Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Talán három egymástól elszigetelt érből áll össze...
És az már tömör kábelnek számít?
Triplán tömör!
Viccen kívül jó lenne tisztázni mi az ,hogy sodrott és mi az ,hogy tömör kábel.
Aki pontosan tudja ,attól szívesen olvasnám mit értenek ezalatt.
Kábelgeometria szakértő kerestetik!
Én eddig úgy tudtam, hogy a Hi-Fi-ben "tömört" az egy eres szinonimájaként használjuk. Ez a kifejezés még annak idején a HFM idejében terjedt el, és maradt is meg így a köztudatban, miközben a "tömör" inkább anyagszerkezeti mutató lenne, azaz a kábel ereinek rácsszerkezeti mutatójának kellene lennie, ami talán a molekulák egymástól való távolságát jelölhetné, ami nem függ össze szorosan a keménységgel, hajlékonysággal, szakítószilárdsággal, stb., hiszen ezek még függnek az adott ér anyagától is.
De visszatérve, a HFM óta a Hi-Fi-s köznyelvben az honosodott meg, hogy az egyeres kábelt szokás tömör kábelnek hívni, a többerest pedig sodrottnak, még akkor is, ha az erek egyáltalán nincsenek összesodorva, hanem pl. párhuzamosan futnak, vagy fonva vannak, stb. Tehát, itt is látjuk, hogy a sodrott kábel is egy Hi-Fi-s "terminus technikus" a több eres kábelekre, mint ahogy a tömör kábel is az az egy eres kábelekre.
Vagy ugyanígy terjedt el az "öntött" kábel kifejezés, aminek gyártástechnológiailag semmi köze az öntéshez, hiszen ezek a kábelek un. folyatásos módszerrel készülnek, ami szigorúan véve nem öntés, mivel önteni formába, vagy kokillába lehet, de az "öntött" kábelek esetén nem ez történik.
Kb. ennyi az, amit én egyszerű laikusként, és nem Kábelgeometria szakértőként tudok ezekről.
Kábelezzünk
Hangfalba milyen kábelt vegyek?
Miért, nincs benne?
Nincs!
De most komolyan hol vegyek mert nem akarok azért valami sz@rt bele rakni!!
Gyere át a DIY hangfalas topikba.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Kábelezzünk
Miért, nincs benne?
Nincs!
De most komolyan hol vegyek mert nem akarok azért valami sz@rt bele rakni!!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
Kábelezzünk
Miért, nincs benne?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- Kovács Emil
- V.I.P.
- Értékelés: 30
Kábelezzünk
Ez ennél jóval összetettebb kérdés...
Erre igy nem lehet válaszolni ,mindenféle többi elem ismerete nélkül.
Ezen felül is még ott van az egyéni ízlés kérdése is.
Kábelezzünk
cat7-et, vagy ezüstözött rezet vegyél hangSUGÁRZÓBA (bocs)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Kovács Emil
- V.I.P.
Kábelezzünk
Triplán tömör!
Viccen kívül jó lenne tisztázni mi az ,hogy sodrott és mi az ,hogy tömör kábel.
Aki pontosan tudja ,attól szívesen olvasnám mit értenek ezalatt.
Kábelgeometria szakértő kerestetik!
Kábelezzünk
Nálam is a tömör kábelek jöttek be (igaz hogy 3 ér van benne de elég tömör), ........
Triplán tömör!
- Kovács Emil
- V.I.P.
Kábelezzünk
Végülis a sodrott kábel is sok kis tömör vezetőkből áll.
Kábelezzünk
Nálam is a tömör kábelek jöttek be (igaz hogy 3 ér van benne de elég tömör), ........
Kábelezzünk
Kábelezzünk
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Nálam is a tömör kábelek jöttek be (igaz hogy 3 ér van benne de elég tömör), és rendben van a hangkép.
Hétvége felé bekötöm a tűzállót amit kaptam Norbi 1 fórumtárstól! :foto:
Kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a zene vele...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Az olcsóbbak közül a Monstert én sem ajánlom, elég ideges hangkarakterű kábelek...De vannak jobbb kábelek viszonylag olcsón az apróban is...Kimber 4 tc pld...
Köszi az infókat, nem tudom hogy ez asz olcsóbbak közül való e, de biztos jobbm int ami most be van kötve cérnabél kábelem ,jó nehéz és vastag, csak még mindig a bekötéssel van a gond:)
Később persze énis le szeretném cserélni csak addig is kipróbálnám ezt megfelelően bekötve hogy tudjak mihez viszonyitani.
A túl vastag kábeleket én alapból nem tartom túl előnyösnek, nem tesz jót a közepeknek és magasaknak....A sodrott kábeleket pedig egy ideje teljesen kizártam a rendszerből...Maradtam az egyeres vezetékek mellett...
Egyeres, mint tűzálló, vagy egyeres, mint valami, amit még nem mutattál be nekünk?
Kábelezzünk
Az olcsóbbak közül a Monstert én sem ajánlom, elég ideges hangkarakterű kábelek...De vannak jobbb kábelek viszonylag olcsón az apróban is...Kimber 4 tc pld...
Köszi az infókat, nem tudom hogy ez asz olcsóbbak közül való e, de biztos jobbm int ami most be van kötve cérnabél kábelem ,jó nehéz és vastag, csak még mindig a bekötéssel van a gond:)
Később persze énis le szeretném cserélni csak addig is kipróbálnám ezt megfelelően bekötve hogy tudjak mihez viszonyitani.
A túl vastag kábeleket én alapból nem tartom túl előnyösnek, nem tesz jót a közepeknek és magasaknak....A sodrott kábeleket pedig egy ideje teljesen kizártam a rendszerből...Maradtam az egyeres vezetékek mellett...
Kábelezzünk
HM-
Erősítő:Denon AVR 2307 5.1: Koda EX 686, WD TV live
Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2
Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2
Kábelezzünk
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Kábelezzünk
Szerintem meg elég gyengék a Monster kábelek, ami meg jónak tűnik, az aránytalanul drága. A Neotechek közül érdemes mazsolázni, és néhány Van den Hul is jól szól az árkategóriájában.
Kábelezzünk
A monster kábelek nem rosszak. Középen a fém derótot nyugodtan hagyd ki, az valszeg a távolságtartást és az elektromos zavarok elleni védelmet szolgálja.
Távolságtartást?:S Nem a két kbel között van ( vagy nem is ugy értetetted?) hanem bele van fonva középen mindkét szál vezetékbe.
Azért nem tudom mit csináljak vele
Vagy nem számít ennyit hogy most bekötöm vagy nem?
Meg az igazság az hogy ha hangzásban nemis de a kiváncsiság már megöl hogy miért van ott
HM-
Hifi-
Hifi-
Kábelezzünk
A monster kábelek nem rosszak. Középen a fém derótot nyugodtan hagyd ki, az valszeg a távolságtartást és az elektromos zavarok elleni védelmet szolgálja.
Kábelezzünk
Sziasztok lehet butaságot kérdezek de számomra nem egyértelmű. Még kezdő vagyok hifi téren ami annyit jelent hogy összepakoltam egy kisebb rendszert és magával ragadott a hév de szakértelem 0, nem is hallottam még profi rendszert így nem tudok mihez hasonlítani.
Szóval a gagyi hangfalkábeleimet cserélném le, kaptam monster xp kábelt elég vastagocska meg nehéz, nem tudom minőség?
Az a gondom hogy igy néz ki:
És nem tudom hogy a közepében lévő szigetelt kék vezetékkel mit kezdjek? Csupaszítsam el és kössem azt is a banándugóba? Vagy mi célt szolgál egyáltalán?
Köszi.
Robert
HM-
Hifi-
Hifi-
Kábelezzünk
Sziasztok. Először is elnézést kérek a kérdésem miatt, valószínű a fórumba már ki lett tárgyalva, de nem néztem végig az oldalakat, így kérdezném: Egy hálózati kábel cserétől milyen javulást lehet várni? Egyáltalán van e javulás, és ha igen, akkor kell e minden egységét lecserélni (erősítő, cd lejátszó, stb. ) és honnan tudom, hogy pl. adott rendszerhez milyen tápkábel jó? Köszi a válaszokat.
Ha vissza olvasnál kiderülni minden!!
nem kell lustának lenni nekem el hiheted
Igaz fórum társak
Oxi, utána olvasok.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Kábelezzünk
Sziasztok. Először is elnézést kérek a kérdésem miatt, valószínű a fórumba már ki lett tárgyalva, de nem néztem végig az oldalakat, így kérdezném: Egy hálózati kábel cserétől milyen javulást lehet várni? Egyáltalán van e javulás, és ha igen, akkor kell e minden egységét lecserélni (erősítő, cd lejátszó, stb. ) és honnan tudom, hogy pl. adott rendszerhez milyen tápkábel jó? Köszi a válaszokat.
Ha vissza olvasnál kiderülni minden!!
nem kell lustának lenni nekem el hiheted
Igaz fórum társak
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép