Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Hátul a hangfalam kapcsolóját mindig le kell kapcsolni ha nem használom a hangfalat, vagy nem tesz kárt benne ha folyamatosan be van kapcsolva?
Nem lesz baja de nekem mikor kikapcsoltam a gépet mindig pukkant egy nagyot. Én mindig kikapcsoltam.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
Hátul a hangfalam kapcsolóját mindig le kell kapcsolni ha nem használom a hangfalat, vagy nem tesz kárt benne ha folyamatosan be van kapcsolva?
Rájöttem közben:Dneked milyen hangfalaid vannak?
Klipsch RF15
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Rájöttem közben:Dneked milyen hangfalaid vannak?
Mi az a jelvezeték?
Ami nem tápkábel (230-as), hanem hangfalkábel (az első nagyobbat ráz, az utóbbi jobban szól)
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Mi az a jelvezeték?
Nos az enyém szerintem zenében jobb elsősorban de ne felejtsük el a Tied fele annyiba került mint az enyém.
A hangfal szinkódólt vezetékei persze hogy nem szerencsés ha a táp kábel mellett fut, de ettől ami sokkal rosszabb vagy zavaró lehet az ha a jelvezeték halad a tápvezeték mellett, a hangszoróvezeték kevésbé érzékeny a nagyobb kimeneti feszülsége miatt, a jelvezeték pedig sokkal hamarabb összeszedi a 230V 50Hz-es zaját.
Kössz megcsináltam. Jó kis hangfalak a tieid. Sztem jobbak mint az enyéim. Azt akartam kérdezni, mert azt hallottam valahol hogy a hangfalnak a színkódolt kábelét nem szabad az AC (vagy milyen) kábel mellé. Ez igaz?
Én azt javaslom neked a számitógép kimeneti jelszintje menjen max 75%-ig , ott még nem torzít tovább ne mert utána a hangkártya is torzíthat és akkor már az elején rossz Utána emeld a 2.1-es rendszereden a hangerőt amíg nem torzít, persze ha a szomszédokat is idegesíteni akarod.
De ha egyszer a 2.1 rendszereden beállítottad a hangerőt a potival én azt javaslom ne tekergesd egyrészt az mechanikus hamarabb tönkremehet, mondjuk fél év leghamarabb, és ha ezután a számítógépen csökkented vagy növeled az "örök" életű hangerőszabályzó.
Az enyémről mit szeretnál tudni?
2x14W rms-t tud ezt biztosan állíthatom a 2 db TDA 2030A végfok miatt.
van benne hangsugárzóként egy 12cm 20W rms mély és egy 3 cm 10W rms magas.
Hátsó reflex típus.
Genius.hu adatai alapján:
SP-HF 2.0 1250 hangfal
Az SP-HF 2.0 1250-es hangfal a modern tartalmat ötvözi a ’60-as évek formavilágával. A közel 12 literes fekete fadobozokban krómozott gyűrűk veszik körül a hangszórókat. Ezek, maximálisan 36 Watt-on (RMS) szólaltatják meg a kristálytiszta hangokat. Az előlapon ki- és bekapcsoló gomb, hangerő-, basszus- és hangszínszabályzó valamint fejhallgató csatlakozó található.
Az SP-HF2.0 hangfal ideális PC audió, CD- MP3-, VCD-, DVD lejátszókhoz vagy rádióhoz.
Tulajdonságok:
* Teljesítmény: RMS: 36 Watt (P.M.P.O.: 1250 Watt, aktív hangfal)
* 2-utas rendszer: 5 1/4”-es mélyközép és 1,85” magas
* Kiváló PC audió, CD-, MP3-, VCD- és DVD lejátszókhoz vagy rádióhoz
* Fekete MDF fadobozok
* Be/kikapcsoló, hangerő-, hangszín szabályzó, fejhallgató csatlakozó
* A gumilábak megakadályozzák a berezonálást
* Méretek: 180 x 330 x 200 mm (Szé x Ma x Mé)
Kössz. Azt még azért megkérdezném hogy szted meddig tekerhetem a volume tekerőt? És a tiedről hol találok vmit???
Persze, hallgasd élvezettel!
Kössz a négy számot:D ez tényleg kihozza a zenét amúgy 35Hz-ig nem kell feltekerni utáánna már csak halkan hallom a dolgot . az azért jó??
Nos, ma nem tudom elküldeni amiért írtam mert egy fájl maga 4 mega és nem menne el tudom.
Azt kell figyelned a teszthangoknál hogy meghallgatod mondjuk az 1 khz-et bár ez eléggé elhúz mondjuk a 100Hz től ezért jobb a 100 Hz el kezdeni és figyelsz arra hogy ugyanolyan erőséggel hallod-e az ettől alacsonyabb frekvenciát is ha már jóval halkabban vagy fel kell tekerni a hangerőt azt már nehezen sugározza le.
Az a lényeg hogy azt a frekit ahol még ugyanolyan erőséggel hallod mint mondjuk a 100Hz et azzal még nincs gond de ha már utána egy léptékkel kisebbet hallgatsz és jóval hallkabb akkor az már -6dB-s pont alatt lehet.
Tehát a legutóbb hallot ugyanolyan erősségi freki mondjuk az alsó frekvenciatartománya a szubnak -3dB-s pontja.
kár hogy ma nem tod elküldeni,, nem leszek neten egy hétig jó lenne ma ha tudod légyszi küldd el ma
És melyiket kell hallani? Én mindet hallom. Mire kell ennél figyelni?
MP3-ba ha tudod. Cím: ozeviktor@freemail.hu hely 23-24 mega körül van előre is kössz
Nos az elhelyezésnél javaslom neked hogy a szatellitek a számitógép asztalon legyenek ha igény van rá kicsit befordítva feléd a szub pedig a földön, ha lehet bakkold fel rezgéscsillapító alátéten legyen ha nncs lába és mondjuk a jobb sarokba de ne nagyon nehogy búgossá váljon, azért nem bal mert amint láttam a reflexnyílása bal oldalt van és az hadd nézzen kifelé.
Nézd, ezek az adatok kreáltak, az azt jelenti hogy igazak, csak kérdés milyen meredekségnél sugározzal le a 30Hz-et a mély és a szatellitek tényleg elmennek 18 kHz-ig csak kérdés milyen meredekséggel.
Szerintemn ha az a szub leadja még az 50Hz-et -3Db-s pontnál akkor már nagyon jó.
Egyébként a teszthangokat el tudom neked küldeni mp3-ba vagy wav-ba emailon, de a zene az már kicsit több lenne, de még lehet az is megoldható csak a postafiókod bírja.
Annyi adatot találtam még hogy a subbwoofer 30Hz-150Hz Satellitte 150Hz-18kHz Ezek jó adatok??,
És szerinted hogy helyezzem el a hangszórókat+ a mélynyomót??? Számítógépasztalon.
Hol lehet olyan lemezhez jutni? esetleg letölteni a tartalmát valahol? Elküldeni nem tudod a hanganyagát?
Magnat tesztlemez, ezen a zene eléggé kijön utána pedig van 1000 Hz majd 20Hz, 25Hz, 30Hz, 35, Hz, 40Hz, 45Hz, 50Hz, 55Hz, 60Hz, 70Hz, 80Hz, 90Hz, 100Hz, 110Hz, 120Hz, és végén megint 1000Hz.
A teljesítménye a tiednek nem tudom de rákeresve én is azt találtam amit te, azt kéne megtudnod mekkora a tápja hány wattos, vagy milyen végfok dolgozik a cuccban , de emiatt most ne szedd szét gari miatt, én megtettem mert kicsit azért konyítok a dolgokhoz.
De 8EFt ért mindenképpen vétek kihagyni és inkább egy olyat mint 2E ft ért egy élvezhetetlen Koolinket 2x3 wattal ami már maxon pogányúl torzít is.
És milyen tesztlemez?
RACPOWER te hol találtál az én Deluxomról valamiféle adatokat vagy leírást? Amúgy nekem is csak zenét hallgatni kell. Jól kijönnek a mélyek és végülis a magasakis. 36w (20w+2x8w) tehát elég hangos is. ja és 8000FT-ért megéri.
Persze hogy változik a mélynyomó 20 W rms a magas 10W rms tud.
De a TDA 2030 és egy kis előfokkal amivel bass és treble is lehet állítani max olyan 18W rms jön ki belőle csatornánként, de 14W rms-t tuti tud mert rendes táp is van benne már mértem meg, pufferkondik is ha jól emlékszem 4800 uF körüli végfokonként.
Az érdekes hogy nem ilyen távolságban szól a legszebben(ahogyan előtte ülök 40 cm-re) hanem kb 2-3m távolságban tőle akkor jönnek elő az igazi mélyek, igaz a helység is kb 6-8 nm ahol kifutja magát,de még éppen zenehallgatás szempontjából ha nem a szomszédba akarok zenélni akkor is kifutja magát max 12 nm -ig.
Ez került ha jól emlékszem 15E ft-ban.
Gumilábakon áll szóval nagyon szépen leválnak róla a hangok a lekerekítések miatt is. Kicsit zavart, hogy nincs hangszoróvédő rács előtte, de már megszoktam és ha lenne akkor is levenném biztosan.
Ami idegesít de egyértelmű, hogy egy kicsivel még talán, de nem sokkal jobb a sztereó képe mint az onkyo 601 AV erősítőmnek sztereóba.
Moziban próbáltam 12 nm-en, de esélyes sem volt olyan mozi élményt visszaadni mint az onkyo rendszerem, de hát nem is ez a funkcionalitása, igaz ha valaki néz filmet gépen arra megfelel.
De Ebben az esetben mármint film nézésenél a tied biztosan szebben szól mert ott a szub ami tá tud dolgozni a satellitekre.
Nekem ez csak arra kell ha laptopon internetezek vagy valamit csinálok melette szóljon a zene viszonylag hifi minőségben, de NFS MOST WANTED-nél is szépen kiadja az effekteket meg azt a mélyet mikor egy ugratásnál egy másik kamera állásból mutatja az autódat amivel mész, ekkor szinte úgy érzi az ember hogy remeg a levegő.Az alsó frekvenciatartomány olyan 80HZ-re saccolom a -3dB -s pontot de teszt lemezzel még az 55Hz -et de főleg a 60Hz -et is simán halottam.