Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Altmann, nem csak öregeknek

Moderátor: Penna-Poor

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Cipruson van a rendszer,ALE Acoustic a horn rendszer,cca 220.000 euro "csak a horn-ok anyagára" 
biztos jó megy a narancs meg citrom biznisz arrafele..

Latszik: o se hallotta meg az altmant a kis zu-val!

Ami még látszik: Valószinüleg elégedett a rendszerével, nem is kiváncsi semmire!
Ami még látszik: Valószinüleg te se hallottad az Altmannt a Zuval
Ami biztos: Bodor Feri se hallotta

Vagy nagyon tötétben tapogatózok?

Sajnos még nem,de már szervezem

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Cipruson van a rendszer,ALE Acoustic a horn rendszer,cca 220.000 euro "csak a horn-ok anyagára" 

Ami még látszik: Valószinüleg elégedett a rendszerével, nem is kiváncsi semmire!
Ami még látszik: Valószinüleg te se hallottad az Altmannt a Zuval
Ami biztos: Bodor Feri se hallotta

Vagy nagyon tötétben tapogatózok?

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

érdekes, és talán elgondolkodtató, de én egyik fényképen sem látok semmit a lemezgyűjteményéből

nem fért be a sok kütyütől

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

érdekes, és talán elgondolkodtató, de én egyik fényképen sem látok semmit a lemezgyűjteményéből
gordon314.fw.hu

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Hali »

Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

A "driver"..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

....

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

ovábbi képek az off-hoz:

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

az a nagy 2 feketeség:

OFFTOPIC:

Elég biztatónak tűnik, hogy SME 30-as lemezjátszó és darTZeel elő-végfok van a monstrum elé kötve...

A darTZeel előfok ráadásul az akkus típus ha jól látom.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

az a nagy 2 feketeség:

OFFTOPIC:

Elég biztatónak tűnik, hogy SME 30-as lemezjátszó és darTZeel elő-végfok van a monstrum elé kötve...

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

a dac, erositos dolgot nem kellene kettevalasztani akkus szempontbol?
De igen. Itt annyival más egy kicsit a helyzet, hogy az erősítő eleve az akkus tápra lett építve. A hálózati táp ami lesz hozzá, azért is lesz kétszer olyan drága, mint a DAC tápja.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: arn »

a dac, erositos dolgot nem kellene kettevalasztani akkus szempontbol?

Vendég

Altmann tulajdonos, aki majd évente költözik a világ egyik részéről a másikra, mert diplomata a felesége,
jajjjj, megint egy kiszelTündi ecsém,ezt diplomaták veszik... (van még néhány )

nem javulsz de sebaj, engem nem zavar(mint már említettem)

békés boldogságot a topicshoz és a többihez...

Konkrétan ebben a fórumban is bent volt már a képe, és többen jártak nála meghallgatni:

Övé a mahagóni ProAc D80 hangfal azt hiszem azt is beraktam már itt valamelyik topikban korábban, csak most nincs kedvem megkeresni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Altmann tulajdonos, aki majd évente költözik a világ egyik részéről a másikra, mert diplomata a felesége,
jajjjj, megint egy kiszelTündi ecsém,ezt diplomaták veszik... (van még néhány )

nem javulsz de sebaj, engem nem zavar(mint már említettem)

békés boldogságot a topicshoz és a többihez...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

2. Azt, hogy neked egykor milyen élményeid voltak ki tudja milyen akkukkal, az nem igazán lényeges,
3.
Azt is számtalanszor leírtam, hogy az akkus táplálásban rejlő előnyöket igazán csak úgy lehet kihasználni, ha valaki eleve olyannak tervezi az eszközt.

speciel én akkoron(nem megnevezve) és most a final Laboratory erősítőiről beszéltem,amik tápja külön kerül kialakításra. itt az akkus táp-megoldások előfokokhoz 160ezer körül, míg végfokokhoz 260ezer körül vannak. a csöves tápok pedig 1.2millió-ba fájnak. maga az alapgép ugyanaz,csak a tápellátása más. én ezekről beszéltem. ezek se túl roszak, sőt!!!

de semmi,csak ezt a dolgot kisimítottam. szal az se volt gagyi berendezés és ezek is direkte így vannak előkészítve, aztán a felhasználó dönt. akit én láttam,hogy vett ilyet,az a jóval drágább csöves tápot vette meg a cucchoz.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vendég

ddl,

miért is kellene repülnöm?

régebben,amikor elindult ez az egész altmann história, Feri írt egy rakás dolgot arról, miért jobb az akkumulátoros tápellátás. akkor "egyet-nem-értésemnek" hangot adtam, illetve a hifis életből még példát is hoztam,hogyan kerül egy high-end gyártó palettáján megkülönböztetésre az akkus táp és a csöves hálózati. igen,a hálózati volt majd 10szer olyan drága. ezek mellett vázoltam személyes élményeimet akkus táppal ellátot készülékek kapcsán,miszerint kissé sávhatárolt, energiákban gyengébb hálózatis társaiktól és dinamikája szegényesebb. pontosan,mint a hálózati stabilizálóké,csak talán valamivel jobban öli a dinamikát. akkor persze jött a földbedöngölő "le akartja járatni,mert..." duma. És most megelégedéssel láttam, hogy amit én elmeséltem,arra "rájött" az altmann cég is. De nem csak Ők, mert az altmant koppintók hada már rég tervezett hozzá mezei 230V-os tápot. szerintem innen annak hangot adni, hogy "ugye megmondtam" marhára nem moderátori feladat. Az, hogy kissé gúnyosan tettem mellé egy-két epés megyjegyzést egy másik dolog, de hála égnek volt aki értette. pedig igazából azok tőlem inkább afféle viccek, bár az a jó vicc,ami félig igaz és az a legjobb,ami 100%-osan. Nos igen, volt benne genyóság, mert pennát döntés elé állítottam: vagy elismeri, hogy megvezetés folyik, vagy azt hagyja ülni, hogy ez az akku-hálózati táp kérdés számára új és most ébred rá(majd,ha megveszi). egyik se túl jó, de mivel ennyire ki van hegyezve ez az etikai kódex mostanában,nyilván a tudatlanságot kell választani, illetve a visszatámadást,azaz az "érdekből baszlatnak" történetet(de szerintem az igazség az, hogy Ő maga is lelkesedésében megette az akkus dolgot,mert jól vezették elő és volt benne racionalitás. sőt,szerintem maga az altman is így lépdelt a lépcsőn és látta be, hogy ez az akkus megoldás fals út). De miellőtt penna ismét tollat ragadna, ez már történelem,nem kell reagálnia, pusztán arról szól,mi miért kerül leírásra egy fórumon.
úgyhogy szerintem te ne ordibálj a moderátorért,mert ez nem az ÁVH. egyébként egy ekkora emelkedett szellem (mint Ön kedves macskosz) ha nem bírja követni tekervényes agyhullámaimat, tényleg jobb,ha visszamegy a pákagőzbe. ez a hififórumozás sokkal komplexebb történet, mintsem egyszeri kapcsolások garmada. kell hozzá némi plusz, hogy az ember túllásson az egyszeri leírt szón. esetleg annak próbálja boncolni miértjét,motivációját. persze ehhez le kellene sűllyedni egy szintre,ami nem megy mindenkinek

és persze játszhatunk tovább. szegény penna 4-5 árok szélén álldogál. egy apró mozdulat és máris belezuhant megint egybe nekem nem szándékom vele szórakozni(nemrég is csak azért néztem be,mert elkaptam valahol egy mondatát,hogy írt valamit a Trio-járól ide, bár azt nem találtam meg, igaz nem is olvastam végig a topicot), ráadásul tudom, hogy a lelke méylén soxor mormogja el,hogy ennek a bunkónak igaza van ez simán kitűnik írásaiban, ami ha valami közös pontot érint az általam is kedvelt témákkal, sorra fel-feltünnek korábbi általam megfogalmazott dolgaim. legújabb a "nagy érzékenység teljes frekvenciatartományban". (avantagrde tölcsérek kapcsán kezdtem mormolgatni, hogy a nagyérdemű értse mi a különbség egy avantagrde 100+ dB és egy egyszerű szélessávú horn 1kHz-en mért érzékenysége között. és örömmel látom, hogy miután elhangzott Feri is használja a fogalmat. ami egyébként azt jelenti, hogy KFeri nem hülye gyerek és megérti félszavakból a dolgok lényegét!!! képes lesüllyedni) Hogy néha van egy kis bírkó? ez egy ilyen sport. a gond akkor van, ha olyanok szólnak közbe, akik nem képesek követni a gondolatok hömpölygését.

mi lesz ezután? majd elkezdenek az emelkedettek rinyálni a stílusról, az audiolandról, a merlinről és termékeiről, dobálóznak majd minden szír-szarral, sefteléssel, kereskedéssel, gerincességel, amit szintén nem értenek,mint a közelmúlt eseményeit. lelkük rajta, de az se lesz emlekedettebb egy fokkal se(de randa szóismétlés), mint az egyszeri ember rekaciója a seggberugásra. én ettől sokkal magasabb szintet kommunikálok. aki nem érti, magára vessen

elnézést az altmannosoktól, de ez még ferinek jól is jöhet az új táp kacsán csak azt nem szeretném visszahallani, hogy "még revox is a tápos megoldást dicsérte" , mert ez csak féligazság lenne, ami a tápellátásról szól kimondottan. persze ez nem zárja ki, hogy egy készülék jól is szólhat. de tudod mit feri! mondhatod azt, hogy "még revox is azt mondta,ha mér feltételnül választani kellene egyértelműen a hálózati tápos megoldás" ez olyan ajándék féle

ui: még a végén kiderül, hogy a "revox(?)" feri által írt string-ben a "?" == penna&poor vagy ez megint rosz vicc?

revox:

Nem véletlenül hívtam fel a tényszerű kommunikáció fontosságára a figyelmet.

1.

Ezt írtam az akkuk kapcsán:

Én a magam részéről még mindig jobban hiszek az akkukkal lehetséges teljesen hálózat és föld független táplálásban, de megértem, ha valaki nem akar akkut a lakásban. Most már számukra is nyitva áll majd az út az Altmannok világa felé.

Ezt lehet akárhogy is csűrni, csavarni, ez azt jelenti, amit elsőre is gondolna az ember.

2.
Azt, hogy neked egykor milyen élményeid voltak ki tudja milyen akkukkal, az nem igazán lényeges, akkor amikor mindenkinek azt szoktuk mondani, hogy korszerű spirálcellás akkukat használjon. Amiknek impedanciája, max árama, dinamikus áram leadó képessége sokkal jobb ( a jobb itt optimálisan mérhető értékeket jelent, mielőtt még valaki felkapná rá a vizet), mint a hagyományos szerkezetű akkuké. Erről a weben számtalan info található.

3.
Azt is számtalanszor leírtam, hogy az akkus táplálásban rejlő előnyöket igazán csak úgy lehet kihasználni, ha valaki eleve olyannak tervezi az eszközt. Mint Charles Altmann és mint egyre többen mások is. Az akkus táplálás legalább olyan sebességgel terjed manapság, mint 20-25 éve a csöves (sőt triódás) erősítők újrafelfedezése.

4.
Az is több fórumon elhangzott tőlem tavaly, hogy lehet olyan hálózati tápot csinálni, ami a spirálcellás akkuk számos jó tulajdonságával versenyképes, de többe fog kerülni, mint az igen drága spirálcellás akku.

5.
A legszebb persze ez:
maga az altman is így lépdelt a lépcsőn és látta be, hogy ez az akkus megoldás fals út

Mit is írtam én:
A tápot az egyik legismertebb angol tervező, aki számos ismert angol cég tápjainak is a tervezője, tervezte és gyártja egyedileg

Vagyis: angol tervező, aki számos ismert angol cég tápjainak is a tervezője Hoppá, hoppá és Bingo . NEM Charles Altmann, aki német. Tehát arra, hogy Charles Altmann megvilágosodott és kiszeretett az autó akkukból nem érdemes kampányt építeni.

6.
Senki, aki akkut vett nincs arra rákényszerítve, hogy lecserélje az akkuját tápra. Nem tartunk pisztolyt a fejéhez. Továbbra is az akku az elsődleges energia forrása az Altmannoknak, különösen az erősítőnek, ahol a DAC-éhoz hasonló konstrukciójú hálózati táp ára kb annyi lesz, mint az erősítő ára maga. Ezért azt nem is fogjuk árulni, nem lesz belőle demó darab sem, csak jelezni akarjuk, hogy ha valakinek mégis kéne, akkor nem lehetetlen, de drága.
Van olyan Altmann tulajdonos, aki majd évente költözik a világ egyik részéről a másikra, mert diplomata a felesége, neki nagy könnyebbség egy az akkunál sokkal kisebb és egyszerűen kezelhető táp mozgatása például.

7.
Az, hogy az akku mellett táp is lesz, nem azt mutatja, hogy "megvezetjük" a vásárlóinkat. Pontosan az ellenkezője. Azt mutatja, hogy hallgatunk az igényeikre. Biztosítunk alternativ megoldást azoknak, akiknél nem praktikus vagy esetleg lehetetlen az akku használata, ámde mégsem szeretnének kimaradni az Altmann adta élvezetekből.

8.
A Trio.
Van itt egy kis feledékenység, figyelmetlenség: már a HIX-en is leírtam anno, hogy a Trio konstrukciójának egyik legnagyobb előnye a teljes frekvenciasávban azonos érzékenység, SZVSZ, még akkor amikor a saját DIY 45 triódás, Tamura trafós erősítőt használtam. Kővári Péterrel számos vitánk volt erről telefonon is anno. 2001, 2002-ben az MTV egyik akkori kurátorát küldtem el a Merlinbe, miután nálam meghallgatta a Triot, hogy hallgassa meg a kisebbeket ott is, és kétszer is járt CSI-nél, ő is pont ezért szeretett bele anno a hangjába. Azóta is jópárszor, mind az indexen, mind a 'cityn szóba került ez részemről. Sőt azt is leírtam, hogy lakószobai körülmények között kell egy kis akklimatizálódás a hangjához, mire az ember érzékelése átáll a másfajta dinamikai viselkedésre, az egyik dinamikai szintről sokkal gyorsabban és valahogy fokozatok nélkül ér át a 108 dB érzékenység miatt, másképpen, mint a 90 dB körüli hagyományos dinamikus dobozok. Ezt pedig meg kell szokni, sokan szokták halknak hallani emiatt az első egy órában. Persze tanulva a korábbi eszmecseréink kapcsán tőled olvasottakból, tudom, hogy a Merlin által később behozott Triók még ettől is sokkal jobbak.

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: schetl »

Amikor írtam az előző hozzászólásomat még nem láttam Revoxét. Ennek fényében esetleg úgy tűnhet mintha Rev véleményére akarnék ködösen utalni. Nem ez volt a célom, és őszintén szeretném hogy a személyes konfliktusok rendeződjenek. Többet ezzel a témával nem terhelem a topikot, elnézést azoktól akiket ez zavart.

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: schetl »

Arra vagyunk itélve, hogy befolyásoljuk a vásárlók szándékait. Mert hát ez a kereskedelem lényege.
Örülök annak ha te is így látod, mert erre is ki akartam lyuladni, de aztán meggondoltam magam, és gondoltam nem fűzöm tovább. Szóval, a kereskedő igenis befolyásol, nem tudatos szférában is képes hatni, még metakommunikatív eszközökkel is. A befolyásolással nincs is baj, csak megfelelő szellemben történjen, és ne legyen rafinált elvtelen megvezetés, ne hozzunk létre öncélúan kreált értékrendet ha azzal magunk nem tudunk kellően azonosulni érzelmileg vagy szakmailag, mint ahogy az az általános kereskedelmi trendben látható. Ezt általánosságban mondom. Neked csak azért, mert te tűzted ki a zászlódra az etikus kereskedelem szabályait itt és máshol is, aminek szerintem tágabb a tárgyköre.

Üdvözlettel és valóban építő szándékkal:
SL
AQ1

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

emberke "office rendszere"..lehet hogy sok volt a metaxa,ouzo stb

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

a házon kivül meg:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

az a nagy 2 feketeség:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

"Én hangfalat keresek a bemutató termünkbe,ezért érdekelt a zu,és érdekel még néhány hangfal"

Bocs Feri,nem birom ki:ezt kéne megflelni:

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Croft »

Ez igaz,de én megértem,hogy igyekeznek helyükre tenni a dolgokat.Sőt egy kívülálló számára hasznos,és érdekes infók kerülnek így napvilágra.ha így nézzük akkor egyértelműen van jóoldala is a vitatkozásnak.
amennyiben a vasarlo erdekeit szolgalja es nem a kereskedo (hatso)szandekait, akkor persze. a support jo dolog.

Pontosan erre gondoltam.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”