Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ezekkel nekem is az a bajom, h csak tekercseket akartak adni....Hát csesszék meg :lol!
Kábelezzünk
Sokban hasonlít a CAT kábelekre, csak vastagabbak az erei, és több van belőle. Így nagyobb átmérőt lehetne belőle kihozni. Azt is írják, hogy "adatátviteli célokra, ahol nagy adatátviteli sebesség kívánatos". Kipróbálnám, de a posta annyi lenne , mint a kábel. Ha van itt vállalkozó szellem, kipróbálhatná....De előtte nézze meg, hogy tényleg tömör erekből épűl e fel...
Bikabéka,hétfőn járok arra ,majd megnézem és ha szimpi lesz élőben is, veszek belőle.Aztán elmondom a tapasztalatokat.
OK. Szerintem a 8x2 erest nézd meg, annak már az átmérője is jó. És ezt is úgy lenne érdemes megcsinálni, mint a CAT7 -est. (leszedni róla az összes árnyékolást)
Kíváncsian várom a véleményed, hogy milyen "élőben" ez a kábel.....
Szia Bikabeka!
Bocs,hogy csak most reagálok,de csak most értem rá.Szóval a kábel amit néztünk,szvsz felejtős.A rézből készült árnyékolása miatt jelentősen drágább mint a CAT 7.A srác 1450ft-os árat mondott rá ,mikor ezt meghallottam el is felejtettem kérdezni,hogy ez most netto vagy buttó(bármelyik is az, sok) .
Mile Kft-t hívtam Cat7 ügyben de nem adnak el csak egész dobbal.Itt sokan mondták,hogy méterre is adnak,hát ez most lehet,hogy megváltozott.Lényeg nekem csak 500 métereset adtak volna el,kevesebbet nem.
Aztán találtam ezt: http://www.windcomp.hu/index.php?adatlap=161
230ft körüli áron métereket is adnak belőle.Ez egy 1200Mhz-es CAT7-es.
Van nekik 140 ft-os is CAT7-ben de abból csak 100m -es darabot tudnak adni.(bár mondták,hogy megnézik 50-et tudnak-e).Ez az: http://www.windcomp.hu/index.php?adatlap=92
Ha tud valaki biztos CAT 7 (900-1200Mhz)beszerzési forrást írja már le(ahol adnak kisebb menyiséget is).Köszi :lol!:
Kábelezzünk
Mit hallottatok a Proel mikrofon kábelekről... mint hangfalkábel?Esetleg ha van tapasztalata ez ügyben valakinek... :lol!:
Annyit hozzá tennék hogy jó árban lenne (1500ft / 5méter).
Teljesen más jelszintre van kitalálva, de semmi sem lehetetlen.
Ha mikrofonkábel, már említettem, ismét elmondom:a Klotz MC5000 sirály hangú kütyü.
Kábelezzünk
Ezekkel a behatározhatatlan típusú kábelekkel az a baj, hogy egy idő után már 100%, hogy nem azt a kábelt kapod amit valójában kellene.
Kábelezzünk
Én megcsináltam 5-öt, de valami tragédia...A tűzálló messze jobb az 5-nél szerintem...legalábbis nálam sokkal jobb ...A 7,8 már állítólag sokkal jobb, azokat nem ismerem...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Mit hallottatok a Proel mikrofon kábelekről... mint hangfalkábel?Esetleg ha van tapasztalata ez ügyben valakinek... :lol!:
Annyit hozzá tennék hogy jó árban lenne (1500ft / 5méter).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Az 5-ös messze a legrosszabb. 7, inkább 8, de én már nem szívnék velük.
Kábelezzünk
Szerintem nem éri meg CAT-ot fonogatni, főleg nem 6-ot, és nem 5-ösből.
Hogy erted azt, hogy nem 5-osbol? CAT7-est javasolsz inkabb?
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Mit hallottatok a Proel mikrofon kábelekről... mint hangfalkábel?
Esetleg ha van tapasztalata ez ügyben valakinek... :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Ha 2m körüli kábel lesz, akkor talán érdemes befonni.
Én megpróbáltam az 5 m-est... Hááát, iszonyat nagy meló lett volna.
Szoba egyik végén ablakpárkányon a kábel egyik vége, rajta 3 tonna atlasz, hogy ne csússzon le, én próbálgatom fonni, miközben a szoba másik végén meg szintén segítettek bogozni a szálakat. Lett volna vagy 3 óra egy kábel így. :lol!:
Kábelezzünk
Ne fonogassatok, úgyis a legjobb hang az öntött kábeltől van.
Inkább azt kellene kitalálni, hogy lehetne otthon házilag kábelt önteni...
:lol!:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Kábelezzünk
Szerintem nem éri meg CAT-ot fonogatni, főleg nem 6-ot, és nem 5-ösből.
Kábelezzünk
Én pl 30 cm-t fontam, utána meguntam. Szerintem minimális különbség lehet csak fonva. Hiszen amúgy is, össze vannak tekerve a kis szálak belül.
Igen,én is erre gondoltam... :lol!:
Szerintem nem mindegy hogyan és milyen sürűre van fonva a kábel.
Még nem vettem a fáradtságot, hogy kábel készítésre vetemedjek, de aki próbálta és szóba került az nekem ezt mondta.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Kábelezzünk
Én pl 30 cm-t fontam, utána meguntam. Szerintem minimális különbség lehet csak fonva. Hiszen amúgy is, össze vannak tekerve a kis szálak belül.
Igen,én is erre gondoltam... :lol!:
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Fonás nélkül próbálta már valaki? Úgy miben más?
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.
Kábelezzünk
Nem. Van 3 kábel, ebben van egyenként 4 érpár. 4 színes, és 4 fehér (színes csíkkal), ezek színenként össze vannak tekerve. A kábel végein bontsd szét őket, és vedd külön a fehéreket és külön a színeseket. A színesek (össztekerve) mennek a pozitív kábelnek, a fehérek negatívnak.Így egy hangfalhoz 3 kábelből csináltál egyet. Ha 3 m-nél hosszabb kábeled lesz, akkor mehet több is. Nekem 2*5m kábel kellett, ehhez 50m CAT5-öt haszáltam fel. Szóval 5 CAT5 kábelből lett egy. Így rendben van a hangja. De a tűzálló azért tervben van. :lol!:
Remélem már világos.
Aha, igy mar ertem. :lol!:
Kábelezzünk
Nem. Van 3 kábel, ebben van egyenként 4 érpár. 4 színes, és 4 fehér (színes csíkkal), ezek színenként össze vannak tekerve. A kábel végein bontsd szét őket, és vedd külön a fehéreket és külön a színeseket. A színesek (össztekerve) mennek a pozitív kábelnek, a fehérek negatívnak.
Így egy hangfalhoz 3 kábelből csináltál egyet. Ha 3 m-nél hosszabb kábeled lesz, akkor mehet több is. Nekem 2*5m kábel kellett, ehhez 50m CAT5-öt haszáltam fel. Szóval 5 CAT5 kábelből lett egy. Így rendben van a hangja. De a tűzálló azért tervben van. :lol!:
Remélem már világos.
Kábelezzünk
Ha nem akarsz bikábelezni, akkor is szerintem minimum 3 kábelt használj fel egynek. Persze a hossztól is függ.
Akkor ha jol ertem, csatlakozonkent 3 kabelt javasolsz, azaz egy dobozhoz osszesen 6-ot fonjak ossze, ahogy az a leiras is mondja. Koszi.
Kábelezzünk
Ha nem akarsz bikábelezni, akkor is szerintem minimum 3 kábelt használj fel egynek. Persze a hossztól is függ.
Kábelezzünk
Azon gondolkodom, hogy a hosszu teli esteken kiserletezgetek egy kicsit, es csinalok egy cat5 kabelt. Valamelyik regi hozzaszolasban talaltam linket az elkeszitesre vonatkozoan. A kerdesem csak az lenne, hogy mindenkeppen dupla szalakbol kell fonni (tehat osszesen 6 szal kell?) vagy az is jo, ha szimpla szalakbol csinalom (tehat osszesen 3 szal)?
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Sziasztok!Más, hangsugárzó kábel, van tapasztalat ezekről:
1) http://www.elimex.hu/index.php?page=sho ... t&Itemid=1
Válaszokat várom, fórumtársi üdvözlettel: Jenő
Ezek totál pvc szigetelésű kábelek.
Ki merem jelenteni, hogy a totál pvc szigetelésű kábelek nem jók audio átvitelre, akármilyen tiszta vezető is van bennük.
Polietilén, poliuretán, poliolefin, poliamid, teflon, szilikongumi, vászon, papír, textília, bizonyos lakkok, mind jöhet, de PVC NEM!
Köszönöm a választ!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Kábelezzünk
Sziasztok!
Más, hangsugárzó kábel, van tapasztalat ezekről:
1) http://www.elimex.hu/index.php?page=sho ... t&Itemid=1
Válaszokat várom, fórumtársi üdvözlettel: Jenő
Ezek totál pvc szigetelésű kábelek.
Ki merem jelenteni, hogy a totál pvc szigetelésű kábelek nem jók audio átvitelre, akármilyen tiszta vezető is van bennük.
Polietilén, poliuretán, poliolefin, poliamid, teflon, szilikongumi, vászon, papír, textília, bizonyos lakkok, mind jöhet, de PVC NEM!