Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
Gordon 314 válasza a legszimpibb. Az a gond, hogy csoró ország polgáraként nekünk egész más értékitéletünk van , mint pld egy "masszívabb" uniósnak (hány db Sony/JVC/Pana/Philips komplett házimozit is vehet egy német szakmunkás egyhavi fizetésből ?) Különben tényleg nincs mit csodálkozni ezen a dolgon, végtére is ezek KONZUMERELEKTRONIKAI cikkeket gyártó multik, nem?
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
SERVICE TOPIK
Én nem szeretem cserélgetni a cuccaimat. Talán ezért nagyon bánt, hogy tönrement a Sony ami elég drága is volt és mivel még az elején vettem azt gondoltam tartós is lesz. Persze amúgy is vettem volna egy újat ez pedig ment volna a nagyszobába, de most vehetek kettőt. Mindenesetre tanulságos volt az eset mert egy Pio 668-ast szerettem volna venni, de elhatároztam, hogy többet 200 ezret nem adok lejátszóért. Marad a Pio 575-ös. Szolgáltatásaiban van olyan jó minőségében nyilván nem. De legalább ha elromlik 2 év múlva nem leszek annyira ideges.
SERVICE TOPIK
Gordon314: én is így vagyok vele. ez már az 5. dvdm, 3. erősítőm, 4. hangfal rendszerem. a sonyt csak azért nem cseréltem le mert nagyon jó hang, és kép minősége van. az új panának semmivel se jobb a minősége, csak hát a pana + tudja az: s-vcd-t, mp3-t, dvd-audio-t, dvd-ram-ot. a következő egy divix-es lejátszó lessz. tényleg érdemes minnél előbb eladni, mert hát ugyebár előbb, utóbb eladja az ember, de ha utóbb akkor csak filléreket kap érte. én pl. a számítógép alkatrészeit 3-6 havonta cserélgetem, és általában úgy kijövök belőle, hogy a vadonat új alkatrészre minimálisat kell rákölteni. pl. ez a 4. dvd-íróm. az öcsém is vett régen egy 1.33GHz processzort 50.000ft-ért. én mondtam neki régebben hogy cserélje le, mert nem fog érte kapni semmit, ha sokat vár. na most nemrég cserélte le egy újra, és jó ha 3.000ft kap a régiért. ezért nem jó ennyit várni vele.
dvd: SONY DVP S-715, PANASONIC DVD RA82. video: SANYO VHR-D 700G 6FEJES FULL, TELEFUNKEN S-VHS A1200 HI-FI 7FEJES, LG AF 998NY HI-FI 6FEJES. deck: SHERWOOD DS-5015C. equalizer: SHERWOOD EQ-5010C. digitális műhodvevő: HUMAX F1. erősítő: YAMAHA RX-V 630RDS. hangfal front: B&W DM-603 S3. center: LCR-60 S3. rear: jelenleg JAMO STUDIO 180. rear center: jelenleg SAJÁTÉPÍTÉSŰ. MÉLY KÖZÉP KEVLÁROS, MAGAS FERROFLUID HŰTÉSŰ. mélyláda: YAMAHA YST-SW315. tv: SONY KV32 FX66. kivetítő: SONY VPL-CS4. stb...
SERVICE TOPIK
Simon Templar: nem akarok veled vitatkozni, meg a sony-t se akarom megvédeni, de a kolega is azt írta, hogy a szervízben a panák töbségében pickup-ot kell cserelni. nem azt hogy sok dvd volt ott mert hát természetes hogy ha egész budapestről odahordják a pana cuccokat akkor ott sok készülék lessz. különben is több gyártó cserélhető pickup-okat szerel a készülékébe. vajon miért???!!! . csak nem azért mert tudják hogy időelőtt elfog romlani???
Könyörgöm hol legyenek rossz panák, ha nem a pana szervízben? Mit nem lehet érteni?
Azért tervezik cserélhetőre, mert tudnak tervezni. Mindíg minden elromlik egyszer. Azon, hogy mi számít idő elöttinek, mi nem azon lehet vitatkozni, de az tény, hogy semmi nem tart örökké. amikor viszont elromlik, akkor nem mindegy, hogy javítható-e vagy sem. Extrám példa egy Omega karóra, amiben szinte minden külön cserélhető és egy Swatch, amiben szinte semmi. Szerinted melyik a tartósabb?
Ez régi cucc továbbb birja, meg kicsit savanyú a szőlő dolognak tűnik. Aki annak idején százezreket kiadott egy dvd lejátszóra az most próbál ideológiákat gyűjteni ahhoz, hogy miért érte meg. Sok igazság van abban, hogy az árverseny sajnos nem tett jót a minőségnek és a tartósságnak, de az árak drasztikus csökkenése nem csak ezzel magyarázható. A piac kiszélesedett a gyártók száma megnőtt, a kokurencia harc élesedett.
Tudomásul kell venni, hogy egyik gyártó sem különösen érdekelt abban, hogy a középkategóriában hű de tartós készülékeket gyártson. A cél az, hogy a garanciális időszak alatt kibírja, vagy ha mégsem, akkor könnyen gyorsan, olcsón javítható legyen.
A vásárlók jó része az évente megjelenő újjabb szabványok miatt amúgy is cseréli a készülékét ezért nem igényli, hogy drágán vegyen olyat, ami aztán 10 évig kitart. Az erkölcsi értéktelenedés ígyis messze megelőzi a műszaki elhasználódást.
Én most nyúzom a harmadik asztali dvd-met. Az első 140 eFt volt, a második 90 eFt, a mostanit 65 eFt-ért vettem, de azóta lehetett kapni 40 eFt-ért is. Érdekes módon az ár csökkenésével együtt egyre több szolgáltatást, egyre jobb képminőséget kapok. A meghibásodásról nem tudok nyilatkozni, mert egyik sem romlott eddig el szerencsére. Bár első Philips az én hibámból egyszer szervízbe került, de ez nem róható a készülék rovására.
Szóval aki annak idején megvett egy kétszázezres lejátszót és ne adj Isten mégis elromlana, az szerintem jól gondolja meg, hogy mennyit költ javításra.
Én pedig majd szemrebbenés nélkül le fogom cserélni a dvd lejátszómat egy olyanra, ami SACD-t és DiVX-et is visz vagy egy olyanra, ami fel is vesz, akármennyire is meg vagyok elégedve vele. Mert egy jó készüléket még használtan is el lehet adni, viszont egy elhasználódottra csak költeni lehet.
gordon314.fw.hu
SERVICE TOPIK
Simon Templar: nem akarok veled vitatkozni, meg a sony-t se akarom megvédeni, de a kolega is azt írta, hogy a szervízben a panák töbségében pickup-ot kell cserelni. nem azt hogy sok dvd volt ott mert hát természetes hogy ha egész budapestről odahordják a pana cuccokat akkor ott sok készülék lessz. különben is több gyártó cserélhető pickup-okat szerel a készülékébe. vajon miért???!!! . csak nem azért mert tudják hogy időelőtt elfog romlani???
dvd: SONY DVP S-715, PANASONIC DVD RA82. video: SANYO VHR-D 700G 6FEJES FULL, TELEFUNKEN S-VHS A1200 HI-FI 7FEJES, LG AF 998NY HI-FI 6FEJES. deck: SHERWOOD DS-5015C. equalizer: SHERWOOD EQ-5010C. digitális műhodvevő: HUMAX F1. erősítő: YAMAHA RX-V 630RDS. hangfal front: B&W DM-603 S3. center: LCR-60 S3. rear: jelenleg JAMO STUDIO 180. rear center: jelenleg SAJÁTÉPÍTÉSŰ. MÉLY KÖZÉP KEVLÁROS, MAGAS FERROFLUID HŰTÉSŰ. mélyláda: YAMAHA YST-SW315. tv: SONY KV32 FX66. kivetítő: SONY VPL-CS4. stb...
SERVICE TOPIK
látod: Simon Templar? Tami mit írt? a panák töbségében is fejet kel cserélni. akkor nem csak a sony-ban romlik el !!!!
Abban nincs nagy meglepetés, hogy a Pana szervízben sok Panasonic DVD lejátszó van. Imici véleménye mérvadóbb aki nem márkaszervízbe dolgozik és ő azt mondta, hogy a visszavitt lézeres cuccok (minihifi, dvd, cd, stb.) túlnyomó többsége Sony vagy Sony lézerrel szerelt készülék. Mondom én többet nem veszek Sony DVD lejátszót. Sőt Sony-ból mást sem. Az erősítője elég gyengén muzsikál és a VHS-től sem voltam elájulva.
SERVICE TOPIK
- megcsak anynit tennek, hozza, hogy a picur csak 2 eves es siman bekapcsolja az erositot, tv-t, DVD-t lemezt kiveszi tokbol berakja dvd talcaba.. ugyanezt visszafele is eljatsza..., nagyon resen kell lennem
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
SERVICE TOPIK
- egyetertek, de olyan beleposzintu-t fogok vennei, nem a kepe es a hangja lesz fontos, gyereknek rajzfilm nezesre tokeletesen jolesz, most a gyengelkedo ONKYO-t nyuzza, idonkent a szivem faj, dehat gyereknek nemlehet nemet mondani...
T A M I . H U
SERVICE TOPIK
az újjabbak nem valószínű hogy tovább fognak tartani. nem vetted észre hogy bármilyen terméket megnézel a mostaniak nem valami tartósak. van az öcsémnek egy LASER DISC-je (LD) kb. 12éves előtte az enyém volt, én adtam el neki. még mindig tökéletesen működik cd-t is azon szokott halgatni, vagy ott van az én sony dvd-m ami 6 és fél éves, több mint 1000 dvd ment végig rajta, és rengeteg cd és semmi baja. sőt az ra82-es kb. 5másodperc alatt olvassa be a lemezt, a sony-ba berakom a lemezt, bemegy a tálca, és rögtön elindul a film. semmi várakozás vagy fél másodperc alatt elindúl a film. tényleg nem tudtok valahonnan dvd audio zenét? akár kölcsön is, vagy cserélni.
SERVICE TOPIK
tami: akkor az enyémet is láttad :vazeg: . te mikor voltál? én kb. 12-kor voltam egy metálkék llpuntoval.
- en du.-n voltam ott, 15:45-16:00 kozott egy fiatal srac akkor vitte eppen el a javitott 35-oset.
- Ami a fejegyseget illeti az en ONKYO-m is kezd betegeskedni..., van olyan lemez amit 2x vagy 3x ismer fel..., ugyhogy veszek egy masikat, nyaron kihuzunk nemetbe egy kicsit es veszek egy masik lejatszot, azt hadd nyuzza azt a gyerek, az ONKYO-t meg sajnalom szethajtani - majd kidobni, inkabb vigyazok ra mert nagyon szep a kepe.
Esetleg megérné a fejcserét is megfinanszírozni, ha olyan jó.
Lehet, hogy hülyeség, de ha a Pana RV 60 feje beadná a kulcsot, akkor megkockáztatnám, hogy megcsinál(tas)[j]am, mert
1. olyan szép a képe
2. olyan jó a hangja
3. anno 180 ezer volt, 35-öt még megér a javítása.
És nem vagyok meggyőződve, ha újat veszek, kitart-e addig mint a régi.
SERVICE TOPIK
tami: akkor az enyémet is láttad . te mikor voltál? én kb. 12-kor voltam egy metálkék llpuntoval.
- en du.-n voltam ott, 15:45-16:00 kozott egy fiatal srac akkor vitte eppen el a javitott 35-oset.
- Ami a fejegyseget illeti az en ONKYO-m is kezd betegeskedni..., van olyan lemez amit 2x vagy 3x ismer fel..., ugyhogy veszek egy masikat, nyaron kihuzunk nemetbe egy kicsit es veszek egy masik lejatszot, azt hadd nyuzza azt a gyerek, az ONKYO-t meg sajnalom szethajtani - majd kidobni, inkabb vigyazok ra mert nagyon szep a kepe.
T A M I . H U
SERVICE TOPIK
tami: akkor az enyémet is láttad . te mikor voltál? én kb. 12-kor voltam egy metálkék llpuntoval.
SERVICE TOPIK
végre készen van a ra82-es :vazeg: . szoftwer frissítés kellet csinálniuk benne. 3.150FT-volt . hazahoztam, és működik rendesen . látod: Simon Templar? Tami mit írt? a panák töbségében is fejet kel cserélni. akkor nem csak a sony-ban romlik el !!!!
SERVICE TOPIK
- ma voltam Pana szervizben, votl egy kis problemam, segitettek benne -dicseret nekik -, kozben figyeletem, rengeteg DVD lejatszo van beadva javitasra, amit lattam a zome S35 , a legtobben pickup-ot kell cserelni.., ugynezki ezek a fejegysegek nem birnak sokat.
T A M I . H U
SERVICE TOPIK
A hivatalos márkaszervíz : Video-Part Kft. Bp. XI. Kalotaszeg u. 28. 206 - 0860
- nem ok koltoztek ki a Hengermalom utra? egy kis lapos epuletbe a Szeremi uthoz kozel. ?
Nem Tami, ők nagykereznek, a szerviz már 100 éve ott van ahol eddig volt (max 20 m-t "mentek" arrébb)
igaz!!! epp ma jartam felejuk.. utba is igazitottak
T A M I . H U
SERVICE TOPIK
- nem ok koltoztek ki a Hengermalom utra? egy kis lapos epuletbe a Szeremi uthoz kozel. ?
Nem Tami, ők nagykereznek, a szerviz már 100 éve ott van ahol eddig volt (max 20 m-t "mentek" arrébb)
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
SERVICE TOPIK
T A M I . H U
SERVICE TOPIK
én is így vagyok a sonyval nekem már több mint 6éve bevált. a pana meg nem. most néztem van olyan sony dvd aminek a kép frissítése 108MHz/12bit. az én panám meg csak 54MHz/10bit. nekem meg ezek a cuccok vannak. ha sikerűlt akkor alul kiírja
SERVICE TOPIK
miért mi a baja a sonydnak? bár már amikor megvettem már akkor tudtam hogy nem lessz olyan tartós mint a sony. a pana kb. fél kiló, vékony fedlap, műanyag előlap. a sony kb. 3kiló, vastag fedlap, vastag húzot alumínium előlap, tehát sokkal minőségibb érzete van a sonynak. meg jobban is bírja a strapát a sonyn kb. 1000 dvd ment végig, és kitudja mennyi cd. a panán jó ha 200dvd. félre ne ércsetek, nem vagyok sony függő, nekem majdnem minden készülékem más gyártmány. a szöveg alá hogy tudom beírni hogy milyen cuccaim vannak????
Fejhiba. Azt mondták a szervízben (és azóta függetlenek is megerősítették), hogy az első generációs Sony lejátszókban olyan lézerfejek vannak amelyek úgy általában nem bírják az írott lemezeket. Az hagyján, hogy nem bírják, de tönkre is mennek tőle (megjegyzem jó ha tízszer volt benne írott DVD). A szervízes azt mondta van olyan Sony amelyik nem romlik el soha és van amelyik az első írott lemezt után megkattan. Sokan azt mondják, hogy a mostani Sony lejátszók is ilyenek, én biztos nem veszek többet. A fejcsere olyan 35 ezer lenne. Mondtam, hogy köszönöm nem kérem. Veszek egy új Pioneert.
Aláírás: Beállítások -> Személyes adatok -> Aláírás szerkesztése
SERVICE TOPIK
miért mi a baja a sonydnak? bár már amikor megvettem már akkor tudtam hogy nem lessz olyan tartós mint a sony. a pana kb. fél kiló, vékony fedlap, műanyag előlap. a sony kb. 3kiló, vastag fedlap, vastag húzot alumínium előlap, tehát sokkal minőségibb érzete van a sonynak. meg jobban is bírja a strapát a sonyn kb. 1000 dvd ment végig, és kitudja mennyi cd. a panán jó ha 200dvd. félre ne ércsetek, nem vagyok sony függő, nekem majdnem minden készülékem más gyártmány. a szöveg alá hogy tudom beírni hogy milyen cuccaim vannak????
SERVICE TOPIK
van egy sony dvd-m ami 6és fél éves, azóta is tökéletesen működik, igaz hogy 220.000ft volt.
OFF
Nálam meg a 4 éves, 220 ezres Sony lejátszóval van az a helyzet, hogy drágább javítani, mint venni helyette egy újat. Ráadásul az enyémnél azt mondták, hogy típushiba.
SERVICE TOPIK
sajnos nem jó vele. elvittem a szervízbe video-part, de hülyének akartak nézni.....
Ez így elsőre úgy hangzik, mint hogy ha egy olyan lemezt akartál volna lejátszani, ami asztali DVD felvevővel lett felvéve, csak hogy az illető elfelejtette lezárni (finializálni) a lemezt és ez megörjítette a 82-es szoftverét. (nem szabad elfelejteni, hogy ez az első gép, ami már RAM-ot is kezelte)Hülye kérdés, de nem probáltad a "primkó gyógyítást" (kihúzni a 230 V-bol a kábel és várni 5 percet) ?
SERVICE TOPIK
sajnos nem jó vele. elvittem a szervízbe video-part, de hülyének akartak nézni azt mondták hogy a szevíz díj elérheti a készülék árát is. erre mondom nekik hogy működik minden fajta, féle lemez csak ott van előtte az az idegesítő kék háttérel az a felirat, és nem látom tőle a teljes filmet. mondtam hogy mindenfélle képpen hivjanak fel előtte, melőtt megjavítják, mert ha drágalessz, akkor inkább kidobom a kukába. van egy sony dvd-m ami 6és fél éves, azóta is tökéletesen működik, igaz hogy 220.000ft volt.
SERVICE TOPIK
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy PANASONIC RA-82-es DVD lejátszóm. Az a gond vele, hogy egyszer beleraktam egy másolt DVD-t, (előtte több is volt benne) és elkezdett kerregni, gondolom a lemez elejét kereste, nemtalálta meg hanem kikapcsolt magától. Ezután én bekapcsoltam és azóta nem játsza le a lemezeket. Amikor bekapcsolom akkor a kijelzőn KIÍR EGY HIBAKÓDOT: F897 , és a TV képernyőjén ez olvasható: THIS DISC MAY NOT BE PLAYED IN YOUR REGION. aladta meg ez: NO INITIALIZED! Ha berakok egy gyári lemezt akkor egyáltalán nem játsza le hanem a fenti szövegeket írja ki. Ha viszont egy másolt lemezt rakok be azt rendesen lejátsza csak a képernyő közepén, kék alapon ezt írja ki: NO INITIALIZED! és hát így élvezhetetlen a fílm mert szinte semmit nem látok a képből. Az MP3, meg az AUDIO CD rendesen megy rajta. Aki tud kérem segítsen, mert vagy 3hónapja nem tudom hagynálni dvd nézésre. Vagy esetleg aki tud olcsó, korrekt panasonic szervízt ajánlani, azt kérem írja meg. Szerintem csak valami szoftweres hiba lehet. Előre is köszi.
(T-Boy által megadott szám a Panasonic Mo. Kft (mint magyarországi képviselet) müködik, ott javítással nem foglalkoznak)