Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a válaszokat!

Szétnéztem itthon, van egy kontavill és két ATC elosztó.
A kontavillt még általánosban "sanyiztuk" össze fizika órán. Kár, hogy csak három szlotos...

arzachel:
Van ötleted, Pesten melyik piacon érdemes ilyen elosztót keresni?

Vendég

Kábelezzünk

Van tippetek arra, hogy milyen (szerelhető) elosztó aljzatot vegyek? Lehet, hogy a kapcsolót is hanyagolom inkább.  Inkább kúszok-mászok, és kihúzom.  
Esetleg kábel ügyben is segíthetnétek, eddig a tűzálló és a pirelli került látótérbe, de egyikről sem vagyok meggyőződve, hogy az kell nekem. 

A hatos Pirelli 6242Y kábelt próbáld ki az Arzachel által javasolt elosztóhoz, bár olyan villásdugót nem könnyű találni, amibe 6mm2 megfúrás/forrasztás nélkül belemegy. Pár nap járatás után el fogsz csodálkozni... és gondolkozni a szeparált betáp ösvény(ek) kiépítésén. Annyi pénzért hálózati kábelnek is nagyon jó, neutrálisabb a tűzállónál. Igazából csak komoly felbontású hifihez kell jobb.

Az elosztó kapcsolója mindig ront a hangon. A hálózati szűrőkről osztom Dörmögi véleményét. Aki DIY hálózatiban gondolkodik, annak Eichmann Power Stripből brit aljzatost érdemes venni...

A hatos pirellihez jó a bals villa is.Olcsó és könnyen szerelhető.
Elosztónak jó a kontavill is,mondjuk elég gyenge a kábelrögzítő része,de megoldható egy kis ügyeskedéssel.

Vendég

Kábelezzünk

Aki DIY hálózatiban gondolkodik, annak Eichmann Power Stripből brit aljzatost érdemes venni...
Én úgy tudom, hogy kétféle változat van, az egyik amerikai, a másik univerzális aljzatos, utóbbi az angol dugót és a Schuko-t is tudja fogadni.

Akkor azért nem láttam még Schuko ajzatost:) Lényeg, hogy ha lehet választani, akkor mindenképpen az angol szabványú dugót érdemes. Aki maga fabrikálja a 230V-os kábeleket és nem akar gyárit tesztelgetni, annak van olcsóbb és még ennél is jobb megoldás: létezik olyan ipari dugó, amibe akár 3x6mm2 bekötkető. Legjobb elosztó, ha nincs is elosztó...

Vendég

Kábelezzünk

Ki kellene már nekem is próbálni ezt a pirellit, Penna-nál van belőle vajon? Bta, próbáltál belőle többet párhuzamosítva?
Nem, nálam a multi-ösvény vált be. Készülék 230V-os kábelnek se rossz, nekem csak a felbontásával volt bajom (a 10-esé sajnos még rosszabb). Volt nálam vastag finomsodratú brit kábel is, az kimutatta a gyengéjét. Viszont "piszkosabban" szól, ami a félvezetős készülékek többségének nagyon nem hiányzik.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Aki DIY hálózatiban gondolkodik, annak Eichmann Power Stripből brit aljzatost érdemes venni...
Én úgy tudom, hogy kétféle változat van, az egyik amerikai, a másik univerzális aljzatos, utóbbi az angol dugót és a Schuko-t is tudja fogadni.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

A tescós kínai maga a pusztulat.
Az tuti

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

Ki kellene már nekem is próbálni ezt a pirellit, Penna-nál van belőle vajon? Bta, próbáltál belőle többet párhuzamosítva?

Vendég

Kábelezzünk

Van tippetek arra, hogy milyen (szerelhető) elosztó aljzatot vegyek? Lehet, hogy a kapcsolót is hanyagolom inkább.  Inkább kúszok-mászok, és kihúzom.  
Esetleg kábel ügyben is segíthetnétek, eddig a tűzálló és a pirelli került látótérbe, de egyikről sem vagyok meggyőződve, hogy az kell nekem. 

A hatos Pirelli 6242Y kábelt próbáld ki az Arzachel által javasolt elosztóhoz, bár olyan villásdugót nem könnyű találni, amibe 6mm2 megfúrás/forrasztás nélkül belemegy. Pár nap járatás után el fogsz csodálkozni... és gondolkozni a szeparált betáp ösvény(ek) kiépítésén. Annyi pénzért hálózati kábelnek is nagyon jó, neutrálisabb a tűzállónál. Igazából csak komoly felbontású hifihez kell jobb.

Az elosztó kapcsolója mindig ront a hangon. A hálózati szűrőkről osztom Dörmögi véleményét. Aki DIY hálózatiban gondolkodik, annak Eichmann Power Stripből brit aljzatost érdemes venni...

Vendég

Kábelezzünk

Elosztó vásárlásán töröm a fejem. Milyet érdemes venni nem túl drágán?Mennyire szól bele a hangba, ha túlfeszvédelem, zajszűrés, vagy kapcsoló gomb van az elosztóban?

szia,

saját tapasztalatomat tudom megosztani: gondos gazda lévén, vettem a hifihez egy Belkin Pure AV zavarszűrős, túlfeszvédős elosztót, a számítógéphez pedig csak sima túlfeszvédős változatot. Ez utóbbit egyébként konyhagépekhez ajánlják elsősorban.
A pure AV nyugodttá tette a hangot, azonban lefolytotta a hangot és a dinamikát, így végeredményben megcseréltem az elosztókat, a sima túlfeszvédős ment a hifihez.
Ezzel azért jobban helyére kerültek a dolgok.

Van egy drágább, Pure AV Isolator nevű termékük is, de sztem az meg már nem ér meg 20ezret.

Mindenesetre a kivitelezésük elég jó, a kábelük sem egy mezei drót...

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ezek az eszközök sajnos sokszor dinamikakompresszorként működnek, vigyázni kell velük. Valamikor a 90-es évek elején vettem egy APC-s elosztót, az akkori rendszerem hangján mondjuk még valamennyit javított is, annyira szemetes és instabil volt a hálózat Debrecenben, de ma már nem tenném a rendszerem elé. Igaz, hogy még most is használom: levegőtisztító megy róla.  :foto:
Köszi! Akkor marad a normál elosztó.

Van tippetek arra, hogy milyen (szerelhető) elosztó aljzatot vegyek? Lehet, hogy a kapcsolót is hanyagolom inkább. Inkább kúszok-mászok, és kihúzom.

A régi Magyar fekete alumínium házas elosztóban szintén rézsínek viszik a delejt.Egy ilyet próbálj szerezni.A piacon néhány száz forintért lehet venni.
Jó hangja van.
A tescós kínai maga a pusztulat.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az Eichmann-nak volt korábban egy elosztója xPress Power Strip néven elfogadható áron, esetleg kérdezd meg az Amtront, van-e még nekik. A PS Audio Juicebar-ja is jó, de drágább. De próbálkozhatsz pl.

ilyennel is. Én anno hasonló elosztóhoz Cardas Quadlink kábelt használtam.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Ezek az eszközök sajnos sokszor dinamikakompresszorként működnek, vigyázni kell velük. Valamikor a 90-es évek elején vettem egy APC-s elosztót, az akkori rendszerem hangján mondjuk még valamennyit javított is, annyira szemetes és instabil volt a hálózat Debrecenben, de ma már nem tenném a rendszerem elé. Igaz, hogy még most is használom: levegőtisztító megy róla.

Van tippetek arra, hogy milyen (szerelhető) elosztó aljzatot vegyek? Lehet, hogy a kapcsolót is hanyagolom inkább. Inkább kúszok-mászok, és kihúzom.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elosztó vásárlásán töröm a fejem. Milyet érdemes venni nem túl drágán?Mennyire szól bele a hangba, ha túlfeszvédelem, zajszűrés, vagy kapcsoló gomb van az elosztóban?

Ezek az eszközök sajnos sokszor dinamikakompresszorként működnek, vigyázni kell velük. Valamikor a 90-es évek elején vettem egy APC-s elosztót, az akkori rendszerem hangján mondjuk még valamennyit javított is, annyira szemetes és instabil volt a hálózat Debrecenben, de ma már nem tenném a rendszerem elé. Igaz, hogy még most is használom: levegőtisztító megy róla.

Heed Thesis rendszer

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ma kaptam kölcsönbe egy pár  AudioQuest Colorado IC-t. Nehezen térek magamhoz ettől a hangtól. Nyilván nem egy olcsó kábelről van szó, de akkor is hihetetlen. (pozitív értelemben)Mikor hallgattam egy olyan lemezt, amit rengetegszer hallgattam már meg, akkor is nagyon sok új dolog tárult fel, s az érzelmi töltetétől libabőrös lettem, vagy épp táncolni lett kedvem. ( ne nézzetek hülyének teljesen)

"semmi meglepő, jó pillanatodban kapott el a dolog" - mondaná egy barátunk.

tesztelgesd sz@r napokon is drótot, tényleg jól szól-e?

üdv: dulci

Értem, amit mondasz. Nekem az a tapasztalatom, hogy sz.r napokon nincs kedvem zenét hallgatni (ez nagyon ritka), akkor filmezek kicsit inkább.
S legtöbbször nagy élvezettel hallgatom a zenét, minőségüktől függetlenül is. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem csak azt hallgatom, ami kifogástalanul szól.
Naim-ZU

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Ma kaptam kölcsönbe egy pár AudioQuest Colorado IC-t. Nehezen térek magamhoz ettől a hangtól. Nyilván nem egy olcsó kábelről van szó, de akkor is hihetetlen. (pozitív értelemben)Mikor hallgattam egy olyan lemezt, amit rengetegszer hallgattam már meg, akkor is nagyon sok új dolog tárult fel, s az érzelmi töltetétől libabőrös lettem, vagy épp táncolni lett kedvem. ( ne nézzetek hülyének teljesen)

"semmi meglepő, jó pillanatodban kapott el a dolog" - mondaná egy barátunk.

tesztelgesd sz@r napokon is drótot, tényleg jól szól-e?

üdv: dulci

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ma kaptam kölcsönbe egy pár AudioQuest Colorado IC-t. Nehezen térek magamhoz ettől a hangtól. Nyilván nem egy olcsó kábelről van szó, de akkor is hihetetlen. (pozitív értelemben)
Mikor hallgattam egy olyan lemezt, amit rengetegszer hallgattam már meg, akkor is nagyon sok új dolog tárult fel, s az érzelmi töltetétől libabőrös lettem, vagy épp táncolni lett kedvem. ( ne nézzetek hülyének teljesen)
Naim-ZU

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Emanation kábelekröl ha lehetne valakitöl véleményt kérni, mert nem találok róla semmi infót, és szeretném egy kicsit szélesíteni a tudásomat róla, ami elég kevés:((
Max csak annyi hogy nagyon jók.))
Üdv:Pioeer

Vendég

Kábelezzünk

A túlfeszes és zajszűrős dolgok mindig beleszólnak...Igaz van előnyük is, főleg nagyon zavaros hálózat estében, de legalább annyi hátrányuk is...Főként az olcsóbb szegmensbe tartozó szériáknak, de még a komolyabbak is van amit elvesznek a hangból, de ez természetes is.De van ahol ezzel együtt mégis élvezhetőbb a zenehallgatás, van ahol meg kevésbé...

Vendég

Kábelezzünk

Elosztó vásárlásán töröm a fejem. Milyet érdemes venni nem túl drágán?
Mennyire szól bele a hangba, ha túlfeszvédelem, zajszűrés, vagy kapcsoló gomb van az elosztóban?

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 87

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Köszi srácok........

Üdv,
arsenlupin

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Aham..... akkor mit javasoltok, miből érdemes?A tűzállóról már olvastam, hogy jó lehet! Esetleg más alapanyag?
A csatikat így is úgy is meg kell venni, legalább a kábel legyen "jóvétel". :taps:

Én csináltam tűzállóból tápkábelt az egész rendszerem elosztójához. Fantasztikus minőségi ugrást jelentett egy sima kábelhez képest, ezt egy kollégám is megerősítheti, aki azóta is használja. Egy idő után uis egy sajátos fémes mellékzöngét hallottam belőle, ami nekem nem tetszett, de lehet, hogy másnak éppen ez kell, vagy a rendszerének jót tesz. Egy próbát talán megér, nem nagy befektetés uis.

nekem is abból van a táp sőt az onkyo 876 nak és a velo subnak is.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Ez engem is érdekelne, mi a helyzet, ha nem földelt elosztót használok?
Védőföldeléses készüléket földeletlen aljzatban vagy elosztóban csak saját felelősségre használhatsz. Többnyire az a probléma, hogy két vagy több készüléknél is hozzá van kötve a védőföld a jeltesthez. Ha ezen készülékek közül csak egyiknek a földelését kötöd be a hálózatba, akkor, ameddig a cucc össze van kábelezve, addig nem szabványosan, de a semminél mindenképpen jobban működik az érintésvédelem. Sok hifista használ földelés nélküli DIY 230V-os kábeleket vagy elosztót, de nem földhurok megszakítására, hanem mert (rendszerfüggő dolog!) jobban szól úgy. Az ilyen "megoldás" vagy tuning nem javallott akárkinek, ahogy például kiálló csövekkel szerelt végfok sem...

Sajnos a házban legalább négy, de inkább több földelt készülék van becsatlakoztatva. Bár nem rémlik olyan, hogy két földelt készülék más aljzatban, amik össze lennénk kötve.
Ennyire sz@r lenne a tápja a mélyládának? :taps:
Berakom a helyére azt, amelyiknek nem földelt a kábele.
Ha az is búg (azonos típus, csak korábbi évjárat), akkor egyértelműen vacak a sub erősítője. Ha nem búg, akkor ... még kérdezek majd :kiraly:

Rediscover music

Vendég

Kábelezzünk

Védőföldeléses készüléket földeletlen aljzatban vagy elosztóban csak saját felelősségre használhatsz. Többnyire az a probléma, hogy két vagy több készüléknél is hozzá van kötve a védőföld a jeltesthez. Ha ezen készülékek közül csak egyiknek a földelését kötöd be a hálózatba, akkor, ameddig a cucc össze van kábelezve, addig nem szabványosan, de a semminél mindenképpen jobban működik az érintésvédelem. Sok hifista használ földelés nélküli DIY 230V-os kábeleket vagy elosztót, de nem földhurok megszakítására, hanem mert (rendszerfüggő dolog!) jobban szól úgy. Az ilyen "megoldás" vagy tuning nem javallott akárkinek, ahogy például kiálló csövekkel szerelt végfok sem...

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Az miért nem jó megoldás, ha a szubot nem földelnéd le (egy gányolt elosztóval pl.)? Így a többi eszközön keresztül még le lenne földelve.
Nálam is búg az egyik mély, pont, amelyiknek földelt tápkábele van.
Az egész szobába, ha földelt csatit csatlakoztatok garantált a villanás.

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Az én javaslatom kábelek tekintetében,hogy vedd fel a kapcsolatot Excalibur-ral.Emberi áron tud Neked ic és hangfalkábel ügyben segiteni.Egy dolgot viszont előre mondanék.Csak akkor beszélj vele,ha semleges,naturális hangú kábeleket keresel.Az Ő kábelei ugyanis nem szinezett hangzásuak.
Rendben, ha cserére kerül a sor konzultálok majd vele is.
Változatlanul érdekelnének a javaslatok, hogyan is lehetne a CAT-ból kihozni a maximumot.

Rediscover music

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”