Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Akkor Marantz PM 84, az sokkal brutálisabb...
Mily meglepő van is 1 ilyen eladó
az is dübörög mint egy tank?
nem, azon egységes nagyjából a hang. Az leszakítja a fejed nagy hangerőn, a dinamikája brutális.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
az is dübörög mint egy tank?
- fatalerror
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Hali!
Vki tudna véleményt mondani a Sony STR-DA1200ES típusú erősítőjéről?
140 ezer körüli az ára és HDMI-s, Yahama-nál és a Denon-nál jelentősen olcsóbb
köszi
- Marci,az eb
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Sztereó erősitők
Szerintetek melyik jobb, egy HK6900 vagy egy PM-665? Melyik mikori, és a HK termékpalettáján mit képvisel?
Előre is köszi!
Hasznos oldal, ha évjárat érdekel, katt egy betűre (jelen esetben a "h"-ra). http://cgim.audiogon.com/cgi-bin/bb.pl? ... &3&4&zz&zz
Sztereó erősitők
Szerintetek melyik jobb, egy HK6900 vagy egy PM-665? Melyik mikori, és a HK termékpalettáján mit képvisel?
Előre is köszi!
Sztereó erősitők
Akkor Marantz PM 84, az sokkal brutálisabb...Mily meglepő van is 1 ilyen eladó
már úgy értettem, hogy az nem lesz elég, hogy csak brutális mélyekkel legyen megáldva
van itt minden magas, közép, mély - mint a búcsúban!
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
már úgy értettem, hogy az nem lesz elég, hogy csak brutális mélyekkel legyen megáldva
Gondoltam
Naim-ZU
Sztereó erősitők
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Nekem is ajánlhatnátok erőlködőt :kiraly:
Marantz PM-550 DC brutál mélyekkel megáldva!
az nem lesz elég
Naim-ZU
Sztereó erősitők
Nekem is ajánlhatnátok erőlködőt :kiraly:
az nem lesz elég
akkor majd veszel még hozzá.
Sztereó erősitők
Nekem is ajánlhatnátok erőlködőt
az nem lesz elég
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
2. erről még nem is hallottam. eddig egyetlen erősítő sem hozott ki belőle ilyen mélyeket; teljesen "normálisan" szólt.
Nekem spec a mélysugárzóim eléggé merevek, amitől szép gyors mélyeket gyárt, de erőművileg kell megközelíteni...
Sajna
Most van nálam egy Fatman iTube, a maga 12Wattjával ...hááááát szépen szól, a közép-magas szekció, meg a sztereo tér... de hogy fele annyi mélye nincs a hangfalaimnak, mint akár a NAD-dal :vazeg:
Arról a Marantzról már nem is szólva ami svga közreműködésével itt vendégeskedett a CD teszt alatt n a abban volt erő a mélyekhez elegendő
ok,de akkó milegyen az erősítőmmel? :kiraly:
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
2. erről még nem is hallottam. eddig egyetlen erősítő sem hozott ki belőle ilyen mélyeket; teljesen "normálisan" szólt.
Nekem spec a mélysugárzóim eléggé merevek, amitől szép gyors mélyeket gyárt, de erőművileg kell megközelíteni...
Sajna
Most van nálam egy Fatman iTube, a maga 12Wattjával ...hááááát szépen szól, a közép-magas szekció, meg a sztereo tér... de hogy fele annyi mélye nincs a hangfalaimnak, mint akár a NAD-dal
Arról a Marantzról már nem is szólva ami svga közreműködésével itt vendégeskedett a CD teszt alatt :kiraly: n a abban volt erő a mélyekhez elegendő
Sztereó erősitők
Milyen erősítő? mert megvenném olcsón... :kiraly: szeretem a mélyeket... Amúgy hangváltót mérni nem eccerű.
A lejobb ohmikusan kimérni, az persze alacsonyabb érték mint a névleges impedancia, de az meg frekifüggő, és változik is, lemehet jelentősen és meg is növekedhet bizonyos frekiken.
Ha sok a mély, akkor inkább az lehet a dolog nyitja, hogy
1. az erősítő mélyben emel.
Hangszinszabályzókat középre, ha van esetleg kikapcsoló akkor kikapcs, loudness kapcsoló ha van az is kikapcs. Gond akkor van, ha a loudness nem kikapcsolható, de van. Mert az biz emel keményen
2. mélytöbbletes a hangfal, és most van egy olyan erősítőd, ami ezt elő is hozza... Ezen elég nehéz lesz komolyabb műszerezettség, és rutin nélkül segíteni, max a hangfalcsere marad
Marantz PM-550 DC
1. minden középre van állítva,loudness kikapcsolva. egyébként hibátlanul műxik rajta minden.
harmadik lehetőség nincs ? :vazeg:
most nem tom,h mi legyen, asszem eladom.
Sztereó erősitők
BigDewil, van ötleted, hogy merre találok Ion erősítőket/monoblokkokat? Bolt? Apróban még nem nagyon láttam, pedig kb fél éve követem ezeket... Dobhatsz pü-t is![/offtopic]
Elsösorban az aprohirdetéseket kell nézd.
Pl itt, aztán a hifipiac és a hificity oldalait. Az Indexen nem láttam, oda eleget járok, különben is.
Az itteni hurdetési rowatban nem olyan rég még wolt fenn egy ION.
Lehet még fenn wan. Keress rá.
Sztereó erősitők
volna két kérdésem:
honnan lehet tudni,chogyan lehet megvizsgálni, h egy hangfal hangváltói nem zárlatosak?
honnan lehet tudni,chogyan lehet megvizsgálni h a hangfal ellenállása nem éri el a minimum értéket?
ugyanis van egy régi sztereo erősítő nálam aminek brutálisak a mélyei. amolyan dübörgőek,és nem tudom,h mi lehete az oka. próbáltam a hagszínt,illetve a rajta lévő EQ-et állítani,de igazából nem tudtam eredményt elérni. ezekután a hangfalakra gyanakszom,h vmi beállítási vagy vmi más probléma lehet. vagy az erősítőn kéne vmit állítani?
Milyen erősítő? mert megvenném olcsón... szeretem a mélyeket...
Amúgy hangváltót mérni nem eccerű.
A lejobb ohmikusan kimérni, az persze alacsonyabb érték mint a névleges impedancia, de az meg frekifüggő, és változik is, lemehet jelentősen és meg is növekedhet bizonyos frekiken.
Ha sok a mély, akkor inkább az lehet a dolog nyitja, hogy
1. az erősítő mélyben emel.
Hangszinszabályzókat középre, ha van esetleg kikapcsoló akkor kikapcs, loudness kapcsoló ha van az is kikapcs. Gond akkor van, ha a loudness nem kikapcsolható, de van. Mert az biz emel keményen :kiraly:
2. mélytöbbletes a hangfal, és most van egy olyan erősítőd, ami ezt elő is hozza... Ezen elég nehéz lesz komolyabb műszerezettség, és rutin nélkül segíteni, max a hangfalcsere marad
Sztereó erősitők
volna két kérdésem:
honnan lehet tudni,chogyan lehet megvizsgálni, h egy hangfal hangváltói nem zárlatosak?
honnan lehet tudni,chogyan lehet megvizsgálni h a hangfal ellenállása nem éri el a minimum értéket?
ugyanis van egy régi sztereo erősítő nálam aminek brutálisak a mélyei. amolyan dübörgőek,és nem tudom,h mi lehete az oka. próbáltam a hagszínt,illetve a rajta lévő EQ-et állítani,de igazából nem tudtam eredményt elérni. ezekután a hangfalakra gyanakszom,h vmi beállítási vagy vmi más probléma lehet. vagy az erősítőn kéne vmit állítani?
Sztereó erősitők
Ajánlom figyelmedbe a denon, ion, nad erölködöket.
OFFTOPIC:
BigDewil, van ötleted, hogy merre találok Ion erősítőket/monoblokkokat? Bolt? Apróban még nem nagyon láttam, pedig kb fél éve követem ezeket... Dobhatsz pü-t is!
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Sztereó erősitők
Helló!
Erősítő vásárlása előtt állok, s egy kis tanácsadásra lenne szükségem a hozzáértőktől. Egy kb. 15nm-es szobába lenne a cucc, főleg mozizáshoz. A hangrendszer egy Clarus Charon 5,1 szett lenne, s Denon erősítőket nézegettem hozzá, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy melyik lenne a jobb választás. Amik közt vergődöm az az AVR 1907, AVR 2105. Tudom a kettő két különböző évjárat, de az áruk nagyon hasonló. Én a szerény képességeimmel nem igazán tudtam kisilabizálni, hogy melyiktől kaphatok többet., mivel a 2100 széria hiába lenne elviekben jobb mégiscsak 2 évvel régibb konstrukcióról van szó. Szóval ha vkinek van ezekkel az erősítőkkel esetleg tapasztalata, vagy csak jobban el tud igazodni a műszaki specifikációjukon, annak megköszönném a segítséget! :-) Esetleg ha van vmilyen egyéb, jobb alternatívátok úgy 130K körül az is érdekelne. Köszi!
TJ
Sztereó erősitők
Sziasztok! Szép estét mindenkinek!Én elsősorban azoktól az emberektől kérnék tanácsot/segítséget, akik értenek az erősítőkhöz és a hangfalakhoz.
1 olyan rendszert szeretnék, melyen 70% ban zenét hallgatnék, és csak olyan 30% ban néznék rajta DvD-t.
Leírnám röviden hogy mit szeretnék.
egy 5.1 es Kenwood házimozi-erősítőt néztem ki (Kenwood Home KRFV5070S)
Én azt hallottam hogy erősítőbe a Kenwood nagyon jókat gyárt! Megerősítitek ezt az állítást ti is? (átjöttem erre a fórumba mert 1 másik fúrumon csak szídták a kenwoodot hogy sz*r.. de azt már nem árúlták el hogy miért....)
Az én fejegységem is Kenwood és meg vagyok vele elégedve... eléggé jó.
Hangfalakból jó széles a lista... a lényeg hogy 1 pár álló hangfalat szeretnék csak(egyenlőre).
vagy Yamaha NS 50, vagy Magnat Monitor 880 esetleg 1000, vagy Pioneer S-H520V, de más is szóbajöhet.. széles a lista.. egyenlőre ezeket néztem.
Mi a véleményetek ezekről?
a rendszerre olyan 100-110 ezer Ft ot szánnék (DvD nélkül)
Köszi szépen a tanácsokat
Üdv:
Petyus
A másik forumon is ezt ajánlották neked, amit itt Sentinel...
Xerintem NE házimozi erölködöt wegyél, hanem használtan egy régebbi, de sokak által elismerten jo hangu erölködöt és egy xintén régebbi, de jo hangu hangdobozt.
Ezek kijönnek az elöirányzott pizböl és jo hangjuk is lex, nem olyan amitöl wilággá xalad még a szomxédság is.
Ajánlom figyelmedbe a denon, ion, nad erölködöket. Hangfalban pedig HB-I, Preludium, Stand-Art, stb jo 10-15 éwes középdobozokat, esetleg 5-8 éwes JPW-ket.
Sztereó erősitők
és az ottani 60Hz helyett az itteni 50Hz mennyit számít? nem csak erre a készülékre gondolok hanem az összes amerikai gépre úgy általában. Mit csinál egy transzformátor amit 60 helyett 50Hz-vel etetnek? Vajon mi változik? Terhelhetőség, feszültség, jelalak, zajszint?
senki nem tudja?
Sztereó erősitők
Sziasztok! Szép estét mindenkinek!Én elsősorban azoktól az emberektől kérnék tanácsot/segítséget, akik értenek az erősítőkhöz és a hangfalakhoz.
1 olyan rendszert szeretnék, melyen 70% ban zenét hallgatnék, és csak olyan 30% ban néznék rajta DvD-t.
Leírnám röviden hogy mit szeretnék.
egy 5.1 es Kenwood házimozi-erősítőt néztem ki (Kenwood Home KRFV5070S)
Én azt hallottam hogy erősítőbe a Kenwood nagyon jókat gyárt! Megerősítitek ezt az állítást ti is? (átjöttem erre a fórumba mert 1 másik fúrumon csak szídták a kenwoodot hogy sz*r.. de azt már nem árúlták el hogy miért....)
Az én fejegységem is Kenwood és meg vagyok vele elégedve... eléggé jó.
Hangfalakból jó széles a lista... a lényeg hogy 1 pár álló hangfalat szeretnék csak(egyenlőre).
vagy Yamaha NS 50, vagy Magnat Monitor 880 esetleg 1000, vagy Pioneer S-H520V, de más is szóbajöhet.. széles a lista.. egyenlőre ezeket néztem.
Mi a véleményetek ezekről?
a rendszerre olyan 100-110 ezer Ft ot szánnék (DvD nélkül)
Köszi szépen a tanácsokat
Üdv:
Petyus
Gyors reagálás: ha 70%-ban zenét hallgatsz, akkor ne házimozi erősítőt vegyél