Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi magazin

Miami
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -1

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Miami »

MEGLEPETÉS

Örömmel tudatjuk Önnel, hogy a HáziMozi magazin idei utolsó 2003/8 száma két DVD filmmel jelenik meg. A 4 Oscar díjas Traffic mellett sikerült megszereznünk a világhírű Sara K. amerikai énekesnő és Chris Jones gitáros referenciaminőségű koncertjét.

Sara K. és Chris Jones életük egyik legjobb produkcióját nyújtották ezen a koncerten. A terem rengeteg üveg- és kőfelülete élénk és átható hangzást eredményezett, felhangokban gazdag térakusztikával és 2 másodperc körüli természetes visszhanggal. Mesterséges visszhangosításra így nem is volt szükség. A felvétel akusztikai élethűsége nagyrészt a négy B&W Nautilus 801 hangsugárzónak és a négy Classé CA-401 teljesítményerősítőnek köszönhető, melyek lélegzetelállítóan természetes hangokkal ajándékozták meg a közönséget. Hála a 801-esek bámulatos diszperziójának, a zenészek tökéletesen hallották magukat, így nem kellett külön kontroll-hangsugárzót felállítani. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az előadók dinamikusabb színpadi munkát végezhettek, és megszüntette a kontroll-hangsugárzók mikrofonba való „átfolyásából” származó elszíneződéseket is. A végeredmény egy tömörítés és külön hangszínszabályozás nélküli felvétel, rengeteg dinamikával és egyedülállóan autentikus hangzással

Microsoft is not an answer, it's a question. The answer is: NO!

TV: NEW Lg 32LC2RR (80Gb HDD) Erősítő: Sony STR-DB 780QS; Video: AIWA HV-FX8200; DVD: Philips 729 + Sony PS2; Hangfal: Wharfedale Zaldek front: 2000 háttér: 300 + Centre

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: NZS »

Az utóbbi, csakhogy nálam nem minden jó, főleg nem a vége.
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

Vendég

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mondjátok már el, hogy a Misszió 4:3 vagy 16:9 képarányú???

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

A Misszió a 60 akárhányadik után áll le, s a többi fejezet sem megy.Pio 350-nel próbáltam. Más lemezekkel nem csinál ilyet.

nálam pont egy éves Pioneer 350 gond nélkül viszi a Missziót

68:14-nél tényleg rétegváltás lehet: többször végigengedtem azon a ponton, rossz esetben max pár tized mp-re megakad, de néha észrevehetetlen, csak a lejáccó mechanikai zaja változik (halkan elkezd surrogni)
egyébiránt megy tovább

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Nálam a dogma a 15.tarck-nél esik szét.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi magazin

OFF 
Véletlenül nem emlékszik valaki egy olyan összesített oldalra, ahol az összes dvd mellékletes újság listája  össze van rendezve, a megjelent filmek szerint? Valahol a dvd centeren olvastam egy ilyen oldal készítésérôl, most viszont nem találom.

Köszönöm elôre is a segítséget

ON

ooz fórumtársunk kitünő munkája az oldal:
http://www.geocities.com/kiskakas1/

Köszi szépen, egészségedre

Vendég

Házimozi magazin

Nekem a Dogma a 90 valahányadik perc után lefagy. A Misszió a 60 akárhányadik után áll le, s a többi fejezet sem megy.
Pio 350-nel próbáltam. Más lemezekkel nem csinál ilyet.

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Tegnap belenéztem a misszióba. Ha jól emlékszem, a 60. perc után mondtátok, hogy problémás lehet. Olyan 10-15 percet megnéztem, ott rendben volt. A teljes filmet még nem láttam, de majd egyszer csak.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

OFF 
Véletlenül nem emlékszik valaki egy olyan összesített oldalra, ahol az összes dvd mellékletes újság listája össze van rendezve, a megjelent filmek szerint? Valahol a dvd centeren olvastam egy ilyen oldal készítésérôl, most viszont nem találom.

ON

ooz fórumtársunk kitünő munkája az oldal:
http://www.geocities.com/kiskakas1/
gordon314.fw.hu

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi magazin

OFF

Véletlenül nem emlékszik valaki egy olyan összesített oldalra, ahol az összes dvd mellékletes újság listája össze van rendezve, a megjelent filmek szerint? Valahol a dvd centeren olvastam egy ilyen oldal készítésérôl, most viszont nem találom.

ON

Rozetti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Rozetti »

Pestiek közül megkapta már valaki az ajándék lapot? :smile19:

"A konklúzió akkor keletkezik, ha már lusták vagyunk tovább gondolkodni."
---------------------------------------------------------------------------------------
TV: Panasonic TX-P42G30, DVD: Nintaus N9808, DVDR: Sony RDR-HX780, CD: Pioneer PD-201, A/V Erősítő#1: Denon 1705, A/V Erősítő#2: Onkyo TX-SV 454, Front: JBL TLX-10, Center+Surr: Denon Overture Effect 100, Sub: Yamaha YST-SW315, Video#1: Panasonic NV HD-625, Video#2: Thomson VTH-6320, Phono: még keresem a megfelelőt...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi magazin

Én mondjuk legfőképpen azt nem kajálom be, hogy pont ugyanazoknál a lejátszóknál problémás a Dogma is és a Misszió is. Legalábbis a saját és az itteni tapasztalatok szerint.

Igaz, hogy a Dogma már "lefutott" szám, míg a Misszió még erősen kint van az árusító helyeken, tehát nem lenne üzletileg szerencsés húzás arról is kijelenteni, hogy éppen úgy rossz, mint a Dogma, mert akkor nem lehet rásózni azokra a szerncsétlen vevőkre, akik a Dogmával már megjárták.

Én egyébként azt készséggel elhiszem, hogy a két melléklet különböző eljárással készült, de nagyvalószínűséggel egy helyen és egyazon berendezésekkel. Lehet, hogy körül kellene ott nézni egy szakértőnek és még kiderülhetne, hogy a hiba a Dogmánál sem az új eljárásban rejlett.

Az meg szinte természetes, hogy a Misszióval kapcsolatos hiba jelzések száma kevesebb, mint a Dogmával kapcsolatosaké, hisz az utóbbi még nem rég jelent csak meg.

Sokan, köztük én is, nem jutottunk el oda, hogy postára szaladgáljunk egy bizonytalan kimenetelü reklamáció miatt. Én felhívtam őket, ahol egy "úr" vette fel a telefont, aki sem köszönni, sem bemutatkozni nem tudott. (Természetesen azt követően, hogy én mind a kettőt megtettem.) Most ilyen emberekkel álljak le vitatkozni egy 1500 Ft-os újság miatt?

Inkább nyeltem egyett és odadtam a Dogmat egy haveromnak akinek a lejátszóján ment. Én meg inkább beszereztem egy megnézés erejére a gyári változatot.

A Missziót vissza fogom küldeni, ha majd azzal is eljutnak odáig, hogy gyártsanak helyette hibátlant. Addig azért nem küldöm, hogy egy hónap múlva küldjem újra.

Én nagyon sajnálom ezt az egészet, mert bevallom, hogy a kialakult rossz véleményem az újságról kezdett megváltozni, amikor ezeket a mellékletek közül kiemelkedően jó filmeket, jó specifikációkkal adták. Ráadásul a kérdőíves felmérés is rokonszenves volt, egyrészt a korrekt ajándék miatt, másrészt mert úgy tűnt adnak az olvasók véleményére.
Sajnos ez a pozitív fellendülés hamár mélyhullámba csapott át a számomra élvezhetetlen mellékletek és az igen csak hosszas időbe tellő ajándékszám megérkezése miatt.

A Házimozi megint ott a leggyengébb, ahol mindig is volt: a vevők udvarias, készséges kezelésében.
gordon314.fw.hu

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

Most sírjak, vagy nevessek? (picit szánalmas, dehát szarni rá)
- Mi ebben a szanalmas? vegulis valaszoltak, ujranyomjak a dogmat es cserelik. Mit vartal volna meg?

1. Nem ennyi idő után kellett volna válaszolni.
2. Azért azt nem kajálom feltétlenűl be, hogy csak annyi helyen lett volna rossz a lemez mint írták (ok lehet, hogy csak annyi panasz érkezett, de attol még lehet hogy többeknek volt rossz). Ha viszont igaz mégis meglehetősen furcsa dolog, hogy a forumosok közül ilyen sokan benne voltak abba a néhány %-ba, vagy nem?

Na jó végülis nm kötekedem, mert valahol azért legalább rendesek, hogy lptek valamit!(mondjuk ez kötelességük is volt)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Tami »

- Mi ebben a szanalmas? vegulis valaszoltak, ujranyomjak a dogmat es cserelik. Mit vartal volna meg?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

Az alábbi levélváltást a hazimozi.hu fórumán találtam: 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
"Észrevétel
erasure-
2003.11.16 13:29:59

Válasz

Elöljáróban annyit, hogy eddig ez a dvd-s témával foglalkozó lap volt az etalon számomra,de a két utolsó lemezmelléklet minősége miatt azt hiszem, hogy a decemberben lejáró előfizetésemet nem hosszabbítom meg. A probléma a következő: A Dogma és a Misszió esetében is ugyanaz. a Panasonic RV-32-es típusú lejátszónkban a kép akadozik, a hang recseg.Ugyanakkor a Panasonic A360-as lejátszónkban hibátlanul fut. A korábbi mellékletekkel nem volt gond.A hiba nem egyedi, a DVDcenter fórumában több "sorstárs" is jelezte ezt a hibát. Ezúton érdeklődöm a T.kiadótól , hogy mi ennek az oka, szándékoznak-e orvosolni a hibát, vagy nekem kell-e a Fogyasztóvédelemhez fordulnom? "

--------------------------------------------------------------------------------------------------
"Dogma DVD melléklet
Komáromi Zsombor
2003.11.18 08:41:35
Előzmény (2.)
Válasz

Kedves Olvasónk!

A probléma egyáltalán nem ugyanaz a Misszió és a Dogma esetében.
Minden magazin melléklet esetén van körülbelül 30-50 lemez, amely valamilyen oknál fogva sérült, vagy lejátszhatatlan. Ezeket természetesen kicseréljük akár személyesen, akár postán juttatja el valaki a szerkesztőségbe. Ez mennyiség a harmincezer feletti eladott példányszámra vetítve ezrelékes nagyságrendet jelent.
A Dogma esetében összesen körülbelül 100 visszajelzés érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint a DVD lejátszásával problémák vannak a rétegváltás utáni (1 óra 13 perc) résznél.
A Dogma "parallel track" technológiával készült, ami szabványos ugyan, ám mostani tapasztalataink azt mutatják, hogy a lejátszók kb. nem egészen egy százalékának gondot okoz ez a formátum.
A hibajelenség pontos okának kiderítésére felkértünk egy független szervezetet, ennek eredményére még várunk, ám ettől függetlenül szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a Dogmát utángyártatjuk az eddig bevált "opposite track" tehnológiával, ami kb. 2-3 hetet vesz igénybe.
Amennyiben bárkinek problémája adódott, kérjük küldje vissza a mellékletet postán címünkre, illetve ha már elküldte, érdeklődjön szerkesztőségünkben december elseje után.
A Misszió DVD esetén eddig körülbelül 20 lemezt cseréltünk, és mindenkinek sikerült olyan DVD-t adni, amely működött, tehát a probléma a két melléklet esetén nem ugyanaz.

Megértését köszönjük."

Santino
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Santino »

Az alábbi levélváltást a hazimozi.hu fórumán találtam:

"Észrevétel
erasure-
2003.11.16 13:29:59

Válasz

Elöljáróban annyit, hogy eddig ez a dvd-s témával foglalkozó lap volt az etalon számomra,de a két utolsó lemezmelléklet minősége miatt azt hiszem, hogy a decemberben lejáró előfizetésemet nem hosszabbítom meg. A probléma a következő: A Dogma és a Misszió esetében is ugyanaz. a Panasonic RV-32-es típusú lejátszónkban a kép akadozik, a hang recseg.Ugyanakkor a Panasonic A360-as lejátszónkban hibátlanul fut. A korábbi mellékletekkel nem volt gond.A hiba nem egyedi, a DVDcenter fórumában több "sorstárs" is jelezte ezt a hibát. Ezúton érdeklődöm a T.kiadótól , hogy mi ennek az oka, szándékoznak-e orvosolni a hibát, vagy nekem kell-e a Fogyasztóvédelemhez fordulnom? "

"Dogma DVD melléklet
Komáromi Zsombor
2003.11.18 08:41:35
Előzmény (2.)
Válasz

Kedves Olvasónk!

A probléma egyáltalán nem ugyanaz a Misszió és a Dogma esetében.
Minden magazin melléklet esetén van körülbelül 30-50 lemez, amely valamilyen oknál fogva sérült, vagy lejátszhatatlan. Ezeket természetesen kicseréljük akár személyesen, akár postán juttatja el valaki a szerkesztőségbe. Ez mennyiség a harmincezer feletti eladott példányszámra vetítve ezrelékes nagyságrendet jelent.
A Dogma esetében összesen körülbelül 100 visszajelzés érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint a DVD lejátszásával problémák vannak a rétegváltás utáni (1 óra 13 perc) résznél.
A Dogma "parallel track" technológiával készült, ami szabványos ugyan, ám mostani tapasztalataink azt mutatják, hogy a lejátszók kb. nem egészen egy százalékának gondot okoz ez a formátum.
A hibajelenség pontos okának kiderítésére felkértünk egy független szervezetet, ennek eredményére még várunk, ám ettől függetlenül szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a Dogmát utángyártatjuk az eddig bevált "opposite track" tehnológiával, ami kb. 2-3 hetet vesz igénybe.
Amennyiben bárkinek problémája adódott, kérjük küldje vissza a mellékletet postán címünkre, illetve ha már elküldte, érdeklődjön szerkesztőségünkben december elseje után.
A Misszió DVD esetén eddig körülbelül 20 lemezt cseréltünk, és mindenkinek sikerült olyan DVD-t adni, amely működött, tehát a probléma a két melléklet esetén nem ugyanaz.

Megértését köszönjük."

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: vtb »

Hmm, nekem nem érkezett meg, de haveromnak ugyanebbe a városba igen. Kezdek izgulni

Vendég

Házimozi magazin

budapestre vagy vidékre érkezett meg?Pécsre...

Nekem is megjött.
Szép, hogy a pécsiekkel kezdik.

Tudom, hogy ajándék ló, de....
a példányom kicsit összenyomódott volt és az újság gerincén
3-4 cm-es törés. Nem szállításkor sérült, valószínűleg remittenda példány.
A dvd jó.

A tok nekem is törött volt, ráadásul elég gagyi típus, mert a lemez simán kiesik belőle, nem tartják meg a pöckök, úgyhogy átraktam egy 70 ft-os tokba. Ennyit megért...

Desert
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Desert »

Nekem is megjött.

Hello Rajongók!
Az "ajándék" újság Veszprémbe is megjött tegnap "közönséges levél"-ként. Az a film volt benne ami első helyen lett megjelölve (Hetedik érzék).
Nagyon gyorsan jár a világ (sajnos). Az újság (április havi) beltartalma szinte teljes egészében már a régmúlt kategóriába sorolható.
Kellemes várakozást!

close652
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: close652 »

Nekem is megjött.

Tudom, hogy ajándék ló, de....
a példányom kicsit összenyomódott volt és az újság gerincén
3-4 cm-es törés. Nem szállításkor sérült, valószínűleg remittenda példány.
A dvd jó.
system

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: vtb »

Én a Légióst kértem "talán" nem kapkodták el előlem

Vendég

Házimozi magazin

Sziasztok, 
nekem ma megérkezett az ajándék szám, ráadásul a Sziki szökevénnyel, amit elsőnek jelöltem meg... 

budapestre vagy vidékre érkezett meg?

Pécsre...

xmaster
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: xmaster »

Sziasztok, 
nekem ma megérkezett az ajándék szám, ráadásul a Sziki szökevénnyel, amit elsőnek jelöltem meg...

budapestre vagy vidékre érkezett meg?

kép: Pioneer DV-444-K dvd, Sanyo PLV-Z1 projektor, 240 x 139 cm vászon
hang: Pioneer VSX-810S erölködô, Pioneer S-H510V front, Pioneer S-CR59 center + 3 szatelit, Pioneer S-W80S-QL mélynyomó

Vendég

Házimozi magazin

Sziasztok,

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi magazin

Idézet a Nemzetközi DVD Magazin 2003/11 számából: 
"Kedves Olvasóink!
Októberi számunk melléklete, a Jackie Brown új gyártási technológiával és más gyártósoron készült, ezért egyes DVD-lejátszókon a film megakadhat (főleg layerváltáskor). és tudomásunkra jutott olyan is, ahol el sem indult. Amennyiben ilyen probléma merült fel az ön lemezével kapcsolatban is, kérjük keresse szerkesztőségünket, és a DVD-lemezt kicseréljük.
Megértésüket köszönjük."

HoGa

Nem tudom, hogy egy helyen gyártatnak-e a Házimozival, de a JB nálam gond nélkül ment.

Amúgy akinél nem ment, annál ott is hiába cserélik ki, mert a másik sem fog menni.

Ezért nem látom én értelmét a Házimozival kicseréltetni a lemezt, mert ismét csak pénzt, energiát pazarlok vele.

A Dogmát én is kipróbáltam két külínböző lemezzel is és egyformán produkálta a hibát. nem hiszem, hogy a Misszió esetében ez másképp lenne.

Én a magam részéről letudtam ezt "tanulópénznek" a dogma után. És kicsit mint szerencsejátékot fogtam már fel a Misszió esetében. Nem jött be.

A Trifficot már kihagyom, mert bár jó film, de hozzá tudok férni a videótékából ha meg akarom ismét nézni. A magazin árából háromszor is. Mondjuk nem is a pénz zavarna, de sokkal inkább a hiába való bosszankodás.

Már kezdek bosszús lenni a beigért ajándékszám miatt is. Még mindíg nem kapott ugye senki?

Ha a Házimozi, ha a Nemzetközi... komolyan venné a vevőit, akkor egy ilyen baki esetén a minimum az, hogy felajánlják, hogy a hibás számok árát visszatérítik, vagy még inkább, kicserélik majd a következő, más technológiával készült számra, esetleg egy korábbira!
gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”