Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis segítségre van szükségem.
Küzdök az Asrock-Allendale új konfigommal.
Többféle verzióban kipróbáltam a telepítést: XP+SP1, XP+SP2, XP64, RAID driverrel, anélkül, XP-s driverrel, stb.
Azt tapasztaltam, hogy d2v, VFAPIConverter, CCE tömörítéskombinációnál, ha pl. az XP+SP1-et "rátelepítem" a meglévő OP-rendszerre, akkor a CCE 6-6,1-el dolgozik 95-100%-os CPU terheléssel. Ha új d2v fájlt készítek és/vagy újra futtatom a VFApi telepítést, akkor a sebesség leesik 4 körülire. A CPU terhelés ilyenkor kb. 70%, a többi rendszer üresjárat.
Hogyan lehetne rábírni a procit, hogy rendesen dolgozzon?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Htpc (Home Theatre PC)
Az erdekelne, hogy a "mutogatos" valtozatban mennyire hasznalhato egy ilyen eszkoz. Sima feluleten optikai egerkent is jo (azert nem erre talaltak ki), tok jol kezreesik a millio kis bizbasz tekerovel-kapcsoloval, de a dobozon csak a prezentalo muksot mutogatnak, meg egy masik idiotat, aki 50 centire ul a monitortol, de boszen mutogat ra...
Ezen a videon egy csaj megprobalja bemutatni, de korulbelul ugy fogja mint...... szoval inkabb rohejesnek hat:
http://www.gyration.com/gyration/videos ... ideohi.wmv
Olvastam róla, például a www.avsforum.com-on is, ott minden tulajdonosa meg van elégedve vele. Működik a kanapéról, úgy Gandalf-osan rajzolgatni kell a levegőbe vele. Lehet, hogy muris, de ha egyszer kényelmes, akkor tök mindegy
Htpc (Home Theatre PC)
Hasznalt mar valamelyikotok ilyet? "Air-mouse". A normal villogo lyukon kivul az elejen is van egy kisebb led, amivel lehet tavolabbra, a "levegoben" mutogatni.
Multkor lattam a compact keyboardos valtozatat kulfoldon egy MM-hez hasonlo helyen olyan 150$ korul, es bar vezeteknelkuli billentyuzetem mar van, azzal egyutt is majdnem megvettem. De nem volt ott epkezlab elado aki meg tudta volna mondani, hogy ezzel tenyleg lehet-e mutogatni, es milyen messzirol, stb.
Az erdekelne, hogy a "mutogatos" valtozatban mennyire hasznalhato egy ilyen eszkoz. Sima feluleten optikai egerkent is jo (azert nem erre talaltak ki), tok jol kezreesik a millio kis bizbasz tekerovel-kapcsoloval, de a dobozon csak a prezentalo muksot mutogatnak, meg egy masik idiotat, aki 50 centire ul a monitortol, de boszen mutogat ra...
Nekem arra kene, hogy a kanapen hanyattdolve ne kelljen sima feluletet keresni a vezeteknelkuli optikai egernek, no meg tenyleg sok gomb meg tekero van rajta. (Nyilvan nem szovegszerkesztesre kene, a sok mutogatasban elfaradna az ember keze...)
Ha viszont "akadozik" meg szar az "Air" uzemmodban...
Any tapasztalat?
http://www.gyration.com/en-US/ProductDe ... &accshow=3
Ezen a videon egy csaj megprobalja bemutatni, de korulbelul ugy fogja mint...... szoval inkabb rohejesnek hat:
http://www.gyration.com/gyration/videos ... ideohi.wmv
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Tsc: tudsz kisebbet, szépet és nem genius-t?Vagy megszokom vagy nem, persze vagy megveszem vagy nem.
...de genius, akkor nem veszed meg?
amugy, nemértem trackballal egybeépitett wireless bill. miért nincs sehol... évek óta vadászok rá énis ... ráadásul wireless bill csak egérrel együtt van, de nekem nem kell egér!!!
- akkor nem
- én a trackball-t soha nem tudnám megszokni (sztem) (bár még nem próbáltam )
- ez se wireless.. nekem sem kell egér/bill kombó. lenne még egy variáció, h apple wireless keyboard blútusz :kiraly: de az fehér, és nekem tetszik is, de fekete kell ja mocskos drága
Htpc (Home Theatre PC)
Tsc: tudsz kisebbet, szépet és nem genius-t? :kiraly: Vagy megszokom vagy nem, persze vagy megveszem vagy nem.
ha kissebb, szebb, de genius, akkor nem veszed meg?
amugy, nemértem trackballal egybeépitett wireless bill. miért nincs sehol... évek óta vadászok rá énis ... ráadásul wireless bill csak egérrel együtt van, de nekem nem kell egér!!!
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
http://images.techtree.com/ttimages/sto ... aflat2.jpg
- usb-s? hub van benne?
usb-s! hub.. hm?
Tsc: tudsz kisebbet, szépet és nem genius-t? Vagy megszokom vagy nem, persze vagy megveszem vagy nem.
Htpc (Home Theatre PC)
Ááá.. kurzorgombok a többi közé berejtve, fúj.. Laptopnál elnézi az ember, mert nincs hely, de asztali bill.-nél minek kínozza magát az ember?
Htpc (Home Theatre PC)
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Egy órán keresztül indulsz?
Ja, késett a sofőröm, ki is lesz rúgva. Egyébként NEC 4570-et rendeltem, feketébe, mert holnap mennek áruért és csütre meglesz.
Meg láttam egy Logitech UltraFlat keyboard-ot 5ezerért (ha lesz kép linkelek), gondolkodok rajta. A notebook és a normál keyboardok közötti átfedés a külseje. K*rva jól néz ki halk és süllyesztettek a gombok. Nincsenek rajta extra ökörségek.
Htpc (Home Theatre PC)
Egy órán keresztül indulsz?
Egyébként szerintem pájót.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Na lassan megyek DVD írót venni. NECem lesz vagy Pio111D-m. Többen mondták, h a NEC a király, de a mostani 109-es süvít, bár tökéletes, eddig állta a sarat. Boltban meglátom, beszámolok.
- ...
- akkor leszel bajban ha mindketto lesz raktaron
Ettől félek én is. Na indulok. :kiraly:
Htpc (Home Theatre PC)
Na lassan megyek DVD írót venni. NECem lesz vagy Pio111D-m. Többen mondták, h a NEC a király, de a mostani 109-es süvít, bár tökéletes, eddig állta a sarat. Boltban meglátom, beszámolok.
- ugy is azt veszed amely eppen lesz a boltban..
- akkor leszel bajban ha mindketto lesz raktaron
T A M I . H U
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Ha veszek egy rendes hangkártyát az segít?Nem akarok látatlanban több 10eFt-ot kidobni egy hangkártyára, ha az is így fog zúgni.
Köszi a segítséget előre.
ha optikai kábellel kötöd össze az erősítőt a hangkártyával, nem lesz ilyen gond, hiszen nem lesz fémes összeköttetés szal másik hangkari segitHET
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
- Keretik a foldhurkos temat itt folytatni!!:
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... =foldhurok
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... =foldhurok
T A M I . H U
- James Bond 007
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
amit ha rákötök a pc-re, elkezd zúgni.
Igen, földhurok (ground loop). Potenciálkülönbség van a csatlakozások között, ezért áram folyik ott, ahol nem kéne. Gyakori oka pl., hogy a kábeltévé földelése a szolgáltatónál más potenciálú, mint a te otthoni földelésed.
A föld kikötése valóban megoldja, én régebben egy régi típusú földeletlen T-elágazót faragtam bele a konnektorba.
Vagy léteznek földhurok leválasztók, de nem tudom, hol lehet kapni itthon. Így néznek ki.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Mi lehet a gond?
Megvan a hiba. A lap nem működik együtt az x800se-vel. Kénytelen voltam beletenni egy régi nVidia 5700LE-t, amivel semmi gond nincs...
Na hoppáré, haverom ezekről beszélt. Mégse olyan tuti lapka ez?
Newman: CCE 6-6.15*realtime jelenleg overclock nélkül.
Magyarul 3 óra alatt végez egy átlag hosszú DVD-vel, amit 6pass tömörítek. Ez király, ugyanis eddig csak reggelre végzett vele, de most már ha lemegyek biliárdozni és visszajövök, már kész is a film. :kiraly:
Lehet megvárom a Kentsfield-et (poén).
Htpc (Home Theatre PC)
Hi,
Egyelőre új vagyok a htpc-ben, és rögtön az elején elakadtam.
Vettem egy H/K erősítőt ( ), amit ha rákötök a pc-re, elkezd zúgni. (alaplapi hangkártya analóg kimenete). Akkor is megmarad ez az alapzúgás, ha az erősítőn másik bemenetet választok és az asztali cd lejátszót hallgatom.
Nem az erősítő a rossz, mert ha kihúzom a dugót abbahagyja a zúgást. (ill. nem tudom, mert amíg csak sima aktív pc-s hangfalaim voltak, azok nem zúgtak)
Valaki azt mondta, hogy az a baja, hogy a pc földelve van, és ezt csak úgy tudom megszűntetni, ha megberhelem a pc konnektor dugóját, és kikötöm belőle a földet.
Csak van erre valami normális megoldás is.
Ha veszek egy rendes hangkártyát az segít?
Nem akarok látatlanban több 10eFt-ot kidobni egy hangkártyára, ha az is így fog zúgni.
BM
földhurok
Htpc (Home Theatre PC)
Hi,
Egyelőre új vagyok a htpc-ben, és rögtön az elején elakadtam.
Vettem egy H/K erősítőt ( ), amit ha rákötök a pc-re, elkezd zúgni. (alaplapi hangkártya analóg kimenete). Akkor is megmarad ez az alapzúgás, ha az erősítőn másik bemenetet választok és az asztali cd lejátszót hallgatom.
Nem az erősítő a rossz, mert ha kihúzom a dugót abbahagyja a zúgást. (ill. nem tudom, mert amíg csak sima aktív pc-s hangfalaim voltak, azok nem zúgtak)
Valaki azt mondta, hogy az a baja, hogy a pc földelve van, és ezt csak úgy tudom megszűntetni, ha megberhelem a pc konnektor dugóját, és kikötöm belőle a földet.
Csak van erre valami normális megoldás is.
Ha veszek egy rendes hangkártyát az segít?
Nem akarok látatlanban több 10eFt-ot kidobni egy hangkártyára, ha az is így fog zúgni.
BM
Htpc (Home Theatre PC)
Szijasztok Mberek! Nem tudjha valaki , h. drótnélküli billentyűzetet beépített pozícionáló eszözzel (trackball v. touchpad) hol lehet M.o.-on kapni?
Jó ideje keresek én is ilyen, eddig sikertelenül.
Htpc (Home Theatre PC)
Szijasztok Mberek! Nem tudjha valaki , h. drótnélküli billentyűzetet beépített pozícionáló eszözzel (trackball v. touchpad) hol lehet M.o.-on kapni?
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb
Htpc (Home Theatre PC)
Mi lehet a gond?
Megvan a hiba. A lap nem működik együtt az x800se-vel. Kénytelen voltam beletenni egy régi nVidia 5700LE-t, amivel semmi gond nincs azon kívül, hogy negyedannyi a teljesítménye. Az XP64 bites Windows-t visszacseréltem a hagyományosra, mert pl. a CCE nem működött együtt a VFapi frame serverrel.
Arra azért rájöttem, hogy gyenge idegzetűeknek ez az alaplap nem ajánlott.
Newman: CCE 6-6.15*realtime jelenleg overclock nélkül.
Htpc (Home Theatre PC)
Valamiért ez az ati codec "kapja" el az mpeg4 video formátumokat. Radlight Filter managerrel keress rá ennek a codecnek a nevére, és próbáld eltávolítani.
Köszi, hazamegyek és kipróbálom!
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis segítségre van szükségem!
Tegnap fel próbáltam telepíteni a 64 bites WINDOWS-t az aláírásomban szereplő konfigra. CD-ről indítás, partíció formattálás, fájlmásolás, stb. OK. Újraindulás után az eszközök telepítésének vége felé kékhalál. Kipróbáltam többféle BIOS beállítással, mobil rack kikapcsolással, stb. Mindig ugyanott száll el a telepítés.
Mi lehet a gond?