Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Közben folytatódik az én kalandom is a VGA kábelekkel... A kérdés: Van vkinek ötlete honnan lehetne jó (akár szerelt) 10m-es VGA kábelt venni?
És most a történet, csak mint érdekesség:
1,5m-es monitoromhoz kapott kábellel tökéletesen megy a Samsung TVn a FullHD, 10m-es kábellel nem. Vettem 10m-es ferritszűrős, ujjnyivastag kábelt (Roline, Quality) na azzal se ment. Közben kisakkoztam, hogy ha úgy indítom a gépet, hogy a 1,5-essel van összekötve akkor felismeri a Samsung TV-t, megy a fullHD, ha utána menet közben kicserélem akármelyik 10m-esre már jól működik. Na utána fogtam és kimértem a kábeleket, kiderült hogy a két 10m-es kábelen a 15ös láb nincs bekötve, a 1,5méteresen be van.
Megnéztem a vga pinoutot és mit ad Isten pont azon kellene átmennie a monitorID-nek. Ezek szerint ha induláskor nem kap érvényes ID-t a gép, akkor az 1920x1080at nem tudja szinkronizálni. Itt tartok most.
Esetleg tud valaki ajánlani megbízható VGA kábelt, amin minden láb be van kötve?
Htpc (Home Theatre PC)
hát nem tudom mit kéne venni
ezeket néztem, de állítólag játszani gyenge ez a széria:(
ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/256M ddr3 25.716 Ft(21.430+Áfa)
ASUS EN8600GT/HTDI/256M ddr3 25.739 Ft(21.449+Áfa)
ASUS EN8600GTS/HTDP/256M PCI-E x16, GPU 675 Mhz, 256 MB DDR3 2000 Mhz 32.880 Ft(27.400+Áfa)
Htpc (Home Theatre PC)
a Media Player Classic-ban DirectShow Audio beállításban (View/Options/Playback/Output/DirectShow Audio) kiválasztottam a PDVD sajátját. Szóval nekem ezzel sikerült.
Erről beszélek:
Cyberlink Audio Renderer
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Skipper árul egyet itt Link. Kipróbálni nem tudom, mert nem pesti vagyok, zsákbamacskát meg nem akarok venni.
Igen, ez a hiVOX féle, nekem is ilyen volt. Szerintem mindenképpen megér ennyit, mert sokkal jobb hangot ad, mint akármilyen Coax kimenet és Coax kábel. Persze ez különbség inkább stereo CD hallgatásánál fog jobban kijönni, semmint 5.1-ben.
- _Lacos_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Htpc (Home Theatre PC)
Skipper árul egyet itt Link. Kipróbálni nem tudom, mert nem pesti vagyok, zsákbamacskát meg nem akarok venni.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Htpc (Home Theatre PC)
Kösz az infót. Most akarok majd venni, de ha nem 100%, h működni fog, akkor nem biztos.
Próbáld letét ellenében elhozni kipróbálásra. Filmre DTS/DD hangsávra biztos fog menni, a DTS-Audio (DTS CD-k) az nem tuti. Persze USB/Spdif konverterből sokféle van, nagyon nem egyformák (a jobbaknak talán saját drivere is van XP alá, ha jól tudom)
Amúgy milyet vennél? Talán ilyet?
ezzel jó tapasztalatok vannak, tudom javasolni (és optikai kimenete is van, nem csak Coax)
- _Lacos_
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Kösz az infót. Most akarok majd venni, de ha nem 100%, h működni fog, akkor nem biztos.
Htpc (Home Theatre PC)
Akinek van USB-SPDIF átalakítója legyen szíves nézze már meg, hogy átviszi-e a többcsatornás hangot. (főleg DTS-Audio érdekelne)
Szia
Nekem volt egy hiVOX féle USB/SPDIF konverterem, meg egy 7.1-es Panasonic digitális házimozi erősítőm (SA-XR58 ha jól emlékszem). Hát nem keveset küzdöttem vele, de végül sikerült elérnem, hogy az erősítő dekódolta a DTS és a DD (Dolby-Digital) hangot. Valami Windows driver hiba volt, és csak egyetlen egy dolog segített, feltelepítettem a PowerDVD 7.2 Ultra verziót, majd a Media Player Classic-ban (ezzel játszom le a filmeket) DirectShow Audio beállításban (View/Options/Playback/Output/DirectShow Audio) kiválasztottam a PDVD sajátját. Szóval nekem ezzel sikerült.
Volt egy pár DTS-CD-m, néhányat meg tudtam szólaltatni magával a PowerDVD-vel lejátszva (a Power DVD-ben pedig ki kellett hozzá választani, hogy audio kimenet "USB Audio") ugyanígy, hogy a házimozi erősítő dekódolta, és USB-USB/Spdif-en ment, náhány meg csak sercegett... Foobar-al egyáltalán nem ment a DTS-Audio USB-n (de ez már mejd egy éve volt...)
Remélem segítettem. Azóta lehet hogy az új AC3Filter már magától is tudja ezt (be kell jelölni hogy Use SPDIF, meg még ki tudja mit). Próbálkozz.
Üdv
BF
- _Lacos_
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Akinek van USB-SPDIF átalakítója legyen szíves nézze már meg, hogy átviszi-e a többcsatornás hangot. (főleg DTS-Audio érdekelne)
Htpc (Home Theatre PC)
Közben rájöttem, hogy a DScaler MPEG2 filter okozta a hibát, sajnos valamiért képtelen akadásmentesen lejátszani a DVD-ket.
Eltávolítottam a DScaler MPEG Filter-t és helyette beállítottam az ffdshow-ban az MPEG2-nél a libmpeg2 codec-ket valamint bepipáltam a DVD decoding opciót.
Így már akadásmentesen mennek a DVD filmek és a 720p-re skálázás is jól működik.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Htpc (Home Theatre PC)
Régebben volt szó arról, hogyha 25fps-es filmet akarok nézni, akkor 50Hz-el, ha pedig 23.976 vagy 29.97fps-es filmet, akkor 60Hz-el kell meghajtani a projit.Sajnos pár filmnél hiába állítóm be a helyes képfrissítést, akkor is idegesítően szaggat a kép. A gyári DVD lemezeim és a nagyfelbontású x264 filmek szinte mindig jók, de a net-ről letöltött DVD-k és SD felbontású DivX,Xvid filmek közül jó néhány rettenetesen szaggat, szinte már élvezhetetlen. Ezeknél a filmeknél teljesen mindegy, hogy 50 vagy 60 Hz-en hajtom a projit, ugyan úgy szaggatnak. A szaggatás nálam teljesen egyenletes, tehát nem gyorsul vagy lassul a kép, egyszerűen olyan, mintha a lejátszó progi kevesebb képkocka számmal játszaná a filmet. Olyan, mintha valaki egy régi videokártyával akarna komolyabb pc-s játékokat játszani és ilyenkor persze rendesen szaggat a kép.
Abban biztos vagyok, hogy nem a gépem teljesítményével van probléma, a legtöbb 1080p-s x264 kódolású filmet szépen viszi és a mai modern játékokkal sincsen semmilyen komolyabb sebességbeli probléma.
Esetleg van valami ötletetek, hogy az ilyen akadozós filmekkel mit lehetne kezdeni a törlésen kívül?
monitoron is szaggat?
mert akkor fel kell nyomni új kodeket:)
nekem spec a 10giga fölötti mkv k szaggatnak néha, de az a gép hibája, kevés a ramom és lassú is
Htpc (Home Theatre PC)
Régebben volt szó arról, hogyha 25fps-es filmet akarok nézni, akkor 50Hz-el, ha pedig 23.976 vagy 29.97fps-es filmet, akkor 60Hz-el kell meghajtani a projit.
Sajnos pár filmnél hiába állítóm be a helyes képfrissítést, akkor is idegesítően szaggat a kép. A gyári DVD lemezeim és a nagyfelbontású x264 filmek szinte mindig jók, de a net-ről letöltött DVD-k és SD felbontású DivX,Xvid filmek közül jó néhány rettenetesen szaggat, szinte már élvezhetetlen. Ezeknél a filmeknél teljesen mindegy, hogy 50 vagy 60 Hz-en hajtom a projit, ugyan úgy szaggatnak. A szaggatás nálam teljesen egyenletes, tehát nem gyorsul vagy lassul a kép, egyszerűen olyan, mintha a lejátszó progi kevesebb képkocka számmal játszaná a filmet. Olyan, mintha valaki egy régi videokártyával akarna komolyabb pc-s játékokat játszani és ilyenkor persze rendesen szaggat a kép.
Abban biztos vagyok, hogy nem a gépem teljesítményével van probléma, a legtöbb 1080p-s x264 kódolású filmet szépen viszi és a mai modern játékokkal sincsen semmilyen komolyabb sebességbeli probléma.
Esetleg van valami ötletetek, hogy az ilyen akadozós filmekkel mit lehetne kezdeni a törlésen kívül?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Htpc (Home Theatre PC)
up?
Ha nincs hang SPDIF-en, akokr vélhetően valahol le van tiltva, vagy esetleg - bár ez nem túl valószínű - rossz a kábel, ill. az erősítpd nincs jól konfigurálva.
Én megnézném a hangkártya beállíátsainál, tuti ott is lehet variálni a az SPDIF-fel, tán épp némítani, tiltani.. nekem is volt vmi hasonló nyűgöm anno.
Aztán ha ez nem megy, én azt tenném, hogy leszedek minden ezzel kapcsolatos dolgot a gépről és felrakom újból azt a 2-3 dolgot, ffdshow, haali, ac3filter, esetleg voreavc, de első körben azt nem is, aztán így kezdeném el nézgélni újból a beállításokat.
upsz.. most látom, hogy ez utóbbi már megtörtént egyszer, akkor ez nem hoz megoldást. Ha fenn van az AC3filter nézz szét annak a beállításai között is, mert ugye ott is lehet variálni az spdif-fel.
itt más probléme lesz, mivel alap esetben szól minden coax összeköttetéssel, csak az erősítő nem ismeri fel a dd meg a dts jelet és prolo2 vel nyomja.
ha spdifre állítom a kimenetet akkor viszont nem is szól
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet hogy a vga kábeled nem visz át nagyobb felbontást. Ha van DVI kimenet a PC-n, akkor próbűld arról DVI=>HDMI dróttal, vagy DVI=>DVI drót+DVI/HDMI átalakítóval. Kíváncsian várom az eredményt!
Valóban a kábel volt a hibás! Egy 10m-es házilag készített vga kábellel próbáltam, és ezek szerint gyengének bizonyult. Közelebb vittem a PC-t és egy gyári kábellel kipróbálva máris gyönyörően vitte az 1080at!
Mire a postod olvastam már rájöttem a hibára, de abszolút igazad volt, köszönöm a segítséget!!
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Ma végre meglett, amit régóta szeretnék, egy Samsung LE40M86 fullHD tv
Viszont az a gondom, hogy ha összekötöm vga kábelen, akkor 1600x1200nál ha magasabb felbontásra váltom a PC-t, akkor azt írja a tv, hogy nem támogatott formátum :S
Van erre vkinek valami ötlete, hogy miért?
Lehet hogy a vga kábeled nem visz át nagyobb felbontást. Ha van DVI kimenet a PC-n, akkor próbűld arról DVI=>HDMI dróttal, vagy DVI=>DVI drót+DVI/HDMI átalakítóval. Kíváncsian várom az eredményt!
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Ma végre meglett, amit régóta szeretnék, egy Samsung LE40M86 fullHD tv
Viszont az a gondom, hogy ha összekötöm vga kábelen, akkor 1600x1200nál ha magasabb felbontásra váltom a PC-t, akkor azt írja a tv, hogy nem támogatott formátum :S
Van erre vkinek valami ötlete, hogy miért?
Htpc (Home Theatre PC)
up?
Ha nincs hang SPDIF-en, akokr vélhetően valahol le van tiltva, vagy esetleg - bár ez nem túl valószínű - rossz a kábel, ill. az erősítpd nincs jól konfigurálva.
Én megnézném a hangkártya beállíátsainál, tuti ott is lehet variálni a az SPDIF-fel, tán épp némítani, tiltani.. nekem is volt vmi hasonló nyűgöm anno.
Aztán ha ez nem megy, én azt tenném, hogy leszedek minden ezzel kapcsolatos dolgot a gépről és felrakom újból azt a 2-3 dolgot, ffdshow, haali, ac3filter, esetleg voreavc, de első körben azt nem is, aztán így kezdeném el nézgélni újból a beállításokat.
upsz.. most látom, hogy ez utóbbi már megtörtént egyszer, akkor ez nem hoz megoldást. Ha fenn van az AC3filter nézz szét annak a beállításai között is, mert ugye ott is lehet variálni az spdif-fel.
Htpc (Home Theatre PC)
na a haali n kívül a többi már eddig is volt, ez van ottan
Rakd fel a legújabb ffdshow-t. Ezt kell hogy lásd:
na mindent lekaptam és újraraktam,
ha spdif re állítom egyáltalán nem is szól semmi:(
ha alul még plussz bepötyizem a Use spdif.. sort akkor sincs hang
up?
Htpc (Home Theatre PC)
Semmi más nem tűnt fel, csak a színek eltérése. Vagy az lehet a tv miatt is? Nem tudom.
Különbség lehet pl. abban, hogy ha HDMI-vel hajtod, akkor nekem legalábbis nem tölti ki a teljes képernyőt a kép, hanem van egy kb. 1cm-es fekete csík oldalt. Ez persze frissítési freki függő. Van amikor van csík, van amikor meg lelóg a kép, de pontosan belőni HDMI-ről én nem tudtam.
Azt már többen is leírták, hogy a színekben van a leginkább látható eltérés, ez így is van. Én próbálgattam így is, úgy is, valahogy az egyik túl fakó, a másik meg túl színes, szóval szerintem a középút lenne az igazi, de olyan meg nincs. Ha megszokod az egyiket nem fog hiányozni a másik. (szvsz)
Még ami számíthat, hogy ha 42-es plazmák általában 4:3-as felbontással bírnak, azaz ha közvetlenül PC bementről megy, akkor trükközni kell a képarány beállítással, mondjuk semmi extra, csak be kell állítani, míg HDMI-n alapban jó.
Htpc (Home Theatre PC)
Végigolvasva az előző 150 oldalt a kérdéseim száma erősen redukálódott. Nekem egy Panasonic PV60-as plazmám van. A közeli jövőben szándékozom egy izmosabb PC összerakását HD múvizásra. A videokártya szerepét egy Radeon HD2600XT-re bíznám. Ezen van egy HDMI és két DVI kimenet. Az első gondolatom ugye az volt, hogy milyen jó lesz nekem az a HDMI a plazmára. Aztán elolvasgattam itt pár hsz-t, és rájöttem, hogy talán nem is annyira. Sokaknak támadt gondjuk a HDMI-s csatlakozással (nem túl jó képminőség, csak fix felbontások kezelése, képarányproblémák, stb.). Itt egyből dobni akartam ezt a kártyát, amíg fel nem világosítottak, hogy a HD2600XT DVI kimenete VGA kompatibilis és egy egyszerű kis átalakítóval megoldható a probléma. Ebből következik az első kérdésem.
Ez így tényleg okés lenne?
A második kérdés pedig, ha már megvan a csatlakozás, egy 10 méteres VGA kábel nem lenne túl hosszú? Itt gondolok a jelveszteségre, kapacitív problémákra, stb. A TV és a PC a szoba két végében van. Ha lehet megúsznék egy szobaátrendezést.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
hdmi összekötést vga-ra cserélve leginkább a színeken fogod észrevenni. Valamennyivel fakóbb az egész VGA-val. Főleg filmeken tűnik ez fel.
Mondjuk nekem is 6m-es vga kábellal (a legolcsóbb 2500Ft körüli fajta) van bekötve a pc, a távolság miatt, de próbáltam már 1,5-es hdmi-dvi kábellal is. Semmi más nem tűnt fel, csak a színek eltérése.
Vagy az lehet a tv miatt is? Nem tudom.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Ha jó minőségű kábelt veszel akkor szinte semmit, vagy csak nagyon minimálisat fog romlani a képminőség. Nekem is 10m-es van, és a 1,5m-eshez képest, egy pici szellemkép jött be. Illetve fekete szövegen lehet észrevenni, világos háttér előtt, hogy egy picit vastagabb lett a betűk vonala. Színkonvergencia hiba szerencsére nem lett. Én a radeonokkal mindig szívtam eddig, illetve a drivereivel, ezért NV-t használok. Kábelből ráadásul csak egy 3000Ft-osat vettem, igaz jó vastag és árnyékolt, ferit gyűrű is van rajta, de ettől vannak lényegesen drágább, "jobb" kábelek is.
két dolog,
én úgy tudom, hogy vga esetén nem ajánlott azért az 5méternél nagyobb használata, lehet hülyeség.
a másik, hogy lényegében akkor én se vegyek dvi kábelt tizenezerétz, hanem fele annyiért vga kábelt? nem lesz nagy felbontásnál jelveszteség? nem fognak csökkenni a kontraszt értékek mint pl egy rossz minőségű scart kábelnél?
Htpc (Home Theatre PC)
Ha jó minőségű kábelt veszel akkor szinte semmit, vagy csak nagyon minimálisat fog romlani a képminőség. Nekem is 10m-es van, és a 1,5m-eshez képest, egy pici szellemkép jött be. Illetve fekete szövegen lehet észrevenni, világos háttér előtt, hogy egy picit vastagabb lett a betűk vonala. Színkonvergencia hiba szerencsére nem lett. Én a radeonokkal mindig szívtam eddig, illetve a drivereivel, ezért NV-t használok. Kábelből ráadásul csak egy 3000Ft-osat vettem, igaz jó vastag és árnyékolt, ferit gyűrű is van rajta, de ettől vannak lényegesen drágább, "jobb" kábelek is.
Htpc (Home Theatre PC)
Végigolvasva az előző 150 oldalt a kérdéseim száma erősen redukálódott.
Nekem egy Panasonic PV60-as plazmám van. A közeli jövőben szándékozom egy izmosabb PC összerakását HD múvizásra. A videokártya szerepét egy Radeon HD2600XT-re bíznám. Ezen van egy HDMI és két DVI kimenet. Az első gondolatom ugye az volt, hogy milyen jó lesz nekem az a HDMI a plazmára. Aztán elolvasgattam itt pár hsz-t, és rájöttem, hogy talán nem is annyira. Sokaknak támadt gondjuk a HDMI-s csatlakozással (nem túl jó képminőség, csak fix felbontások kezelése, képarányproblémák, stb.). Itt egyből dobni akartam ezt a kártyát, amíg fel nem világosítottak, hogy a HD2600XT DVI kimenete VGA kompatibilis és egy egyszerű kis átalakítóval megoldható a probléma. Ebből következik az első kérdésem.
Ez így tényleg okés lenne?
A második kérdés pedig, ha már megvan a csatlakozás, egy 10 méteres VGA kábel nem lenne túl hosszú? Itt gondolok a jelveszteségre, kapacitív problémákra, stb. A TV és a PC a szoba két végében van. Ha lehet megúsznék egy szobaátrendezést.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
We do have a choice.