Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Tűzálló kicsit szebb kiadásban...Már untam azt a 2 csúnya kábelt ott meredezni a szemem előtt... :lol!: Igaz még nincs lefixálva és ideiglenesen csak szigetelő szalaggal van rögzítve , de még nem jött meg a rendes dugó a végére...
Valóban tetszetős darabka... :lol!:
Ez így kompletten menyiben van neked?
Mindennel együtt 3000 ft kb. az egész...2x2,5 méter...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Tűzálló kicsit szebb kiadásban...Már untam azt a 2 csúnya kábelt ott meredezni a szemem előtt... :lol!: Igaz még nincs lefixálva és ideiglenesen csak szigetelő szalaggal van rögzítve , de még nem jött meg a rendes dugó a végére...
Valóban tetszetős darabka...
Ez így kompletten menyiben van neked?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Tényleg jó a harisnyád! Kácsánál nem találom sehol. Milyen árban van m-re?
Üdv
A neotech csatlakozok közt van...
Kábelezzünk
Tényleg jó a harisnyád!
Kácsánál nem találom sehol. Milyen árban van m-re?
Üdv
UPSakku.hu
Kábelezzünk
Csinos
Te sem sodortál?
Sodorva volt de szétszedtem, és mintha jobb lenne úgy valóban...
Ez a harisnya a Kácsától van, létezik többféle színben...
A csatlakozóval az a baj, hogy a hangfal felőli oldalon nem stabil könnyen kiugrik mivel ugye elég merev a kábel, és sokat van motoszkálva ott hátul.Meg ebből a dugóból nincs is elég csak 4 darabom, de várom a szállítmányt és akkor teljes lesz a kép...
Csinos
Te sem sodortál?
Kábelezzünk
Csinos
Te sem sodortál?
Kábelezzünk
nagyon klassz a harisnya, ilyet hol lehet venni?
Kábelezzünk
... de még nem jött meg a rendes dugó a végére...
Miert, mi a baj azokkal a csatlakozokkal amik most vannak rajta?
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Kábelezzünk
Tűzálló kicsit szebb kiadásban...Már untam azt a 2 csúnya kábelt ott meredezni a szemem előtt... Igaz még nincs lefixálva és ideiglenesen csak szigetelő szalaggal van rögzítve , de még nem jött meg a rendes dugó a végére...
A hétvégén csináltam 4 darab 2,5 méteres fonatot 60 perces tűzálló kábelből,
valaki írta, hogy befonva sokkal rosszabb hangja van a kábelnek.
Pontosabban 4 darab sodrott érpárat készitettem, nem CAT5-szerű fonatot.
Kábelezzünk
Pontosabban 4 darab sodrott érpárat készitettem, nem CAT5-szerű fonatot.
Kábelezzünk
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Sziasztok!
A hétvégén csináltam 4 darab 2,5 méteres fonatot 60 perces tűzálló kábelből, és bikábeleztem a hangfalaimat. Az eredmény: sokkal precizebben megkülönböztethető hangszerek, nagy hangerőn is sokáig hallgatható, nincs "listening fatigue". A régebbi kábelekkel nagyobb hangerőn csörgőssé vált a hangkép, ezzel nem, nagyon szépen szól, élvezet hallgatni.
Tűzálló kábel rulez!
:lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Sziasztok!
A hétvégén csináltam 4 darab 2,5 méteres fonatot 60 perces tűzálló kábelből, és bikábeleztem a hangfalaimat. Az eredmény: sokkal precizebben megkülönböztethető hangszerek, nagy hangerőn is sokáig hallgatható, nincs "listening fatigue". A régebbi kábelekkel nagyobb hangerőn csörgőssé vált a hangkép, ezzel nem, nagyon szépen szól, élvezet hallgatni.
Tűzálló kábel rulez!
:lol!: :lol!:
Nem hosszával lehetett a gond, hanem a csatlakozó anyaga nagyon nem mindegy v a forrasztás. Próbálkoztam Én is IC kábellel Neontech HUW-0,8 0,8 mm2 keresztmetszetű UP-OCC tömör Hook-Up-Wire vettem és egyszerű RCA dugót szereltem rá. A hangja kellemes de semmi több. Utána próba képen szereltem rá Furutech FP-126 UP-OCC anyagú dugót döbbenetes a változás. Sztm az az egyik legfontosabb hogy a kábel és dugó anyaga hasonló v egyforma legyen. Gyári szerelésü kábeleknél valószinüleg figyelnek erre.
Ebben igazad van, a kulonbozo csatik mashogy szolnak bele a hangba. Csak ez nem gyari szereles volt, hanem a forgalazo altal szerelt kabel, nem tul rossz minosegu, amde kutya kozonseges csatlakozokkal szerelve. Raadasul egy eleg egyszeru, nem tul erzekeny rendszerben hasznaltam, ami ket hasonloan egyszeru dugo es forrasz kozti kulonbseget azert nem nagyon hozta volna ki. A kulonbseg a hosszabb es a rovid kabel kozott azonban nem nuansznyi volt, hanem vilagokban merheto: az egyik megfelelo, a masik teljesen hallgathatatlan. Persze nyilvan ez is kabel es rendszerfuggo. Megosztottam a tapasztalatomat.
Kábelezzünk
Nem hosszával lehetett a gond, hanem a csatlakozó anyaga nagyon nem mindegy v a forrasztás. Próbálkoztam Én is IC kábellel Neontech HUW-0,8 0,8 mm2 keresztmetszetű UP-OCC tömör Hook-Up-Wire vettem és egyszerű RCA dugót szereltem rá. A hangja kellemes de semmi több. Utána próba képen szereltem rá Furutech FP-126 UP-OCC anyagú dugót döbbenetes a változás. Sztm az az egyik legfontosabb hogy a kábel és dugó anyaga hasonló v egyforma legyen. Gyári szerelésü kábeleknél valószinüleg figyelnek erre.
Ebben igazad van, a kulonbozo csatik mashogy szolnak bele a hangba. Csak ez nem gyari szereles volt, hanem a forgalazo altal szerelt kabel, nem tul rossz minosegu, amde kutya kozonseges csatlakozokkal szerelve. Raadasul egy eleg egyszeru, nem tul erzekeny rendszerben hasznaltam, ami ket hasonloan egyszeru dugo es forrasz kozti kulonbseget azert nem nagyon hozta volna ki. A kulonbseg a hosszabb es a rovid kabel kozott azonban nem nuansznyi volt, hanem vilagokban merheto: az egyik megfelelo, a masik teljesen hallgathatatlan. Persze nyilvan ez is kabel es rendszerfuggo. Megosztottam a tapasztalatomat.
Kábelezzünk
na meg mivel forrasztasz ugyebár, én 3,8%-os Ag tartalmú ónnal melybe még egy kis réz is van.
Kábelezzünk
Érdekes dolgok ezek, majd gyártatok magamnak az ismerősömmel ezüstből dugókat
Kábelezzünk
De ezekkel meg valamelyest ellentmondásba ütközik az az elv, miszerint a lehető legrövidebb legyen a rendszereket összekötő vezetékek hossza.És ezt a mai napig elég sok helyen lehet olvasni, és hallani.Na de rendelni fogok most kábelt magamnak abból amiből az IC-t is csináltam és kíváncsi vagyok...Megcsinálom 80 cm-be 1 m-be, a mostaniak azok 60-70 centisek ha jól emlékszem...
En is felultem ennek az elvnek. Jo 6-7 eve volt valamelyik kisebb vdH interconnectbol egy 60 cm-es szerelt darabom. Mivel kettore lett volna szuksegem, megfeleztem, feldugoztam... aztan vehettem 2 db uj interconnectet, mert hallgathatatlanna valt. Semmi koze nem volt az eredetihez.
Kábelezzünk
Azé érdekes dolgok ezek....
De ezekkel meg valamelyest ellentmondásba ütközik az az elv, miszerint a lehető legrövidebb legyen a rendszereket összekötő vezetékek hossza.És ezt a mai napig elég sok helyen lehet olvasni, és hallani.Na de rendelni fogok most kábelt magamnak abból amiből az IC-t is csináltam és kíváncsi vagyok...Megcsinálom 80 cm-be 1 m-be, a mostaniak azok 60-70 centisek ha jól emlékszem...
En is felultem ennek az elvnek. Jo 6-7 eve volt valamelyik kisebb vdH interconnectbol egy 60 cm-es szerelt darabom. Mivel kettore lett volna szuksegem, megfeleztem, feldugoztam... aztan vehettem 2 db uj interconnectet, mert hallgathatatlanna valt. Semmi koze nem volt az eredetihez.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Kábelezzünk
Nah, most elbizonytalanodtam, akkor most 50 cm-t, vagy 1 métert vegyek abból a Neotech KHS-154-ből? :lol!:
Hát, ha nem tudtad meghallgatni (ha igen és tetszett, akkor azt a méretet vedd) akkor amilyen "ajánlás" alapján vennéd, abban a méretben próbáld, amelyben az ajánlás volt.
Vagy végy olyat, amelyet a gyártó TUDATOSAN készít bizonyos méretben. (akár innen a fórumról használtan)
Üdv,
Laci
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Kábelezzünk
Hát ahogy a srácok szavából kiveszem, valamiért elvileg jobb a 80 cm és 1 méteres darab mint a 60-70 centi :lol!: Dehogy ez most jellemző -e minden kábelre az megint másik kérdés. :lol!:
Jogos a kérdés, viszont szerintem az is logikus, hogy a gyártók a standard méretre optimalizálják a termékeiket....
Háát, mivel ez méterre kapható kábel nemigazán optimizálnak ott semmit.... Nekem kéne kitalálnom a frankót!
Kábelezzünk
hmmm fél méter kábel esetében pluszba eltudom képzelni a difit, de engem az a 10-20 centi nem hagy nyugodni.
Ha már egyszer összefutunk, utána majd el tudod képzelni....
Nem elképzelni akarom, hanem hallani :lol!:
Kábelezzünk
Hát ahogy a srácok szavából kiveszem, valamiért elvileg jobb a 80 cm és 1 méteres darab mint a 60-70 centi Dehogy ez most jellemző -e minden kábelre az megint másik kérdés. :lol!:
Jogos a kérdés, viszont szerintem az is logikus, hogy a gyártók a standard méretre optimalizálják a termékeiket....
Kábelezzünk
hmmm fél méter kábel esetében pluszba eltudom képzelni a difit, de engem az a 10-20 centi nem hagy nyugodni.
Ha már egyszer összefutunk, utána majd el tudod képzelni....