Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Milyen távos erősítőt lenne érdemes keresgélnem a használt piacon ?
egyelőre csak érdeklődés képen, kb. 20-25k értékben.
Nincsenek különösebb elvárásaim. Legyen rajta Phono bemenet.
Mostani Nad 3020-at váltaná, ha lenne egy-két ötletetek, mert én nem értek a témához.
Köszönöm.
Ennyi pénzért nem igazán fogsz jobbat találni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Milyen távos erősítőt lenne érdemes keresgélnem a használt piacon ?
egyelőre csak érdeklődés képen, kb. 20-25k értékben.
Nincsenek különösebb elvárásaim. Legyen rajta Phono bemenet.
Mostani Nad 3020-at váltaná, ha lenne egy-két ötletetek, mert én nem értek a témához.
Köszönöm.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Yamaha AX-492-esem motoros bement választója újabban rosszalkodik. Kiválasztok egy forrást és néhány másodpercig ide-oda ugrál, mire megtalálja a megfelelő pozíciót. Ma például, csak harmadik próbálkozásra sikerült neki. Azaz, rajta volt a megfelelő bemeneten, de mégsem szólt a zene, csak nagyon halkan. Még kétszeri próbálkozás után végre, sikerült korrektül kiválasztania a megfelelő bemenetet.
Mi lehet a baja?
jól érzed.
A bemenet választót kell cseréltetni benne.Ez a yamahák betegsége.Van akinél hamarabb előjőn.
A Denonoknak is van ilyen baja az egyik szériában.
Szerviz.
Totel!
Mennyibe fájhat egy ilyen akció?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
-
Vendég
Sztereó erősitők
Yamaha AX-492-esem motoros bement választója újabban rosszalkodik. Kiválasztok egy forrást és néhány másodpercig ide-oda ugrál, mire megtalálja a megfelelő pozíciót. Ma például, csak harmadik próbálkozásra sikerült neki. Azaz, rajta volt a megfelelő bemeneten, de mégsem szólt a zene, csak nagyon halkan. Még kétszeri próbálkozás után végre, sikerült korrektül kiválasztania a megfelelő bemenetet.
Mi lehet a baja?
jól érzed.
A bemenet választót kell cseréltetni benne.Ez a yamahák betegsége.Van akinél hamarabb előjőn.
A Denonoknak is van ilyen baja az egyik szériában.
Szerviz.
Totel!
Sztereó erősitők
Én hallottam C/A 340A , C/A 540R és Dali C8 párost, persze külön-külön, nem véletlen hogy lebeszéltek róla. Viszon a C/A Azur 540R mozi erősítő a Dali C6-tal tetszett. Sokáig Dali C8 volt itthon és elég sok erősítővel próbáltam, de sztereokkal valahogy nem jött ki, inkább eladtam.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Lenne egy kérdésem.Nem nagyon vagyok otthon a témában ezért a segitségeteket kérném.
Van egy DENON AVR 1909-es házimozi erősítőm,Dali Concept 8 fronthangfalakkal és egy DALI Ikon sub mélyládával,és egy Cambridge Audio azur 650c cd lejátszóm.
Nem vagyok elégedett sztereo hallgatásnál az erősítővel ezért szeretnék venni ez sztereo erősítőt(CA 650a tipust)
Elvileg összetudnám kötni a két erősítőt mert a 1909-nek van zone 2 kimenete.
Kérdés:ez,hogy működne és mennyivel lesz szebb a hangzás.??
előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem ne kösd össze őket, hanem sztereóban hallgasd külön a CA párost a Dalival, bár annak idején engem több helyen is lebeszéltek a CA Dali párosításról.. Lehet, hogy utána sem leszel teljesen elégedett..
Sztereó erősitők
Lenne egy kérdésem.
Nem nagyon vagyok otthon a témában ezért a segitségeteket kérném.
Van egy DENON AVR 1909-es házimozi erősítőm,Dali Concept 8 fronthangfalakkal és egy DALI Ikon sub mélyládával,és egy Cambridge Audio azur 650c cd lejátszóm.
Nem vagyok elégedett sztereo hallgatásnál az erősítővel ezért szeretnék venni ez sztereo erősítőt(CA 650a tipust)
Elvileg összetudnám kötni a két erősítőt mert a 1909-nek van zone 2 kimenete.
Kérdés:ez,hogy működne és mennyivel lesz szebb a hangzás.??
előre is köszönöm a válaszokat.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Mi lehet a baja?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hát, egy jó GC az ütös tud lenni. Egy moddolt HB1 et hajtok vele, és nagyon jól zenélget. Enyim invertálós, DC csatolt, és egy Rcore állatról kapja a +/- 38 voltját, 4x 1500uF. Van két csövesem is, de inkább ezt hallgatom.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Hallgatózok és pörög az agyam...
Múltkor hallgatóztunk nálunk a láncomban cseréltük az erősítőt egy Denon PMA250-re (köszönet érte Péterbácsi-nak ).
Érdekes módon a 260-ast sokkal kellemesebb hallgatni, de megmaradtak a jó tulajdonságok a 250-ből (a 260-as sok országban 250 III ill. 250MK2 néven futott).
És valóban jobb is as 260-as!
Most éppen vendégeskedik nálam egy "Gain Clone KT."...
Elég jó így első-második hallásra!
Gondolkozok hogy érdemes egyáltalán gyári vasat keresgélnem...
Egyébként az utóbbi időben hallgattam pár vasat... és a Denonom egész jónak bizonyult az én láncomban!
De nagy fantáziát látok a DIY dolgokban (persze ha hozzá értő szakember készíti el)!
Vélemények a dologról, vagy csak én látom így a dolgot?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ha a HK 980-as erősítő leírása 4 és 8 ohm-okat ír akkor erre nem lehet rákötni 6 ohmos Jamo hangszórókat? Ha a leírás alapján 4 ohmon 120, 8 ohmon meg 80 watt leadására képes/csatorna, akkor 6 ohmon 100 wattot fog leadni? Elég teljesítmény van egy ilyen erősítőben hogy megfelelően kezeljen egy pár jamo c 607-et?
Valaki írta korábban, a HK 980-as említése után, hogy "biztos ilyen hangra vágyom?", de nem jellemezte hogy milyen hangja van.... Milyen hangja van a HK-nak? Tudná valaki jellemezni?
köszi
Nos... már megint ezek a fránya wattok...
A HK 980 esetében simán előállítható a 2x100 watt a max 410 watt-os felvételből!
Ezt a Pájkódról már nem biztos hogy elmondható... :lol!:
Félre értés ne essék, nem fikázok... jó vas a Pájkó is!
Az említett dobozt és erősítőt nem hallottam de a paraméterek alapján simán "széthajtja" a dobozokat a vas...
Amúgy én írtam hogy "biztos ilyen hangra vágyom?"!
Ezt jó szándékból írtam, meghallgatás nélkül ne vásárold meg, főleg hogy nem is ismered a H/K hangkarakterét!
Egyébként a H/K a Pájkóhoz képest egy "keményebb" és dinamikusabb hang, és a sztereó is hasonló karakterű...
Ez megint csak az én észrevételem és véleményem...
Ezer hálám Doky! :lol!:
Ilyen válaszra vártam! Ha a HK keményebb és dinamikusabb a Pio-tól az egyáltalán nem baj, de nyilván ha odakerülök akkor meg fogom hallgatni! Csak szeretem magam előtt látni, hogy mik is a konkrét tervek a jövőre... :lol!:
A listámon erős színnel bekarikáztam a HK-t... :lol!:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Elnézést, de olyan nincs, hogy a szoba nagy, de annak csak egy 4X5 méteres részét akarja "behangosítani". Hogyan tiltja meg a hangoknak, hogy kilépjenek ebből a téglalapból, és elmenjenek egészen a szoba faláig? Tiltó táblával, vagy valamiféle házirenddel? Újból bocsi, de tényleg annyira képtelenség az ön elképzelése, hogy csak a szoba egy részét akarja "behangosítani".
Nincs ebben semmi fura, a hang irányítható. Nagy stadionokban sem az egész teret szokás behangosítani, hanem csak a nézőteret. Egy jókora szobában is nagy hangnyomás különbségeket lehet elérni.
Na ja. A magasabb frekiken. Azért a 40-50 Hz-nek nehéz megtiltani, hogy ne menjen át a szomszédba...
Mint tudjuk, 100 Hz felett (ami egy elég hangsúlyos hányada a zenei spektrumnak ) már irányítható, de alatta is vannak rá megoldások.
Sztereó erősitők
Elnézést, de olyan nincs, hogy a szoba nagy, de annak csak egy 4X5 méteres részét akarja "behangosítani". Hogyan tiltja meg a hangoknak, hogy kilépjenek ebből a téglalapból, és elmenjenek egészen a szoba faláig? Tiltó táblával, vagy valamiféle házirenddel? Újból bocsi, de tényleg annyira képtelenség az ön elképzelése, hogy csak a szoba egy részét akarja "behangosítani".
Nincs ebben semmi fura, a hang irányítható. Nagy stadionokban sem az egész teret szokás behangosítani, hanem csak a nézőteret. Egy jókora szobában is nagy hangnyomás különbségeket lehet elérni.
Na ja. A magasabb frekiken. Azért a 40-50 Hz-nek nehéz megtiltani, hogy ne menjen át a szomszédba...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Valaki nem ismeri véletlenűl ezt a Marantzot !36_7_11.gif' />
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Ha a HK 980-as erősítő leírása 4 és 8 ohm-okat ír akkor erre nem lehet rákötni 6 ohmos Jamo hangszórókat? Ha a leírás alapján 4 ohmon 120, 8 ohmon meg 80 watt leadására képes/csatorna, akkor 6 ohmon 100 wattot fog leadni? Elég teljesítmény van egy ilyen erősítőben hogy megfelelően kezeljen egy pár jamo c 607-et?
Valaki írta korábban, a HK 980-as említése után, hogy "biztos ilyen hangra vágyom?", de nem jellemezte hogy milyen hangja van.... Milyen hangja van a HK-nak? Tudná valaki jellemezni?
köszi
Nos... már megint ezek a fránya wattok...
A HK 980 esetében simán előállítható a 2x100 watt a max 410 watt-os felvételből!
Ezt a Pájkódról már nem biztos hogy elmondható... :lol!:
Félre értés ne essék, nem fikázok... jó vas a Pájkó is!
Az említett dobozt és erősítőt nem hallottam de a paraméterek alapján simán "széthajtja" a dobozokat a vas...
Amúgy én írtam hogy "biztos ilyen hangra vágyom?"!
Ezt jó szándékból írtam, meghallgatás nélkül ne vásárold meg, főleg hogy nem is ismered a H/K hangkarakterét!
Egyébként a H/K a Pájkóhoz képest egy "keményebb" és dinamikusabb hang, és a sztereó is hasonló karakterű...
Ez megint csak az én észrevételem és véleményem...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Jól látom, hogy innen valaki az utolsó pár hozzászólást törölte?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől,
Én is erre gondoltam.
a pontosság kedvéért ezért említett a kiszemelt hangsugárzók típusát, hogy hátha így kapok választ...
Sztereó erősitők
Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől,
Én is erre gondoltam.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
A szoba nagy, viszont a behangosítani kívánt területe az egy kb 4x5 méteres négyzet alakú részt foglalna magába.... így sztereo esetén az első hangszóróktól kb max 3 méterre ülnék, ez a kör sugara kb...
Elnézést, de olyan nincs, hogy a szoba nagy, de annak csak egy 4X5 méteres részét akarja "behangosítani".
Hogyan tiltja meg a hangoknak, hogy kilépjenek ebből a téglalapból, és elmenjenek egészen a szoba faláig? Tiltó táblával, vagy valamiféle házirenddel?
Újból bocsi, de tényleg annyira képtelenség az ön elképzelése, hogy csak a szoba egy részét akarja "behangosítani".
most egy pioneer 1017-es házimozi erősítő hajtja a mission 731-es polchangszóróimat amik elvileg 75W-ot tudnak.... a pioneer meg elvileg 150W-ot tud... elvileg... Ettől a teljesítménytől szeretnék nagyobbat.... erőteljesebbet.... 2.0-ban hajtva....
Mi most elbeszélünk egymás mellett.
Ön az erősítő gyártó által megadott teljesítményéről (ki tudja, mennyi a valóságos), és a hangsugárzó "teljesítményfelvételéről" ír. (Mind a kettőt wattban határozzák meg.) Amiről én beszéltem, az pedig a hangsugárzó érzékenysége, aminek a mértékegysége dB/W/m.
Pedig létezik ilyen..... A szoba egy pontján van az a hallgatási és filmnézi pozició ahová a hangszórók néznek, ez az említett 4x5 méteres "terület"... nyilván a hang nem ebbe a 4x5-ös börtönbe zárva fog felcsendülni csak, ez elég logikus, de erre a helyre vannak pozícionálva, itt hallgatom és itt kell egy szép hangszínpadot teremteniük..... Ez a szobának körül-belül az 1/3-ad része...
A jelen rendszerem, és a kívánatos jövőbeli elképzeléseimet pedig azért írtam le, hogy aki érti, ismeri ezeket a hangszórókat, erősítőket, az körül-belül tud nekem adni egy tudományosságtól mentes, józan paraszti ésszel felfogható választ, hogy: A, Igen, ezzel a rendszerrel erőteljesebb és nagyobb hangot fogok hallani mint a jelenlegi rendszerrel.... , vagy B, Nem, ezzel sem fogok kiemelkedően erőteljesebb hangot hallani...
Csupán ennyire vonatkozott volna a kérdésem..
-
Vendég
Sztereó erősitők
A szoba nagy, viszont a behangosítani kívánt területe az egy kb 4x5 méteres négyzet alakú részt foglalna magába.... így sztereo esetén az első hangszóróktól kb max 3 méterre ülnék, ez a kör sugara kb...
Elnézést, de olyan nincs, hogy a szoba nagy, de annak csak egy 4X5 méteres részét akarja "behangosítani".
Hogyan tiltja meg a hangoknak, hogy kilépjenek ebből a téglalapból, és elmenjenek egészen a szoba faláig? Tiltó táblával, vagy valamiféle házirenddel?
Újból bocsi, de tényleg annyira képtelenség az ön elképzelése, hogy csak a szoba egy részét akarja "behangosítani".
most egy pioneer 1017-es házimozi erősítő hajtja a mission 731-es polchangszóróimat amik elvileg 75W-ot tudnak.... a pioneer meg elvileg 150W-ot tud... elvileg... Ettől a teljesítménytől szeretnék nagyobbat.... erőteljesebbet.... 2.0-ban hajtva....
Mi most elbeszélünk egymás mellett.
Ön az erősítő gyártó által megadott teljesítményéről (ki tudja, mennyi a valóságos), és a hangsugárzó "teljesítményfelvételéről" ír. (Mind a kettőt wattban határozzák meg.) Amiről én beszéltem, az pedig a hangsugárzó érzékenysége, aminek a mértékegysége dB/W/m.
kb 4x5 méteres négyzet
"kb"
jó, csak én még nem láttam olyan négyzetet aminek egyik oldala 4, a másik 5 méter
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Sztereó erősitők
kb 4x5 méteres négyzet
"kb"
jó, csak én még nem láttam olyan négyzetet aminek egyik oldala 4, a másik 5 méter
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
-
Vendég
Sztereó erősitők
És ezzel a 100W-al fogok tudni "bömböltetni" is adott esetben?
Arra inkább vegyen egy oroszlánt.
Elnézést, de nem bírtam kihagyni.
Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől, a hallgatási távolságtól, a hallgató helyiség nagyságától, és akusztikájától, valamint egyéb akusztikai tényezőktől függ.
Pl. egy zajos környezetben (disco, házibuli, stb.) sokkal nagyobb hangnyomást kell teremteni ahhoz, hogy a szubjektív hangerőt ugyanolyan nagynak érezzük, mint otthon, csendes nyugodt környezetben.
De, ha nem ilyen sarkalatos példával akarok élni, akkor az sem mindegy, hogy otthon éppen a szomszéd szobában porszívóznak, a szomszéd köszörül, kalapál, vagy éppen csend van.
Tehát, hogy lehet-e "bömböltetni" azzal a száz wattal, az nagyon sok mindentől függ, még a legfontosabbon, a hangsugárzók érzékenységén kívül is.
a kinézett hangdobozok meg talán jamo c 607-esek... a mission 794-est is néztem, de arról messze nem hallottam olyan jókat mint a jamoról....
a szobában meg relatíve csönd van...
-
Vendég
Sztereó erősitők
És ezzel a 100W-al fogok tudni "bömböltetni" is adott esetben?
Arra inkább vegyen egy oroszlánt.
Elnézést, de nem bírtam kihagyni.
Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől, a hallgatási távolságtól, a hallgató helyiség nagyságától, és akusztikájától, valamint egyéb akusztikai tényezőktől függ.
Pl. egy zajos környezetben (disco, házibuli, stb.) sokkal nagyobb hangnyomást kell teremteni ahhoz, hogy a szubjektív hangerőt ugyanolyan nagynak érezzük, mint otthon, csendes nyugodt környezetben.
De, ha nem ilyen sarkalatos példával akarok élni, akkor az sem mindegy, hogy otthon éppen a szomszéd szobában porszívóznak, a szomszéd köszörül, kalapál, vagy éppen csend van.
Tehát, hogy lehet-e "bömböltetni" azzal a száz wattal, az nagyon sok mindentől függ, még a legfontosabbon, a hangsugárzók érzékenységén kívül is.