Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

227ESD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 227ESD »

Van egy hangfalkábel, ami a gazdája hanyagsága miatt a végein rozsdás lett. Ha levágom ezt a részt, azzal a probléma megoldódik vagy ez a kábel már soha nem lesz olyan, mint amilyennek lennie kellene?
miből van az a kábel, hogy be tudott rozsdásodni? Szénacélból?

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van egy hangfalkábel, ami a gazdája hanyagsága miatt a végein rozsdás lett. Ha levágom ezt a részt, azzal a probléma megoldódik vagy ez a kábel már soha nem lesz olyan, mint amilyennek lennie kellene?
HA beljebb nem rozsdás akkor nincs gond, de jól nézd meg ...

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Az "izlés" dologgal csak akkor értenék egyet, ha jelenlegi rendszered kielégíteni kívánalmaidat. Azonban, ha kísérletekre szánod Magad, akkor valami mégsem olyan, amilyennek "izlésed" várja.
Nos az igényeimet ill kívánalmaimat nem elégíti ki a jelenlegi rendszerem, mivel hallottam sok jobb hangú rendszert (igaz kicsit több pénzért).

Szépen lassan araszolgatunk az ideális rendszer felé-(ig)... :kiraly:

Sajnos én nem vagyok olyan szerencsés hogy pár próba után megtaláltam (jam) a kompromisszum mentes rendszert (és a lehetőségeim is korlátozottak, de ez megint más dolog).

Köszönöm a mondottakat, és jók amit mondasz... csak a kivitelezhetősége nem mindig megoldható (nekem pl.). :foto:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ha az utánam következő hozzászólásokat nézem, azt látom, hogy az enyémmel egyező vélemény is van. 
A kábelt tapasztalatom szerint "hangolási" céllal válogatják rendszerekhez. Ezzel az eljárással a magam részéről nem értek egyet, mert ez azt jelenti, hogy valamely hibát egy másik hibával próbálnak javítani. Persze, nem azt akarom mondani, hogy van hibátlan berendezés ...

A régi csöves McIntosh-okban és a Quad II csövesben is egyeres kábelekkel huzaloztak.
Ezek azért a mai napig igen jóhangú készülékeknek számítanak a világpiac szerint. :foto:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: esel »

ex catedra kijelenteni 
ami kifogástalanul szólt a teljes tartományban, igaz, elég drágán mérik...

Kedves Fülel,

ex catedra-t visszavonom, nyilván nincs ember fia, aki valamennyi sodrott drótot végigihallgatta volna.

Doky konkrét problémát vetett fel, amelyre saját tapasztalataim szerinti hozzászólást tettem. Ha az utánam következő hozzászólásokat nézem, azt látom, hogy az enyémmel egyező vélemény is van.

A kábelt tapasztalatom szerint "hangolási" céllal válogatják rendszerekhez. Ezzel az eljárással a magam részéről nem értek egyet, mert ez azt jelenti, hogy valamely hibát egy másik hibával próbálnak javítani. Persze, nem azt akarom mondani, hogy van hibátlan berendezés ...

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nem minősítettem egyiket sem!!!

Na és persze akkor ott van még az ízlés dolga is. :foto:

Bocsánat helytelen fogalmazásomért, én sem minősítésre gondoltam.

Az "izlés" dologgal csak akkor értenék egyet, ha jelenlegi rendszered kielégíteni kívánalmaidat. Azonban, ha kísérletekre szánod Magad, akkor valami mégsem olyan, amilyennek "izlésed" várja.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Már másik rendszerben (jóval komolyabb mint az enyém) is hallottam a kábelem, és nem figyeltem fel az általad említett dolgokra.

Válaszodból nem derül ki, hogy a "jóval komolyabb" rendszert, vagy a kábelt minősíted. Vagy, (és szerintem ez igazabb) a drótod előtt (után) korlátozó tulajdonságú berendezések vannak/voltak beépítve.

Nem minősítettem egyiket sem!!!

De abban valóban igazad van hogy az eddig hallott láncoknak (amiben hallottam a kábelemet) voltak korlátaik és korlátozott képességű láncok voltak. :kiraly:
De mindennek vannak korlátai... :kiraly:

Na és persze akkor ott van még az ízlés dolga is. :foto:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

egyelőre csak gondolkodom...Milyen tápkábelt ajánlanátok cd-hez? mondjuk: myryad z112-höz?

JPS Labs Digital AC.

http://www.jpslabs.com/powercord.shtml

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

"sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása " 
Szerintem nem helyes ezt így ex catedra kijelenteni, mert sem az elmélet, sem a gyakorlat nem támasztja alá eme véleményt. Mind a tömör, mind a sokeres kábelek között van igen jó, meg igen gyenge is.

:foto:

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

egyelőre csak gondolkodom...
Milyen tápkábelt ajánlanátok cd-hez? mondjuk: myryad z112-höz?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása engem mindíg zavart.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Mindenesetre már csak azért sem helyes pusztán geometriára hivatkozni, mert legalább annyira számít az anyag minősége, valamint a szigetelés minősége. csatlakozás minősége, mechanikai elhelyezés(csavarodás, alátámasztás, mechanikus sajátrezonanciák, stb.)  

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása "

Szerintem nem helyes ezt így ex catedra kijelenteni, mert sem az elmélet, sem a gyakorlat nem támasztja alá eme véleményt. Mind a tömör, mind a sokeres kábelek között van igen jó, meg igen gyenge is.
0.7mm feletti szál átmérő esetén komoly esély van bizonyos magashang(>10kHz) problémára, de van ellenpélda is, hallottam már olyan 1mm-es drótot, ami kifogástalanul szólt a teljes tartományban, igaz, elég drágán mérik...
Mindenesetre már csak azért sem helyes pusztán geometriára hivatkozni, mert legalább annyira számít az anyag minősége, valamint a szigetelés minősége. csatlakozás minősége, mechanikai elhelyezés(csavarodás, alátámasztás, mechanikus sajátrezonanciák, stb.)

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Már másik rendszerben (jóval komolyabb mint az enyém) is hallottam a kábelem, és nem figyeltem fel az általad említett dolgokra.

Válaszodból nem derül ki, hogy a "jóval komolyabb" rendszert, vagy a kábelt minősíted. Vagy, (és szerintem ez igazabb) a drótod előtt (után) korlátozó tulajdonságú berendezések vannak/voltak beépítve.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

A kérdésemhez lenne véleményed ill tapasztalatod. 

A Tiédhez hasonló kábelt hosszú ideig használtam, mert nem találtam jobbat. A sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása engem mindíg zavart. KB. egy évvel ezelőtt kipróbáltam a DIY körökben erősen támogatott "tűzbiztos" kábelt, és a legutóbbi napokig nagy megelégedéssel hallgattam. A vékony kábelhez képest nagyon jelentős dinamika tartalékokkal bír, a nagyobb hangtömegek közben sem "omlik össze" a hangkép, nem kezd el torzítani a középtartomány teteje. Ha hozzá jutsz ilyenhez, javaslom, feltétlenül próbáld ki.

A lehetőségeknek megfelelően keresgélek, és nyitott vagyok az új dolgokra... tehát ki próbálok mindent amire van lehetőségem.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egy praktikus tanácsot szeretnék kérni. Mostanában vettem egy Kimbert 4TC hangfalkábelt, aminek nagyon tetszik a hangkaraktere, így az irány adott. Egyetlen dolgoba tudok belekötni, ha nagyon akarok, mégpedig a mélyátvitel. Ha jól okoskodom, akkor a 8TC a dupla annyi szálával erősebb mélyeket eredményezne. 
Esetleg milyen még az a kábel, amelyiknek hasonló a karaktere?

A 8tc mélyei lényegesen jobbak,az aljában és a
megfogottságában. A magasairól érdekes módon senki nem beszél,pedig ebben is
lényegesen jobb. A 4 tc nekem 1 kicsit középsúlyos.

Köszi, az infót.

Igaz ez az egyenlet?

2 db 4TC = 1 db 8TC
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

A Tiédhez hasonló kábelt hosszú ideig használtam, mert nem találtam jobbat. A sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása engem mindíg zavart. KB. egy évvel ezelőtt kipróbáltam a DIY körökben erősen támogatott "tűzbiztos" kábelt, és a legutóbbi napokig nagy megelégedéssel hallgattam. A vékony kábelhez képest nagyon jelentős dinamika tartalékokkal bír, a nagyobb hangtömegek közben sem "omlik össze" a hangkép, nem kezd el torzítani a középtartomány teteje. Ha hozzá jutsz ilyenhez, javaslom, feltétlenül próbáld ki.

Donyec
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Donyec »

Egy praktikus tanácsot szeretnék kérni. Mostanában vettem egy Kimbert 4TC hangfalkábelt, aminek nagyon tetszik a hangkaraktere, így az irány adott. Egyetlen dolgoba tudok belekötni, ha nagyon akarok, mégpedig a mélyátvitel. Ha jól okoskodom, akkor a 8TC a dupla annyi szálával erősebb mélyeket eredményezne. 

A 8tc mélyei lényegesen jobbak,az aljában és a
megfogottságában. A magasairól érdekes módon senki nem beszél,pedig ebben is
lényegesen jobb. A 4 tc nekem 1 kicsit középsúlyos.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Úgy gondolom hogy nem a méret a lényeg, mint sok esetben a hifi terén.

Azért egy próbát talán mégis megérne.

Volt már pár kábelem, ami ennél a kábelnél gyengébb minőségű volt, és vajuk be hogy a rendszeremben nem biztos hogy olyat tudna mutatni másik kábel ami azt mondatná velem hogy cserélni kellene (árkategórián belül).

Ismered egyébként ezt a kábelt?

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Azért egy próbát talán mégis megérne.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Próbáltál már vastagabb hangfalkábelt használni? Ezek a spárgák eléggé vékonynak tűnnek.
Hát lehet hogy nem olyan vastag, de nagyon jó kábel!!!
És kicsit csalóka a kép, nem olyan vékonyka ám a kábel (tömör).

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Én nagyobb változást vártam az összekötő kivételétől

Próbáltál már vastagabb hangfalkábelt használni? Ezek a spárgák eléggé vékonynak tűnnek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nos már régóta halasztgattam a hangfal bekötésének a változtatását... (nem tudtam rábeszélni magam és sajnáltam levágni a kábelből, de már itt volt az ideje...).

Most pár napja fülelgetem a zene változását, de az az igazság hogy apró különbségeket tapasztaltam.
Igaz hogy "gyorsabb" lett a zene, és el tűnt pár zavaró hang...

Én nagyobb változást vártam az összekötő kivételétől (mindenki azt mondta hogy sokkal jobb lesz), vagy elérte a doboz a korlátai határát (amik azért nem szűkösek, főleg figyelembe véve az árát és méreteit)?

Milyen változásokat tapasztaltatok ilyen beavatkozás után?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”