Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5244
Pc alapú audio lejátszás
(Szeretném upgradelni a Lupusomat)
Nos, akkor várd meg a csöves Lupus T dac-ot, amin még usb bemenet is lesz a coax és optikain kívül.
De szívesen javítunk a meglévőn is.
Pc alapú audio lejátszás
Egy TC Eleketronik hangkártya vételén gondolkodok, de vásárlás előtt azért még ki szeretném próbálni itthon is. Tudtok esetleg olyen helyet ahol ez megoldható?
A hétvégére oda tudom adni. Konnekt 8.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok,
SB 3 vásárlására készülök, de előtte szeretném feltérképezni a lehetőségeimet. A cél az, hogy a számítógépem nélkül tudjak FLAC zenéket lejátszani egy NAS-ról. (a kiszemelt NAS a UPNP-AV funkció miatt) a DLINK DNS-323
További alapvető elvárás a RAID 1 megléte, mert ezt akarom használni, mivel egyetlen helyen lesznek meg a Flac albumok.
A forumot visszaolvasva és Arn forumtársat zaklatva (ezúton is köszönöm a segítséget) több lehetőséget sikerült találni (kurobox+slimserver, Asus router+slimserver) de ezek közös jellemzője a LINUX amit nem ismerek és ez már igy is marad.
Végül úgy látom a megoldás egy távoli elérésű barebone PC lesz mondjuk vmi olcsó Asus, amin futni fog a Slimserver. Gondolkodtam, hogy ide is be lehetne dobni a winchestereket, de ekkor elveszteném a NAS funkciót azokban az esetekben amikor a barebone ki van kapcsolva.
Tudnátok tippet adni milyen minimum proci és mennyi memória kell egy bareboneba, ha kizárólag médiaszerverként szeretném használni? Esetleg alternatív megoldásképpen keressek valami olcsó használt PII konfigurációt. Illetve körülbellül milyen fogasztásuk van ezeknek a cuccoknak standbyban és használat közben?
Köszi a segítséget!
Nagy Gábor
Pc alapú audio lejátszás
szevasztok... én most szeretném bekötni a laptopom az erősítőre és az a kérdésem hogy lehet az hogy az spdif kimenetem a laptopon optikai? mert látok bent kicsi piros fény... és akkor nekem egy 3,5jack végű optikai kábel kell aminek a másik vége a szokványos kockaalaku optikai csatlakozó az erősitő felé..?
köszönöm a segitséget.
Kerdesed magaban hordozza a valaszt
köszönöm a választ sejtettem én hogy jól van ez igy de meg kellett kérdeznem mielött beruházok 5 méter optikai kábelbe..
ami lehet magam készítek..
tanácsot és tapasztalatot szives adok át..
70/317 69 64
70/317 69 64
- DigitalSTD
- Fórumlakó
- Értékelés: 4
Pc alapú audio lejátszás
szevasztok... én most szeretném bekötni a laptopom az erősítőre és az a kérdésem hogy lehet az hogy az spdif kimenetem a laptopon optikai? mert látok bent kicsi piros fény... és akkor nekem egy 3,5jack végű optikai kábel kell aminek a másik vége a szokványos kockaalaku optikai csatlakozó az erősitő felé..?
köszönöm a segitséget.
Kerdesed magaban hordozza a valaszt
Pc alapú audio lejátszás
köszönöm a segitséget.
ami lehet magam készítek..
70/317 69 64
70/317 69 64
Pc alapú audio lejátszás
Egy TC Eleketronik hangkártya vételén gondolkodok, de vásárlás előtt azért még ki szeretném próbálni itthon is. Tudtok esetleg olyen helyet ahol ez megoldható?
Pc alapú audio lejátszás
De ezt mi értelme van beletenni a gépbe? Nincsenek is rajta PCI lábak...
nemtom hol csatlakozik, de biztos meg van oldva.
Pc alapú audio lejátszás
mik vannak
http://www.si5.com/products.php?pID=4038
De ezt mi értelme van beletenni a gépbe? Nincsenek is rajta PCI lábak...
Szerintem tartsd meg a 0404-et, és vegyél hozzá egy külső DAC-ot. (Amúgy nekem 1212m van, de én is külső DAC-al hallgatom.)
Figyu fenyő, ez az Mhdt DAC milyen? Honnét szerezted? (Szeretném upgradelni a Lupusomat) Láttam csövest is árulnak: http://www.geocities.com/mhdtlab/
Priviben írok neked.
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem tartsd meg a 0404-et, és vegyél hozzá egy külső DAC-ot. (Amúgy nekem 1212m van, de én is külső DAC-al hallgatom.)
Figyu fenyő, ez az Mhdt DAC milyen? Honnét szerezted? (Szeretném upgradelni a Lupusomat) Láttam csövest is árulnak: http://www.geocities.com/mhdtlab/
Priviben írok neked.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
"A 1212m jobb minőségű AD-DA átalakítókkal rendelkezik. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Jobb frekvenciaátvitelt, jel-zaj viszonyt, részletesebb hangképet és a professzionális berendezéseknél használatos +4 dBu-s kimenetet.További különségek: a 0404 nem rendelkezik Firewire kapuval, ADAT be-kimenettel, és nem bővíthető az EMU AudioDock-kal. A 0404 kártya lengő aljzatokkal, a 1212m kártya szerelt aljzatokkal rendelkezik
A 1212m ára: 38989.- (32491 + ÁFA) Ft "
EMU
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Pedig micsoda jó kis rendszered volt. Nem túl nagy visszalépés ez?
Nem zavar + nem is mindenben visszalépés + legalább van pénzem.
Pc alapú audio lejátszás
Én azért tértem át laptopra,...
Mégis eladod a DAC-ot. Mit használsz helyette?
Igen, megy a DAC-is, a hirdetési rovatban is ott van.
Nem audiofilkedek, sima házimozi erősítőt használok, abban meg van DAC. A laptopot meg egy SB Surround 5.1 nevű USB hangkártyával kötöm hozzá.
Pedig micsoda jó kis rendszered volt. Nem túl nagy visszalépés ez?
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
A wifi sajnos nem jó módszer, vagy usb, vagy firewire, vagy ethernet... de dróton!
miert?
Naja, ezt kifejthetnéd bővebben.
Pc alapú audio lejátszás
Igen, megy a DAC-is, a hirdetési rovatban is ott van.
Nem audiofilkedek, sima házimozi erősítőt használok, abban meg van DAC. A laptopot meg egy SB Surround 5.1 nevű USB hangkártyával kötöm hozzá.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
A wifi sajnos nem jó módszer, vagy usb, vagy firewire, vagy ethernet... de dróton!
miert?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5244
Pc alapú audio lejátszás
a zene halozaton jonne wifin keresztul
Pc alapú audio lejátszás
nem magamnak gondoltam
en nem akarok valtani.
Pc alapú audio lejátszás
De akkor hova léptél előre a squeezeboxról? És még a távirányítást is buktad.
Én azért tértem át laptopra, mert mégiscsak az a legjobb, ha ott helyben figyel a gyűjtemény, és mert 1280x800-ban jobb browsézni mint a két soroz kijelzőn.. Hibernálásból ez is gyorsan bebootol... de csak 14"-es gépre futotta, a 12" már drága volt vagy 2x annyi..
Pc alapú audio lejátszás
"a háttértárat flash-memóriás meghajtó (SSD) szolgáltatja 4, 8, 16 vagy 32 gigabájtos méretben."
Kicsit rossz azért, hogy benne nem fogod tudni tárolni a zenéket, akkor meg csak a képernyőjével jobb mint egy 30e ft-os soundbridge.
Mondjuk ha tényleg 50 lesz az azért kúl... Legalábbis a mérete nagyon korrekt ennyiért...