Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

de ezzel is csak azt értem el hogy a mély hang mélyebben szól, nem azt amit szeretnék hogy legyen benne dinamika, meglegyen benne az a kirobbanós érzés. M
Akkor lehet, hogy nem is a mélyekkel van bajod, hanem a dinamikával. A kettő két különböző dolog.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Baleee »

Egy kis média vakítás a népnek :kiraly:
Sound Retriever:
http://pioneer.jp/homeav/technology/soundretriever/
Laught at all
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

És miért nem tekered fel a sz.gépen a mélyeket, ha úgy szereted?
Hát, azzal kezdtem a ténykedésem a mélyhiány felfedezése után. A Pio-n van ez a "csoda" funkció aminek a neve: Sound Retriever. Amit a Pioneeer fejlesztői úgy apposztrofáltak, mint valami világmegváltó hangjavító csodát :kiraly: Szerintem egy sima Loudness. Ha ezt bekapcsolom akkor javul a mélyhang, de a magas hangok is kapnak egy kis extrát, ami Nekem speciel nem kéne Azután próbáltam erősítőn bass állítás +2db még nem lenne elég, de már +4db-nél kezd durva (a durva most nem pozitív értelmű) mélye lenni és a búgós mélyek (pl.: Madonna - Power of Love) elkezdenek reszelni (nemtom hogy írjam le, a lényeg hogy nem homogén, folyamatos hang). Még próbálkoztam a hangkártyán egy 1-Band Shelf EQ-val 500hz-ig +2/+3db-es emelést, de ezzel is csak azt értem el hogy a mély hang mélyebben szól, nem azt amit szeretnék hogy legyen benne dinamika, meglegyen benne az a kirobbanós érzés. Még próbáltam a mély mellé/helyett egy dinamika kompresszort (threshold:-6db, post gain:3db, arány: 3:1) Ez sem oldotta meg a problémámat. Most próbálgatom helyezgetni a hangfalakat msik helyre, csak az a baj hogy nincs túl sok lehetőségem...
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Vannak kábele, amik érzékenyek a hőmérsékletváltozásra,  hajlítgatás, ki- be húzogatásokra..első ilyen kábel, amin észrevettem az a Cardas volt.
És előbb vetted észre a dolgot, mint hogy hallottál/olvastál volna ilyesmiről?

már nem tudom...olyan 8éve volt cardas kapcsán.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

A pc, ha zenét hallgatsz róla, kényes a hálózati kábelre. Látom van egy pár DIY kábeled, cseréld ki a hálózati kábelt 1,5 nm -es tűzállóra és a három szilikonos borítású vezetőt fond össze. Külső borítás nem kell rá, lényegesen több mélye lesz a rendszernek.
A PC is kényes a hálózati kábelre? Már gondolkoztam rajta hogy csinálok egy DIY hálózati kábelt, csak még nem sokat foglalkoztam a témával és ahogy nézem ha felszerelnék egy tűzálló (vagy CAT7) kábelt "normális" csatlakozókkat kb ugyanott tartanék mintha vennék egy új gyári tápkábelt (vagy használtan).
Akkor ha jól értelek mind a PC, mind az erősítőnek is kéne egy jobb tápkábel??

Az erősítőt még megértem, de a PC-hez :kiraly: 450W Chieftec AAA tápom van, amin van egy pár stabilizáló és védő áramkör, ami szerintem (nem biztos, csak én így gondolom) csökkenti a káros hálózati zajokat. Ezt csak abból gondolom, mivel a PC-ben egy jó tápegységnek +-3.3V, +-5V, és 12V feszültségeket kell produkálnia elég kis eltérésekkel. Véleményem szerint ha nem lenne benne valamilyen védelem/szűrő vagy ilyesmi akkor nem biztos hogy ki tudná szolgálni a Pc komponenseit, amiknek speciel több millió (milliárd) műveletet kéne elvégezniük elméletileg hiba nélkül.
Szóval a PC-re tényleg szükséges egy jó minőségű tápkábel? Gyakorlatban van valakinek tapasztalata ezzel a témável?

Üdv.: Balee

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vannak kábele, amik érzékenyek a hőmérsékletváltozásra,  hajlítgatás, ki- be húzogatásokra..első ilyen kábel, amin észrevettem az a Cardas volt.

Hajlítgass meg párszor egy cat 7-est ha nem hiszel benne.Ha valami érzékeny erre akkor ez az,és jól hallható.Aztán lehet járatni kb vagy egy hétig hogy visszajöjjön a "hangja",amiről én már inkább nem mondanék semmit.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Vannak kábele, amik érzékenyek a hőmérsékletváltozásra, hajlítgatás, ki- be húzogatásokra..első ilyen kábel, amin észrevettem az a Cardas volt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

"Csöves rendszerekre
Miért nem? :kiraly:

Eddig probáltaknál nem hozott semmit a tápcsere igaz Jadist nem probáltam.

Jahogy a táp! Az a Jadis-nál se dob sokat.

Ez az a táp! Nálam 2×400VA van azt mégis...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vannak kábele, amik érzékenyek a hőmérsékletváltozásra, hajlítgatás, ki- be húzogatásokra..első ilyen kábel, amin észrevettem az a Cardas volt.
Nirvana is hasonlóan ”működik” Mint ha élnének.
Vagy ott vannak a nagy tápkábelek, mint az Erod..2hét mire beilleszkednek a rendszerbe. Ez nem egyelő azzal, hogy megszokjuk a hangját…

Szoval kábelekkel csak a gond van. :kiraly:

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

"Csöves rendszerekre

Jahogy a táp! Az a Jadis-nál se dob sokat.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nálunk sok ember megfordult már és sokszor igen nagy "fülek" véreztek el mert úgy kezdték, hogy hoztak kábelt, illetve fellengzősen állították, hogy mindent kihallanak, majd azt nem vette észre, hogy a bal és a jobb oldalon nem ugyanazok a hangfalak szólnak...

No ez is kiválóan mutatja, hogy mennyire értelmetlen dolog az idegen helyen, idegen rendszerben történő hallgatózás...

Mint ahogy a vaktesztekre való hivatkozás is csak azt mutatja,, hogy mennyire nem mutatnak a vaktesztek semmit. A zenehallgatás nem gyógyszeripar, a zenehallgatás nem két eszköz közötti különbség megállapítása (akinek az, az megérdemli sorsát), a vakteszt pedig nem a zenehallgatásról szól - vagyis a vakteszteknek semmi, de semmi létjogosultsága a hifiben (amennyiben hifi = zenehallgatás).
Uff.
Szóltam.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tesztelést én se vállalnám be
Hát ez az, pedig te (is) hatalmas változásokról szoktál beszélni kábel-csere ügyben. És azt gondolná az ember mikor olvassa az óriási változásokról szóló beszámolókat, hogy akkor ezt a különbséget pár zeneszám meghallgatásával bármikor egyértelműen meg lehet hallani.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

"Csöves rendszerekre

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

"Csöves rendszerekre

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tesztelést én se vállalnám be, de ha elég jó a felbontó képessége a rendszernek egy hét tartós hallgatózás után bizony hiányozna az az élet, amit a kábelek hoztak a rendszerbe.

"Csöves rendszerekre és Heed elektronikákkal rendelkezőkre nem vonatkozik a most íródót véleményem." :kiraly:

Vendég

Kábelezzünk

ez nem csak a kábelekre igaz.

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Sztem semmi misztikum nincs benne, nagyon jól hallható különbségek vannak. Nem is értem miért bukkan fel még mindig egy egy ilyen kételytébresztő vélemény ráadásul félig meddig szakmai oldalon szakembertől
Akkor még egyszer leírom, nem azt mondtam, hogy a kábelek között nincs különbség, CSAK azt, hogy sok a misztikum, és igen erős a pszichológiai hatás a kábelek között...

Ahogy neked is és még pár embernek itt a fórumon, van egy igen komoly, relatíve drága rendszere ami össze van válogatva a saját ízlésére, valószínűnek tartom, hogy sok zenét hallgat, nem csak háttérzenét, hanem zenét, és van annyi hallás-tapasztalata, hogy kábel és kábel között a saját ízlésére különbséget tud tenni.
Az esetlege megint más dolog, hogy azt a különbséget egy vakteszten 10-ből 10-szer el is találná-e?!

Maga a beszélgetés pedig a bi-amp - bi-wire dobozokból jutott el a kábelek hangjáig...
Mindent összevetve sok esetben a bi-amp és a bi-wire hozhat javulást, de nem mindegy milyen rendszerben, milyen tapasztalati halással....

Kételyébresztésről pedig szó sincs, mindenki azt csinál amit akar, ha attól mert egy egyszerű, (alap) rendszerben a kábelek cseréjétől javulást vár, és hall is, akkor vegyen jobb kábeleket.
Nálunk sok ember megfordult már és sokszor igen nagy "fülek" véreztek el mert úgy kezdték, hogy hoztak kábelt, illetve fellengzősen állították, hogy mindent kihallanak, majd azt nem vette észre, hogy a bal és a jobb oldalon nem ugyanazok a hangfalak szólnak...

Minden esetre én is egyrészről szkeptikus, elég erősen materialista ember vagyok, másrészről hiszek a fizikában, és van némi szakmai rálátásom is ezért ismerem el a kábelek hangját, de az emberi agy és fül egy elég rossz, becsapós szerkezet, így csak azt mondom mindenkinek, hogy módjával.......
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Én csak azt mondom, hogy egy kábelcsere elég meglepő módon be tud avatkozni a hangképbe.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Vendég

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az  akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát.  Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…
Részletezve?
milyen cuccokhoz milyen kábel?
Azt azért tartanám, hogy a Pio erősítő meg a JBL hangfal nem fogja annyira érezni a kábelcsere hatását, másrészt a Te kábeleid árszintje az egész rendszer árát szorozzák

Ebben egyáltalán nem legyél biztos.

Ne száljunk már el
Én azt mondom, hogy egy kábelcsere azt a mélyhiányt, amit Baleee keres NEM!!!! fogja semmilyen kábel pótolni
Akinek további ellenvetése van, azt szivesen várnám Baleee kollégához próbálni a drága (vagy olcsó) kábeleivel és még tétes fogadásokat is szerveznék a dologra :kiraly:

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az  akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát.  Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…
Részletezve?
Azt azért tartanám, hogy a Pio erősítő meg a JBL hangfal nem fogja annyira érezni a kábelcsere hatását, másrészt a Te kábeleid árszintje az egész rendszer árát szorozzák :kiraly:

H.T.Pro9 és FantasyAC10 Táp egy olasz rendszerbe Unico, Opera hangfal, SONY DVD játszó!

Vendég

Kábelezzünk

olvastam már itt kevésbé okos megnyilvánulásokat is... :kiraly:

El kellene fogadni, hogy a kábel is eleme egy rendszernek. Már ha értitek, hogy mire gondolok.
A H/K JBL pedig (inkább az utóbbi) nem a szívem csücske, de igen, tudnak jó gépeket is gyártani.

Én legalábbis hallottam már mind pozitív, mind negagtív értelemben meglepő hangot a gyártótól.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Részletezve?
Azt azért tartanám, hogy a Pio erősítő meg a JBL hangfal nem fogja annyira érezni a kábelcsere hatását, másrészt a Te kábeleid árszintje az egész rendszer árát szorozzák :kiraly:

Ebben egyáltalán nem legyél biztos.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Vendég

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát. Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…
Részletezve?

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát. Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sztem semmi misztikum nincs benne, nagyon jól hallható különbségek vannak. Nem is értem miért bukkan fel még mindig egy egy ilyen kételytébresztő vélemény ráadásul félig meddig szakmai oldalon szakembertől
Én egyetértek Streamaudio-val. Egyébként ő se mondta, hogy nincs különbség, csak azt hogy sokan áldozatul esnek a saját agyuknak. Kicseréli az ember a kábelét egy márkásabb, drágább, jobban dicsért kábelre és egyből hallja mennyivel jobb. Vakteszten pedig esetleg azt se tudja mi-merre hány óra, mert nem látja melyik van bekötve és a "hatalmas" különbség hirtelen eltűnik. Szerintem tagadhatatlanul létezik ez a jelenség. De persze vannak különbségek a kábelek között, hiszen annyi fajta felépítésű van. És egyes esetekben a készülékek felépítése miatt nem mindegy, hogy milyen kábel kerül a készülék mögé. Pl a Naim hangfalkábele, vagy a Heed Canopus(felépítéséből adódóan szereti a vékony tömör vezetős, kis kapacitású kábeleket).

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”