Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Univerzális (tanítható) távirányítók
Naszóval!
Tudásomat meghaladja,hogy privátban képet küldjek.
A ROC 8505 használati kézikönyvét beszkenneltem de nem tudom,hogy ide a válaszok közé betehetem e vagy sem.
Ha nem tehetem meg, segítene nekem valaki,hogy miképpen küldhetnék privátban képet?
Bocs az OFF-ért de csak segíteni szeretnék.
Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit és azt mondom Neki,hogy volt egy testvére csak nem fogadott szót.
Hello Papika!
Kis türelmedet kérném! Előtúrom a THOMSON kezelésiét,szkenelek és küldöm.
Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit és azt mondom Neki,hogy volt egy testvére csak nem fogadott szót.
a thomson érdekelne
Ehhez nem találtam, csak idegen nyelvűeket. Néhány típushoz van magyar nyelvű, de pont ehhez nem találtam.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
másik egy thomson távirányító volt, sajnos típusát nem jegyeztem meg, és neten nem találtam meg, mint thomson univerzális távirányító. design-ra olyan mint a motorola V3 billentyűzete, ez nekem nagyon tetszik. majdnem meg is vettem 1 dolog riasztott el, hogy ezer gyártó fel volt sorolva a hátán, de Denonról szó se volt :lol!:ezt a két képet találtam róla, hátha valaki felismeri. szóval, erről a távirányítóról is érdekelne mindenféle info, főleg hogy denonnal vajon hogy áll, meg hol lehet beszerezni? (tudom, ott ahol láttam
Tudom, hogy végül vettél kaméleont, de azért leírom amit tudok a Thomsonról.
A tipusa: Thomson ROC 4505 és 8505 (az utóbbi az 8 in 1, az előbbi az 4 in 1)
Az ftp.thomson.com.pl-ről leszedtem a _magyar_ használati útmutatóját a 8505-ösnek.
Tudja a Denon cuccokat is, a kódlista alapján, de egyébként is 150 kódot meg is tud tanulni.
A média marktban 18e ft a 8505-ös, ma nagyon nézegettem, lehet, hogy veszek egy ilyet.
Szia! Tudom, hogy már régi ez a topik, de nagyon nagy szükségem lenne ennek a készüléknek a magyar nyelvű használati útmutatójára. Ha tudsz olyan helyet, ahol le tudnám tölteni, mert az itt írt nem működik, nagyon megköszönném, Vagy esetleg ha lehet priviben is szívesen fogadom.
Előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlettel: László
athomson érdekelne
a thomson érdekelne
Szia! Tudom, hogy már régi ez a topik, de nagyon nagy szükségem lenne ennek a készüléknek a magyar nyelvű használati útmutatójára. Ha tudsz olyan helyet, ahol le tudnám tölteni, mert az itt írt nem működik, nagyon megköszönném, Vagy esetleg ha lehet priviben is szívesen fogadom.Előre is nagyon köszönöm.
Melyik érdekel: a Cameleon vagy a Thomson?
Szia!
Thomson ROC 8505
Köszi.
Szia! Tudom, hogy már régi ez a topik, de nagyon nagy szükségem lenne ennek a készüléknek a magyar nyelvű használati útmutatójára. Ha tudsz olyan helyet, ahol le tudnám tölteni, mert az itt írt nem működik, nagyon megköszönném, Vagy esetleg ha lehet priviben is szívesen fogadom.Előre is nagyon köszönöm.
Melyik érdekel: a Cameleon vagy a Thomson?
másik egy thomson távirányító volt, sajnos típusát nem jegyeztem meg, és neten nem találtam meg, mint thomson univerzális távirányító. design-ra olyan mint a motorola V3 billentyűzete, ez nekem nagyon tetszik. majdnem meg is vettem 1 dolog riasztott el, hogy ezer gyártó fel volt sorolva a hátán, de Denonról szó se volt :lol!:ezt a két képet találtam róla, hátha valaki felismeri. szóval, erről a távirányítóról is érdekelne mindenféle info, főleg hogy denonnal vajon hogy áll, meg hol lehet beszerezni? (tudom, ott ahol láttam
Tudom, hogy végül vettél kaméleont, de azért leírom amit tudok a Thomsonról.
A tipusa: Thomson ROC 4505 és 8505 (az utóbbi az 8 in 1, az előbbi az 4 in 1)
Az ftp.thomson.com.pl-ről leszedtem a _magyar_ használati útmutatóját a 8505-ösnek.
Tudja a Denon cuccokat is, a kódlista alapján, de egyébként is 150 kódot meg is tud tanulni.
A média marktban 18e ft a 8505-ös, ma nagyon nézegettem, lehet, hogy veszek egy ilyet.
Szia! Tudom, hogy már régi ez a topik, de nagyon nagy szükségem lenne ennek a készüléknek a magyar nyelvű használati útmutatójára. Ha tudsz olyan helyet, ahol le tudnám tölteni, mert az itt írt nem működik, nagyon megköszönném, Vagy esetleg ha lehet priviben is szívesen fogadom.
Előre is nagyon köszönöm.
Ez a DVD lejátszós megoldás pöpec lett, így már csak minimális gombot kellett betanítanom neki. :lol!:
Nem a késleletetési időkkel van gond, mert az Activity gomb felvillanásából látom, hogy mikor adja ki a jelet és ahhoz képest késik a reakció, mintha a betanított kódok szünettel kezdődnének. Azért ha már szó volt róla leellenőrzöm a késleltetési időket.
Utána meg csinálok egy HDD-n szerkesztő activity-t is. :lol!:
Van mégegy kis gondom: a Sony DVD felvevő ...
Én a yami avr-rel voltam hasonló helyzetben. Nekem mindig a 2. zónát kapcsolta be, de az összes többi parancs az 1. zónára vonatkozott. Betanítottam neki az 1. zóna power on parancsát, azt csá. De igaz, h ez nekem csak 1 gomb volt, nem 30-40-sok.
Eddig azt csináltam, hogy betanítottam az összes létező gombot a Harmonynak a Sony távjáról, de így a Harmony sokkal lustábban vált, mint a gyári táv.
A késleltetési időkkel nem próbáltál meg játszani? Hátha fel lehet gyorsítani egy kicsit.
De az is logikus, amit a dvd-lejátszóról írsz. Elméletileg tartalmaznia kell a felvevő parancsokat is (ha már a táv szerint a sztereó rádióerősítőm képes PLII keverésre... :lol!: )
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Dehogynem. Azt mind-mind meg lehet neki mondani, h melyik készüléket vezérelje, és mit csináljon. Bármilyen gombhoz bármilyen készülék bármely funkciója hozzárendelhető.
Sikerült megoldanom az Activity-k gombkiosztását, most már eggyel jobb a rendszer. :lol!:
Van mégegy kis gondom: a Sony DVD felvevő 3 kódot is használ (arra az esetre, ha másik Sony DVD lenne még a helyiségben, hogy ne akadjanak össze a távjaik) és nem lehetett kiválasztani, hogy melyiket használja a készülékem. Alapból a lejátszók az 1-est, a felvevők a 3-ast használják gyárilag, a 2-es tartalék egy további DVD esetére. Én viszont átállítottam a felvevőmet az 1-esre, mert a többi rendszertávnál (pl. AV receiver vagy az előző tanítható) csak egy kód van a Sony DVD-khez megadva és az pont az 1-es. Persze, hogy a Harmony meg a 3-ast használja a felvevőkhöz. Eddig azt csináltam, hogy betanítottam az összes létező gombot a Harmonynak a Sony távjáról, de így a Harmony sokkal lustábban vált, mint a gyári táv. Most azon filózok, hogy létrehozok egy újabb készüléket, egy Sony DVD lejátszót (a legnagyobb mostani típusra gondoltam), hátha tartalmazza a felvevő parancsait is, hamár egyszer ugyanazt a kódot használják. Ha sikerül, akkor törlöm a mostani full kézi betanítást és remélhetőleg fürgébb lesz a jelek kiadása is. :lol!:
...Azt viszont nem tudni, hogy ha megnyomok egy gombot, akkor az activity-ben érintett készülékek közül melyiket fogja vezérelni. Pl. ...
Dehogynem. Azt mind-mind meg lehet neki mondani, h melyik készüléket vezérelje, és mit csináljon. Bármilyen gombhoz bármilyen készülék bármely funkciója hozzárendelhető.
Az is volt, de szerintem nem látták. :lol!: :lol!:
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Csak nem "egyezményes, nemzetközi kézjeleket" használtál? :lol!:
Az is volt, de szerintem nem látták. :lol!:
Sajnos, tényleg Activity alapú az egész, pedig az csak a készülékek bekapcsolására, esetleg kikapcsolására jó. Azt viszont nem tudni, hogy ha megnyomok egy gombot, akkor az activity-ben érintett készülékek közül melyiket fogja vezérelni. Pl. a számgombok DVD nézés közben a tévére, a DVD-re vagy az erősítőre vonatkoznak? Mert a tévénél rögtön elállítja a csatornát, néhány DVD-nél chaptert lehet így választani, erősítőnél vagy bemenetet (Onkyo) vagy surround üzemmódot (Yami) módosít a számgomb. :lol!:
Ami tetszik, hogy bármelyik activitynek, készüléknek vagy funkciónak bármilyen nevet megadhatok és ismeri a hosszú ő és ű betűket is. Így a család számára magyarítottam a legfontosabb feliratokat, pl. a készülékeim: Tévé, DVD és CD, UPC Box, Erősítő, Magnódeck, Videó, az Activity-k ezek nézése vagy hallgatása. Az Eject-ből Tálcanyitás (DVD) vagy Kidobás (Videó), a PowerToggle funkcióból Be/Ki lett és ez utóbbi minden készüléknél az első sorban van. Átrendeztem úgy a funkciókat, hogy a legfontosabbak - lehetőleg magyarul - az első oldalon vagy a Sound ill. a Picture gombok alatt lapozgatás nélkül elérhetőek legyenek.
Hogyan lehet az eszközök sorrendjét megváltoztatni?
Sajna nem lehet.
Kitöröltem ...
Az a része sajnos ilyen. Gondolom azért, mert alapvetően arra számítanak, h csak az activity-ket akarja használni az ember. Eleinte én is így akartam megoldani, de rájöttem, h macerás.
Most nézem, h nekem a klímát tette a legutolsó helyre. Ez legalább jó.
Mindenesetre adtam nekik néhány ötletet a szoftver következő verziójához. :lol!:
Csak nem "egyezményes, nemzetközi kézjeleket" használtál? :lol!:
Hogyan lehet az eszközök sorrendjét megváltoztatni?
Sajna nem lehet.
Kitöröltem az eszközök közül a videót, majd vissz*raktam. Bekövetkezett a legrosszabb: ugyanoda került vissza és elveszítette az összes korábbi beállítását és a betanított kódokat is, plusz a hozzá tartozó tevékenységet is állíthattam be elölről. :lol!:
Aztán megérkezett az ügyfélszolgálat válasza is: nincs olyan funkció, amivel át lehetne rendezni az eszközök sorrendjét. :lol!:
Mindenesetre adtam nekik néhány ötletet a szoftver következő verziójához. :lol!:
Nem lehet megváltoztatni. Az éppen aktuális activity-n belül valamilyen prioritási szempont alapján sorba rakja a komponenseket, és onnan sehova tovább.
Nem, ez activity-től független.
Gyakorlatilag a legelején, mikor be kellett jelölni, hogy milyen készülékeim vannak, ebben a sorrendben voltak felsorolva a cuccok, ebben a sorrendben hozta fel a készülékeket a beállításoknál és ez maradt a végleges sorrend a távon is. Ha a beállítások nem változnának, akkor törölném az első tévén kívül mindet és újból hozzáadnám a listához olyan sorrendben, ahogy nekem a távon meg kell, hogy jelenjenek. De a törlés utáni teljes újrakonfiguráláshoz semmi kedvem, az egész délutáni munkámat ketdhetném elölről... :lol!:
Kérdés Harmony tulajokhoz: ...
Nem lehet megváltoztatni. Az éppen aktuális activity-n belül valamilyen prioritási szempont alapján sorba rakja a komponenseket, és onnan sehova tovább.
Kérdés Harmony tulajokhoz: Hogyan lehet az eszközök sorrendjét megváltoztatni? Nekem a legfelső sorban hozza az alig használt videót, a DVD meg a 2. lapon az utolsó a sorban. A tevékenységek (Activities) sorrendjét be lehetett állítani a Re-Order Activities gombbal, de a készülékeknél nincs ilyen gomb. Ha esetleg törölném a készüléket és újra hozzáadnám a listához (pl. a videót) akkor az utolsó helyre tenné? Attól tartok, hogy a törlés után a videóra vonatkozó összes beállítást és betanítást kezdhetném elölről. :lol!: És akkor még nem is biztos, hogy vissz*rakáskor a lista végére kerül. :lol!: :kiraly:
Moderátorok: A vissz*rakás nem a sz@r szóból ered! :lol!:
...Ezután elmentem az MM-be és vettem egy Logitech Harmony 555-öst 9990,-ért.
Mivel ugyanannyiért adták, mint az 525-öst, kénytelen voltam a nagyobbikat elhozni. :lol!:
Remélem, ezzel már nem lesznek ilyen gondjaim...
Ugye-ugye... :lol!:
Pontosan 1 hét után visszavittem a Lidlbe a Silver Crest tanítható távot, szó nélkül visszafizették az árát. :lol!:
Az első napi lelkesedésem rögtön alábbhagyott, ahogy másnapra elfelejtette az összes beállítást, de még a dátum és az idő is lenullázott valamikor éjszaka. :kiraly:
Igazából sohasem sikerült teljesen felprogramoznom. Elég nehezen tanult, és azt is elfelejtette. Míg a Thomson tanítható simán beolvassa a másik táv jeleit, ennél sokadik kísérletre volt szükség. Pl. az Onkyo erősítő távjáról néhányat megtanult, a többi nem ment. Aztán a hiányzó funkciókat újra betanítottam, de még akkor sem ment mind. Kb. 4-5 nekifutás kellett, mire mindent tudott. Érdekességképpen az Onkyonál egy gomb van a be- és a kikapcsolásra, betanítás után a Silvercrest csak bekapcsolni tudta az erősítőt, kikapcsolni már nem. (A Thomson taníthatónál ilyen gond sincs). Az STB távjáról egyetlen funkciót sem tudott átvenni, csak az ment, ami az univerzális részben gyárilag be volt programozva. :lol!:
A több készülék többszöri betanításától egyre jobban lelessult, 2x le is fagyott a táv (ill. a szoftvere). Többször is kivettem az elemeket, majd vissza, úgy használni lehetett, de már az univerzális kódok beadásánál is lefagyott (pontosabban használhatatlanul lelassult). A végén egy System resetre rendbejött, de ez is csak a következő felprogramozásig tartott.
Gyakorlatilag az elem ki/berakása után, ha beírtam neki egy univerzális kódot, akkor kiírta, hogy Success és úgy maradt. Nem csinált semmit, nem váltott vissza normál működésre, nem vette a gombokat. Kb. 1 perc után visszajött, de akkor is annyira lassú volt, hogy az S gombbal már nem lehetett belépni a menübe. Ráadásul a beírt unuverzális kódot sem jegyezte meg, tehát csak azt tudtam csinálni, hogy újból ki/beraktam az elemeket, ekkor visszatért normál sebességre (a programozástól újra lelassult volna), adtam neki egy System resetet, majd szépen visszacsomagoltam az eredeti dobozába elem nélkül (azt nem adtak hozzá), előkotortam a blokkját és ma reggel visszavittem a Lidlbe.
Ezután elmentem az MM-be és vettem egy Logitech Harmony 555-öst 9990,-ért.
Mivel ugyanannyiért adták, mint az 525-öst, kénytelen voltam a nagyobbikat elhozni. :lol!:
Remélem, ezzel már nem lesznek ilyen gondjaim...
A UPC/Philips STB programozásával itt is szívtam, mert nem találtam rá kódot sem az STB-nél, sem a kábelvevőknél, sem a beltérieknél. Az összes többi készülék kódját megtaláltam a Sony decktől az Onkyo erősítőig, de az STB-hez semmi nem volt jó, sem a UPC, sem a Philips, sem a Sony felvevőnél bevált Motorola márkanév alatt. Végül elkezdtem az automata kódkeresést, ami úgy működik, hogy elindul a legkisebb kódtól, kiad egy CH+ jelet, majd 1 másodperc múlva növeli a kódot és újra CH+. Közben figyelni kell, hogy a készülék mikor reagál csatornaváltással és abban a pillanatban meg kell nyomni az OK gombot. Kb. 3 perc múlva meglett a kód, jelesül a 0643, amit visszakeresve a kódtábla füzetben sehol nem találtam!
A mellékelt kódtáblázat egyébként nagyon gagyi, vagyis pontatlan ill. hiányos, mert amit a táv menüjével simán meg lehetett találni, az nem vagy nem ott szerepel a füzetkében, ahol kellene. Tehát azon kívül, hogy az STB-m kódja sehol nem volt benne, az Onkyo erősítő kódja a deckek között van, míg a Sony deck kódja az audio rendszerek között szerepel, a Sony DVD-felvevőé pedig csak a DVD játékosok között volt feltüntetve. A Samu tévét és a Pana videót eltalálták.
A táv mellé egyébként nem adnak elemet, aki venni akar egyet, tervezze hozzá 2 db mini ceruzaelem (AAA) vásárlását is.
Vajon ez jó lehet htpc távnak?
Az attól függ, hogy milyen egy jó HTPC táv.
Én mindenesetre vettem egy feketét (4 másik fekete táv mellé) és próbálgatom.
Nem rossz, bár jobban örültem volna, ha több felprogramozható gombja lenne.
10 készüléket tud vezérelni, de ennél jóval több készüléktípust ismer. Bármelyik készülékválasztó gombhoz bármilyen készüléket hozzá lehet rendelni, pl. a CD-hez a decket vagy a CBL-hez (cable) az STB-t vagy bármit, ami otthon van.
Bár adtak hozzá egy füzetkét a kódtáblázatokkal, minden benne van a memóriájában és a kijelzőjén keresztül menüből beállítható a kód. Pl. kiválasztom, hogy TV, erre megjelenik az ábécé szerinti első tévémárka és lehet léptetni fel v. le pl. a Samsungig. Utána előjön az első kód és a bekapcsoló vagy a csatornaváltó gombbal ki lehet próbálni, hogy jó-e a készülékünkhöz. Ha nem, akkor ugrás a következő kódra és próba újra. Ha megvan a kód, akkor OK és kész a gyári beállítás. Ezek után lehet a spéci dolgokat szembefordítással megtanítani neki az eredeti távról.
Mit akarsz HTPC esetén távval vezérelni? Megvan mindenhez az eredeti táv is?
A köv. gombok programozhatók fel tetszőlegesen:
EPG, MENU, EXIT
4 irányú nyíl és OK
CH+/-, VOL +/- és MUTE
Számgombok 0-9, -/-- , AV
6 db lejátszásvezérlő gomb: REW, PLAY, FF, REC, STOP és PAUSE (ezek színesek, tévé esetén a txt színes gombjaiként működnek)
Ha a fenti gombok elegendőek a HTPC-hez, akkor az eredeti távról megtaníthatók a funkciók, csak meg kell jegyezni, hogy melyik gombra mit programoztunk fel.
Van még 5 db txt vezérlő gomb, de úgy vettem észre, hogy ezeket csak a tévé használhatja.
Tud még egy rakás makrót, timert és TV sleep funkciót is.
Van ugyan rajta Shift a gombok második funkcióinak eléréséhez, de ez sajnos programozáskor nem használható, mert ahogy megnyomom, azonnal kilép a LEARN üzemmódból. :kiraly: :lol!: :lol!: :lol!:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
A Lidlben megint lehet kapni a SilverCrest univerzális+tanítható távot ezüst és fekete színben: SilverCrest. :lol!:
Szerintem nem... :lol!: de én csak laikus vagyok. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
A Lidlben megint lehet kapni a SilverCrest univerzális+tanítható távot ezüst és fekete színben: SilverCrest. :lol!:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
És ezt lidl-ös témát be lehet mindenre programozni?Mit nem tud ami lényeges?
Mi az ami lényeges?
Nekem pl hogy ne keljen egy egyszerre 3-4 távval variálni ha mondjuk videót nézek és utána tegyük fel mozizni akarok dvd-ről erősítve.
Én más csiribirit nem tanítottam be neki.
De ha esetleg azt nézzük hogy nem tanítható de alapból rohadt sok készüléket tud alapból vezérelni, akkor már nem rossz. :lol!:
És egész jó dolog ez a kijelző is. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
És ezt lidl-ös témát be lehet mindenre programozni?
Mit nem tud ami lényeges?
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo