Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Most hozta a postás és már fel is tettem....

1966-os lemez.... a legrégebbi lemezem ezidáig...

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

korábbi hozzászólásomra nem mondtatotk se jót, se rosszat, konkrétan semmit a vinilcenterről, így végül leadtam a rendelésem... 
jó megbizható cég,ha Bp-i vagy meg tudod velük beszélni a személyes átvételt,igy nincs postaköltség,esetleg veszel még 1 LP-ét azon...

köszi a tippet! lebeszélve...

Egy gyonyoru allapotu Jacskon Bad LP-t magyar vagasban szereztem. Holnap mar font lesz a weboldalunkon, ha esetleg erdekel. Ja igen, es mi is regota foglalkozunk LP adas-vetellel, batran latogass hozzank is, akar a neten, ha nem is jarsz Kecskemeten.
Victor Audio lemezbolt

A napokban pont azt rendeltem meg 180g-os reissueban , viszont tervbe vagytok véve, úgy hogy fogok menni hamarosan... :lol!: szétnézni, meg pár lemezt mosatni is.... :lol!:

apropó.... jackson thriller-el kapcsolatban, amit mutattam ebay linket.... valahogy eddig elkerülte a figyelmem, hogy hogy azt nem tudom, mert ezzel a lemezzel kapcsolatban mindig ez az első amit megnézek, hogy ez 1984-es nyomás és nem 82-es. Legalábbis a termék leírásnál ez szerepel, viszont a megadott kódszám alapján a discogs.com meg 82-es lemezt feltételez.... nah most megy egy email az eladónak :lol!: de szerintem csak elírásról lehet szó...

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

korábbi hozzászólásomra nem mondtatotk se jót, se rosszat, konkrétan semmit a vinilcenterről, így végül leadtam a rendelésem... 
jó megbizható cég,ha Bp-i vagy meg tudod velük beszélni a személyes átvételt,igy nincs postaköltség,esetleg veszel még 1 LP-ét azon...

Egy gyonyoru allapotu Jacskon Bad LP-t magyar vagasban szereztem. Holnap mar font lesz a weboldalunkon, ha esetleg erdekel. Ja igen, es mi is regota foglalkozunk LP adas-vetellel, batran latogass hozzank is, akar a neten, ha nem is jarsz Kecskemeten.
Victor Audio lemezbolt
"music is the best"
Frank Zappa

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Segítség kellene.....  Bár már meg van a 25. évfordulós dupla lp kiadás, mégis szeretnék egy eredeti 82-es thriller albumot szerezni. Szerintetek ez a példány, eladó stb...  megbízhatónak tünik? a leírásban szereplő cikkszám szerint a discogs azt írja hogy 82-es US kiadás... 
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 546wt_1157

Ez eredeti, es korrektnek tunik, a M- jelzes is, foton is baba! Szerintem menj ra!

Köszi! Megpróbálom elkapni.... le ne csapj rá

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Segítség kellene..... Bár már meg van a 25. évfordulós dupla lp kiadás, mégis szeretnék egy eredeti 82-es thriller albumot szerezni. Szerintetek ez a példány, eladó stb... megbízhatónak tünik? a leírásban szereplő cikkszám szerint a discogs azt írja hogy 82-es US kiadás... 

Ez eredeti, es korrektnek tunik, a M- jelzes is, foton is baba! Szerintem menj ra!
"music is the best"
Frank Zappa

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Segítség kellene..... Bár már meg van a 25. évfordulós dupla lp kiadás, mégis szeretnék egy eredeti 82-es thriller albumot szerezni. Szerintetek ez a példány, eladó stb... megbízhatónak tünik? a leírásban szereplő cikkszám szerint a discogs azt írja hogy 82-es US kiadás...

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Köszi a válaszokat!

Nem gáz akkor a használt, csak jó állapotban legyen....

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

És akkor egy általános kérdés: gáz használt vinylt venni, és inkább vegyek olyat amit újonnan is lehet kapni, vagy ehhez a hobbihoz ez elkerülhetetlen? Érdekel, hogy ki "hogy" gyűjt...
Miért lenne gáz használtat venni? Én nagyon sok lemezt vettem és veszek használtan. Ha pedig valami újdonság, ami engem érdekel, LP-n is kijön, hát hadd jöjjön az új lemez. Szerencsére mostanában elég sok ilyen van.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: vtb »

Nekem kb 500 Lpm van, ebből kb 20-at vettem újonnan

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

És akkor egy általános kérdés: gáz használt vinylt venni, és inkább vegyek olyat amit újonnan is lehet kapni, vagy ehhez a hobbihoz ez elkerülhetetlen? Érdekel, hogy ki "hogy" gyűjt...

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Illetve...

bakelitbolt.hu

Itt van jópár jackson album és kislemez is, de nem túl részletes a leírásuk...

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Még tasláltam egyet ami jónak tünik....

Metro-Nom

Erről vélemény?

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Mert az angol eladók általában kevésbé megbízhatóbbak?
Tapasztalatom szerint a magáneladók igen. Top-eBay-eseknél, e-Bay "cégeknél" más a helyzet, ott az angolok is általában megbízhatók.

Ne vegyétek el a kedvem teljesen az ebayes vásárlástól!

Ha nem ebay akkor milyen beszerzési forrást javasoltok?

Itthon, pl Pesten hol találok olyan jó és igényes lemezboltot ahol jó minőségű használt és új lemezek is vannak nagy választékban? Laci bácsi lemezboltja ilyen?

Internetről rendelni honnan érdemes? djshop.hu? vinilcenter?

Ti amiket vesztek lemezeket azokat inkább használtan vagy újonnan szerzitek be?

Most Jackson korábbi lemezeinek vannak reissue kiadásai 180grammos lemezeken olyan 6500ft körül. Ezekből szeretnék rendelni, hogy amiből van új akkor ne a használtat vegyem már meg, csak nem tudom, hogy honnan rendeljek.... vinilcenterről jók a vélemények?

Ha kinti online lemezbolt akkor honnan ajénlott rendelni? Pl használt lemezeket vagy reissuekat? whatrecords.com azt ismeri valaki?

előre is köszi...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Az ilyen egyéni besorolás szerintem teljesen lutri, hacsak nem kérsz tűéles képeket az eladótól.

Ha az eladó becsületesen tartja magát mondjuk a Goldmine Standard-hez, akkor van értelme az egyéni besorolásnak.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

A monó "Near Mint" állapotú, a Mercury G++.A kérdés a jelenlegi hangszedőmre vonatkozna, nem tervezem monó hangszedő beszerzését.

Az a G++ erősen gyanús, főleg, ha angol az eladó. De még akkor is erősen leharcolt lehet, ha amerikai vagy német eladó árulja. Én a Speakers Corner kiadást venném meg.

Mert az angol eladók általában kevésbé megbízhatóbbak? Még csak pár alkalommal vásároltam ebayről, de eddig laikusként úgy voltam hogy UK-ból vásárolok, mert az talán megbízhatóbb... lehet jobban járnék ha amerikai forrásból szerzeném be a lemezeket? Főleg top seller minősítésű eladótól vásárlok mindig...

Sajnos nem tudsz biztosra menni, engem már vert át Angol is és amerikai is.

Az ilyen egyéni besorolás szerintem teljesen lutri, hacsak nem kérsz tűéles képeket az eladótól.
Öt dolláros lemezeknél pedig nem biztos, hogy küldenek...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Mert az angol eladók általában kevésbé megbízhatóbbak?
Tapasztalatom szerint a magáneladók igen. Top-eBay-eseknél, e-Bay "cégeknél" más a helyzet, ott az angolok is általában megbízhatók.

Heed Thesis rendszer

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A monó "Near Mint" állapotú, a Mercury G++.A kérdés a jelenlegi hangszedőmre vonatkozna, nem tervezem monó hangszedő beszerzését.

Az a G++ erősen gyanús, főleg, ha angol az eladó. De még akkor is erősen leharcolt lehet, ha amerikai vagy német eladó árulja. Én a Speakers Corner kiadást venném meg.

Mert az angol eladók általában kevésbé megbízhatóbbak? Még csak pár alkalommal vásároltam ebayről, de eddig laikusként úgy voltam hogy UK-ból vásárolok, mert az talán megbízhatóbb... lehet jobban járnék ha amerikai forrásból szerzeném be a lemezeket? Főleg top seller minősítésű eladótól vásárlok mindig...

Sajnos nem tudsz biztosra menni, engem már vert át Angol is és amerikai is.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Heed Thesis rendszer

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

QUINCY JONES EXPLORES MUSIC OF HENRY MANCINI albuma háromféle verzióban lelhető fel:-eredeti 1964-es nyomás (MERCURY MG 20863 MONAURAL)
-Mercury nyomás (#SR-60863)
-Speakers Corner 180g Virgin Vinyl nyomás

Melyik szólhat jobban, tisztelt fórumtársak?

úgy ámblokk kérdezed, és ideális körülményeket feltételve (jó kondíciójú lemezeket megfelelő EQ opciójú phono-fokozattal [1964!] és külön mono & stereo hangszedővel meghallgatva) érdekelnek a szonikális eltérések?? Vagy a saját rendszeredet szem előtt tartva (tbk. DL160 HOMC) vásárlási szempontból kérdezed??

véleményem szerint minden mono lemez érezhetően máshogy szól mono hangszedővel mint stereo hangszedővel játszva, főleg mikor régebbi mono -és külön mai mono reissue lemezeket hasonlítunk össze. Én általában az "add meg ami jár" elvet követem, azaz a mono lemezekhez mono hangszedőt használok ... és ilyen felállásban, ha kvázi gyengébb kondíciójú (karcos stb.) lemezekhez jutunk, akkor az alábbi szempontok nem lényegtelenek:

- ha az 1964-es régi mono Mercury record kifejezetten karcos, akkor stereo hangszedővel lejátszva sokkal több felületi zajt kapunk mint mono hangszedővel ... ebből következően a rosszabb kondíciójú mono kiadvány kisebb kockázattal vásárolható meg mint ugyanaz stereoban; mivel
- a gyenge kondíciójú régi mono Mercury record rosszabbul fog szólni stereo hangszedővel lejátszva, ugyanis a mono hangszedő nem olvassa a recordon a vertikális információkat/ modulációkat, amit a stereo hangszedő ugyebár nem tesz;
- ezért mindig érdemes megnézni a record felszínét ... ha a választott album a stereo, és random mindenféle karcos és maszatos, akkor nyugodtan feltételezhető, hogy gyengén is fog szólni. De ha mono a lemez, az a karcoktól még szólhat jól, és megérheti a vásárlást;

tapasztalataim szerint a stereo éra előtti régi mono recordok esetén az 1millis kónikus tűk, majd a későbbi korai stereo éra időszakában kiadott mono lemezek esetén inkább a rövidebb kónikus tűk az ideálisabbak, viszont a jelenkor mono reissue kiadványainál a modern LCP=Long Contact Path stylus profilú (3x30micron PA[Ogura?] mono, vagy 2.75x75micron Namiki Microridge mono & stereo -vagy echte stereo hangszedők (3X70micron) az ideálisak a phono-fokozat monóba kapcsolásával. Mono cutter-fejek ugyanis határozott idő óta nincsenek, a mai mono reissue lemezeket pedig stereo cutter-fejekkel vágják, így a modern LCP stylus profil ajánlható a lejátszásra.

A monó "Near Mint" állapotú, a Mercury G++.
A kérdés a jelenlegi hangszedőmre vonatkozna, nem tervezem monó hangszedő beszerzését.

ebben a felállásban egyértelműbb a helyzet:

- a dl160 (nagyobb radius) elliptikus styli nem a legideálisabb az 1964-es régi stereo Mercury kiadványhoz, plus ha az *csak* G++;

- a mono verzió Nmint kondiban szinte *túl jó* lehetne egy mono 0.7 millis kónikushoz ... viszont a stereo (nagyobb radius) elliptikus nem a legideálisabb hozzá;

- a Speakers Corner nem rossz kiadványokkal szerepel ... szeretem például a DECCA katalógus Speakers Corner 45rpm-es reissue kiadványait ... nagyszerűek!

igaz, a kérdéses album 33.1/3rpm-es, de SZvSZ a legideálisabb a dl160-hoz, nyugodtan megveheted!

/a Heed phono [amit Nem ismerek!] EQ-ja kérdéses lehet a 60-as évekbeli vágások esetében, de ennyire felesleges Itt belemenni./
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

QUINCY JONES EXPLORES MUSIC OF HENRY MANCINI albuma háromféle verzióban lelhető fel:-eredeti 1964-es nyomás (MERCURY MG 20863 MONAURAL)
-Mercury nyomás (#SR-60863)
-Speakers Corner 180g Virgin Vinyl nyomás

Melyik szólhat jobban, tisztelt fórumtársak?

úgy ámblokk kérdezed, és ideális körülményeket feltételve (jó kondíciójú lemezeket megfelelő EQ opciójú phono-fokozattal [1964!] és külön mono & stereo hangszedővel meghallgatva) érdekelnek a szonikális eltérések?? Vagy a saját rendszeredet szem előtt tartva (tbk. DL160 HOMC) vásárlási szempontból kérdezed??

véleményem szerint minden mono lemez érezhetően máshogy szól mono hangszedővel mint stereo hangszedővel játszva, főleg mikor régebbi mono -és külön mai mono reissue lemezeket hasonlítunk össze. Én általában az "add meg ami jár" elvet követem, azaz a mono lemezekhez mono hangszedőt használok ... és ilyen felállásban, ha kvázi gyengébb kondíciójú (karcos stb.) lemezekhez jutunk, akkor az alábbi szempontok nem lényegtelenek:

- ha az 1964-es régi mono Mercury record kifejezetten karcos, akkor stereo hangszedővel lejátszva sokkal több felületi zajt kapunk mint mono hangszedővel ... ebből következően a rosszabb kondíciójú mono kiadvány kisebb kockázattal vásárolható meg mint ugyanaz stereoban; mivel
- a gyenge kondíciójú régi mono Mercury record rosszabbul fog szólni stereo hangszedővel lejátszva, ugyanis a mono hangszedő nem olvassa a recordon a vertikális információkat/ modulációkat, amit a stereo hangszedő ugyebár nem tesz;
- ezért mindig érdemes megnézni a record felszínét ... ha a választott album a stereo, és random mindenféle karcos és maszatos, akkor nyugodtan feltételezhető, hogy gyengén is fog szólni. De ha mono a lemez, az a karcoktól még szólhat jól, és megérheti a vásárlást;

tapasztalataim szerint a stereo éra előtti régi mono recordok esetén az 1millis kónikus tűk, majd a későbbi korai stereo éra időszakában kiadott mono lemezek esetén inkább a rövidebb kónikus tűk az ideálisabbak, viszont a jelenkor mono reissue kiadványainál a modern LCP=Long Contact Path stylus profilú (3x30micron PA[Ogura?] mono, vagy 2.75x75micron Namiki Microridge mono & stereo -vagy echte stereo hangszedők (3X70micron) az ideálisak a phono-fokozat monóba kapcsolásával. Mono cutter-fejek ugyanis határozott idő óta nincsenek, a mai mono reissue lemezeket pedig stereo cutter-fejekkel vágják, így a modern LCP stylus profil ajánlható a lejátszásra.

A monó "Near Mint" állapotú, a Mercury G++.
A kérdés a jelenlegi hangszedőmre vonatkozna, nem tervezem monó hangszedő beszerzését.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: vtb »

alfaati, mennyit koltesz havonta lemezekre?
sokat! pontos szám adatokkal nem tudok szolgálni. De szerintem Dormogi fórumtárs tobbet kolt...

Ha a fizuhoz néznénk százalékosan szerintem Oriza triznyák is elég elől lenne, meg én sem maradnék le túlságosan.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”