Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm, átolvastam, nagyon tanulságos. Csak egy baj van vele: visszafelé sült el a puska.
Akkor hívd a mentőket. Gyorsan. Hátha még menthető.

Nem sülhet el visszafelé csak annak, aki leírta ezeket a blőd kitalációkat.

HA 18-620
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: HA 18-620 »

Azért én készítettem egy atc-összest a töröltekből.  
http://pl13.fw.hu/Nevtelen-1.GIF

Köszönöm, átolvastam, nagyon tanulságos. Csak egy baj van vele: visszafelé sült el a puska.

"NYELVÉSZPROFESSZOR" (doki után szabadon)
Nyelvészprofesszor,

Vendég

Hangsugárzó építés

Sosem "fikáztam" senkit. Egyébként azok mondanak ilyet mint te most, akiknek mindenféle véleménnyilvánítás ami nem egyezik az ő gondolatukkal "fikázásnak" számít. Ők pedig még mindig úgy hiszem, hogy egyszerűen idióták. 
A fitogtat g-vel írandó.

Felder nem magyar tanár!

És ez jól látszik a beírásaiból is, én pl. még nem láttam egyetlen beírását sem, amiben ne lenne helyesírási hiba, ezért nem is érdemes kijavítgatni, mivel ha eddig nem tanult meg helyesen írni, akkor már nem is fog.

De ha mégis erre szánja rá magát, akkor tegye következetesen.

Mondjuk így:
1. a „beirásod” helyesen beírásod, mivel ez hosszú í-vel írandó.
2. a „fikázásod” után vesszőt kell tenni, mivel itt felsorolásról van szó.
3. az „ürült” helyesen őrült, mert nem az örömről, hanem az elmebajról van szó.
4. a „fitoktatásáról” helyesen fitogtatásáról, mivel a fitogtat (mutogat, henceg, dicsekszik) igéből van képezve.

De még egyszer óva intem tőle, mivel az egész napja, és az összes energiája rá menne, ha Felder minden helyesírási hibáját ki akarná javítani. Annak meg nincs értelme, hogy néha egyet-egyet.

Vendég

Hangsugárzó építés

Sosem "fikáztam" senkit. Egyébként azok mondanak ilyet mint te most, akiknek mindenféle véleménnyilvánítás ami nem egyezik az ő gondolatukkal "fikázásnak" számít. Ők pedig még mindig úgy hiszem, hogy egyszerűen idióták. 
A fitogtat g-vel írandó.

Nekem mindegy akkor se mész 100-zal!

Vendég

Hangsugárzó építés

Kitöröltem a saját beírásaim.Más is megteheti a sajátjával.

Szerintem valamit összekeversz, itt csak neked van törlésre jogod, másnak nincs. Egyébként a régi öregek tudod mit mondtak erre? "Vágd le mérgedben az orrodat, majd ragaszd vissza, ha tudod!"

Azért én készítettem egy atc-összest a töröltekből. Ajánlom Felder figyelmébe is, ha látni akarja ki és hol szokott "fikázni". Az első indító hozzászólás mindjárt figyelemreméltó.

http://pl13.fw.hu/Nevtelen-1.GIF

Vendég

Hangsugárzó építés

A fitogtat g-vel írandó.

Vendég

Hangsugárzó építés

Ha megnézed azt az ezret, amit én elkövettem, abban magamtól H2000 vagy saját hangszóróról egy szót sem szólok. Talán nem árt a tények ismerete mielőtt valaki billentyűzetet ragad....
Hát a te 1000 beirásodból 800 ATC és mások fikázása 200 meg az örült nagy tudásod fitoktatásáról szól.

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerintem Shalafi jobban tenné ha a hangszóróit tökéletesittené ahelyett,hogy ide irogat és bombázza ATC-ét.Talán ha abba fektetné a felesleges energiáit akkor nagyobb sikere lehetne a termékeinek.
Ezt már mondta nekem más is. Halasy Gábor. A SAL hangszórók méréseit készítette. De még azt is hibásan. Az a probléma, hogy Te még az ő szintjét sem ütöd meg...

Vendég

Hangsugárzó építés

Mindig elgondolkozom azon, melyik fajta hsz okoz nagyobb topic színvonal esést, a tudálékos és udvariatlan amatőr, vagy a mindenáron szerepelni akaró, professzionálisnak feltűnni szándékozó gyártó-kereskedő.  Az amatőrt azért helyre lehet igazítani egy-két tanáccsal, de a profi az sokkal nagyobb galibát tud okozni. Na erre van az a szokás, hogy a profik serénykedjenek a saját ker topicjukban, ha mégis beleszólnak egy másik ker vagy nem ker topicba, akkor legyen már egy minimum színt, ami elvárható tőlük. Egyébként meg a profi elsősorban ne a billentyű nyomogatással, hanem a termékeivel és szolgáltatásaival bizonyítson, és izzadjon a vásárlói megelégedéséért. A vevőik írjanak róluk jó-vagy rossz véleményt.
Akkor légyszíves tolmácsold atc-nek is, talán ő még nem hallott erről a sok éves kereskedelmi gyakorlata alatt. Én nem hiszem, hogy másképp tettem volna mint azt elvárod, pedig nem is vagyok pénzben kifejezve annyira profi mint a Béla.

A minimum szint ami elvárható egy gyártótól kereskedőtől, hogy lásson a saját hasznán túl is és érdekelje az ügyfél gondolata is. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ha probléma van, ne bújjon a törlés gomb, illetve személyeskedés mögé.

Azt hiszem, ha megnézed atc 10 000 fölötti beírását akkor láthatod akülönbséget. Ebből 5000 azt bizonygatja mennyire jó, amit árul. Ha megnézed azt az ezret, amit én elkövettem, abban magamtól H2000 vagy saját hangszóróról egy szót sem szólok. Talán nem árt a tények ismerete mielőtt valaki billentyűzetet ragad....

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerintem Shalafi jobban tenné ha a hangszóróit tökéletesittené ahelyett,hogy ide irogat és bombázza ATC-ét.Talán ha abba fektetné a felesleges energiáit akkor nagyobb sikere lehetne a termékeinek.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ezt az értelmetlen, meddő vitát!

Mindig elgondolkozom azon, melyik fajta hsz okoz nagyobb topic színvonal esést, a tudálékos és udvariatlan amatőr, vagy a mindenáron szerepelni akaró, professzionálisnak feltűnni szándékozó gyártó-kereskedő. Az amatőrt azért helyre lehet igazítani egy-két tanáccsal, de a profi az sokkal nagyobb galibát tud okozni.

Na erre van az a szokás, hogy a profik serénykedjenek a saját ker topicjukban, ha mégis beleszólnak egy másik ker vagy nem ker topicba, akkor legyen már egy minimum színt, ami elvárható tőlük.

Egyébként meg a profi elsősorban ne a billentyű nyomogatással, hanem a termékeivel és szolgáltatásaival bizonyítson, és izzadjon a vásárlói megelégedéséért. A vevőik írjanak róluk jó-vagy rossz véleményt.

Vendég

Hangsugárzó építés

Mert nem elfekvő (szépen lassan elfogy az elkövetkező 10 évben), és mert nem akarja pont Neked eladni. ;-) Lehet hogy meglep, de nem mindenkinél a pénz az első. Van akinél az emberi tényezők még az üzletben is fontosabbak.

Ui: én sosem javaslom a törlést. Ha kell majd jönnek új hozzászólások, ez meg elsüllyed magától és kész. Az életben sem visszatörölhetők a tetteink!

Vendég

Hangsugárzó építés

Volna egy javaslatom. Ha valaki folyamatosan a topicokban személyeskedő és rosszindulatú megjegyzéseket tesz és ráadásul nem a topichoz tartozó beírásokat ír,azt zárjuk ki egy időre. 
flame

Mondom kivel kéne kezdeni. Amit én írtam nem flame, csak a valóság. A flémezést Te kezdted, nyugodtan visszaolvashatod, míg ki nem törlöd. Bár.. ha sajátmagad érintett vagy az adott vitában a netes etikett szerint nem intézkedhetnél.

Elég furcsa, hogy még csak most jutott hozzád el a netikett, sajnos ez látszott is a fórumos léteden...

Vendég

Hangsugárzó építés

Itt sosem szoktam törölni semmit,de ha megkértek rá,akkor ezt kiszedem. Nem akarok napokig ezen rágódni. Elegem lett abból,hogy Shala minden topicunkat besározza,meg hülye megjegyzéseket tesz mindenütt.
Amik véletlenül amint látszik, igazak. EGyébként nem tudom minek kezdtél bele Béla, senki nem kért téged, hogy butaságokat állíts rólam a vagy a H2000-ről. Szó sem volt erről. Épp a HiVi hangszórók gyártási szórásáról beszélgettünk, amikor megjelentél hívatlanul. Mi lenne ha tiltólistára tennéd önmagad is egy pár napig? ;-)

Vendég

Hangsugárzó építés

Visszatérve a H2000 hez. Szerintem nincs még egy ilyen barom cég,mint ez,hogy feltegye a komplet címlistáját a netre.A kolegáink köszönik szépen a cégnek. 
A Clarus tud jó hangfalakat csinálni.

Az ügyfelek is köszönik, akik náluk vásároltak (legtöbb nagy közzéteszi a viszonteladók elérhetőségeit különben...). A kollégáid úgy tűnik igazán jó munkát végeztek, ha tizet sem tudtak meggyőzni... Egyébként. Azon a bizonyos listán 60 elérhetőség volt. Most 65 lenne rajta. Ilyen az élet.

Ugye azt azért nem kérdőjelezed meg, hogy 10 000 eladott hangszóróból a SAL nem tudná még eltartani sem a 40 alkalmazottját, és nem lett volna az árbevétele 2005-ben 2 969 027 000,- Ft... Szerintem legalábbis. Ahogy 1000 darab eladásából a H2000 sem tudná fenntartani önmagát és az összesen öt ott dolgozót. A 10 000 eladott hangszóró ebben a kategóriában teljesen reális.

A clarus olyan... egy a sok közül cég képét mutatja.. összerakom és vigyék mindegy mit, mert úgyis megveszik alapon. Lehet, hogy jobb lesz nekik a HiVi mint az eddig kínából importált cuccok, de meg kell nézni, hogy mihez viszonítva jobb.

Béla, igaz, hogy beszéltetek Sándorral egyes hangszórók megvételéről a Veszprémi készletből, de sosem konkretizáltátok a dolgokat, ahogy szoktad, csak a híg levegőbe beszéltél, és ugye ő is kért téged, hogy nézz utána kínai alkatrészeknek, de eddig tőled semmilyen visszajelzés nem érkezett. Egyébként megmondtam és gondolom Szatmári is utalt rá, hogy csak akkor kaphatsz meg jó áron bármit, ha az adott típusból elviszed az egészet.

Az a vicces, hogy a két szegedi H2000 viszonteladó (a Pince és Szatellit) többet vásárol mint te.

Vendég

Hangsugárzó építés

Ezt az értelmetlen, meddő vitát!      De a vitatkozóknál már csak én vagyok ostobább, hogy ezt az egészet végig olvastam, ha ittam volna egy kevés Brandyt, azzal biztos jobban jártam volna.     

Mi van kaporka felcsapott hangfalépítőnek,hogy ezeket is olvassa újabban?

Nem!
Mazohista lettem, csak még nincs benne gyakorlatom.

Vendég

Hangsugárzó építés

Ha javosoljátok,hogy töröljem ezt a vitát,akkor szívesen megteszem.A saját topicunkban is jobb,hogy kiszedem az ehhez hasonlókat,mint hogy órákat kelljen visszalapozni,ha keresek valamit.A ker topicban ezután is ezt teszem,mert szerintem utólag mindenki örül majd,ha keres valami infót.
Itt sosem szoktam törölni semmit,de ha megkértek rá,akkor ezt kiszedem.
Nem akarok napokig ezen rágódni.
Elegem lett abból,hogy Shala minden topicunkat besározza,meg hülye megjegyzéseket tesz mindenütt.

Csak önmagam tudom idézni.
Ezt az értelmetlen meddő vitát!      De a vitatkozóknál már csak én vagyok ostobább, hogy ezt az egészet végig olvastam, ha ittam volna egy kevés Brandyt, azzal biztos jobban jártam volna.     

Vendég

Hangsugárzó építés

Ezt az értelmetlen, meddő vitát!
De a vitatkozóknál már csak én vagyok ostobább, hogy ezt az egészet végig olvastam, ha ittam volna egy kevés Brandyt, azzal biztos jobban jártam volna.

zoli12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: zoli12 »

A "felveszi a versenyt".. Mert csak te tudod azt, hogy a H2000-ek jobbak mint amazok. Ők nem tudják, és hogy ezt megtudják valahogy közölni kellene velük ezt a tényt, hogy tudják. Megcifráztam..ÁÁÁ tényleg nem idéző hanem záró... Bocs de elírtam..

Vendég

Hangsugárzó építés

de hol a zidézőjel?

zoli12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: zoli12 »

Komolyan mondom hogy berosálok. Lehetetlen lenne az hogy egy magyar termék ami úgymond (felveszi a versenyt) a külföldi márkákkal az ne kerülhessen be az ATC palettájába? Kérdem a feleket, mi az akadálya ennek? Ha már az ATC exportál , miért nem lépi meg a H2000 ezt a lehetőséget, hogy a termékeit kijuttassa külföldre. ? Baromságot kérdeztem? Az idézőjel az idézőjel. Ha az érdekelt ráakar kérdezni, hogy miért , elmondom , de ne sértődjön meg érte.Ez az én személyes véleményem, rosszándékom nincs vele csak jobbító..

Vendég

Hangsugárzó építés

Egyébként hja, valóban évi 10 000db, három-négy éve beállt erre a szintre (előtte sokkal több volt), kisebb-nagyobb mozgásokkal, hol fel, hol lefelé (most legutóbb picit nőtt a szám az előző évhez képest). Nagyon kíváncsivá tettél,hogy hová lehet ennyi hangszórót eladni. Mi csak pár helyre tudtunk szállítani,mert közölték,hogy a forgalom szinte nulla. Az a 10000 db akkora kamu hogy csak na. Hangfal gyártás nins,kereskedők 90%-a meg már nem tartja. Somogyiék adnak el kb 10000 db-ot egy év alatt.Mi max 1000-et itthon. Nekünk viszont hál istennek az exportunk többszöröse az itteninek. Itthon több hangfal gyártó is a mieinket építi a hangfalaikba. Pl a Clarus is újabban pár modellbe. Megnéztem neked, jelenleg 65 H2000-es viszonteladó van az országban. De csak mert az elmúlt évben öt új jelentkezett... A somogyi sem 10 000-et ad évente el, jobb, ha elhiszed. Egyébként nem jönne ki sehogy a több milliárdos árbevételük. ;-) De lassan-lassan (nagyon lassan) nyilvánvalóvá válik a kereskedők számára is, hogy SAL MNC hszeket nem éri meg készletezniük, mert lehet, hogy olcsók, de annyira nem, amennyire rosszak. A régi kereskedők,akiknek a címe a cég oldalán szerepel 10-ből 9 azt mondta,hogy már évek óta nem vesznek semmit."Nem égetik magukat ezekkel az ősrégi tákolmámyokkal"Azóta MNC és SAL került a polcokra. Ilyet legfeljebb a Hangszorobolt.hu címen tevékenykedő Három az Egyben Bt. mondhatott. Ők nagyon rajonganak minden kínai hangszóróért. Egész faluk van belőle, haha.  
Különben nem hinném, hogy össze lehetne hasonlítani a te eladásaidat a H2000-el. Egészen más hangszórók, egészen más kategória mint a HiVi, egészen más árakon. Ne is csodálkozz ha nem vesznek többet. Valószínűleg azért mert egyszerűen ennyiért nem éri meg.

Ui: A Clarus hangsugárzók nem tudom mióta jelentenek bármilyen színvonalat... Világ életükben kínai v@ckokból dolgoztak. Talán most a HiVi-vel jobbakat fognak gyártani, de ez sovány vigasz...

Vendég

Hangsugárzó építés

Nem akarlak megbántani,de te egy anti kereskedő vagy.Mindenkit lebarmolsz,referenciát meg nem raksz be.Így ki a fene fog vásárolni?

Helyes. Nem is szeretem, azon kekerskedőket, akik produktív munka helyett, ahelyett hogy létrehoznának valamit, másokból élnek.

Nekem volt már nagyon sok saját fejlesztésű hangszóróm Béla. Sokan emlékeznek még az adatlapokra a fórumokon, elég jó referenciák. Akik hallgatják, azok még jobbak. Egy ideig gyártottam, de mostanában tényleg más dolgom van, nem érek rá ezzel foglalkozni. Mesternek sosem képzeltem magam. Én is csak egy olyan ember vagyok, mint mások. A fórum egyébként nem erről szól. Tiszteletben tartom az íratlan szabályokat és nem használom ki az idelátogató fórumozókat, nem arra használok egy közösségi oldalt, hogy népszerűsítsem a saját hangszóróimat. Mindennek megvan amaga helye és ideje, ez itt nem az a hely és idő.

Vendég

Hangsugárzó építés

Pedig nem ártana ha a H2000 termékei kijutnának a határainkon túlra is. Bár legalább annyit kellene dolgoznotok azért, mint az ATC nek itthon, hogy megismerjék a termékeiteket a vásárlók külföldön. A hazai piac az nem nagy szelet , csak ebben gondolkodni, hát nem tudom.. Én személy szerint büszke lennék arra, ha mondjuk a Seas, vagy akár bármi más mellett H2000 termékeket is lehet mondjuk a BMM honlapján, vagy bárhol máshol a világban kapni.
Jelenleg nem céljuk a külföldi piacra jutás. Még kb. tíz év működés a cél. Egyébként kb. negyedannyi munkába kerülne, a hangszórók árai és tudása miatt, mint Béla itthoni hadjárata aminek úgy tűnik nem szent semmi, senkit és semmit nem tisztelve igyekszik előretörni...

Vendég

Hangsugárzó építés

Kettőnk közül Béla Te vagy aki butaságokat ír. Félinformációid vannak, de úgy állítod be mintha mindent tudnál, pedig egy percet sem töltöttél az üzemben el eddig. Nekem mondtam már, mindegy, de hidd el semmi értelme, olyanokat leírni, ami mögött csak a Te fantáziád az egyetlen érv. Akkor oda jutsz, ahova a HiVi hangszórók.

Nagy különbség van a nem voltam alkalmazottjuk (tehát nem fizettek semmit), illetve a nem dolgoztam nekik között. Jónéhány napot töltöttem az üzemben, és sokkal többet a hangszórókkal (sok-sok H2000-el és H2000-nél eltöltött munkaóra). Nagyjából többet tudok a H2000 hszekről és a gyártásról mint az ott dolgozók. Nem érzed úgy hogy inkább te számítasz külsősnek, ha H2000-ről van szó? Másrészt tudjuk már, hogy sokmindenre képes vagy, annyi állításodról bebizonyosodott már, hogy nem igaz (most épp a hangfalépítgetős verseny ugye), ez az újabb "fantáziád" a kínai H2000 hangszórókról egészen beleillik ak épbe.

Megkersnéd, hol írtam, hogy be se' teszem ide a lábam? Légyszíves ne állíts olyat amit sosem tettem. Főleg bizonyíték nélül ne. ;-) Tudom ezt a módszert is szívesen alaklmazod, mert pl. tegnap bigdewillel eljátszottad ugyanezt. Bár vele már mást is eljátszottál.... Nem meglepő. Számomra egyáltalán nem az.

Amíg vannak gondolataim, és van mire reagálnom, írni fogok az AVX fórumra, attól mert megvetted, a szólásszabadság joga még él. Hidd el. És az is biztos, hogy én nem rondítok bele más topikjába. Tudod egyáltalán nem hiszem, hogy én lennék a felelős a HiVi, vagy egyéb kínai hangszórók hibáiért. A hibákért a gyártót kell okolnod, és nem azt, aki észreveszi. Az ügyfelekkel szemben is sokkal tisztességesebb hozzáállás volna, ha nem akarnád mindenáron elfedni ezeket a létező problémákat. A megfelelő tájékztatáshoz mindenkinek joga van, és ilyen szempontból én is emelem a fórumod szinvonalát, amikor közlöm azt, amit Te kifelejtesz a mondanivalódból.

A román kosarakról annyit, hogy a vasalakító mélyúzó szerszámok most is ott pihennek a H2000 üzem raktárában tizesével, huszasával, illetve a cégvezető Szatmári lakásán, és egy régi munkatársnál Szabó Zolinál (azért három helyre elosztva mert eléggé nagy mennyiségről van szó). Itt az utolsó műanyag keretnek is saját szerszáma van... A vasanyag, a mélyhúzható acéllemez lehetett esetleg román beszerzés. ;-) Csak akkor nagyon félreértetted, és így mint kiderült mégis az a helyzet amit én írtam. Nem átallottál egy félreértett mondat alapján tényként beállítani valamit, aminek nulla az igazságtartalma. Ez szerintem elég szomorú, mnert ha megnézed, én ilyet nem szoktam tenni, ha valami kritikával élek, akkor nem a levegőbe beszélek, nem szóbeszédre alapozok, és mindig vannak bizonyítékok mögötte. Mivel ilyen szépen levitézlettél újra, megkérnélek, hogy ne rontsd ennek a topiknak a színvonalát a jelenléteddel. És újra kérem, hogy olyannal foglakozz amihez értresz, mint ahogy minden rendes ember így csinálja.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”