Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem volt ilyenem régebben...A vastagabb nehezebb kábel kihúzta nem tartotta meg...De ne legyen igazam...Attól még persze jó dugó nekem is van, csak más kábelekhez...De ha nincs sokat húzogatva akkor nem biztos, h kijön...Néha meg kell óvatosan ütögetni a tetejét.De én épp ez miatt vettem a nakamichinek a villáit, mert ez legalább nem ugrik ki

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Kedves Eqx.

Tigris arra gondolt, hogy a nehéz kábel a dugót kiránthatja a hüvelyből. Gondolom én.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Semmi extra...Ugyan az mint ez, csak a neve más :lol!: Meg fogadja a vastagabb kábelt...Megépítésben ugyan az a konstrukció...Nehezebb kábel kirántja a foglalatból...
Azt mégis hogy érted, hogy nehezebb kábel
kirántja a foglalatból?
Mert nálam rendesen fogja a belecsavart
drótot is és ha megrántanám valószínűleg
jönne vele a doboz is, amibe be van kötve.
Nézzétek el nekem, ha ezt azért nem próbálom ki.

Mivel erről a pirosról csak ez a kép van, így nem
tudom megmondani, hogy ez is két csavarral fogja-e
a drótot, vagy csak eggyel.

Rediscover music

Vendég

Kábelezzünk

Milyen ez a Naka banándugó amit az apróban hirdetnek?Már ha valakinek van már vele személyes kapcsolata.

Semmi extra...Ugyan az mint ez, csak a neve más Meg fogadja a vastagabb kábelt...Megépítésben ugyan az a konstrukció...Nehezebb kábel kirántja a foglalatból...

Vendég

Kábelezzünk

Milyen ez a Naka banándugó amit az apróban hirdetnek?
Már ha valakinek van már vele személyes kapcsolata.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Heaven's Gate Audiot használsz? Nagyon sokan váltanak fel a Stealth kábelek terén. Nagyon jók lettek...! Tud valamit ez az orosz.GPS hallgattam régen nekem annyira nem tetszett... Igaz itt volt mellette egy nagyobb HighWire is.

Heaven's Gate Audio kábeleket a digitális szekcióban a CD-játszó és a DAC között, majd a DAC és az erősítő között használok (no meg a hangfalkábel is az), ezek maradnak továbbra is a helyükön. Az analóg szekcióban viszont a Stealth kábelek nekem jobban tetszenek. Szergej nagyon jó kábeleket csinál szerintem is, az Indrával igen nagyot alkotott, a Metacarbon pedig a legújabb kreációja, erre cserélem le a régi PGS-t.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1013

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Átkábeleztetted a SMEt? Én a Kuzma karba cseréltem le a VDH-t. VPI/Cleraudio karkábelre…
Dehogy kábeleztettem át, a belső kábel a gyári ezüst. A kartól az előfokig megy a Stealth Hyperphono.

Értem…Stealth jó lehet ott is !

Jó bizony. Jó pár év után viszont most változás lesz a kábelezésben: az eddig a phono előfok és az erősítő között szolgáló Stealth PGS-t fel fogja váltani egy Stealth Metacarbon.

Heaven's Gate Audiot használsz? Nagyon sokan váltanak fel a Stealth kábelek terén. Nagyon jók lettek...! Tud valamit ez az orosz.
GPS hallgattam régen nekem annyira nem tetszett... Igaz itt volt mellette egy nagyobb HighWire is.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Átkábeleztetted a SMEt? Én a Kuzma karba cseréltem le a VDH-t. VPI/Cleraudio karkábelre…
Dehogy kábeleztettem át, a belső kábel a gyári ezüst. A kartól az előfokig megy a Stealth Hyperphono.

Értem…Stealth jó lehet ott is !

Jó bizony. Jó pár év után viszont most változás lesz a kábelezésben: az eddig a phono előfok és az erősítő között szolgáló Stealth PGS-t fel fogja váltani egy Stealth Metacarbon.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

no dilemma előtt állok, Oehlbach silver kábel nakamichi banánnal, vagy a Jungson bjutidjuti.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ezek szerint nem állok messze a valóságtól, hogy a kábelgyártók a kész huzalok közül vállogatnak. És adott esetben egyedi huzalt gyártatnak.
Vagy gyártják saját maguk. Vagy vegyesen. Annnyira holisztikus ez a világ.

Pont erről beszélgettünk az imént az ATC Csevegőben is :lol!:

Bocsánat a sommás megfogalmazásért de hátt épp ezért van az, hogy kábelt - anyagtól, felépítéstől, vastagságtól, gyártástechnológiától stb függetlenül - csak fülelés után szabad választani.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Toportyán.

Ezek szerint neked is van tapasztalatod ez ügyben.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Úgylátszik, hogy Ear nagyobb tapasztalattal bír a huzalkészítés terén. Én csak az ezüst szál készítését láttam, illetve olvastam egy-két dolgot a folyamatokról. Ezek segítségével felállítottam a saját elképzelésemet, a kábelgyártókról.
Ezek szerint nem állok messze a valóságtól, hogy a kábelgyártók a kész huzalok közül vállogatnak. És adott esetben egyedi huzalt gyártatnak.
Linn
Devialet

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Kedves Toportyán. 
Én még nem voltam. De elképzelésem az van a dolgok menetéről. Ha te voltál, akkor oszd meg velünk légyszives ilyen irányú tapasztalataidat.
Köszi.

Sajnos voltam Igaz, hogy nagyon régen, de CSM Fémmű Huzalhúzó üzemében dolgoztam félévet. Húztak ott troli vezetéktől kezdve trafó madzagig mindent. Különböző anyagokkal ötvözött réz drótok mentek, de nem hiszem, hogy 4 kilences tisztaságnál jobbat tudtak volna gyártani, nem hifi céllal ment. Az ötvözetek miatt sok volt a vastagabb drótoknál a zárvány és állandóan szakadt. Emlékeim szerint a lágyítás nagyon fontos volt, különben nem tudták volna a szerszámokon (8-10) áthúzni, szappant és talán grafitot alkalmaztak a szerszám előtt. Még arra is emlékszem, hogy húzás után a drótok merevek lettek. Az öntés folyamatába is bekapcsolódtam, mert a Putyilovban ilyen üzemben is dolgoztam. Ennyit a nosztalgiáról. Abban az időben nem tudtam milyen jelentősége van a különböző drótoknak, de most már hallom néha a különbséget és örömmel olvastam az eddigi írásaitokat :lol!:

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Toportyán.

Én még nem voltam. De elképzelésem az van a dolgok menetéről. Ha te voltál, akkor oszd meg velünk légyszives ilyen irányú tapasztalataidat.
Köszi.
Linn
Devialet

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Kedves Ear. 
Lehet, hogy igazad van, nem állítom, hogy nem. Szerintem az eltérések a különféle specifikációkból adódnak. Az egy kategóriába tertozó kábeleket ugye azonos paraméterek alapján gyártják a gyártók. Ha egy ponton eltérnek ettől, már más paraméterekkel rendelkezik a kábel, és az már egy más kategória. Én úgy gondolom, hogy a kábelgyártók megveszik az alapanyag gyártó cégtől a már kész huzalt. Ezt ők tovább dolgozzák(sodorja, szigeteli), majd a kész kábelből, az utómunkákkal, ami sokrétű is lehet elkészíti a végterméket(hangfalkábel). Vagy, és erre is lehet gondolni a külömbségek okán. A kábelgyártó megbízza a huzalkészítő céget, hogy az általa jónak vélt paraméterek alapján készítse el számára a huzalt, melyet aztán az előbb leírt módon ő továbbdolgozza. Az utóbbi példa jól megfigyelhető a hangszórókészítésben, hogy egy gyártó, a saját termékein kívül rendelésre módosított terméket is gyárt.
Nekem ez az elgondolásom, persze lehet, hogy tévedek.
Kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is ezzel kapcsolatban. Ki, hogy gondolja a folyamatot?

Valamelyikőtök volt már huzalhúzó üzemben?

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Ear.

Lehet, hogy igazad van, nem állítom, hogy nem. Szerintem az eltérések a különféle specifikációkból adódnak. Az egy kategóriába tertozó kábeleket ugye azonos paraméterek alapján gyártják a gyártók. Ha egy ponton eltérnek ettől, már más paraméterekkel rendelkezik a kábel, és az már egy más kategória. Én úgy gondolom, hogy a kábelgyártók megveszik az alapanyag gyártó cégtől a már kész huzalt. Ezt ők tovább dolgozzák(sodorja, szigeteli), majd a kész kábelből, az utómunkákkal, ami sokrétű is lehet elkészíti a végterméket(hangfalkábel). Vagy, és erre is lehet gondolni a külömbségek okán. A kábelgyártó megbízza a huzalkészítő céget, hogy az általa jónak vélt paraméterek alapján készítse el számára a huzalt, melyet aztán az előbb leírt módon ő továbbdolgozza. Az utóbbi példa jól megfigyelhető a hangszórókészítésben, hogy egy gyártó, a saját termékein kívül rendelésre módosított terméket is gyárt.
Nekem ez az elgondolásom, persze lehet, hogy tévedek.
Kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is ezzel kapcsolatban. Ki, hogy gondolja a folyamatot?
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az ötvözött ezüst, egy más kategória. Jobb a "sima" ezüstnél, de költségesebb is az előállítása. Ezért drágább. De én addig a színezüstökről beszéltem.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Ear.

A nemesfém húzásnak van egyfajta gyártás technológiája. Az egyértelmű, hogy egy erre szakosodott nagyipari ötvöscég modernebb eszközökkel, nagyobb volumenben képes gyártani, mint egy kis ötvös manufaktúra. Annyi előnye van a nagyipari "műhelyeknek", hogy talán jobb ötvözőkhőz hozzá tudnak jutni. De az nam biztos, hogy a nagyiparilag előállított ezüst jobb. De most vonatkoztassunk el az ötvözött ezüsttől, mert az egy más kategória, mint a normál ezüst.Az ezüst az ezüst, maximum más finomsági fokúra készítik el, és más anyagokkal szennyezik, ötvözik. Óriási a külömbség hangban a 925-ös ezüst, és a 999-es színezüst között.
Az arzachel által linkel szövegen a VdH nagytisztaságú, finom ezüstként írja le a vezetőt, és ez = lágyított színezüst!
Linn
Devialet

Vendég

Kábelezzünk

Neked minden ezüst egyformán szól, nekem meg nem.Sajnos nekem ez többe kerül.
És van, akinek még többe.

A VdH ezüst még egy kifejezetten baráti árú kábel a minőségéhez képest.

És sajnos ezüst és ezüst között jelentős különbségek vannak még alapanyag minőség tekintetében is.
Nem beszélve a gyártástechnológiáról.

A komplett kábeleket meg csakis egységként szabad megítélni.
Azoknál az alapanyag csak egy a sok tényező közül, ami befolyásolja a hangminőséget.

Hg

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Arzachel.

Egy a lényeg, hogy elégedett vagy a hangjával. Hallgasd minnél nagyobb örömmel. :lol!:
Linn
Devialet

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Kedves Arzachel. 
Te is nagyon jól tudod, hogy a gyártók az igen hangzatos marketing dumával adják el a termékeiket, legyen bármi is az. Szerintem egy kicsit félreértettél. Nem azt mondom, hogy a VdH ezüst vezetője rossz. Én csak azt mondom, hogy nem külömb, mint bármely más színezüst vezető. A gyártás-technológia mindenhol ugyanaz a világon. Csak a nevet fizeted meg! De te ebben hiszel, és nyugodtan, mert szíved joga! Én biztos nem adnék 18eFt-ot méteriért. Tudván azt, hogy hogyan készül, és mindez akár olcsóbban is elérhető. :lol!: De nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén. Vita lezárva. :taps:

Tévedsz nem hiszek benne,hanem meghallgattam.

Gondolod,hogy nem örültem volna annak,ha a néhány dolláros ezüst drótnak ugyanolyan hangja lenne mint a drága VDH-nak?

Neked minden ezüst egyformán szól, nekem meg nem.Sajnos nekem ez többe kerül.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Arzachel.

Te is nagyon jól tudod, hogy a gyártók az igen hangzatos marketing dumával adják el a termékeiket, legyen bármi is az. Szerintem egy kicsit félreértettél. Nem azt mondom, hogy a VdH ezüst vezetője rossz. Én csak azt mondom, hogy nem külömb, mint bármely más színezüst vezető. A gyártás-technológia mindenhol ugyanaz a világon. Csak a nevet fizeted meg! De te ebben hiszel, és nyugodtan, mert szíved joga! :lol!: Én biztos nem adnék 18eFt-ot méteriért. Tudván azt, hogy hogyan készül, és mindez akár olcsóbban is elérhető. De nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén. Vita lezárva.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Taarzan.

Ezen nem veszünk össze. Valóban egy kicsit körülményes a dolog, de koránt sem annyira, mint ahogyan gondolod. Igaz az éremnek itt is két oldala van. Vagy sikerül, és elégedett az ember az eredménnyel, vagy nem. De ez a kétéllűség ugyanúgy fennáll a Cat, és a Tűzálló kábelek esetében is. Lehet ezeknél jobb kábelt készíteni, de magasabb áron. Mindenkinek el kell tudni dönteni, hogy milyen az anyagi lehetősége, és neki mi éri meg. A DIY, vagy a gyári.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Pecás.

Igazatok van, nem vitatom a dolgot. A kábelnek valóban arányosnak kell lennie a rendszer tudásával. És igen, az egyes rendszerek valóban eltérőek. Ezért is van az, hogy egy kábel másként viselkedik két rendszerben, egyikben jó, a másikban rossz. Nem rossz a VdH, de tényleg kerekít, és maszatol az olcsóbb kategóriája. Persze van olyan rendszer, ahová pont ez a hang kell. Nálam sem teljesített rosszul, de a Cat vhogy részletezőbb volt, nekem jobban tetszett.
Linn
Devialet

Vendég

Kábelezzünk

Frankie, nem akarlak okítani, vagy vitázni veled. DE gondolj csak bele mennyi utána járás kábelt húzatni, teflonozni, stb. A saját idődön túl, a benzin és a költségek.
Ennyi erővel vehet drága gyárit is.
Na és ha nem sikerül, a "gyártó" akkor sem fogja elismerni, hogy nem szól jól... Nem vitatom, lehet jó is.
Szerintem, a kábel magán gyártásának nem szabad túlmennie a cat vagy tűzálló kábeleken.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”