Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen zenét hallgatsz?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

nálam "gyanús" aki csak egy-egy (al)stílus hallgat.persze lehet én is a korom miatt mondom

Jah, idővel kinövi az ember az egy stílusra felesküdést. A tegnap esti zenei menü nálam Judas Priest, Schubert és Miles Davis volt. Most akkor mire szavazzak?

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: close652 »

.... 37 éves vagyok és a CPG-től kezdve, Vámosi János-ig vannak kedvenceim és ha megpróbálok visszaemékezni az elmúlt 25 évem zenei világára, nagyon komoly szélsőségeket látok benne. Szerintem ez nem ciki, sőt! ettől érzem magam "színes" egyéniségnek...
ez a normális.
nálam "gyanús" aki csak egy-egy (al)stílus hallgat.
persze lehet én is a korom miatt mondom
system

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: saca »

Nem tudok jelölni....

Egy-két kedvencem:

Johann Strauss
Hot Jazz Band
Hernán Cattáneo
Váradi Roma Cafe
Bad Boys Blue
Madness

.... 37 éves vagyok és a CPG-től kezdve, Vámosi János-ig vannak kedvenceim és ha megpróbálok visszaemékezni az elmúlt 25 évem zenei világára, nagyon komoly szélsőségeket látok benne. Szerintem ez nem ciki, sőt! ettől érzem magam "színes" egyéniségnek...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Miből gondolod, hogy csak az elektronikus zenében létezik ennyi kategória? Csak a rock-on belül van hard rock, indie rock, punk rock, industrial rock, folk rock, grunge, stoner rock, southern rock, blues rock, instrumentális rock, progresszív rock, glam rock stb. Ha egy kicsit tágítjuk a kört, és azt mondjuk, hogy a heavy metal is rock (már pedig az), akkor jön a speed metál, thrash metál, black metál, death metál, gothic metál stb. 
De a jazz-en belül is van egy pár változat, dixieland, big band, free, avantgarde, bop, post bop, nu-jazz stb.

Én egy szóval nem mondtam, hogy rock-nak illetve jazz-nek stb-nek ne lennének csomó alstílusai

A heavy metál inkább a rockból fejlődött ki (nem mondanám rá, hogy az)..a gothic cuccok jók
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Fel sorolni nem lehet, ahány féle ember annyi féle igény. Nézd meg a Winamp-ban h az ID3 Tag-ban hányféle stílust lehet megadni és még ott sincs felsorolva minden!
Hm... ez komoly hivatkozási alap.

Engem totál hidegen hagynak ezek a besorolások. A legtöbb kedvencemről nem is tudom, milyen műfajba való. Lassan már annyi stílusnevet találnak ki, ahány előadó zajong a világba.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Ezt sokan egykalap alá tudják venni, ami "csak mély és magas". Nálam a disco a Benny Benassi-féle förmedvény. Hallottam már Tiesto-t (azért hozom példának mert már a rádióban is megy sajnos, mindenki ismeri), szóval sokan sorolják ezt disco-ba, de hallottam olyat is h ez techno. Szerintem meg főleg trance, de attól függ mit játszik egy buliban, vagy éppen melyik albumról beszélünk, mert amelyik időszaka, aktuális album annyi féle irányzati ágazata lehet. A trance-nek is sok alfaja van... Olyan sincs h tucc-tucc. Ez megint olyan téves és rossz fogalom, mint a disco zene. A különbség az az, h olyan van, h disco zene (vagy club zene, ez még idetartozik).
Wáo..több ponton is egyetértünk..

disco nálam is ugyanazt jelenti..

Tiesto régen jó zenéket csinált (battleship grey, close to you), azok jó kis trance zenék voltak..mostanában meg nyomatja a slágeres (szar) zenéket..demind1 ez igazából most...

Most épp jó kis apollo 440 szól, az electro glide in blue albumról a címadó dal.. (hehe lehetne mit hallgatsz most topic )
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: 21st »

Elég lenne a fő kategóriákat felírni. De pl. a Disco az nem ilyen. Az kerülhetne az elektronikus zenék kategóriába és akkor ide jönne még egy tucat másik. A kérdés meg az lenne, hogy milyen zenei stílust hallgatsz leggyakrabban.
Igen, csakhogy az elektronikusba nagyon sok minden belefér, a másik kategória meg lenne a hangszeres (illetve lehetne még a vegyes)

Miből gondolod, hogy csak az elektronikus zenében létezik ennyi kategória? Csak a rock-on belül van hard rock, indie rock, punk rock, industrial rock, folk rock, grunge, stoner rock, southern rock, blues rock, instrumentális rock, progresszív rock, glam rock stb. Ha egy kicsit tágítjuk a kört, és azt mondjuk, hogy a heavy metal is rock (már pedig az), akkor jön a speed metál, thrash metál, black metál, death metál, gothic metál stb.

De a jazz-en belül is van egy pár változat, dixieland, big band, free, avantgarde, bop, post bop, nu-jazz stb.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

jaigen, egyébként is nehéz kategorizálni..mert pl itt van a disco, ami nekem a disco-ban adott meg rádióból folyó slágert jelenti, de lehet, hogy másnak a house is ezt jelenti, az nálam viszont elsősorban ígényesebb prog house..
Ezt sokan egykalap alá tudják venni, ami "csak mély és magas". Nálam a disco a Benny Benassi-féle förmedvény. Hallottam már Tiesto-t (azért hozom példának mert már a rádióban is megy sajnos, mindenki ismeri), szóval sokan sorolják ezt disco-ba, de hallottam olyat is h ez techno. Szerintem meg főleg trance, de attól függ mit játszik egy buliban, vagy éppen melyik albumról beszélünk, mert amelyik időszaka, aktuális album annyi féle irányzati ágazata lehet. A trance-nek is sok alfaja van... Olyan sincs h tucc-tucc. Ez megint olyan téves és rossz fogalom, mint a disco zene. A különbség az az, h olyan van, h disco zene (vagy club zene, ez még idetartozik).

Fel sorolni nem lehet, ahány féle ember annyi féle igény. Nézd meg a Winamp-ban h az ID3 Tag-ban hányféle stílust lehet megadni és még ott sincs felsorolva minden!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

... az elektronikusba nagyon sok minden belefér, a másik kategória meg lenne a hangszeres (illetve lehetne még a vegyes)
Nahát! Van olyan zenei stílus, amit nem hangszerekkel művelnek? Hm... eddig úgy tudtam, csak az industrial volt ilyen a 80as években.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Valaki szavazzon már a funky-ra meg a blues-ra is
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Hát igen. Isten igazából sokat megjelöltem volna. Pár fontosabb a teljesség igénye nélkül: pop, trance, chill-out, funky, rock, jazz, dance, stb.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Elég lenne a fő kategóriákat felírni. De pl. a Disco az nem ilyen. Az kerülhetne az elektronikus zenék kategóriába és akkor ide jönne még egy tucat másik. A kérdés meg az lenne, hogy milyen zenei stílust hallgatsz leggyakrabban.
Igen, csakhogy az elektronikusba nagyon sok minden belefér, a másik kategória meg lenne a hangszeres (illetve lehetne még a vegyes)

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Hogy legyen valami értelme is ennek a topicnak, definiálhatnád ezeket a műfajokat. Én kb. a feléről nem tudom, miféle.
Nem probléma, ezek közt elég sok szubkultúrális zenestílus van, tehát amit viszonylag elég kevés ember hallgat, én viszont sok ilyesmit is hallgatok

Tehát például már egy cinematic orchestra-t se ismernek sokan gondolom, vagy a többi ninja tunes-os előadót ..nem beszélve mondjuk ilyesmiről, hogy antimatter, hocico, roots manuva..

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

hát igen a leggyakrabban szó lemaradt

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Na igen. Elég gyengén lettek a ketegóriák megépítve. Viszont szerintem nem is kéne az összeset felsorolni. Elég lenne a fő kategóriákat felírni. De pl. a Disco az nem ilyen. Az kerülhetne az elektronikus zenék kategóriába és akkor ide jönne még egy tucat másik. A kérdés meg az lenne, hogy milyen zenei stílust hallgatsz leggyakrabban. Gondolom mindenkinek van olyan. Pl. nálam az alternatív rock lenne az, így a rockot jelöltem, de mellette én is hallgatok pop, jazz, elektronikus és egyéb műfajokat, csak nem olyan mértékben.

Na mind1, de így nem igazán szimpik a kategóriák, ráadásul 10 hely van és csak 8 kategória lett felírva.

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: LCO »

Ha valaki a vegyigyümit szeretei az mindet bejelölje???
Hülye megközelítés ezek alapján értelmetlen a szavazás...

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Igc »

Szerintem nincs olyan ember a földön aki ezek közül csakis bármelyik egyet hallgatja. Én alapvetően a rockzenét szeretem de nagyon sokmindent meghallgatok...
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Szóval..elektronikus, klasszikus, jazz, drum'n'bass, techno, ebm, trance, jpop, metál, rock, goa, breakbeat, breakcore, progressive house, chillout, ambient, jungle, downtempo, hardcore, minimal, 2step, rap
Hogy legyen valami értelme is ennek a topicnak, definiálhatnád ezeket a műfajokat. Én kb. a feléről nem tudom, miféle.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Milyen zenét hallgatsz?

Szóval..elektronikus, klasszikus, jazz, drum'n'bass, techno, ebm, trance, jpop, metál, rock, goa, breakbeat, breakcore, progressive house, chillout, ambient, jungle, downtempo, hardcore, minimal, 2step, rap

és ez még csak néhány elektronikus és hangszeres zene, igaz van köztük ami kapcsolódik, netán egymásból fejlődött ki, vagy vissza satöbbi

hm..nos igen, kicsit sokfélét hallgatok..inkább nem jelölök semmit..

jaigen, egyébként is nehéz kategorizálni..mert pl itt van a disco, ami nekem a disco-ban adott meg rádióból folyó slágert jelenti, de lehet, hogy másnak a house is ezt jelenti, az nálam viszont elsősorban ígényesebb prog house..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Ez aztán értelmes topic! Komoly ember nem műfaj alapján válogat.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Posza »

Most éppen Johnny Cash-t és June Carter-t.

Nekem a zenével korszakaim vannak. Úgyértem, ha megkedvelek valamit-valakit, "unalomig" hallgatom(szinte semmi mást), aztán félreteszem. Van hogy visszatérek egy-egy régi kedvenchez és újra felfedezem magamnak.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: gemini »

és a metal hol marad? Mostanában jazz szól nálam leggyakrabban.

Nitzer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Nitzer »

"Egyéb". Leginkább.

EBM
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Daemiaen »

Gyerekek, klasszik rock 'n' roll foreva'!
"When I was doing The Bridges of Madison County, I said to myself, this romantic stuff is really tough. I can't wait to get back to shooting and killing."

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: GTomi »

lehetett volna is, hogy mindenevő.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”