagyok írta:
2020.02.08., szomb. 13:39
Meghülyült a nép:

Ezt a csontot már lerágtuk...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

envagyok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: envagyok »

Meghülyült a nép:

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 625

Hozzászólás Szerző: Töki »

Fülzúgás, - egy rokonom is küzdött vele hónapokig, majd elment szakorvoshoz, ahol megállapították, hogy túlnyomás van a fülében. Nagy dózisban Cavintont kellett rá szednie és hamar megszűnt a kellemetlen tünet. Azóta sincs ilyen gondja.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

pärt írta:
2020.02.07., pén. 18:02
Sajnos nekem is van. sad.gif Nálam szimmetrikus, szintén 8 kHz. Voltam kivizsgálásokon - amit én is erősen javaslok mindenkinek, mivel rengeteg féle ok állhat a hátterében- csekély eredménnyel. A doki végignézve a leleteket (CT, hallásvizsgálat, fül orr gége) megnyugtatott, hogy a fülzúgásom "az élet jele". Köszönöm. :smile53: Próbálom magam kideríteni, hogy van-e valami könnyen beazonosítható kiváltó ok- egyelőre sikertelenül.
Ha zenehallgatáskor erősödik, annak talán lehet egész triviális oka is: megváltoztatott testhelyzet, pl. enyhén fekvő pozíció egy komfortfotelben. Ez megváltoztathatja a fej vérellátását. Nálam mintha-mintha jelentkezne ilyesmi, ilyenkor váltok ülő pozícióba.
Jacques Martel könyve(i). Keress rá!

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5073

Hozzászólás Szerző: pärt »

Sajnos nekem is van. sad.gif Nálam szimmetrikus, szintén 8 kHz. Voltam kivizsgálásokon - amit én is erősen javaslok mindenkinek, mivel rengeteg féle ok állhat a hátterében- csekély eredménnyel. A doki végignézve a leleteket (CT, hallásvizsgálat, fül orr gége) megnyugtatott, hogy a fülzúgásom "az élet jele". Köszönöm. :smile53: Próbálom magam kideríteni, hogy van-e valami könnyen beazonosítható kiváltó ok- egyelőre sikertelenül.
Ha zenehallgatáskor erősödik, annak talán lehet egész triviális oka is: megváltoztatott testhelyzet, pl. enyhén fekvő pozíció egy komfortfotelben. Ez megváltoztathatja a fej vérellátását. Nálam mintha-mintha jelentkezne ilyesmi, ilyenkor váltok ülő pozícióba.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

hollohazi írta:
2020.02.07., pén. 15:29
A fülzúgásra visszatérve, abból nekem is van a bal fülemben, erre a fülre kevésbé hallok jól, mint a másikra. Ami érdekes, az az , hogy zenehallgatáskor a zúgás jelentősen felerősödik, majd miután kikapcsolom a rendszert rövidesen elmúlik. Oka, mi lehet?
OFF
Voltál vele (a tinnitus-szal) orvosnál? Mert az első és legfontosabb kérdés maga a fülzúgás oka, nagyon sokféle lehet (és sajnos az is lehet, hogy nem derül ki). Én voltam anno, szintén bal füllel, be is mérték a frekvenciáját (8kHz), és nehezen ugyan, de kb másfél év alatt elmúlt. Ha már voltál, akkor bocs, ha nem, akkor javaslom menj el, elég gyakran tudnak segíteni. Nagyon sok ember életét megkeseríti a fülzúgás, sajnos, a környezetemben isismerek még közvetlen kollégát, aki épp most küzd vele...

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

A fülzúgásra visszatérve, abból nekem is van a bal fülemben, erre a fülre kevésbé hallok jól, mint a másikra. Ami érdekes, az az , hogy zenehallgatáskor a zúgás jelentősen felerősödik, majd miután kikapcsolom a rendszert rövidesen elmúlik. Oka, mi lehet?
A nano Teslákról annyit, hogy a 100 nanoTesla nem tűnik soknak, de épületbiológusi ajánlás a 20-nál kisebb érték hálószobákban, gyermek szobákban, beteg szobákban. A WHO ma is a rákos megbetegedések megduplázódását jelzi a következő 20 évre, de emlékeim szerint 10 évvel ezelőtt ugyanezt tette.
Úgy gondolom, hogy aki hifi rendszere által "hallja" az elektroszmogot (én ezidáig csak ilyen emberrel találkoztam), az valószínűleg abban is biztos, hogy ez a jelenség nem áll meg a hallórendszernél.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2020.02.06., csüt. 22:41
...Ez kb olyasmit jelent, hogy pl. a férfiak ha már megérték a 65-öt, akkor jó eséllyel megérik a 85-öt is (vagyis az időskorú amish populáció jóval egészségesebb, mint az időskorú nem-amish populáció).

...egy gerinc-MR-vizsgálaton (amely az egyik leghatékonyabb képalkotó diagnosztikai módszer) ...
dejo ! sok gepelestöl megkimeltel a be nem idezett hosszu resszel, hasonlot szandekoztam irni.

az elsö fent beidezett persze nem csak amish-ekre vonatkozik
hasonlo a regen jelentösebb gyermekhalandosag szerepe is (szülök, nagyszülök között szinte biztos fordult elö, hogy testverük kisgyerek koraban meghalt), aztan aki X évet megért, az Y-t is, de akkoriban sokan az 1-2-...10-et sem

sajnos volt gerinc MR-ben részem (6.5 éve)

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”