Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon jól néz ki Arty, gratulálok! Jó mozizást vele :-)
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Htpc (Home Theatre PC)
- huuu, ez jo jel, ezekszerint az AMD jo uton halad..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
"A játéktesztek előtt kipróbáltuk, hogy az ATI-féle UVD és az NVIDIA BSP-je hogyan viseli egy HD videó lejátszását Windows Vista alatt. Ehhez az NVIDIA kártyák esetében egy újabb drivert használtunk (158.45), Windows XP alatt ugyanis egyszerűen nem működik a hardveres HD-dekódolás. A filmet PowerDVD-vel játszottuk le, és a grafikonon kristálytisztán kirajzolódik, hogy melyik VGA-val hányadán állunk. A HD 2400 és 2600 XT-vel szerelt konfiguráció esetében a legalacsonyabb a CPU-terhelés, tehát jól működik az UVD. Ezzel szemben a HD 2900 XT-n nem működik az UVD. A 8800 GTX (illetve a PureVideo HD) még nem támogatja a VC-1 lejátszást, de kicsit alacsonyabb a CPU-terhelés, mint a HD 2900 XT-vel."
mééért vc-1-el teszteltek ???
http://prohardver.hu/cikkek/2007-07-11/ ... dal_3.html
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
thx mindenkinek
tami: speedfannal bizonyos alaplapokon működik, de az utobbi években sosem probáltam, ennyi (hangos) venti nem volt a gépemben Ennyi ventit ugysem tudok alaplaprol hajtani, mivel összesen 2 csatlakozo van és az egyiket a CPU hűtőé elfoglalja.
fapaci: sajnos a gumis megoldás nálam nem jó, én mozgatom a gépet Winyokat te amugy nem hűtöd? Hány fokosak? (speedfan, hddsentinel vagy everest kiirja, S.M.A.R.T. legyen engedélyezve biosban) csak mert én igyekszem 30 közelében tartani őket, igy az élettartamuk megnő (még sosem halt meg winyom). Vagy mind1, vissza gariba, adataid meg ugyis mentve?
yuri11: az a "lehuzás" kevésbé hatékony azért, ahogy irtam, sajnos az egy melegedősebb seagate250gb, 42fokig fel is kúszott(venti nélkül előző ház tetején olyan 49 fokig felment!), ráadásul a házat is jobban fűti: a másik winyo(samsung250gb) is 36-38 fokig felment, amikor működött és persze a CPU is pár fokkal melegebbet jelzett. Mivel eltávolithato SATA eszköz és ugyis csak a dvd5nél nagyobb hd filmek vannak rajta, igy lecsatlakoztatom windows alol, s mivel nem használodik, 15-20 perc után lekapcsol. A rendszerbe visszahozni persze ilyenkor már csak egy reboot-al lehet
(és hogy mennyivel jobb is egy álló-ház: a főgépemben 2db samsung 200gb megy, ventik a közelükben sincsenek, 30 és 33 fokosak...)
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Szép kis ház, és a szellőzése is jól meg van oldva. Jó választás.Gratulálok!
A középső wincsi ről a meleget a proci ventilátor elszívja, szóval szerintem nem lesz vele gond. Az még jobb lett volna, ha középen a wincsi előtt lenne a 9cm venti és nem lent, mert akkor lenne egy nagy huzat középen.
Egyébként nem zsúfolt a ház szerintem.
A két 6 cm-s venti tényleg nem szép. Ha a hangjuk zavarna megfontolnám a mögöttük levő rácsozat/házhát kivágását. A rossz rács plussz szélzajt tud okozni. Plussz a venti és a házfal közé müanyag/gumi rezgéselnyelő dolog/perem.
Hangkártya az ugye valamilyen Creative dolog? TV tunerben mi most a legjobb?
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11057
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Gratula, Arty, szép ez a ház. Ennyi pénzért a belseje is relatíve korrektnek tűnik. A zajos ventillátorokon én is csodálkozom, ha már egyszer HTPC dobozról van szó.
Néhány napja vinyókat cseréltem a gépemben és ha már szerelnem kellett, nem csavarokkal rögzítettem, hanem a beépítő keretben vizszintesen kifeszített gumiszalagokra raktam őket. Klassz lett, így semmi hangjuk nincs már. Még az eddig hangos Hitachi is elnémult, ami bizony néha, mikor felpörgött, keményen berezonálta a dobozt. Beszereztem egy 10ezren pörgő WD Raptort is, most ezen fut a rendszer, érezhetően gyorsabban. Meglepő, hogy ennek a lemeznek sincs semmi hangja, pedig tartottam tőle, a sebessége viszont lenyűgöző.
Az eddigi vízhűtésnek és gumiknak köszönhetően most már gyakorlatilag néma a gépem, csak a táp suttog egy kicsit. Ajánlom mindenkinek ezt a gumis rögzítést, legalábbis annak, aki nem mozgatja a gépét.
Htpc (Home Theatre PC)
vagy lehalkitod egy erre alkalmas potméterrel persze, a két hátsó 6 centis helyett jobb lett volna egy 8 centis, ill. az elülső 9es helyett egy 12-es vagy legalább a helye meglenne, de gyárilag nem adnának hozzá ...
- apropo ezeket nem lehet szabalyozni az alaplapi venticsatin keresztul?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Gratula Arty!!!!!!
Sajna az élet tele van kompromisszummal De nagyon mutatós darab.
Htpc (Home Theatre PC)
jól néz ki, bár ezek a hangos ventik "aggasztóak"
- es miert aggaszto? fogod es berakod a sajat igenyeidnek megfelelo tipust
vagy lehalkitod egy erre alkalmas potméterrel persze, a két hátsó 6 centis helyett jobb lett volna egy 8 centis, ill. az elülső 9es helyett egy 12-es vagy legalább a helye meglenne, de gyárilag nem adnának hozzá ...
gondolom az a mentalitás, h ha lenne perfekt ház, akkor hogyan lehetne eladni a következő modelleket?
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
jól néz ki, bár ezek a hangos ventik "aggasztóak"
- es miert aggaszto? fogod es berakod a sajat igenyeidnek megfelelo tipust
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
a dvdrom elejére kétoldalon ragadó csíkkal erősíthető fel a takarólemez (mi lesz, ha cserélem az optikai egységet?): Ez a probléma bennem is felmerült, mert ugyanez a megoldás van az én htpc házamnál is.
- szvsz. ez egy kutyakozonseges ketoldali ragacs-szallaggal megoldhato...
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
a dvdrom elejére kétoldalon ragadó csíkkal erősíthető fel a takarólemez (mi lesz, ha cserélem az optikai egységet?):
Ez a probléma bennem is felmerült, mert ugyanez a megoldás van az én htpc házamnál is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor pár kép, kedvcsinálónak a Silverstone LC10 B (=black/fekete) házához:
(serenit.hu, 26400ft - korrektek voltak, félretették nekem az utolsó darabot)
nagy dög, jól "párnázott" csomagolásban érkezett:
kibontás után, szemből - a szálcsiszolt alu előlap nagyon szép, de a képeken nem jön át:
hátsó rész, a ventilátorokról a fém védőrács mostanra leszedve, mert így kisebb a szélzaj (2 db, 6cm-es, 3000RPM, közepesen zajos venti):
elülső rész, bal oldali rekeszben 2 5.25ös egység fér, bár valójában az előlap zárt, igy csak egynek van értelme. az 5.25ösök alatt egy kiszerelhető sinben egy 3.5ös (winchester) kaphat helyet (nem ajánlom, nem fog tudni levegőzni), a nagy ventillátor 9cm, zajos kategoria, kb. 3000RPM lehet ez is:
fentről, ATX és mATX lapok férnek bele, a táp szintén szabvány ATX lehet:
tartozékok, leírás, csavarok, EMI csökkentő gyűrű, 1(!)db átalakito a hátsó ventillátorokhoz - amikhez kettő kellett volna, a dvdrom elejére kétoldalon ragadó csíkkal erősíthető fel a takarólemez (mi lesz, ha cserélem az optikai egységet?):
amilyen szerencsém volt, ebbe a házba sem fért el az igen magas Arctic Cooling Freezer64PRO cpu hűtő, a középső, merevítőrúdat bevágva, elhajlitva lehetett csak elhelyezni (ennek oka h az alaplemezre az alaplap nagyon magas távtartó csavarokkal ült föl, ez semmilyen leirásból nem derült ki. a speckóban megadott értékek alapján azt gondoltam elférek majd):
beköltözve, a 9cm venti előtt gyárilag nincsen wincheszter tartó keret, azt egy másik házból szereltem át, így a főwinyóm remek hűtést kap, míg a középen látható párja már kevésbé, de az úgysem megy állandóan:
fentről, van azért egy enyhe zsúfoltság, ennél kisebb házat én nem ajánlanék senkinek(ha az alkatrészeket kímélni is akarjuk...) + később még bekerült a DVI kivezetés, a hangkártya és egy TVtuner is:
helyére került a HTPC, zárt vitrinbe, így a zaj elviselhetőbb (nyitott szekrényen nagyon hangos lenne, ott a gyári ventiket cserélni vagy halkitani, leszabályozni kötelező!):
Elégedett vagyok a házzal, kis hiányosságok vannak azért: nemértem miért nincs venti a gyári winyó fiók előtt ill. jó lett volna minden ventillátorhoz a kis, 3 tűs átalakitó(a nagy, 9centis pl sima molexes ).
Mivel minden takarólemezt fenthagytam, csak a ház oldalán lévő rácsozaton van légáramlás, ill a venti ki és befujó helyeken. Hogy mennyire hihetőek a thermo-szenzorok értékei, az kérdéses, de a venti előtti winyo 30-36fokos, az alaplap szerint a proci 35-40fokos IDLE (ez pl kizárt, a borda hideg volt, mikor szétszedtem), a venti nélküli winyo viszont 42fokos lett a teszt-éjszaka után. Mondjuk, most a szoba sem 30fokos, mint a nagy kánikulában, hanem csak 24.
Sajnos nem találtam tökéletes HTPC házat, talán nincs is, de az LC10 egy jó kompromisszum.
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
A DVD player inkább 1-3W....
meg egy radiosora is 10W-okat eszik... merd meg.
Htpc (Home Theatre PC)
Videokártya helyett Blue Ray Decoder Card
Ha már HTPC-be szánják, akkor legalább tettek volna rá passzív hűtést.
Egyetértünk, szánalmas kísérlet. Anyagilag ugyanakkor lehet, hogy megtérül az Albatronnak. Persze remélem, hogy nem.
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Ha már HTPC-be szánják, akkor legalább tettek volna rá passzív hűtést.
Htpc (Home Theatre PC)
Hehe. Az igazi megtévesztés. Ez egy sima 8500 GT
HD DVD Decoder Card nincs ?
Htpc (Home Theatre PC)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
kész lett az "uj" htpc majd rakok fel képeket belsőről, csak nem usztam meg faragás nélkül (beszámolot sem usszátok meg...)
Kivancsian es turelmetlenul varjuk !
Kivulrol nagyon pofas lett ! Gratula !
Htpc (Home Theatre PC)
A DVD player inkább 1-3W....
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
standby-ban is fogyaszt 10..30W-okat. de a dvd player is...
Htpc (Home Theatre PC)
kész lett az "uj" htpc majd rakok fel képeket belsőről, csak nem usztam meg faragás nélkül (beszámolot sem usszátok meg...)
Halljuk, halljuk
Htpc (Home Theatre PC)
Scott: most akkor a hw acceleration pipát ki is vetted a powerdvd7.3-ban?
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
ha tudsz mutatni combosabb 1080p-s sample videot akkor kiprobalnam szivesen.
Mutatok én neked. pl. Identity BR. A movie MPEG4 AVC. Néhol 40 MB/s fölé megy a bitrate. Kíváncsi lennék, hogy arty által emlegetett X2 3600-as mit kezdene vele
Na de egy kis hír: Mivel néha rámjön a megalománia ma megvettem az új lapot és ráraktam egy lapáttal, megvettem a legnagyobb X2-est
ASUS M2A-VM HDMI
A64 X2 6000+
A fent említett moviet még ez a proci is 80-90%-on teljesíti. Nem akad de azért dolgozik vele ( hülyét is kapnék ha akadna ). Persze hardwares gyorsítás már a múlté. Nem segítünk ennek az izompacsírtának
Most tesztüzem van..