Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

cirrus
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: cirrus »

Hát ,ha tényleg megfelel a mérésre,akkor megrendelem.köszi..

Semmi cikizés, semmi kedv-elvevés, csak egy infó, amit majd később fogsz hasznosítani, ha már megvannak a sikerélményeid a mérésekkel:

HA JÓ A FÜLED, ÉS MÁR MENNEK A MÉRÉSEK, AKKOR ÉSZRE FOGOD VENNI. HOGY KELL EGY KORREKCIÓS FÁJL A MIKROFONHOZ.

De ez most semmiben ne befolyásoljon!
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.

depi69
Isten Hozott! :)

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: depi69 »

én elhiszem,de én 120Km-ről nem megyek fel egymikrofonért és lehet hogy a postaköltség többe van mint a termék.

Sajnos a termék mozgatása pénzbe kerül.
Arrol pedig senki nem tehet, hogy ilyen messze vagytok egymástól.

Szerintem ha igazán szükségsd van a mikrofonra akkor inkább a postát válszd, mert akkor legalább az idöt megsporolod amit a beszerzésére fordítanál.

Hát ,ha tényleg megfelel a mérésre,akkor megrendelem.
köszi..

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

én elhiszem,de én 120Km-ről nem megyek fel egymikrofonért és lehet hogy a postaköltség többe van mint a termék.

Sajnos a termék mozgatása pénzbe kerül.
Arrol pedig senki nem tehet, hogy ilyen messze vagytok egymástól.

Szerintem ha igazán szükségsd van a mikrofonra akkor inkább a postát válszd, mert akkor legalább az idöt megsporolod amit a beszerzésére fordítanál.

depi69

Hangsugárzó építés

Én letöltöttem az Hangtechika Kft árlistályát de nem találtam benne az általad javasolt MCE-4000 microfont! 
Én meg felhívtam -megkérdeztem-odamentem-megvettem ! Tegnapelőtt amikor eljöttem még volt nekik. Én csak segíteni akartam - de ahogy gondolod !

mitvisz

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: mitvisz »

Én letöltöttem az Hangtechika Kft árlistályát de nem találtam benne az általad javasolt MCE-4000 microfont!
Én meg felhívtam -megkérdeztem-odamentem-megvettem ! Tegnapelőtt amikor eljöttem még volt nekik. Én csak segíteni akartam - de ahogy gondolod !

depi69

Hangsugárzó építés

Nézd meg az árlistáJát is, hátha abban benne van!

haa..haaa...ha,vicces vagy...

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Nem számoltam utána, de ha 120 liter zárt kéne neki, akkor ott nagyobb gondok vannak, minst sejtettem.
Pontosan mire gondolsz?

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Nézd meg az árlistáJát is, hátha abban benne van!

depi69

Hangsugárzó építés

mitvisz

Hangsugárzó építés

A progit letöltöttem de nem ttudom hogy hol kapok ilyen mikrofont (kapok-e egyáltalán???)
Én a Hangtecnika Kft.-nél vettem Monacor MCE-4000 est kb 500 Ft , ez többek szerint használható. http://hangtechnikakft.hu/

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem számoltam utána, de ha 120 liter zárt kéne neki, akkor ott nagyobb gondok vannak, minst sejtettem.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Erről mi a véleményetek? Exodus Audio Tempest-X 15" 190 $ körüli áron, szerintem egész jó!  
http://www.acoustic-visions.com/~acoust ... mpestX.pdf

Vicces, de kicsit erősebb mágnessel akár még jó is lehetne.. Már ha az is igaz egyáltalán, amit rávéstek.. Kérdéses.

Vártam már a véleményed! Úgy hiszem, hogy ennél a hsz-nél nem a magas érzékenység, sokkal inkább az alacsony f3 pont volt a cél! Ezt (amennyiben az adatok hitelesek) teljesíti is! Az alacsonyabb B*l érték, a nagy mozgó tömeg mind-mind ezt teszik lehetővé!

120 literes zárt ládában 30 Hz körüli -3 dB-es pont azé nem olyan rossz!

Azt persze nem állítom, hogy a minőséghez bármiféle köze is lenne! Egyszerűen 1 "durrantós" SUB hszóró, ennyi!

mitvisz

Hangsugárzó építés

Méregetnék ,de a mikrofonbekötésbe kellene segítség. MCE400 +mikrofonkábel(árnyékolás,két belső ér)+sztereo min jackdugó. Ha egyik belső ér a jack hegyére, másik közösítve az árnyékolással a jack testre , jack közepe üresen akkor RMAA mivel sztereóban akar mérni az egyik oldalon nem megy fel a szint a méréshez. Ha közösítem a jack hegyét a közepével akkor meg nagy az áthallás (naná)
Most két mikrofont kössek rá hogy sztereó legyen - vagy hogyan lehet megoldani a két hangszóró együttes mérését ?
Köszi!

Vendég

Hangsugárzó építés

A SAL DT20 egy nagy nulla átlőve, ráadásul nem lehet összeváltani a 620-as mélkyözép standard verziójával. Szóval bármi mást, csak azt ne.

A 620-as mélyközépnak nagyon kevés a 12 liter, ez egy 150mm-es mélyközéphangszórónak valóű térfogat, szóval, ha új előlap, akkor inkább egy HA15-618-at kellene bele venni, és azzal kísérletezni. Ez a legolcsóbb-legjobb megoldás sztem.

Vendég

Hangsugárzó építés

Erről mi a véleményetek? Exodus Audio Tempest-X 15" 190 $ körüli áron, szerintem egész jó!  
http://www.acoustic-visions.com/~acoust ... mpestX.pdf

Vicces, de kicsit erősebb mágnessel akár még jó is lehetne.. Már ha az is igaz egyáltalán, amit rávéstek.. Kérdéses.

depi69

Hangsugárzó építés

A Boston sugárzó membránátmérője 5,5 cm.
Shalafinak az oldalán olvastam a mérésekről és valamilyen mikrofonra hivatkozik ,amivel méréseket lehet végezni egy program segítségével.
A progit letöltöttem de nem ttudom hogy hol kapok ilyen mikrofont (kapok-e egyáltalán???)
Van ugyan nekem hasonló kinézetű mikrofonom de az Ohmos értékén kívül ,mást nem tudok róla és nem biztos hogy a méréshez megfelelő lenne.
Ha nem túl nagy összeg ,küldhetne nekem valaki postán utánvéttel...

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerintem is felejtős a Somogyi, de persze ehhez ismerni kellene a másik tweetert, mert lehet, hogy attól ez is jobb, hallgasd meg ha nem akarsz mérni és amelyik hangja jobban tetszik azt tedd bele, jobbat nem tudok javallani. Ahogyan elnézem a Boston méretre elég nagy, lehetséges irányítottság a magas tartományban emiatt, de ha szerencséd van kevesebbet torzít mint a Somogyi.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Van egy másik ,Dómsugárzóm, Somogyi E. DT 20-05...

Hat nemtom ... nekem nincs sok bizodalmam a Somogyis domok irant. Sajnos egyik magassugarzot sem ismerem ami neked van, talan vki mas tudna velemenyt mondani. En szemely szerint a masikkal probalkoznek ami jelenleg is a dobozban van. Mericskelni kellene es akkor tobbet tudnank rola.

A 12 literes netto terfogathoz es 55Hz-es Fb-hez en egy 45mm atmeroju es kb. 105-110mm hosszu reflexcsovet ajanlanek. Ebbe mar beleszamoltam azt is, hogy a 12 litertol kicsit kevesebb lesz a valos terfogat, mert a hangszorok, merevites, valto is csokkentik a terfogatot. Remelem nem irtam hatalmas hulyeseget, ha megis, akkor majd vki kijavit A reflexnyilast esetleg a kozepsugarzo helyere is teheted, de ha teljesen uj elolapot akarsz gyartani, akkor ujra lehet gondolni az egeszet ... remelem mas is hozzaszol, mert tobb szem tobbet lat.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

depi69

Hangsugárzó építés

ez egy Schneider HIFI-Hochleistungslautprecherbox 26.1 LS colinal gyári ládája,( DIN 45 500)csal az előlapot cseréltem ki.csak kívülről mértem meg a ládát,de kb 13 mm a falvastagság.
a magasság 41cm
a szélesség 25 cm
a mélység 17 cm
így durván számolva 12 liter
én zárt doboznak terveztem,ha csak két sugárzó lesz benne,akkor marad egy luk a középsugárzó helyén.vagy le kell takarnom valamivel,vagy új előlapot kell készítenem???

A 620-nak jo 8-10 literrel nagyobb doboz sem art, de sztem ezzel is lehetne kiserletezni. Mondjuk a reflexcsovel kb. 55Hz-re hangolva a dobozt, kb. 59Hz-es f3 adodna amivel sztem meg mindig sokkal jobban jarsz mintha zart dobozba tenned a 620-at. En egyelore ezt latom realisnak. A dupla elolap jo otletnek tunhet, persze ez sokmindentol fugg. Na de hatha jon Shalafi es kitalal neked vmi jobbat.

Van egy másik ,Dómsugárzóm, Somogyi E. DT 20-05
itt a kép : http://img0.tar.hu/depi69/size2/33599225.jpg
a háta: http://img0.tar.hu/depi69/size2/33599226.jpg
ha esetleg ezt ismeri valaki.
beépíthetem a másik helyett (elhagyva a középsugárzót) és akkor készítek másik előlapot hogy kétutas legyen,csak akkor kellene a reflexnyílás méretei és hogy hová helyezzem.teljesen új ládát nem szeretnék építeni.túl sok idő és több szerszámot is igényel.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

ez egy Schneider HIFI-Hochleistungslautprecherbox 26.1 LS colinal gyári ládája,( DIN 45 500)csal az előlapot cseréltem ki.csak kívülről mértem meg a ládát,de kb 13 mm a falvastagság.
a magasság 41cm
a szélesség 25 cm
a mélység 17 cm
én zárt doboznak terveztem,ha csak két sugárzó lesz benne,akkor marad egy luk a középsugárzó helyén.vagy le kell takarnom valamivel,vagy új előlapot kell készítenem???

A 620-nak jo 8-10 literrel nagyobb doboz sem art, de sztem ezzel is lehetne kiserletezni. Mondjuk a reflexcsovel kb. 55Hz-re hangolva a dobozt, kb. 59Hz-es f3 adodna amivel sztem meg mindig sokkal jobban jarsz mintha zart dobozba tenned a 620-at. En egyelore ezt latom realisnak. A dupla elolap jo otletnek tunhet, persze ez sokmindentol fugg. Na de hatha jon Shalafi es kitalal neked vmi jobbat.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- akusztikai mérések

kalapur
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalapur »

13mm körül falvastagság szerintem elég szerény én mindenképpen vastagabból építeném, vagy legalább belső merevítőket tennék bele az biztos

szerintem a 12 liter is kevés a Ha18-nak, de ez erased-shalafi kolléga jobban tudja.

a középhangszóró helyét le is takarhatod, de jobban jársz, ha a másik előlapot csinálsz a doboznak, vagy méginkább dupla előlaposra csinálod (megtartod a mostanit és elé teszel egy másikat)

üdv

k

depi69

Hangsugárzó építés

ez egy Schneider HIFI-Hochleistungslautprecherbox 26.1 LS colinal gyári ládája,( DIN 45 500)csal az előlapot cseréltem ki.
csak kívülről mértem meg a ládát,de kb 13 mm a falvastagság.
a magasság 41cm
a szélesség 25 cm
a mélység 17 cm

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Udv!

Azt jo lenne még tudni, hogy mekkora a doboz belso terfogata? Ja es reflex doboz vagy zart? A 620-asnak inkabb reflex doboz valo.

Amugy a kozepsugarzo valoban teljesen felesleges bele! A 620-as mely-kozep tokeletesen elegendo lehet, ha a magassugarzo is megfelelo. Sztem mindenkepp ketutassal probalkozz elso korben es ha a magassugarzo megsem alkalmas a feladatra, akkor inkabb vegyel helyette egy masikat amivel meg lehet csinalni ketutasra a dobozt.

- akusztikai mérések

depi69

Hangsugárzó építés

a kész láda képe itt : http://img0.tar.hu/depi69/size2/33595421.jpg
a maga sugárzóháta itt : http://img0.tar.hu/depi69/size2/33595423.jpg
a mélysugárzó háta itt: http://img0.tar.hu/depi69/size2/33595422.jpg
látható,ha ezzel esetleg többet segítettem?!?

Vendég

Hangsugárzó építés

Jé tényleg, megtévesztett a sok szám, a HA 18 1544-620 egy H2000-es hsz erről pedig van mérés is, sőt lesz aki tud segíteni, ehhez nem fog kelleni a közép dóm, de persze a tweetert megkellene mérni, hogy meddig képes lemenni.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”