Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen meleg a házimozi erősítőtök ?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Az áthidaló természetesen kivéve és 8ohm-ra állitva a hangszorok.

És, hány ohmosak a hangfalaid?

Ha az áthidalo ki van véve akkor 8 ha benne van akkor 4-re kell állitani.Amugy mindegyik gyárilag 8 ohmos csak a párhuzamos kötés miatt lesz 4.

Az a nagy büdös helyzet, hogy ha a hangfalad áthidalóval 4 ohmos, akkor áthidaló nélkül is az, legalábbis akkor, ha kettős kábelezést használsz, nem kettős erősítést. Ebben az esetben az áthidaló szerepét a második kábel veszi át. Úgy kell elképzelni a dolgot, mintha az áthidaló egyik végét az erősítőhöz csatlakoztatnád.

Szóval, az a lényeg, hogy kettős kábelezés esetén az erősítő ugyanúgy 4 ohmosnak látja a hangfaladat, mint szimpla kábelezés esetén.

Kapcsold át az erősítőt 4 ohmra, szerintem, nem fog melegedni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: repvez »

Ha az áthidalo ki van véve akkor 8 ha benne van akkor 4-re kell állitani.Amugy mindegyik gyárilag 8 ohmos csak a párhuzamos kötés miatt lesz 4.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szerintetek az normális jelenség ha az onkyo erösitö huzamosabb használat után egyszercsak kikapcsol?

nem, főleg ha ezt többször is megjátszotta már

Csatlakozom.
Nem, ott valami más gáz lesz.
Én még nem jártam így pedig szeretem kergetni a kicsikét.
Ma például reggel fél kilenc óta megy folyamatosan és voltak hangos-pörgős időszakok is.
Viszont a haver Sony-ja ugyan így kapcsolt ki, de nem tudjuk hogy miért.
Nem lehet hogy érzékeny a pillanatnyi feszültség ingadozásra? De lehet hogy ez hülyeség.
Viszont régen volt egy Sony mini hifim és annál elő fordult többször is hogy azért kapcsolt ki.

most hogy visszaállitottam az eredeti simpla összeköttetést negyed annyira sem melegedik .Ezekszerint mégis a bikábelezés volt a baja.
valamit akkor lehet hogy én értettem félre a bikábelezésröl és rosszul köthettem be.
Ugy volt kötve,hogy pl.: jobb front kimenetröl 2 kábel ment egyszerre a front hangfalhoz az egyik a szub hsz-re kötve a másik a mélyközép és magas részre.Az áthidaló természetesen kivéve és 8ohm-ra állitva a hangszorok.
De ha az egyik kábel maradt a mélyközepeken a másikat a "B" kimenetre kötöttem ugy meg nem adott ki hangot a "b" kimenetre kötött hsz.
Áramingadozás szokott lenni ,de a kikapcsolás napján nem volt ilyen és a számitogép is ment ami azonnal leáll ha ingadozik az áram,de ilyen nem történt.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szerintetek az normális jelenség ha az onkyo erösitö huzamosabb használat után egyszercsak kikapcsol?

Csatlakozom.
Nem, ott valami más gáz lesz.
Én még nem jártam így pedig szeretem kergetni a kicsikét.
Ma például reggel fél kilenc óta megy folyamatosan és voltak hangos-pörgős időszakok is.
Viszont a haver Sony-ja ugyan így kapcsolt ki, de nem tudjuk hogy miért.
Nem lehet hogy érzékeny a pillanatnyi feszültség ingadozásra? De lehet hogy ez hülyeség.
Viszont régen volt egy Sony mini hifim és annál elő fordult többször is hogy azért kapcsolt ki.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Vagy itt az is baj lehet hogy a hangfalakat duplán kábeleztem ugyan arra a front kivezetésre?És emiatt melegedett?Most mindent visszatettem eredeti állapotába remélem igy nem jelentkezik annyira a melegedés.A régebbi erösitöm szinte nem is melegedett, igaz abban volt 2 ventilátor is ami a bekapcsolástól kezdve folyamatosan ment.

Szerintem, semmi összefüggés nincs a kettős kábelezés és a melegedés között.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: momba »

Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tegnap szinte egész nap ment,de csak szolidan 20-25-ös hangerön és este 9 körül kikapcsolt magátol és néztem a tetejét és nagyon meleg volt.Nincs rátéve semmi és legalább 30 cm tér van a felette lévö polc között.
Vagy itt az is baj lehet hogy a hangfalakat duplán kábeleztem ugyan arra a front kivezetésre?És emiatt melegedett?
Most mindent visszatettem eredeti állapotába remélem igy nem jelentkezik annyira a melegedés.A régebbi erösitöm szinte nem is melegedett, igaz abban volt 2 ventilátor is ami a bekapcsolástól kezdve folyamatosan ment.

Psyron
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Psyron »

Nekem egy Pio 816-os erősítőm van, egyelőre 1 pár hangfallal (Cav FI-EX), az erősítő fölött és mellett nincs semmi, és már közepes hangerőnél (-40 dB környékén) is eléggé melegszik, ezek szerint ez a Pioknál természetes?
Valamennyire mindegyik melegszik.
Persze az is relatív, hogy mi az a közepes hangerő, nyilván függ a forrás jelszintjétől, a végfokok teljesítményétől, helyiség méretétől meg a hangfalak érzékenységétől, sőt az egyéni ízléstől is, de mindegy, érezhető melegedés még természetes és nincs is vele baj, amíg nem okoz működési problémát.

Mivel nincs mellette semmi, és nem okoz semmilyen működési problémát, nem is nagyon foglalkozok vele, majd ha veszek DVD játékost, nem rakom a tetejére.
Erősítő: Vincent SV-129 Hangfal: CAV FI-EX Hangfalkábel: CAV THX-600 Forrás: PC- TC Konnekt Live- Foobar IC: ValhallA AGSS Balanced Tápkábel: ValhallA CuAgII

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nekem egy Pio 816-os erősítőm van, egyelőre 1 pár hangfallal (Cav FI-EX), az erősítő fölött és mellett nincs semmi, és már közepes hangerőnél (-40 dB környékén) is eléggé melegszik, ezek szerint ez a Pioknál természetes?
Valamennyire mindegyik melegszik.
Persze az is relatív, hogy mi az a közepes hangerő, nyilván függ a forrás jelszintjétől, a végfokok teljesítményétől, helyiség méretétől meg a hangfalak érzékenységétől, sőt az egyéni ízléstől is, de mindegy, érezhető melegedés még természetes és nincs is vele baj, amíg nem okoz működési problémát.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Psyron

Hozzászólás Szerző: Psyron »

Hi ! 
Én csak most kezdtem a házimozizást egy Pio VSX-817-es erőlködővel, gyakorlatilag semmilyen tapasztalatom nincs ebben a témában.
A manuáljában asszondják ennyi meg annyi szabad hely kell a megfelelő szellőzéshez ( gondolom nem is alaptalanul), viszont mindenhol azt látom hogy az erősítőn van a DVD játékos elhelyezve, én is ezt tettem esztétikailag is ezt kívánja a szem.
kb. 30perc elteltével normál hangerő mellet elég szépen átmelegedett a dvd alja ( kézrátétellel kb.45-50 fok) lehet, ez gondolom nem is tesz neki túl jót !!!
Az erősítőben lévő ventit még nem hallottam-éreztem ,hogy bekapcsolt volna.
Normális ez a hőmérséklet ?
Az erősítő dvd között kb. 1-2 cm légrés lehet, oldalról 3-3 cm légrés van.

Thx

Erősítő: Vincent SV-129 Hangfal: CAV FI-EX Hangfalkábel: CAV THX-600 Forrás: PC- TC Konnekt Live- Foobar IC: ValhallA AGSS Balanced Tápkábel: ValhallA CuAgII

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

írtam privit.
Olvastam.
Te döntöd el, hogy mit szeretnél, szerintem jó lesz.
Az nyilvánvaló, hogy mindenki a saját eladó dolgait reklámozza és lehet beszélni is róla, de nem kell mindent megvenni.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Más...YvsMad!

A mission-ok passzolnak a piokhoz?

Mobitor Audioba BR szériába vagy Mission m34 szettbe vagy HIVI Seans 3.2 be esetleg CAV DP 880 szettbe gondolkodom.

Kábelelk valszeg Silver Anniversary 2,5 lesz majd.
Meg vagy velük elégedve?
A monitor Cobra 4.0 a mission v73 mélyközepét hajtja?

Ha jól tudom neked volt pio 1014 -ed?

Kössz az infót előre is.

Együtt tud működni a Pio a Mission-nel, csak nekem a Pio hangja kicsit lapos volt.
A 1014 ráadásul biamp-ban hajtotta a Mission dobozokat, mégis vérszegénynek tűnt. A Denon meg utána az Onkyo is sokkal "bővérűbb" volt/lett.
A Loudness meg a Midnight állás (egy gombon volt) nem csinált semmit.
A THX állásban meg még laposabban szólt.
Csak a mikrofonos beállítása tetszett, legalábbis a Pioé volt a legjobb a 3 erősítő közül.

Egyszerre akarod megvenni a hangfalszett minden elemét? Nekem az a bajom, hogy a Mission szetthez nem kapok hozzávaló szubot, az M30-as sorozatét javasolják hozzá, de nekem nem érné meg a váltás. Bármelyiket is választod, 1-2 év múlva már nem fogod tudni kiegészíteni a hiányzó darabokkal, mert már sehol nem lehet kapni. Attól tartok, a HiVI meg a CAV sem lesz már ebből a szériából pár év múlva, annyira meg nem elterjedtek, hogy haszáltan bármikor tujdál venni.
A kábelek úgy vannak ahogy írtad (meg előtte én is).

írtam privit.

subset

Hozzászólás Szerző: subset »

Hi !

Visszatérve a hőmérsékletre, most, hogy levettem a tetejéről a dvd-t ,így 6-cm légrésem lett és -60db hangerőn kb.40-45 fokos az erősítő.....de most hova teszem a dvd játékost.... ???
1,5mm -es réz gagyi kábel + sal 2200-es sorrundok+center a bass ládá még nincs meg.
Úgy látom jobb lesz átvariálnom a már így is 2x átalakított hi-fi tv aszalomat

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Más...YvsMad!

Mobitor Audioba BR szériába vagy Mission m34 szettbe vagy HIVI Seans 3.2 be esetleg CAV DP 880 szettbe gondolkodom.

Meg vagy velük elégedve?

Kössz az infót előre is.

Együtt tud működni a Pio a Mission-nel, csak nekem a Pio hangja kicsit lapos volt.
A 1014 ráadásul biamp-ban hajtotta a Mission dobozokat, mégis vérszegénynek tűnt. A Denon meg utána az Onkyo is sokkal "bővérűbb" volt/lett.
A Loudness meg a Midnight állás (egy gombon volt) nem csinált semmit.
A THX állásban meg még laposabban szólt.
Csak a mikrofonos beállítása tetszett, legalábbis a Pioé volt a legjobb a 3 erősítő közül.

Egyszerre akarod megvenni a hangfalszett minden elemét? Nekem az a bajom, hogy a Mission szetthez nem kapok hozzávaló szubot, az M30-as sorozatét javasolják hozzá, de nekem nem érné meg a váltás. Bármelyiket is választod, 1-2 év múlva már nem fogod tudni kiegészíteni a hiányzó darabokkal, mert már sehol nem lehet kapni. Attól tartok, a HiVI meg a CAV sem lesz már ebből a szériából pár év múlva, annyira meg nem elterjedtek, hogy haszáltan bármikor tujdál venni.
A kábelek úgy vannak ahogy írtad (meg előtte én is).

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Bocsi, elfelejetettem. Természetesen, a hangfalkábelről van szó.
Nekem az Onkyom bikábellel meg a hangfalakhoz, egy Monitor Cobra 4.0 mm rézkábel a mély/közepekhez és egy QED Silver Anniversary 2,5 mm-es ezüstözött réz a magasakhoz. Ennél sokkal vastagabbra már nem cserélném.
Az erősítő fölött kb. 10 cm-re van a következő polc, bekapcsolás után 1 perccel mégis tojást lehet rajta sütni üresjáratban is.
Bár az Onkyo bevallottan nagyon melegszik, ráadásul nem is elöl, a végfokok hűtőbordái felett kezdi, hanem valahol a jobb hátsó sarokban a dekóderek környékén.

Biztos már alaphelyzetben nagyon készül a dolby digitalra.

Amúgy nekem is volt onkyo 601 em és az is elég jól fűtött, de végül is engem nemk érdekelt, télen meg még jól is jön kicsit.

A mostani Pio-m is rendesen be tud melegedni egy Die Hard 4 után.

Más...
YvsMad!

Meg vagy velük elégedve?

Kössz az infót előre is.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

A Pio erősítőket nem ismerem,de az tuti,hogy én AVR tetejére nem pakolnék semmit.Eddig nekem is az Onkyo volt a legjobban melegedő erősítőm.Egy film megnézése után bizony igen csak forró volt.Előfordult az is,hogy rányomtam a kezemet,de muszáj volt elengednem a tetejét,mert égetett.
Szerencsére a mostani H/K-m nem produkál hasonlókat,még csak a közelében sincs.
1 szó,mint 100,szerintem nem pakolj rá,az a tuti.Az elektronikának nagy ellensége a túlzott meleg.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nekem az Onkyom bikábellel meg a hangfalakhoz, egy Monitor Cobra 4.0 mm rézkábel a mély/közepekhez és egy QED Silver Anniversary 2,5 mm-es ezüstözött réz a magasakhoz. Ennél sokkal vastagabbra már nem cserélném.
Az erősítő fölött kb. 10 cm-re van a következő polc, bekapcsolás után 1 perccel mégis tojást lehet rajta sütni üresjáratban is.
Bár az Onkyo bevallottan nagyon melegszik, ráadásul nem is elöl, a végfokok hűtőbordái felett kezdi, hanem valahol a jobb hátsó sarokban a dekóderek környékén.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ez csak természetes.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

A házimozi-erősítőm fölött kb. 10 cm a légrés, a sztereóm fölött kb. 2 cm. Különösebb melegedést nem tapasztalok.Viszont, amíg a házimozi erősítőmhőz vékony kábelt használtam, melegedett elég rendesen.

Milyen kábelt, interconnectet vagy hangfalkábelt?

vagy táp.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A régi Yami mozierősítőm melegedett rendesen a rátett Pana dvd-vel együtt.
A mostani sztereó, Arcam cd, Naim elő-végfok egyáltalán nem melegszik.
Naim-ZU

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

vagy táp.
Pláne!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

A házimozi-erősítőm fölött kb. 10 cm a légrés, a sztereóm fölött kb. 2 cm. Különösebb melegedést nem tapasztalok.Viszont, amíg a házimozi erősítőmhőz vékony kábelt használtam, melegedett elég rendesen.

vagy táp.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A DVD játékosok hajlamosak a melegedésre. Tedd ki az asztalra és kapcsold lejárszásba, teszteld.
Éppen ezért jól megvannak külső fűtés nélkül is.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”