Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Marantz vs Denon vs Yamaha

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: joeytiger »

na,itt volt ma este a a Yamaha,egész pontosan a 657-es típusa.
Ha van rá mód,próbáld ki a 659-est..Lényegesen jobb az előző szériánál.

zenében is jobbat teljesít? jobbat...kicsit hülyén hangzik,mert nekem ez is szuper volt!

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Abszolút igazad van a 1920-al kacsolatban. Nálam pl. a Marantz CD 6000-et (!) ütötte ki cd hangban. Dvd-vel is naggyon profi a hangja. :kiraly: Az írónak nem lesz ilyen hangja.
Ez egy abszolút korrekt gép

ezek szerint jól éreztem a dologokat,különbségeket.
tényleg,a dvd íróknak miért nincs olyan jó hangjuk?azokat miért nem fejlesztik ki?tudom nem azért veszi vki,h SACD-t urambocsá DVD-AUDIO-t hallgasson rajta,de sztem rágyúrhatnának igazán a hangra is.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

na,itt volt ma este a a Yamaha,egész pontosan a 657-es típusa.
Ha van rá mód,próbáld ki a 659-est..Lényegesen jobb az előző szériánál.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

50e-ért már nagyon jó vételnek számít az 1920 szerintem.

végülis 55kért adná srác,szóval jóvétel lenne...
na,itt volt ma este a a Yamaha,egész pontosan a 657-es típusa.Amennyire a szerény rendszerem engedte leteszteltem.Az eredmény: dvdfilmeknél ütősebben szólalt meg,erősebbnek,határozottabbnak éreztem a hangját a Denon-nál.Viszont zenében kellemesebb volt az utóbbi, sokkal nagyobb volt a tartomány amiben megszólalt a Denon,mint a Yamaha.Talán az énekhang mintha jobban kijött volna a Yamahán.
Összegezve házimoziban a Yamaha zenehallgatásban a Denon nyert. Mégis a végeredményt tekintve a Denonra szavaznék,mert zenehallgatásban többet nyújtott,mint amennyit -relatíve- veszített a filmeknél.
Furcsak,h az eddig általam etalonnak vélt Pana lejátszók hangja némi túlzással ezek után sehol sincs a Denon vagy Yamaha meghallgatása után.
El(sem) tudom képzelni,h komoly erősítővel,kábelekkel milyet szólhat ez a két cucc,és akkor még nem beszéltem pl. a Lupus DAC adta lehetőségekkel való kibővítésről.
Azon filóztam,h igazából kedvenc JVC erőlködőm,és a szolid kábelezés kettőse tulajdonképpen nem is rossz,mert amennyiben ezekkel ennyire szépen szól a kicsike,akkor oltári lehet a már említett erősítések hatásának köszönhetően.magyarán jó cuccal könnyű jó hangot kicsikarni,de igazán a gyengébb rendszeren lehet jól kivnni,h mit lehetne kihozni majd a cuccból.
Remélem nem beszéltem sok zagyvaságot össze,csak leírtam a gondolataimat a tapaszatalataimról.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

gondolom az 1930-as ára közelebb lesz a 100-hoz mint  az 50-hez.nem tudom,h megvegyem-e majd ha végre megjön a pénzem.
Ebben igazad lehet, bár ezt eléggé erősnek tartanám, ha drágább lenne az új a réginél. A mai terndeket figyelve épp olcsóbbnak kellene lennie.

Pedig nem kizárt,úgy fest,a 3930 is több lesz a 3910-nél,hogy a fene kenje el a szájukat...
De reménykedjünk,hátha mégse...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

gondolom az 1930-as ára közelebb lesz a 100-hoz mint  az 50-hez.nem tudom,h megvegyem-e majd ha végre megjön a pénzem.
Ebben igazad lehet, bár ezt eléggé erősnek tartanám, ha drágább lenne az új a réginél. A mai terndeket figyelve épp olcsóbbnak kellene lennie.

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: jankó31 »

van nálam kipróbáláson egy Denon 1920-as játékos. mivel pénzem egyelőre nincs rá így dilemmázhatok még egy ideig a megvételén.Nagyon tetszik a hangja.ami különösen feltűnő,az a széles tartomány amit képes megszólaltatni.Olyan hangokat tud elővarázsolni-és ráadásul tisztán-amik eddig nemigazán jöttek ki egyetlen nélam lévő dvd playeren,vagy írón sem.Ez tényleg ilyen jó cucc, vagy csak én hallom ilyen remeknek?
Az ára húzós,mert asszem 3 hónapos csak; asztali dvdírót lehetne venni rajta...

Abszolút igazad van a 1920-al kacsolatban. Nálam pl. a Marantz CD 6000-et (!) ütötte ki cd hangban. Dvd-vel is naggyon profi a hangja.
Az írónak nem lesz ilyen hangja.
Ez egy abszolút korrekt gép :kiraly:

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én 3 hete hívtam fel az A.I.D.A.-t és már akkor is azt mondták, hogy kifutott modell, tehát már csak újak lesznek és nem nagyon hiszik, hogy kapnak belőle. Októbertől meg jön majd az 1930-as úgy is.
gondolom az 1930-as ára közelebb lesz a 100-hoz mint az 50-hez.nem tudom,h megvegyem-e majd ha végre megjön a pénzem.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

de gondolom a 450 vs459 nagy eltérés nem lehet hangzásban, annak ellenére, hogy mondjuk kapott egy új chipet.
Talán valaki éppen ezekre a nem nagy eltérésekre kíváncsi, nem gondolod?

de , gondolom.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Pelican »

de gondolom a 450 vs459 nagy eltérés nem lehet hangzásban, annak ellenére, hogy mondjuk kapott egy új chipet.
Talán valaki éppen ezekre a nem nagy eltérésekre kíváncsi, nem gondolod?

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Bocs ! Ő a 459 est írta !
bocsánat, hogy segíteni próbáltam

Megbocsájtunk!

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: hatos66 »

Megbocsájtunk!
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

van nálam kipróbáláson egy Denon 1920-as játékos. mivel pénzem egyelőre nincs rá így dilemmázhatok még egy ideig a megvételén.Nagyon tetszik a hangja.ami különösen feltűnő,az a széles tartomány amit képes megszólaltatni.Olyan hangokat tud elővarázsolni-és ráadásul tisztán-amik eddig nemigazán jöttek ki egyetlen nélam lévő dvd playeren,vagy írón sem.Ez tényleg ilyen jó cucc, vagy csak én hallom ilyen remeknek?

Én 3 hete hívtam fel az A.I.D.A.-t és már akkor is azt mondták, hogy kifutott modell, tehát már csak újak lesznek és nem nagyon hiszik, hogy kapnak belőle. Októbertől meg jön majd az 1930-as úgy is.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

van nálam kipróbáláson egy Denon 1920-as játékos. mivel pénzem egyelőre nincs rá így dilemmázhatok még egy ideig a megvételén.
Nagyon tetszik a hangja.ami különösen feltűnő,az a széles tartomány amit képes megszólaltatni.Olyan hangokat tud elővarázsolni-és ráadásul tisztán-amik eddig nemigazán jöttek ki egyetlen nélam lévő dvd playeren,vagy írón sem.Ez tényleg ilyen jó cucc, vagy csak én hallom ilyen remeknek?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ráadásul nem a Yamaha érdekel, hanem a Yamaha 459 vs. Denon 1306. És a topik címe pont erre utal. Az összehasonlítás érdekel és nem magában az egyik vagy a másik.
Én is nézegetem a Yamaha 459 est ! De mielőtt vásárolnék belőle meg kell várni az új Denonokat .(1507,1707, esetleg 2307Ci ) Pedig nagyon kéne már egy jobb erősítő a polcra !A Yamahák régebbi 918 as jelű chipje szerintem jó volt csak a dinamikával volt bajom ,de a mostani 459 lehet hogy jobb lett mert új chippel szerelték ami állítólag díjnyertes!

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lex »

Ráadásul nem a Yamaha érdekel, hanem a Yamaha 459 vs. Denon 1306. És a topik címe pont erre utal. Az összehasonlítás érdekel és nem magában az egyik vagy a másik.
Üdvözlettel: Lex

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!Ha valakinek van tapasztalata a 457-essel, akkor kérem, mondja el. Előre is köszönöm.

ide is beírom a yamaha 450nek van saját topikja

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!Ha valakinek van tapasztalata a 457-essel, akkor kérem, mondja el. Előre is köszönöm.

ide is beírom a yamaha 450nek van saját topikja

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lex »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: házimozi erősítőt szeretnék venni, de nem tudok dönteni a Yamaha RXV-459 és a Denon 1306 között. Hangminőségre - úgy gondolom - megfelelne mindkettő, de szolgáltatások szempontjából nem tudom, melyiknek mik a buktatói. Elsősorban mozizni akarok vele. Az ár kategória gondolom látszik (~max. 70 eFt).
A Yamaha kézikönyvét le tudtam tölteni, a Denonét sajnos nem így nem tudom összehasonlítani a tudását, kezelését. Nincs szükségem 5.1-nél többre. Ha valakinek van tapasztalata a két készülékkel, vagy akár a 457-essel, akkor kérem, mondja el. Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Lex

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Na megvan a kölcsön dvd ideiglenesen, illetve van újabb infóm az új Denonokról. A 1730 Augusztus közepén érkezik, és az árlistán már fent szerepel 60K-s áron. A 1930-ról egyelőre még nincs hír. Amiben változott a 1720-hoz képest az az, hogy már a 1730 is kapott egy HDMi kimenetet, illetve elméletileg kompatibilis lesz a DivX6 szabvánnyal. A kérdésem az, hogy várjam-e meg az új Denont, vagy vegyem meg a Yamaha DVD-S657-et 50K körüli áron, a Yamaha RX-V659 erősítővel, ami olcsóbb is lenne, meg a jövő héten már itt lenne?!
Az új szériás Yamahákról hallottam már jókat ami az 1600-as típust illeti, kérdés, hogy a 659 mennyit örökölt a nagy testvér pozitív változásaiból?
Nem hallotta már valaki az új 659-es erősítőt?

botata
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: botata »

Az érdekes, mert botata saját állítása szerint tegnap vitt haza egy DVD-1920-as Denon játékost.  
Ami a Yamahát illeti, nézd meg a neten, hogy foglalkozak-e egyáltalán Yami firmware frissítések közlésével. Anélkül lemarad pl. a Piok mögött.
A gond az, hogy a hivatalos mo-i forgalmazó az Albacomp, ők meg nem viszik túlzásba a hifi/AV oldalaik gondozását. 

Az lehet, de ahonnan én kértem, ott nincs készleten, csak az importőrtől tudja beszerezni a srác. Megrendelte, a cégnél egy alkalmazott visszaigazolta, hogy van, és közben nem jött meg az árú. Ezután derült ki, hogy elnézést, de mégsincs (fekete), és már nem is lesz, csak az új típus szeptember elején...

Való igaz, a Surányitól bótoltam a játékost, de mint kiderült nála is ez volt az egyetlen és utolsó a raktáron, ráadásul a forgalmazó információi szerint tényleg megszünt a gyártása, ugyanúgy mint az AVR 2106 -osnak. Abból is az utolsók közül tudtam lecsapni egy feketére.

Hozzáteszem, hogy az avplanet hetekig nem tudta beszerezni egyiket sem, így akár szerencsésnek is mondhatom magam .

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

És még valami: a 1920-as DivX képességeiről is aggályosan olvastam az infókat, így nem is bánom, hogy mégsem tudodd hozni.
Ha neked fontos a Divix, akkor tényleg ne a 1920-ast válaszd, mert az nagyon fos ilyen téren. Például a Pio 490 ezerszer jobb nála divix-ben!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Az lehet, de ahonnan én kértem, ott nincs készleten, csak az importőrtől tudja beszerezni a srác. Megrendelte, a cégnél egy alkalmazott visszaigazolta, hogy van, és közben nem jött meg az árú. Ezután derült ki, hogy elnézést, de mégsincs (fekete), és már nem is lesz, csak az új típus szeptember elején...
És máshonnan nem jó neked az 1920-as?
Inkább veszel mást, minthogy másik boltba mennél a kinézett készülékedért?

Nem, mert 1 nálunk nem hoz senki, és nincs is más csak ő; 2. ezért bejárni fél Budapestet nincs időm, 3: már az ürgénél van a Marantz dvd-m ára, ami 55.000.-Ft, és ő ajánlotta fel, hogy várjam meg az új Denont, és addig ad kölcsön egy új DivX-es dvd-t a boltból, amit pár napon belül kap meg, és amíg meg nem érkezik az új Denon, addig ingyen nálam lehet...
Meg a gari is így jobb nekem, mivel ha bedöglik, ő viszi fel pestre gariztatni, és nem nekem kell szaladgálni vele...
És még valami: a 1920-as DivX képességeiről is aggályosan olvastam az infókat, így nem is bánom, hogy mégsem tudodd hozni. Lehet, hogy azzal is úgy jártam volna, mint a Marantzal

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

És máshonnan nem jó neked az 1920-as?
Inkább veszel mást, minthogy másik boltba mennél a kinézett készülékedért?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”