Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
IC kábelként milyen kategóriát képvisel? A Pass-hoz jó lehet-e belső kábelnek?
Köszi.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Mi a véleményed Csövi?Most ugye Cat-ot használok, de néha nem egységes a hangja. Itt ajánlottátok a DNM kábelt, és a Nirvana Hook-Up kábelét. Ézek beleférnek az én 4-5eFt/m-es célomba. Ennél többet nem tudok rá szánni. De még így is sokat kell spórolni. Mert 8m kábelt kell vannem. 2*2m a hangfal, és erősítő közé. 3m a két doboz belső kábelezésére. 1m pedig a DIY Pass belső kábelezésére.
Egyébként sem lehet csak úgy megjelölni egy kábelt,mert nagyon függ a rendszeredtől ami ráadásul meg sincs még,és legalább annyira függ a szobaakusztikádtól,meg az ízlésedtől,meg az..... :kiraly:
Majd ha meglesz a cuccod hallgass meg több kábelt a rendszeredben,és amelyik tetszik azt vedd meg.Tökmindegy mennyi az ára,a lényeg hogy passzoljon a rendszeredbe,ízlésedbe....
Kábelezzünk
Mi a véleményed Csövi?Most ugye Cat-ot használok, de néha nem egységes a hangja. Itt ajánlottátok a DNM kábelt, és a Nirvana Hook-Up kábelét. Ézek beleférnek az én 4-5eFt/m-es célomba. Ennél többet nem tudok rá szánni. De még így is sokat kell spórolni. Mert 8m kábelt kell vannem. 2*2m a hangfal, és erősítő közé. 3m a két doboz belső kábelezésére. 1m pedig a DIY Pass belső kábelezésére.
Egyébként sem lehet csak úgy megjelölni egy kábelt,mert nagyon függ a rendszeredtől ami ráadásul meg sincs még,és legalább annyira függ a szobaakusztikádtól,meg az ízlésedtől,meg az..... :kiraly:
Majd ha meglesz a cuccod hallgass meg több kábelt a rendszeredben,és amelyik tetszik azt vedd meg.Tökmindegy mennyi az ára,a lényeg hogy passzoljon a rendszeredbe,ízlésedbe....
Kábelezzünk
A Nirvana, az miért nem lenne jó a hangfalhoz? És a DNM? Jó lenne a Dyno, és a Diy Pass mellé? Vagy mi más, ami ebbe a 4-5eFt/m-be belefér?
Mert szerelőkábelként forgalmazták és ebből készített IC bevált sokáig nálam anno. Ami jó IC-nek nem biztos, hogy hangfalkábelnek is megfelel.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Csövi, én nem szeretnék használt kébelt venni. A baráti körben szerzett rossz tapasztalatok miatt előítéleteim vannak a használt kábelekről. Pedig biztos olcsóbb lenne a dolog. Evidence kábelt, és Mogami kábelt mondták még jónak. Mi a véleményed Csövi?.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
20ezerért már talán el lehet csipni AQet
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
A Nirvana, az miért nem lenne jó a hangfalhoz? És a DNM? Jó lenne a Dyno, és a Diy Pass mellé? Vagy mi más, ami ebbe a 4-5eFt/m-be belefér?
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Nirvana Hook-Up csak IC kábelnek ajánlom.
Hangfalkábelre inkább spórolj egyelőre.
Kábelezzünk
Mi a véleményed Csövi?
Most ugye Cat-ot használok, de néha nem egységes a hangja. Itt ajánlottátok a DNM kábelt, és a Nirvana Hook-Up kábelét. Ézek beleférnek az én 4-5eFt/m-es célomba. Ennél többet nem tudok rá szánni. De még így is sokat kell spórolni. Mert 8m kábelt kell vannem. 2*2m a hangfal, és erősítő közé. 3m a két doboz belső kábelezésére. 1m pedig a DIY Pass belső kábelezésére.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Természetesen Fet. Nelson Pass FirstWatt F5. 2*25W A osztályban. A schematic a passdiy-on bárki számára elérhető. A trafón kívül már minden megvan hozzá. A pcb-t is megterveztem. Egyébként a FirstWatt Pass úr kis szériás terméke, melyért csekély 3000US dollárt kell leszurkolni. A hangfalak Lyeco-Dynaudio driverekből felépülő saját tervezésű TL. Már csak a váltót kell elkészíteni hozzá. :kiraly: A forrás pedig a Pioneer PD-8500 Reference. :kiraly:
3000US 10%a?
Kábelezzünk
Természetesen Fet. Nelson Pass FirstWatt F5. 2*25W A osztályban. A schematic a passdiy-on bárki számára elérhető. A trafón kívül már minden megvan hozzá. A pcb-t is megterveztem. Egyébként a FirstWatt Pass úr kis szériás terméke, melyért csekély 3000US dollárt kell leszurkolni.
A hangfalak Lyeco-Dynaudio driverekből felépülő saját tervezésű TL. Már csak a váltót kell elkészíteni hozzá. A forrás pedig a Pioneer PD-8500 Reference. :kiraly:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
Kábelezzünk
Persze erre sokan azt mondják hogy akkor inkább drágább komponens,ez is igaz lehet,csak hát akkor sosem lesz egy kerek rendszerünk.
:kiraly: Nu lemerem irni:én eladtam a spéci "hifis kábeleket"+tápkütyüket és jobb hangot kaptam úgy hogy nagyobb alapkomponenseket vásároltam a kapott pénzböl..még ma is kapok fülelésre spéci kábeleket,haverok is felkinálnak néha ezt azt jó áron,rendre azok kerülnek vissza a gazdikhoz,szwsz
(tudom sz@r a rendszerem,meg az izlésem )
:kiraly:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Kábelezzünk
A rendszert az aláírásomban olvashatjátok. De ez hamarosan változik. Új hangfal, és erősítő. Remélem mihamarább elkészülök velük. Ugyanis ezek szintén DIY mániám termékei. :kiraly: A későbbiekben hozzájuk kellene majd az új kábel.
Tranyo, fett vagy cső? Az a baj, hogy egy DIY rendszerhez nagy bátorság biztosan ajánlani valamit. Mert ugye senki se ismeri, csak aki készítette.
Kábelezzünk
A rendszert az aláírásomban olvashatjátok. De ez hamarosan változik. Új hangfal, és erősítő. Remélem mihamarább elkészülök velük. Ugyanis ezek szintén DIY mániám termékei. :kiraly: A későbbiekben hozzájuk kellene majd az új kábel.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
Kábelezzünk
Értem én, hogy a jobb kábel az jobb hangot eredményez. Ez racionális. De ha nincs rá keret, akkor jó az olcsóbb is. Gondolom. Számításaim szerint a kábelek, amelyeken gyökölök, a rendszerem bekerülési értékének 10%-a lessz.
Azért nem árt egy rendszer is, amihez majd kábelezel. Ne a gombhoz a kabát eset legyen.A kábelezés talán legyen a legutolsó… ha már megtaláltad az irány milyen hangot kedvelsz.
+1
(és nem okvetlenül a drága kábel a jó,fontos a szinergia)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Értem én, hogy a jobb kábel az jobb hangot eredményez. Ez racionális. De ha nincs rá keret, akkor jó az olcsóbb is. Gondolom. Számításaim szerint a kábelek, amelyeken gyökölök, a rendszerem bekerülési értékének 10%-a lessz.
Azért nem árt egy rendszer is, amihez majd kábelezel. Ne a gombhoz a kabát eset legyen.A kábelezés talán legyen a legutolsó… ha már megtaláltad az irány milyen hangot kedvelsz.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Kábelezzünk
10% szerintem kevés,főleg ha minden kábelt számolunk,táp,ic,hangfalkanóc,esetleg digit.Egy jó kábelezés sokat lendíthet a hangon,ezen csak végszükség esetén szabad spórolni,szerintem.Persze erre sokan azt mondják hogy akkor inkább drágább komponens,ez is igaz lehet,csak hát akkor sosem lesz egy kerek rendszerünk. :kiraly:
Szerintem a 10% / kábel már jobb.
Kábelezzünk
10% szerintem kevés,főleg ha minden kábelt számolunk,táp,ic,hangfalkanóc,esetleg digit.Egy jó kábelezés sokat lendíthet a hangon,ezen csak végszükség esetén szabad spórolni,szerintem.Persze erre sokan azt mondják hogy akkor inkább drágább komponens,ez is igaz lehet,csak hát akkor sosem lesz egy kerek rendszerünk. :kiraly:
nálam 50% a kábel / készülék arány
-
Vendég
Kábelezzünk
10% szerintem kevés,főleg ha minden kábelt számolunk,táp,ic,hangfalkanóc,esetleg digit.
Egy jó kábelezés sokat lendíthet a hangon,ezen csak végszükség esetén szabad spórolni,szerintem.Persze erre sokan azt mondják hogy akkor inkább drágább komponens,ez is igaz lehet,csak hát akkor sosem lesz egy kerek rendszerünk. :kiraly:
Kábelezzünk
Egyébként Kukori igazat szólt. Mert mindenki DIY kezdte anno. Csak tovább gondolta a koncepciót.
Igen lebutította később széria termékké...
A kébeleknél 10% nem aranyszabály. Inkább mi mihez passzol. Van olyan rendszer ahova teljesen felesleges drága nagyáteresztő képességű kábel.
Kábelezzünk
Egyébként Kukori igazat szólt. Mert mindenki DIY kezdte anno. Csak tovább gondolta a koncepciót.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Ha azonban a 10%-os arányt veszem alapul, amit Csövi is mondott. Nos akkor a DNM, és a Nirvana Hook-Up pont jó.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Kábelezzünk
Azért azt se felejtsük el, hogy sok, ma (már) neves high-end gyártó is a "házibarkáccsal" kezdte és úgy nőtte ki magát... Ha akkor nincs rájuk kereslet és igény, akkor ma nem tudnátok kitől drága és elismert termékeket sem venni.... :kiraly:
Kábelezzünk
Értem. Akkor ki-ki a pénztárcája szerint vesz kábelt.
Pecás, ha a 1/3 árat nézem, akkor az én rendszerembe a DNM, vagy a Nirvana Hook-Up túl ocska. :kiraly: De sajnos ezekért is hónapokat kell spórolnom, és talán az év vége felé valamelyiket megengedhetem majd magamnak.
Linn
Devialet
Linn
Devialet