Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

"Csöves rendszerekre
Miért nem? :kiraly:
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Tesztelést én se vállalnám be, de ha elég jó a felbontó képessége a rendszernek egy hét tartós hallgatózás után bizony hiányozna az az élet, amit a kábelek hoztak a rendszerbe.

"Csöves rendszerekre és Heed elektronikákkal rendelkezőkre nem vonatkozik a most íródót véleményem." :kiraly:
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ez nem csak a kábelekre igaz.

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Sztem semmi misztikum nincs benne, nagyon jól hallható különbségek vannak. Nem is értem miért bukkan fel még mindig egy egy ilyen kételytébresztő vélemény ráadásul félig meddig szakmai oldalon szakembertől
Akkor még egyszer leírom, nem azt mondtam, hogy a kábelek között nincs különbség, CSAK azt, hogy sok a misztikum, és igen erős a pszichológiai hatás a kábelek között...

Ahogy neked is és még pár embernek itt a fórumon, van egy igen komoly, relatíve drága rendszere ami össze van válogatva a saját ízlésére, valószínűnek tartom, hogy sok zenét hallgat, nem csak háttérzenét, hanem zenét, és van annyi hallás-tapasztalata, hogy kábel és kábel között a saját ízlésére különbséget tud tenni.
Az esetlege megint más dolog, hogy azt a különbséget egy vakteszten 10-ből 10-szer el is találná-e?!

Maga a beszélgetés pedig a bi-amp - bi-wire dobozokból jutott el a kábelek hangjáig...
Mindent összevetve sok esetben a bi-amp és a bi-wire hozhat javulást, de nem mindegy milyen rendszerben, milyen tapasztalati halással....

Kételyébresztésről pedig szó sincs, mindenki azt csinál amit akar, ha attól mert egy egyszerű, (alap) rendszerben a kábelek cseréjétől javulást vár, és hall is, akkor vegyen jobb kábeleket.
Nálunk sok ember megfordult már és sokszor igen nagy "fülek" véreztek el mert úgy kezdték, hogy hoztak kábelt, illetve fellengzősen állították, hogy mindent kihallanak, majd azt nem vette észre, hogy a bal és a jobb oldalon nem ugyanazok a hangfalak szólnak...

Minden esetre én is egyrészről szkeptikus, elég erősen materialista ember vagyok, másrészről hiszek a fizikában, és van némi szakmai rálátásom is ezért ismerem el a kábelek hangját, de az emberi agy és fül egy elég rossz, becsapós szerkezet, így csak azt mondom mindenkinek, hogy módjával.......
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Én csak azt mondom, hogy egy kábelcsere elég meglepő módon be tud avatkozni a hangképbe.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Vendég

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az  akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát.  Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…
Részletezve?
milyen cuccokhoz milyen kábel?
Azt azért tartanám, hogy a Pio erősítő meg a JBL hangfal nem fogja annyira érezni a kábelcsere hatását, másrészt a Te kábeleid árszintje az egész rendszer árát szorozzák

Ebben egyáltalán nem legyél biztos.

Ne száljunk már el
Én azt mondom, hogy egy kábelcsere azt a mélyhiányt, amit Baleee keres NEM!!!! fogja semmilyen kábel pótolni
Akinek további ellenvetése van, azt szivesen várnám Baleee kollégához próbálni a drága (vagy olcsó) kábeleivel és még tétes fogadásokat is szerveznék a dologra :kiraly:

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az  akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát.  Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…
Részletezve?
Azt azért tartanám, hogy a Pio erősítő meg a JBL hangfal nem fogja annyira érezni a kábelcsere hatását, másrészt a Te kábeleid árszintje az egész rendszer árát szorozzák :kiraly:

H.T.Pro9 és FantasyAC10 Táp egy olasz rendszerbe Unico, Opera hangfal, SONY DVD játszó!
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Kábelezzünk

olvastam már itt kevésbé okos megnyilvánulásokat is... :kiraly:

El kellene fogadni, hogy a kábel is eleme egy rendszernek. Már ha értitek, hogy mire gondolok.
A H/K JBL pedig (inkább az utóbbi) nem a szívem csücske, de igen, tudnak jó gépeket is gyártani.

Én legalábbis hallottam már mind pozitív, mind negagtív értelemben meglepő hangot a gyártótól.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Részletezve?
Azt azért tartanám, hogy a Pio erősítő meg a JBL hangfal nem fogja annyira érezni a kábelcsere hatását, másrészt a Te kábeleid árszintje az egész rendszer árát szorozzák :kiraly:

Ebben egyáltalán nem legyél biztos.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Vendég

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát. Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…
Részletezve?

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az ünnepek előtt egy barátomnál bekötöttem hangfal és tápkábelemet. Az akkora javulást hozott, hogy már erősen kételkedek, hogy egy készülékcsere is hozna ekkorát. Hisz a meglévő drótok nem tudnál közvetíteni a forráskészülék javulását…

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Sztem semmi misztikum nincs benne, nagyon jól hallható különbségek vannak. Nem is értem miért bukkan fel még mindig egy egy ilyen kételytébresztő vélemény ráadásul félig meddig szakmai oldalon szakembertől
Én egyetértek Streamaudio-val. Egyébként ő se mondta, hogy nincs különbség, csak azt hogy sokan áldozatul esnek a saját agyuknak. Kicseréli az ember a kábelét egy márkásabb, drágább, jobban dicsért kábelre és egyből hallja mennyivel jobb. Vakteszten pedig esetleg azt se tudja mi-merre hány óra, mert nem látja melyik van bekötve és a "hatalmas" különbség hirtelen eltűnik. Szerintem tagadhatatlanul létezik ez a jelenség. De persze vannak különbségek a kábelek között, hiszen annyi fajta felépítésű van. És egyes esetekben a készülékek felépítése miatt nem mindegy, hogy milyen kábel kerül a készülék mögé. Pl a Naim hangfalkábele, vagy a Heed Canopus(felépítéséből adódóan szereti a vékony tömör vezetős, kis kapacitású kábeleket).

Vendég

Kábelezzünk

A különbség mértéke akár különböző is lehet, attól függően, hogy a változásra mennyire vagyunk érzékenyek. Hmmm?
Így van, de bármilyen komponens cseréje sokkal nagyobb változást okoz a hangra, mint egy kábel cseréje.
Baleee alapfelvetésén ez nem fog változtatni, kábelcserével nem lesz több mélye :kiraly:

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

sok ember nagyon sok pszichológiát is beletesz a dologba, és csak akkor tud különbséget megállapítani ha látja a cserét!
Én még akkor sem! :kiraly:
Viszont amikor HT-re cseréltem a nordost kábelem, akkor ég és föld lett a különbség. Nagyon nem mindegy, hogy mit mire és milyen rendszerben cserél az ember. Én egyébként alapvetően a szkeptikusok táborába tartoznék, csak hát vannak kivételes események az ember életében.

egabika02
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: egabika02 »

A pc, ha zenét hallgatsz róla, kényes a hálózati kábelre. Látom van egy pár DIY kábeled, cseréld ki a hálózati kábelt 1,5 nm -es tűzállóra és a három szilikonos borítású vezetőt fond össze. Külső borítás nem kell rá, lényegesen több mélye lesz a rendszernek.
Ezt most sem értem. Ha több a mély hang, akkor az a tutti?? Más nem is számít?

:kiraly:

"Ha több a mély hang, akkor az a tutti??" Természetesen nem, de a hangfalak többsége nem képes lesugározni az igazi mély tartományt. Ezért aztán egyes magyar "fejlesztő" kereskedők kitalálták ezt az elméletet, hogy a "reflex rendszerű hangfalaknak van egy hátérben meghúzódó általános bugásuk, ami nem kívánatos" és ezt az elméletet egyre többször hallom olyan mély hiányos hangfalak demonstrációjakor, amikor a kereskedő nyomul, mert mindenképpen el akar adni.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Akkor a Te álláspontod szerint érdekelne, hogy szerinted a bi-kábelezésnek mi a valós értelme, fizikai magyarázata. 
Azért lennék erre kíváncsi mert az én értelmezésemben minden hangfal (beleértve a szimpla csatlakozóval ellátottat, illetve a dupla csatlakozóval, de a doboz belsejébe összekötött hangváltóval rendelkező dobozokat is) alkalmas a bi-kábelezésre.

A többes, mondjuk bi- kábelezésnél nem csak azonos, hanem eltérő drótokat is hansználhatunk a különböző szekciókhoz. Erre pedig alkalmatlan a belül nem szeparált keresztváltójú hangszóró.

Persze köthetünk eltérő drótot a belül nem szétválasztott de kettős külső csatlakozóval rendelkező dobozra, csak éppen nem tudjuk ugyan azt az eredményt elérni, mint egy tényleg sávonként hajtható dobozzal.

És mi az értelme? Hát másképp szól, mert kismillió paraméter változik meg. Így is hangolni lehet a dobozt.

De ebben az elgondolásban a bi-kábelezhető doboz minden esetben bi-amlifikálható is!

Azonban sok hangfal van ami nem bi-amplifikálható, az előzőekben említett "probléma" miatt, de azt attól még lehet bi-kábelezni...

A bi-kábelezés, mint ahogy a nevében is benne van kettős kábelezést jelent, aminek a hatása többféleképpen megmutatkozhat.
Ha a hangfal alkalmas a bi-amp-ra de csak bi-kábelezzük, és pl. ahogy említetted két különböző kábelt használunk a magas és a mély szekcióban akkor valóban el lehet érni különbségeket kábel és kábel illetve szekciók között.
Ha a hangfal nem bi-ampolható, azonban szintén kettős kábelezést alkalmazunk, úgy is felfedezhetőek különbségek annak ellenére, hogy ott akár két egyforma kábelt, valójában párhuzamosan kötünk (változik a belső ellenállás, kapacitás, induktivitás) ami egészen biztos kihat a doboz hangjára, és visszahat az erősítő kimenetére.

Ezért nem beszéltem hülyeséget, és ezért nem jelenteném ki a helyedben, hogy "igazad" van!

Arról nem is beszélve, hogy a kábelek cserélgetése, hangja és annak meghallása igen ingoványos terület.....merem állítani, (van benne némi tapasztalatom, mert már jó párszor próbáltuk), hogy sok ember nagyon sok pszichológiát is beletesz a dologba, és csak akkor tud különbséget megállapítani ha látja a cserét!
Ennek ellenére nem vonom kétségbe a kábelek közötti különbségeket, és annak megfelelő minőségű szükségességét, csak sokszor sok ember túlmisztifikálja a dolgot, majd adott körülmények között saját maga bukik bele az állításaiba!
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Vigyük át Amtron Társalgóba vagy Epos topikba .Szét Off-oljuk a kábel topikot. :kiraly:

Vendég

Kábelezzünk

ezt én egyszer küldtem(?) el... :kiraly:

Töröltem belőle kettőt.

Vendég

Kábelezzünk

rendben, a First-öt úgyis vissza akarom vinni. Kérdés, hogy milyet akarsz hallgatni...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Úgyhogy most a hangfal cserélődik.
Konklúzó: mindenkinek maga kell végigjárnia az útját.

Mindig mondom. a hifi kompromisszum. És a a kérdés, te mit áldozol fel szívesebben.

UI: Egy Epost hallgass meg!

Majd gyere el ha ráérsz,úgy is megakartad hallgatni az E-MU-t. (aztán ha jössz ,majd hozhatsz egy Epost is... :kiraly: )

Vendég

Kábelezzünk

Konklúzó: mindenkinek maga kell végigjárnia az útját.

Mindig mondom: a hifi kompromisszum. És az a kérdés, te mit áldozol fel szívesebben.

UI: Egy Epost hallgass meg!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez a probléma szempontjából tökmindegy, a kérdés felvetőjének nem tetszik a tálalás, és kábeltippeket kért.Azt, hogy ki mit hisz, és azt hogy értelmezi, már más téma.

Mondom ezt úgy, hogy az rendszerének egyik elemét sem ismerem, tehát akár még az is lehet, hgoy nincs igazam.
De egy-két kábel kipróbálása után rájöhet ha esetleg nem ez a gond, és legalább már azt tudni fogja, hogy nem kábelt kell keresnie.

Milyen igaz. Nálam éppen az utolsó mondatod él.
A rendszeremben végig próbáltam több "karakterű" kábelt és
a régebbi felvetésem látszik beigazolódni,márpedig az ,hogy a
kis AE hangfalam( bár kategóriájában nagyon jó)nincs "partiban"
az előtte lévő erősítővel.Az az erősítő ennél jóval komolyabb hangfalakat is
nagyon szépen kiszolgált.

Vendég

Kábelezzünk

A különbség mértéke akár különböző is lehet, attól függően, hogy a változásra mennyire vagyunk érzékenyek. Hmmm?

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Szerintem se elvenni, se hozzátenni nem tud egy kábel, inkább másképp tálalásnak hívnám a dolgot.
Akkor a többi komponens sem tesz hozzá és vesz el, csak másképp tálal. :kiraly:

Hát végülis. Azért két tök eltérő kapcsolás vagy két teljesen más koncepcióból épített hangfal azért a véleményem szerint "kicsit" nagyobb különbséget okoz, mint egy összekötésre tervezett elem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”