Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt nem is kell visszatenni, épp ezért említettem a zsugorcsövet, azt kell rámelegíteni és fain az egész...
jajj ne, ezt én nem bírom. Melegíteni, zsugorcső. Nem vagyok én technikai himalája... :lol!:

vazze hozd el és megcsinálom tutira, van hozzá mindenem, még zsugorcsövem is.... :lol!:

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: moja »

Azt nem is kell visszatenni, épp ezért említettem a zsugorcsövet, azt kell rámelegíteni és fain az egész...
jajj ne, ezt én nem bírom. Melegíteni, zsugorcső. Nem vagyok én technikai himalája... :lol!:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Kábelezzünk

Ezek tényleg nem rosszak. Egy bajom van velük. Ha kb olyan vastag a kábel benne, ami még épp belefér, akkor a kis csavarok miatt nem lehet vissz*rakni rá a műanyag külsőt.

Vendég

Kábelezzünk

Ezek tényleg nem rosszak. Egy bajom van velük. Ha kb olyan vastag a kábel benne, ami még épp belefér, akkor a kis csavarok miatt nem lehet vissz*rakni rá a műanyag külsőt.

Vendég

Kábelezzünk

1500 -2000 darabja....
Hoppsz!! Kell belőle 4 db, az 6-8ezer. Annyival lenne több a kábel is ha új beszerzés.
Na most kellene okosnak lenni.

De van egyszerűbb megoldás is, és egy kis zsugorcső, akkor megoldható 3-400 ft-ból a dugó darabja...Ennek darabja 290 ft, sztem teljesen megfelel az helyett a villa helyett...

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

1500 -2000 darabja....
Hoppsz!! Kell belőle 4 db, az 6-8ezer. Annyival lenne több a kábel is ha új beszerzés.
Na most kellene okosnak lenni.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Kábelezzünk

Aham na igen ennél a megoldásnál ez nem kis meló lenne, de megoldható ha ezen múlik...Jobb ha eleve banándugósat veszel...
30%-al drágább a mostani beszerzés. Lehet kábelt kellene banándugósra inkább?
Egy jobb banándugó mennyiebn van?

1500 -2000 darabja....

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Aham na igen ennél a megoldásnál ez nem kis meló lenne, de megoldható ha ezen múlik...Jobb ha eleve banándugósat veszel...
30%-al drágább a mostani beszerzés. Lehet kábelt kellene banándugósra inkább?
Egy jobb banándugó mennyiebn van?

Vendég

Kábelezzünk

Moja mint itt a képen is látod a csavaros dugók alá is belehet tenni a villát, a kérdés ugye itt az, hogy milyen jellegű a csatlakozó a géped hátulján...
Sajnos a persely nem letekerhető, meg kellene bontani a gépet, hogy csatlakozik a gép belsejében, de nem egyszerű belenézni.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Moja mint itt a képen is látod a csavaros dugók alá is belehet tenni a villát, a kérdés ugye itt az, hogy milyen jellegű a csatlakozó a géped hátulján...
Sajnos a persely nem letekerhető, meg kellene bontani a gépet, hogy csatlakozik a gép belsejében, de nem egyszerű belenézni.

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Neked mennyit javitott a hangzason a kabelcsere ?A foldelovezetek milyen szerepet jatszik, hova kell kotni ? Milyen tipusu kell legyen ?
A gyari kabelnel (amit lecserelnek) nincs foldelo vezetek.

Az altalad emlitett kabel (Mogami Neglex) az 4 eres. Hogy kell kotni ? (2 eres + arnyekolas mikrofonkabelbol epitettem mar IC kabelt, itt forrasoldalon az arnyekolast is a foldre kotottem, a fogado oldalon pedig szabadon hagytam).

Amikor még volt Regám, az Orbit külső táp és a Michell Technoweight ellensúly után a külső karkábel cseréje hozta a legnagyobb pozitív változást. Olyan, mintha ugyanattól a gyártótól egy jobb hangszedőt használnál.

Gyárilag a Rega karkábel egyik harisnyáját használják földelésre, ezt kell kiváltani egy külön földelő vezetékkel. Szerintem semmilyen különleges drót nem kell ide, én is csak azért használtam egy teflon bevonatút, mert ez volt itthon.

Én két kábelt használtam, mindkettőnél a quad kábel két-két ere össze volt kötve, ezek vitték a hangszedő egyik oldali (pl. jobb) "+" és "-" jelét. A kábelek árnyékolása csak az RCA oldalon volt összekötve a "-" jellel, de megpróbálhatod, hogy azt is kivezeted egy külön földelő vezetékkel, és csak a phono földelőcsavarján találkozik a lemezjátszó földelő vezetéke és az árnyékolóharisnyákról jövő vezetékek.

Ok. Most mar ertem.
Mogami Neglex -et itthon hol lenne erdemes megprobalni ?
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Legközelebb is rendelünk banándugós változatot is.Most is volt belőle,csak te elaludtál. :lol!:

Na szép. Szóval már megint keveset rendeltél? :lol!:

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A hangdoboz oldalán nincs gond az ilyen, csak erősítő oldalon perselyes.
Érdekes, hogy a régi A-400-asom IS ilyen perselyes. :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Na ennek utána kell néznem.
Tetszik a Jungson hangfalkábel hangja, de nem akarnám megbontani a szereltet, hogy a villát banándugóra cseréljem, mert nem vagyok egy DIY prof... :lol!:

Legközelebb is rendelünk banándugós változatot is.
Most is volt belőle,csak te elaludtál. :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

mert perselyes és csak egy kis lyuk van ahol a csavart kábelt lehet bedugni, a villát már nem. :lol!:

le kell venni a perselyt ...Vagy a villát veszed le és teszel banándugót...

Szerintem is szereld vagy szereltesd át banándugóra.

Na ennek utána kell néznem.
Tetszik a Jungson hangfalkábel hangja, de nem akarnám megbontani a szereltet, hogy a villát banándugóra cseréljem, mert nem vagyok egy DIY prof... :lol!:

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Neked mennyit javitott a hangzason a kabelcsere ?A foldelovezetek milyen szerepet jatszik, hova kell kotni ? Milyen tipusu kell legyen ?

Az altalad emlitett kabel (Mogami Neglex) az 4 eres. Hogy kell kotni ? (2 eres + arnyekolas mikrofonkabelbol epitettem mar IC kabelt, itt forrasoldalon az arnyekolast is a foldre kotottem, a fogado oldalon pedig szabadon hagytam).

Amikor még volt Regám, az Orbit külső táp és a Michell Technoweight ellensúly után a külső karkábel cseréje hozta a legnagyobb pozitív változást. Olyan, mintha ugyanattól a gyártótól egy jobb hangszedőt használnál.

Gyárilag a Rega karkábel egyik harisnyáját használják földelésre, ezt kell kiváltani egy külön földelő vezetékkel. Szerintem semmilyen különleges drót nem kell ide, én is csak azért használtam egy teflon bevonatút, mert ez volt itthon.

Én két kábelt használtam, mindkettőnél a quad kábel két-két ere össze volt kötve, ezek vitték a hangszedő egyik oldali (pl. jobb) "+" és "-" jelét. A kábelek árnyékolása csak az RCA oldalon volt összekötve a "-" jellel, de megpróbálhatod, hogy azt is kivezeted egy külön földelő vezetékkel, és csak a phono földelőcsavarján találkozik a lemezjátszó földelő vezetéke és az árnyékolóharisnyákról jövő vezetékek.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

mert perselyes és csak egy kis lyuk van ahol a csavart kábelt lehet bedugni, a villát már nem. :lol!:

Szerintem is szereld vagy szereltesd át banándugóra.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

...ja igen füleg a elrod az a tyukbél :kiraly:
Most elképzeltem egy olyan tyúkot, amelyiknek úgy néz ki a bele, mint az Elrod. Huhhh... megborzongtam... :lol!: :lol!: :lol!:

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Hangfalkábel kérdés:Adott egy villásvégű szerelt hangfalkábel és egy erősítő, aminek a csavaros hagfalcsatlakozója nem tud ilyet szorítani, mert vagy sodrott kábelt vagy banándugeszt fogad.

Hogy lehet összehozni?

Ha csavart kábelt fogad akkor miért nem lehet a villát alá tenni? VaGY persely van a dugóknak amiben mozog ha jól gondolom?

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Igen Rega RB 250 -es hangkar van rajta.A kivezeto kabelt cserelnem ki, aminek eggyik oldalan RCA csati van a masik oldala a lemezjatszobol jon ki.

Ha még nem láttál szétszedve Rega kart, nem lesz az olyan egyszerű.

Alul egy gumidugóba van belevulkanizálva a kimenő kábel. Ha azt óvatosan kiveszed (ha jól emlékszem, még egy csavar is tartja), a kimenő kábel és a karból jövő kábelek egy nyák-szerű szerelőlapon találkoznak, amit alig lehet kiemelni a kartőből, mivel rövidek a karból kijövő kábelek. Arról kell leforrasztani a mostani külső kábelt, amit a rágyógyított gumidugóval ki lehet emelni. Nekem még sose sikerült kihúzni a dugóból a kábelt, ki kell vágni.

Ki kell fúrni a gumidugót az új kettős kábel + földelővezetékhez, vagy valami ilyen dugót kell gyártani/gyártatni hozzá:

Én külső karkábelnek Mogami Neglex-et használtam, de azt itthon nem igen lehet beszerezni.

Koszonom, hogy megosztod a tapasztalatodat velem.
Neked mennyit javitott a hangzason a kabelcsere ?
A foldelovezetek milyen szerepet jatszik, hova kell kotni ? Milyen tipusu kell legyen ?

| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hangfalkábel kérdés:Adott egy villásvégű szerelt hangfalkábel és egy erősítő, aminek a csavaros hagfalcsatlakozója nem tud ilyet szorítani, mert vagy sodrott kábelt vagy banándugeszt fogad.

Hogy lehet összehozni?

Ha csavart kábelt fogad akkor miért nem lehet a villát alá tenni? VaGY persely van a dugóknak amiben mozog ha jól gondolom?

Vendég

Kábelezzünk

Hogy lehet összehozni?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Nálunk ha valami cserélődik a rendszerben, akkor szólok a feleségemnek, hogy jöhet hallgatózni.
jó dolog, én is így csinálom

Én a lányomnak szólok ilyenkor,Neki legalább van hallása ,az asszony nem szokta értékelni.Szerinte mindig ugyan úgy szól. :lol!:

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hangfalkábel kérdés:
Adott egy villásvégű szerelt hangfalkábel és egy erősítő, aminek a csavaros hagfalcsatlakozója nem tud ilyet szorítani, mert vagy sodrott kábelt vagy banándugeszt fogad.

Hogy lehet összehozni?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”