Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

Azért be kell ismerni hogy nem könnyű a Siren II-t megszorongatni! 
De ha jól vizsgázik a tűzálló akkor megy tovább a "kísérletezés"...

nálam a tűzállót simán kiütötte a Clarus Dimension egy pillanatnyi kétséget se hagyva hogy ki a jobb , felül maradt az 1200-as CAT

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

De előbb megvárom hogy vizsgázik a tűzálló... 

ha szűz a kábel akkor várhatsz legalább 50-órát , nagyon nehezen éri el a végleges hangzását
de kettős kábelezés két féle kábellel , az a nyerő (hacsak nincs egy zsák pénzed valami csodakábelre)

Ha jól tudom akkor szűz volt a kábel.
Az 50 óra pedig simán meg lesz az 1 hét alatt. :foto:

Nincs pénzem "csodakábelre", és a rendszerem lehet hogy nem is képes megmutatni a különbségeket...

Azért be kell ismerni hogy nem könnyű a Siren II-t megszorongatni!
De ha jól vizsgázik a tűzálló akkor megy tovább a "kísérletezés"...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Norbi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Norbi1 »

a föld ugyanaz a minőség volt , tömör réz csillám szigetelés habosított műanyagbanahogy elnézem a dokynak is olyan

Ennél a fajtánál pontossan így van, ugyan az mint a többi szál. Esztétikai szempontból nem túl előnyös ez a szín, de ez egy kábelharisnyával orvosolható. Ez egyébként 1.5mm-es.

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: toti71 »

A telefon kábel alatt a szürkefonatos külső szigetelésű kábel értendő,amiben belül egy csavart merev réz érpár (tehát két drót)fut,és elég vastagon van ezüstözve?Ha jól tudom ezeket régen telefonközpontokban használták.
Toneenak a telefonkábele katonai eredetű, nem civil felhasználásra készült, de lehet, hogy rádiós kábel.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

ha szűz a kábel akkor várhatsz legalább 50-órát , nagyon nehezen éri el a végleges hangzását
de kettős kábelezés két féle kábellel , az a nyerő (hacsak nincs egy zsák pénzed valami csodakábelre)

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Ezen már én is gondolkodtam többször, hogy esetleg érdemes lenne kipróbálni egy olyan kombinációt, amiben egy-egy ér tűzálló menne a mélyekhez, és és egy-egy vékony belső ér a CAT7-esből (1200 MHz) a magasakhoz. 
Ha egyszer kipróbálná, feltétlenül számoljon be az eredményről.

Ha sikerül szereznem (megérkezik a megígért cat, "kocka" haver hozza már egy ideje...), és sikerül megoldani akkor úgy is beszámolok a tapasztalataimról a nagyérdeműnek...

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A telefon kábel alatt a szürkefonatos külső szigetelésű kábel értendő,amiben belül egy csavart merev réz érpár (tehát két drót)fut,és elég vastagon van ezüstözve?Ha jól tudom ezeket régen telefonközpontokban használták.
Biztosan nem, mert ez nem "igazi" kábel, csak kettős vagy hármas vezeték, ami akkor csavart, ha összecsavarod, a rézdróton pedig nem volt semmiféle galvánbevonat, csak vékony oxidréteg, furcsa módon már új korában is. 0.5 és 0.8mm-es vezetővel gyártották, legutóbb szerintem az elmúlt évezredben. Használták ezt az átkosban mindenre, a mekkmesterek még lámpazsinórnak is, mert olcsóbb volt a szabvány kettős szigetelésűnél:-)

Lulubigyengyü
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lulubigyengyü »

Sziasztok. 
Zöldfülűként a következő problémával fordulnék hozzátok:
Mit kellene pontosan hallanom, mikor a készülékek (villásdugók) azonos fázisban vannak?
Az egyik verzió, mikor kellőképp szélesnek érzem a színpadot, viszont nem elég pozícionált a zenészek elhelyezkedése.
A másik állásban összeszűkül a tér, a zene a dobozok közé "szorul", viszont sokkal pontszerűbb az egyes hangszerek megszólalása.
Nem tudom eldönteni, melyik állásban sikerült eltalálnom a helyes fázist.
Melyiket szeressem?
A válaszokat előre is köszönöm.

Köszönöm a megtisztelő válaszokat.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Egyébként a legtöbb CAT.. belső érnél sokkal jobb lenne a régi szürke PVC szigetelésű telefondrót 0.5mm-es változata, de még a sokeres telefon földkábelből bontott drótok is (0.4mm, habosított PE).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

Lehet hogy a tökéletes megoldás egy "variált" kábel lenne (tűzálló a mély-közép szekcióhoz, cat7 a magashoz...)!?

Ezen már én is gondolkodtam többször, hogy esetleg érdemes lenne kipróbálni egy olyan kombinációt, amiben egy-egy ér tűzálló menne a mélyekhez, és és egy-egy vékony belső ér a CAT7-esből (1200 MHz) a magasakhoz.

Egyeresben gondolkodva ez kettős kábelezés egyetlen járható útja. A legtöbb kétutasnál még így is zeneiség kontra hifi szokott lenni a két hangkép közti dilemma, ráadásul tűzálló ide, kettős kábel oda, a hangsugárzók egy része sehogy sem rajong az egyeres drótokért. Egyébként a legtöbb CAT.. belső érnél sokkal jobb lenne a régi szürke PVC szigetelésű telefondrót 0.5mm-es változata, de még a sokeres telefon földkábelből bontott drótok is (0.4mm, habosított PE).

Vendég

Kábelezzünk

A másik állásban összeszűkül a tér, a zene a dobozok közé "szorul", viszont sokkal pontszerűbb az egyes hangszerek megszólalása.
Az a "jó" állás, amelyikban mindenféle értelemben szerényebben szól. Kisebb, de határozottabb tér (a zenészek előrébb jönnek!), kevésbé dögös, ludnesszes hang, amiről előbb-utóbb ki fog derülni, hogy szélesebb sávú.

Vendég

Kábelezzünk

Lehet hogy a tökéletes megoldás egy "variált" kábel lenne (tűzálló a mély-közép szekcióhoz, cat7 a magashoz...)!?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Üdv,doky!Szeretném megtudni,hogy honnan és mennyiért szerezted be az Evidence Siren-eket?Én még eddig csak usa-beli zenész webshopokban találtam.Lehet,hogy én is kipróbálnám őket ha normális áron lehetne beszerezni.üdv,tonee.
Ahogy Frankie is mondta, Pennáék forgalmazzák (ha jól tudom akkor 4.2e./m a bruttó ára, ha éppen van nekik).
Létezik Siren és Siren II. is.
Állítólag a II.-es jobb.
Nem egy olcsó kábel, de sok drágább kábelt megeszik!!!
Elég "semleges" hangú kábel, nem érzékeny a rendszerre (teszteltük pár különböző láncban), szerintem "finom hangolásra" nem jó...
Szűk helyre nem a legjobb megoldás lehet mert elég merev és tömör kábel!

Sok képen lehet látni a neten... komoly láncokban!!! lehet hogy nem ok nélkül!?
Én csak ajánlani tudom!

Ha ritkán feltűnik az apróban pár méter (feljebb lépés miatt) akkor gyorsan le kell csapni rá!!!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Sziasztok. 
Mit kellene pontosan hallanom, mikor a készülékek (villásdugók) azonos fázisban vannak?
Az egyik verzió, mikor kellőképp szélesnek érzem a színpadot, viszont nem elég pozícionált a zenészek elhelyezkedése.
Melyiket szeressem?

"Mérőmüszerrel (váltófeszültség, 600volt állásban) a készülékház és a védőföld között kell váltófeszt mérni. ( Csak a 220V-os kábel lehet bedugva a hálózatba.Az IC-t és a hangfal kábelt ki kell húzni a készülékből a mérés alatt )
Az a fázishelyes üzemelés, amikor a készülékház és a védőföld között kisebb értékű a váltófeszültség. A fázist átjelőljük a dugó érintkezőjére is (pl. piros filctollal), így mindig helyesen tudjuk bedugni az aljzatba."
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Szívesen. Úgy gondolom, hogy érdemes kipróbálni, mert sok jót lehet olvasni e kábelről. Az ára sem vészes szerintem.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Szia Tonee. 
Siren II ügyben Pennát kell keresni, mert ők forgalmazzák.

Köszi sz infot!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Szia Tonee.

Siren II ügyben Pennát kell keresni, mert ők forgalmazzák.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Üdv,doky!Szeretném megtudni,hogy honnan és mennyiért szerezted be az Evidence Syren-eket?Én még eddig csak usa-beli zenész webshopokban találtam.Lehet,hogy én is kipróbálnám őket ha normális áron lehetne beszerezni.üdv,tonee.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok. 
Melyiket szeressem?

a második állás a helyes
de szeresd, amelyik jobban tetszik

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Csak kérdeznék, a hozzáértők megmondják: ez a földvezeték ugyanolyan tűzállóból mint a többi drót? Mert eddig úgy tudtam, hogy nem...

gyártónként változó , van aki spórolásilag más minőséget használ a földnek
amit én próbáltam (2.5-es 5 eres) a föld ugyanaz a minőség volt , tömör réz csillám szigetelés habosított műanyagban
ahogy elnézem a dokynak is olyan

Vendég

Kábelezzünk

Én is úgy tudtam, hogy az más mint a többi. Persze kinézetre nem látszik. Lehet, hogy csak legenda... :foto: 
doky: Na szóval te is észrevetted a "hiányos" magasait. Vastag kábel hátránya....

Nem tudom hogy miben különbözik, majd a hozzá értők elmondják...

Nos, a Siren II.-nél nincs magas hiány.
Holott az is tömör kábel.

Egyébként ha azt nézzük hogy mennyi a bolti ára (már ha lehet kapni) akkor biztos hogy Best Buy.
Ezért a pénzért ilyen kvalitású kábelt nem találni.

Minden esetre az árához képest jónak tartom az eddigi 10-12 óra után (egész nap ment, és nem volt még járatva... tehát még finomodni fog... ).

[...] ... tehát még finomodni fog... [...]

Nem is kicsit.
A magasak nem mázsaszámra fognak előtörni, de lesznek, a hangszerek jobban letisztulnak, elkülöníthetőek lesznek, a hangok teljesen leválnak a dobozokról. Virgoncabb lesz a kábel. És ha igazán meg akarsz lepődni, akkor nézz meg egy filmet ezekkel a kábelekkel

Szép napot mindenkinek!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Én is úgy tudtam, hogy az más mint a többi. Persze kinézetre nem látszik. Lehet, hogy csak legenda...  
doky: Na szóval te is észrevetted a "hiányos" magasait. Vastag kábel hátránya....

Nem tudom hogy miben különbözik, majd a hozzá értők elmondják...

Nos, a Siren II.-nél nincs magas hiány.
Holott az is tömör kábel.

Egyébként ha azt nézzük hogy mennyi a bolti ára (már ha lehet kapni) akkor biztos hogy Best Buy.
Ezért a pénzért ilyen kvalitású kábelt nem találni.

Minden esetre az árához képest jónak tartom az eddigi 10-12 óra után (egész nap ment, és nem volt még járatva... tehát még finomodni fog... ).

Vendég

Kábelezzünk

Ma bekötöttem a tűzállót amit kaptam. 

Csak kérdeznék, a hozzáértők megmondják: ez a földvezeték ugyanolyan tűzállóból mint a többi drót? Mert eddig úgy tudtam, hogy nem...

Én is úgy tudtam, hogy nem.
Ráadásul, úgy tudtam, hogy pont a földvezetékből nem szabad hsz. kábelt csinálni.
Ezért írták mindig, hogy a háromeresnél a földvezetéket el kell dobni, tehát veszteség, ha a méter/forint arányt nézzük.

Vendég

Kábelezzünk

Én is úgy tudtam, hogy az más mint a többi. Persze kinézetre nem látszik. Lehet, hogy csak legenda...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Ma bekötöttem a tűzállót amit kaptam. 

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”