Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Addig haza nem megyek, amíg ezt érthetően ki nem bogózzátok nekem

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Fogadni egy 480p-s megjelenítő is fogadhat 1240x720-as jelet, csak hát ugye nem annyit jelenít meg.A te Panád is azt csinálja, hogy a kapott jelet függőlegesen felskálázza 720-ról 768-ra, vízszintesen meg leskálázza 1240-ről 1068-ra

Ez így ok. De 720 sorfelbontást natívan tudja ez a plazma (768sor). Tehát a leírás szerint teljesíti, és mint mondtam ezeknél látni szoktam a HD-Ready matricát is.
Ezért kezd kuszálódni a dolog.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

A „HD-ready” címke követelményei 
1. Képernyő, képmegjelenítő eszköz

• A képernyő (pl. LCD, PDP) vagy képmegjelenítő eszköz (pl. DLP) minimális sajátfelbontása 720 fizikai sor, széles (16:9) képarány mellett.
[/i]

A 720 sor igaz, hogy megvan, de 16:9 képarány mellett kell, hogy meglegyen. Így már látni is, hogy ez bizony nem HD-Ready, mivel 720x1.78~1280 sor és az ugye több mint az 1024 amilyen a legtöbb plazma tv.
Vagyis szerintem 1280x720 felbontástól írható rá egy készülékre, hogy "HD-Ready".

Nem tudom, de az ilyen plazmákon kinn volt a HD-Ready felirat.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

1240 x 720 nem egyenlő 1024 x 768-al 
nem HD-s!

Nah akkor ezt magyarázzátok meg nekem érthetően, mert az allábiakat olvasni a HD-Readyhez:

"A HD-ready címkét, mint alkalmassági megjelölést a nagyfelbontású képjelek feldolgozására és megjelenítésére alkalmas képmegjelenítők megkülönböztetésére vezetik be"

Ez nekem azt tükrözné, hogy az kapja meg ezt a címkét, amit alkalmasnak találnak hogy megjelenítse a HD tartalmakat.

A feltételek:

1. A képernyő (pl. LCD, PDP) vagy képmegjelenítő eszköz (pl. DLP) minimális sajátfelbontása 720 fizikai sor, széles (16:9) képarány mellett.
2. A képmegjelenítő eszköz HD bemeneti videojelet fogad az alábbi csatlakozókon keresztül: Analóg YPbPr, és DVI vagy HDMI
3. A HD-re alkalmas bemenetek a következő HD videojel formátumokat fogadják:
1280x720 @ 50 és 60Hz progresszív („720p”), és 1920x1080 @ 50 és 60Hz váltott-soros („1080i”)
4. A DVI vagy HDMI bemenet támogatja a (HDCP) tartalomvédelmet

Fogadni egy 480p-s megjelenítő is fogadhat 1240x720-as jelet, csak hát ugye nem annyit jelenít meg.
A te Panád is azt csinálja, hogy a kapott jelet függőlegesen felskálázza 720-ról 768-ra, vízszintesen meg leskálázza 1240-ről 1068-ra
gordon314.fw.hu

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: oddman »

Házi-mozi oldalról ollóztam az alábbi pár sort

A „HD-ready” címke követelményei

1. Képernyő, képmegjelenítő eszköz

• A képernyő (pl. LCD, PDP) vagy képmegjelenítő eszköz (pl. DLP) minimális sajátfelbontása 720 fizikai sor, széles (16:9) képarány mellett.

A 720 sor igaz, hogy megvan, de 16:9 képarány mellett kell, hogy meglegyen. Így már látni is, hogy ez bizony nem HD-Ready, mivel 720x1.78~1280 sor és az ugye több mint az 1024 amilyen a legtöbb plazma tv.
Vagyis szerintem 1280x720 felbontástól írható rá egy készülékre, hogy "HD-Ready".
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

nem HD-s!

Nah akkor ezt magyarázzátok meg nekem érthetően, mert az allábiakat olvasni a HD-Readyhez:

"A HD-ready címkét, mint alkalmassági megjelölést a nagyfelbontású képjelek feldolgozására és megjelenítésére alkalmas képmegjelenítők megkülönböztetésére vezetik be"

Ez nekem azt tükrözné, hogy az kapja meg ezt a címkét, amit alkalmasnak találnak hogy megjelenítse a HD tartalmakat.

A feltételek:

1. A képernyő (pl. LCD, PDP) vagy képmegjelenítő eszköz (pl. DLP) minimális sajátfelbontása 720 fizikai sor, széles (16:9) képarány mellett.
2. A képmegjelenítő eszköz HD bemeneti videojelet fogad az alábbi csatlakozókon keresztül: Analóg YPbPr, és DVI vagy HDMI
3. A HD-re alkalmas bemenetek a következő HD videojel formátumokat fogadják:
1280x720 @ 50 és 60Hz progresszív („720p”), és 1920x1080 @ 50 és 60Hz váltott-soros („1080i”)
4. A DVI vagy HDMI bemenet támogatja a (HDCP) tartalomvédelmet

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

nah ma már 4 embertől megkaptam, hogy a plazmám nem HD-s, mert csak 1024*768-as felbontással rendelkezik. Milyen sanyarú sorsom van, hajjaaaaj...

nem HD-s!
gordon314.fw.hu

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Én lehetnék az ötödik, de ez nem népszerűségi verseny. Ottan van a szabvány, ha annak nem felel meg akkor nem HD az a plazma. Márpedig nem felel meg. Ettől nem lesz se jobb, se rosszabb. Használd egészséggel.
HD-Ready szabványra gondolsz. Mert ha megnézem miknek kell megfelelni, akkor HD-Ready-s.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nah ma már 4 embertől megkaptam, hogy a plazmám nem HD-s, mert csak 1024*768-as felbontással rendelkezik. Milyen sanyarú sorsom van, hajjaaaaj...
Én lehetnék az ötödik, de ez nem népszerűségi verseny. Ottan van a szabvány, ha annak nem felel meg akkor nem HD az a plazma. Márpedig nem felel meg. Ettől nem lesz se jobb, se rosszabb. Használd egészséggel.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

csirkenyul
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: csirkenyul »

e Sziasztok! 
Ezen a fórumon jókat olvastam két tévéről:

Pana 42pv60 és Samsung 42q7

Szeva Bébé!

Én is karácsony körül tervezem és e kettő között hezitálok.
A Samsung felbontása elírás!!! Ugyanaz a felbontásuk.
rea4 fórumtárs tesztelte mindkettőt és asszem a 42Q7H nyert. Nekem is az tetszik jobban, a designról nem is beszélve
Tuti lesz karácsonykor mindkettő, emiatt nem kell aggódni. Most nagyot estek az árak, nehéz jósolni. Ennél olcsóbb nem sokkal lesz és lehet hogy karácsonykor inkább picit felkúsznak. Ki tudja? Függ a politikai helyzettől is.
Az LG-kről nem tudok nyilatkozni.
Üdv

Hali!

Ha design kell ott a pana pv600-as, távirányítója is nagyon rendben van.
Nekem a pana színei élénkebbnek tüntek mint a Q7-nek. (na jó egy kicsit elfogult vagyok...)
Egyébként a West End MM-ban egymás mellett ki van állítva mindkét tv.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

És még mindig fenntartom,hogy nyert a Samu,ha nem is sokkal.
Kipróbáltad már az SXRD és Gyűrűk Ura párosítást? Vagy megvársz vele?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sziasztok! 

Szeva Bébé!

rea4 fórumtárs tesztelte mindkettőt és asszem a 42Q7H nyert. Nekem is az tetszik jobban, a designról nem is beszélve
Tuti lesz karácsonykor mindkettő, emiatt nem kell aggódni. Most nagyot estek az árak, nehéz jósolni. Ennél olcsóbb nem sokkal lesz és lehet hogy karácsonykor inkább picit felkúsznak. Ki tudja? Függ a politikai helyzettől is.
Üdv

És még mindig fenntartom,hogy nyert a Samu,ha nem is sokkal.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Sziasztok! 

Egy online áruházban nézegettem az árakat is. Pana: 390e, Samsung 460e. Ezen kívül van még más Samsung is (42e7 410e, 42c7 445e).
Mindegyik samsung felbontása 1366*768, míg a panáé csak 1024*768. A panához hasonló felbontású LG-t is találtam (42pc1 ill 42pc3). Árban a panához hasonló, viszont van benne Faroudja.

Elsősorban azt kérdezném, hogy a felbontás különbség ér-e 70e Ft-ot a Samsung q7 javára? Továbbá az egyes Samsungok miben különböznek egymástól? Csak szolgáltatásban, vagy képminőségben is?

Továbbá érdekelne a fent említett két LG minősége is, ill vélemény róluk, számít-e a Faroudja. (A dvd játszóm nem tudja, a vetítőmben van.)

Elsősorban tv nézésre használnám, dvd-t csak másodsorban, ha lusta vagyok bekapcsolni a vetítőt! Sok filmet rögzítek dvd-re tvből, tehát ezeket is a plazmán nézném.

Az is érdekelne, hogy szerintetek mennyit esik még az ár mondjuk karácsonyig, ill akkor kaphatók-e ezek a modellek? (A Samsung q7 legutóbb még egy százassal volt drágább, mikor néztem)

Minden véleményt köszönök előre is

Bébé

Hi!

1366*768????
Tudtommal jelenleg az összes 107-es Samsung HD plazmának /7-es sorozat/ a felbontása 1024*768!De ez a Panasonic és LG plazmákra is vonatkozik.Bár már megjelemtek egyes modelleknél a full HD 1920*1080-as felbontásúak is,amik még kis országunkban nem kaphatók.A samsung honlapján is az 1366*768-as felbontás szerepel a HD plazmáknál,de az TÉVES adat!!!Én Pana PV60-at használok már több mint fél éve,és a mostani ára alapján messze a legjobb vétel,akár melyik készüléket hasonlítjuk hozzá!

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Freeduck kolléga jól mondja, bizony a Samsung felbontása elírás, pedig nekem is még a boltban is bizonygatták (eleinte el is hittem, aztán kiművelődtem a témában).

Ettől azonban a Samsung még jó, designra mindenképpen bármelyik szebb mint a PV60 (a távirányító is ), nekem képre sincs vele bajom. Persze most hogy esett a PV60 ára már fene tudja, azért valószínűleg kevesebb a meghibásodási aránya és a 2 HDMI is jó dolog.

Samsungnál érdemes a DNie-t a szervízmenüben kikapcsolni!

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Sziasztok! 

Szeva Bébé!

Üdv

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rospe »

Mikroszálas törlőkendő.
Köszi szépen, megyek beszerzek.
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary

bébé
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: bébé »

Sziasztok!

Egy online áruházban nézegettem az árakat is. Pana: 390e, Samsung 460e. Ezen kívül van még más Samsung is (42e7 410e, 42c7 445e).
Mindegyik samsung felbontása 1366*768, míg a panáé csak 1024*768. A panához hasonló felbontású LG-t is találtam (42pc1 ill 42pc3). Árban a panához hasonló, viszont van benne Faroudja.

Elsősorban azt kérdezném, hogy a felbontás különbség ér-e 70e Ft-ot a Samsung q7 javára? Továbbá az egyes Samsungok miben különböznek egymástól? Csak szolgáltatásban, vagy képminőségben is?

Továbbá érdekelne a fent említett két LG minősége is, ill vélemény róluk, számít-e a Faroudja. (A dvd játszóm nem tudja, a vetítőmben van.)

Elsősorban tv nézésre használnám, dvd-t csak másodsorban, ha lusta vagyok bekapcsolni a vetítőt! Sok filmet rögzítek dvd-re tvből, tehát ezeket is a plazmán nézném.

Az is érdekelne, hogy szerintetek mennyit esik még az ár mondjuk karácsonyig, ill akkor kaphatók-e ezek a modellek? (A Samsung q7 legutóbb még egy százassal volt drágább, mikor néztem)

Minden véleményt köszönök előre is

Bébé
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20

mamago
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: mamago »

Hosszú várakozás után nekem is lett végre plazmám. 42-es és Thomson. A fekete az fekete, a képe UPC directtel teljesen jó. Tulajdonképpen ugyanazt képi minőséget kapom, mint korábban a CRT-vel, csak felnagyítva.

RAW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: RAW »

Hello mindenki! 
Gyors segítség kellene plazma tulajok segítsetek:
Le szeretném törölni a TV képernyőjét, mert ujjlenyomatok kerültek rá.
Nem szeretnék első alaklommal ész nélkül neki esni, vegyszerekkel /akár Clean/ azonnal probálkozni. - tényleg lehet rajta valamilyen bevonat mert porosodásnak nyoma sincsen, csak azok a fránya mancs nyomok.
Mit használtok ami bevált, mit ajánlotok?
Köszönettel:
Rospe

U.i: a pár hónapja v.ki által feltett kérdésre ajánlott dörzspapíros megoldás nem érdekel.

Mikroszálas törlőkendő. Leszedi a zsírfoltokat minden vegyszer nélkül is, abszolúte nem karmol. Egyébként én bátran nekimegyek ablakpucoló spriccelővel (Ajax Windows Triple Action, de szerintem tökmindegy). Nálunk is állandóan csupa ujjlenyomat a képernyő, rejtély, ki és miért fogdossa össze.
Súrolószerekkel tényleg ne próbálkozz.
Korg MR-1 DSD recorder, Rega P3+RB300+Benz Micro ACE H LP játszó, Sony XA333ES SACD játszó, Panasonic DVD-S97 DVD játszó, Panasonic NV-HS950 S-VHS video, Strong 5155 DVB-T vevő, Technics ST-GT350 tuner, Arcam FMJ A32 7.1, FMJ P35, FMJ P35/3 erősítők, Castle Howard S3 első, Bastion center, Severn 2 hátsó hangfalak, Martin Logan Abyss szub, Panasonic TH-42PV60E plazma TV

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rospe »

Hello mindenki!

Gyors segítség kellene plazma tulajok segítsetek:
Le szeretném törölni a TV képernyőjét, mert ujjlenyomatok kerültek rá.
Nem szeretnék első alaklommal ész nélkül neki esni, vegyszerekkel /akár Clean/ azonnal probálkozni. - tényleg lehet rajta valamilyen bevonat mert porosodásnak nyoma sincsen, csak azok a fránya mancs nyomok.
Mit használtok ami bevált, mit ajánlotok?
Köszönettel:
Rospe

U.i: a pár hónapja v.ki által feltett kérdésre ajánlott dörzspapíros megoldás nem érdekel.
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Hát nemtom. Mint plazmát nem tudom megítélni, de a Dimarson már mikróként sem volt túl minőségi, ha jól tudom van valami összeszövődés az LG-vel - ezt majd itt jobban fogják tudni nálam.
Igazából szép amiket írnak róla, a 950:1 kontraszt és az 52 kg-os súly mondjuk elég érdekes

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Erről van valakinek valamilyen tapasztalata?

"Dimarson HP5000 Dyna Plasma"

http://www.radi.hu/dimarson/hp5000.html

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ez az összeg mindenkinek sok pénz. Van itt valaki, akinek tartósan beégett az otthoni plazmája annyira, hogy ez a használhatóság rovására ment? Tényleg szólhatna már másról is ez a topic, miután vagy 30 emberke leírta, hogy nem kell félni a beégésről. Lehet, hogy bele kellene írni a címbe is?
Miért ne írhatnék?

Otthoni használatban extrémnek minősül ha valaki ráköti pc-re, vagy konzolra. Ezek nem mindennaposak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11211
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mit nevezel extrém használatnak? Stúdiókban, ahol néha órákon keresztül nem változik a képtartalom és napi 18-20 órán át üzemelnek, simán beégnek a CRT-k is. 
Továbbra sem értem ezt a beégés-parát. Mintha autóvásárlásnál az lenne a legfontosabb jellemző, hogy mennyire kotyog a balhátsó kerékcsapágy.

Mivel az emberek 90%-a otthon használja a tv-t, ott elég nehéz beégetni egy crt-t. Egyet sem siekrült akár Pana, akár Daewoo volt, de ismerősnek sem jött össze. Sem pc, sem konzollal nem sikerült beégetni.

Ez OK, de akkor ne írj extrém használatot!
Hogy mi ez a para? Talán az hogy a volt SD-s plazmámnál egyik konzol játéknál 15 perc után már ott volt a szellemkép, amit persze el lehetett tüntetni maradéktalanul, de kérdés, hogy ha 2 órán keresztül játszottam volna, akkor teljesen beégett volna-e. Azóta azt a játékot kerülöm. Hát ezért a para (jah és be volt kapcsolva a beégésvédelem), ugyanis valakinek sok pénz 300-400-500eFt. Örülök, hogy másnak ez nem megerőltető.
Ez az összeg mindenkinek sok pénz. Van itt valaki, akinek tartósan beégett az otthoni plazmája annyira, hogy ez a használhatóság rovására ment? Tényleg szólhatna már másról is ez a topic, miután vagy 30 emberke leírta, hogy nem kell félni a beégésről. Lehet, hogy bele kellene írni a címbe is?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”