Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
árban szinte mind a 2 dettó ugyan az (de viszont lényeges méretbeli különbségek vannak)
Én csak dvd filmek megtekintésére, házi mozizásra szeretném használni a készülék valamelyikét
a 2 tv között lényeges képminőség volna ? (de csak dvd filmeknél)
a projektorros televízió-t milyen távolságról kellene néznem?
Ha esetleg akarnák, akkor nyugodttan vehetnék a projektoros tv alá egy x360-t? Meg felelne neki ez a tv? Nagy különbség lenne a 2 tv között a játékok kép minőségében?
Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510
AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle
Lcd, Led, Oled TV-k
KDL-V32A11E LCD televízió
AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle
Lcd, Led, Oled TV-k
KDF-E50A11E 3LCD projektorros televízió
Lcd, Led, Oled TV-k
véleményeteket szeretném kérni!
2 tv megvásárlása között szeretnék dönteni
3LCD projektorros televízió és egy LCD tv között:
http://www.sonypage.hu/index.php3?sid=1 ... 872&grid=2
http://www.sonypage.hu/index.php3?sid=1 ... 900&grid=2
Lcd, Led, Oled TV-k
Én azt mondom,hogy jobb.Öt tévé van a lakásban.(2 elajándékoztam.)Szerintem az LCD viszi a pálmát.
A 72cm-es Sanyo helyére került.
A bejövő kábelre van kötve egy erősítő,utána 3 felé osztva és ebből az egyik még 3 felé.Szerintem,ha csak az LCD lenne magában,akkor lehet,hogy leugorna a kép róla.
milyen erösitöt használsz????
Lcd, Led, Oled TV-k
Én azt mondom,hogy jobb.Öt tévé van a lakásban.(2 elajándékoztam.)Szerintem az LCD viszi a pálmát.
A bejövő kábelre van kötve egy erősítő,utána 3 felé osztva és ebből az egyik még 3 felé.Szerintem,ha csak az LCD lenne magában,akkor lehet,hogy leugorna a kép róla.
Be szép lenne, ha így lenne. Akkor máris rihannék LCD-t venni. Sajnos az LCD-n levő TV műsor minősége kb a mostani Daewoo CRT-m minőségét hozza TV adásban. LG, Samsung, Philips. Mindegy. Egyedül még a Sony-ét nem tudtam megnézni korrektül, de nem hiszem hogy sokkal jobb lenne a helyzet. Egyszerűen az LCD nem boldogul egy nagyon jó jel nélkül.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én azt mondom,hogy jobb.
Öt tévé van a lakásban.(2 elajándékoztam.)Szerintem az LCD viszi a pálmát.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LCD tévéken szerintem rosszabb a tévéadás, mint a (CRT) katódsugárcsöves tévéken.
Nekem volt régebben M-es Samsung-om is és azon is jóval rosszabb volt a tévéműsorok képe, mint a Sony WEGA CRT tévémen. Ráadásul a Samsung-ok képe még enyhén sárgás is az analóg tévéműsoroknál. Aki nem hiszi, az tegyen egy kontrol CRT tévét az LCD-je mellé, és máris látni fogja a különbségeket. A lényeg, hogy a régi CRT technológia egyelőre előnyben van a rosszminőségű analóg források megjelenítésében.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
oddman: "Sajnos az LCD tévéken a normál tévéadások minősége kritikán aluli."
Lufi: "Kikellett cserélnem a kábeleket és tökéletes lett."
Hmm...most akkor döntsétek el, hogy kritikán aluli vagy tökéletes...
hát ja jó lenne tudni mi az ábra én boltokban TVadáson minidg a SAmo-t látom szebbnek, holott az agyam tujda, hogy a Bravia képe szebb De valamiért minidg elszúrjáka dolgokat.
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
csá
a Philips Pixel Plus technikaval találkozott már valaki a gyakorlatban is???
mit kell rola tudni ha a DVD lejátszo tudja ezt
van gyakorlati haszna ???
vagy ez is többé kevésbé parasztvakitás??
Lcd, Led, Oled TV-k
oddman: "Sajnos az LCD tévéken a normál tévéadások minősége kritikán aluli."
Lufi: "Kikellett cserélnem a kábeleket és tökéletes lett."
Hmm...most akkor döntsétek el, hogy kritikán aluli vagy tökéletes...
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Szevasztok!
Nemrég vásároltam egy Samsung LCD TV-t (LE32T5). A problémám az, hogy a tv adás elég rossz minőségű (T-kábel). Lehet valamit kezdeni vele a jobb képminőség érdekében?
- Nézd meg, nincs -e többfele osztva a lakásban a jel, mint kellene, minden egyes elosztó rontja a minőséget.
- Esetleg vegyél egy antenna jel erősítőt, vagy ha van, akkor próbálgasd, hátha egy kicsit feljebb csavarva jobb lesz a kép.
- Próbálj minél rövidebb koax kábeleket használni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szevasztok!
Nemrég vásároltam egy Samsung LCD TV-t (LE32T5). A problémám az, hogy a tv adás elég rossz minőségű (T-kábel). Lehet valamit kezdeni vele a jobb képminőség érdekében?
Nekem is T-kábel van.Kikellett cserélnem a kábeleket és tökéletes lett.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szevasztok!
Tévéműsoroknál a „Zajszűrőt/Noise Reduction” opciót érdemes bekapcsolni.
Sajnos az LCD tévéken a normál tévéadások minősége kritikán aluli. Nekem egy Sony KLV-S32A10E LCD tévém van, de azon is csak DVD és HD forrásnál van szép (elfogadható) képminőség.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szevasztok!
Lcd, Led, Oled TV-k
Most már nem vagyok vendég!
(Nem sumákolni akartam, csak nem vettem észre, h nem jelentkezett be automatikusan a gépem.)
Tiszta vizet öntök a pohárba: Nekem Oppo-m van.
A Sony DVP-NS92-nél lehet tök más szitu. A TV-ink sem azonosak.
Az Oppo 576p-n rosszabb, mint 720p-n vagy 1080i-n. Így csinálták meg.
A TV-m alul olvasható. Azt írja a használati, hogy HD anyagoknál 1280x720 javasolt. Nem hasonlítgattam össze tesztelgetve a 576p-t a 720p-vel és az 1080i-vel. Az tuti, (csak pár pillanatra próbáltam ki), hogy az Oppo-n gyenge az 576p.
A 720p és a 1080i közötti különbségről nem tudok mit mondani, de a kettő közül NEKEM (Samsung LCD TV+Oppo) a "felkonvertáltak" biztos, hogy jobbak.
(A korábban kipróbált DVD egy Pioneer DV-575-ös volt komponensen, de nem volt olyan szép a kép, mint az Oppo-n - mindkettőt állítgattam szám íze szerint, a nekem tetsző legjobb beállításokat vetettem össze)
De ez -mint mondtam - függ a lejátszótól a TV-től, a Tv felbontásától a kábeltől és az Oppo-nál ráadásul a menü beállításoktól (elesség, élethű színek (TrueLife beállítás), keresztszín elnyomás, meg az alap dolgok: kontraszt, fényerő...), ez utóbbi akár filmenként is finomítható és persze egyes esetlekben a kábel is számít. (főleg nagyobb tábolságnál TV <-> DVD)
A legfontosabb persze: ha beledöglesz, se lesz jó kép, ha a GYÁRI DVD-VIDEÓ gyengén van "kimasterelve". Akkor tök mindegy milyen "konfig"-on nézed.
Ilyen pl.: Kleopátra (2 DVD-n, a gyárin eleve ronda fakók a színek, nem tudsz vele mit kezdeni)
Szóval a probléma nem egyszerű: összeállításonként, (akár videónként is egyes esetekben) változhat a helyzet.
Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Este csak nem hagyott nyugodni a dolog, kísérleteztem, 576P vs 1080i upscale ügyben.
Néha valóban szebb az utóbbi, fene se érti ezt, de látszik azért rajta a skálázási anomália, de még ennek ellenére is most jobban tetszik mint az 1x-esen skálázott. Arra gyanakszom, hogy a lejátszó a postprocessinget talán már akkor csinálja meg mikor felskálázott, emiatt lehet ez a jobb?
Lcd, Led, Oled TV-k
A véleményem:Az a helyzet, hogy használtam jó darabig egy jó képminőségű SD-s lejátszót egy 1366x768-as LCD TV-n komponens kábellel.
Aztán vettem egy HD-re felskálázós DVD-lejátszót digitális csatival.
A különbség számomra nagyon is észervehető...persze a felskálázós javára!!! (720p, főleg 1080i-nél)
2x-es skálázás ide vagy oda...
Vendég.: elárulnád a lejátszód típusát?
Jó lenne tudni, melyikről is van szó.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az a helyzet, hogy használtam jó darabig egy jó képminőségű SD-s lejátszót egy 1366x768-as LCD TV-n komponens kábellel.
A különbség számomra nagyon is észervehető...persze a felskálázós javára!!! (720p, főleg 1080i-nél)
Ez remek, de hogy jön ide a komponens vs. HDMI (vagy dvi) esete?
Én csak és kizárólag arról beszéltem, hogy egy adott hdmi kimenetes dvd lejátszó és egy 1366x768-as tv esetében felesleges a 720P-t vagy az 1080i-t erőltetni. Szvsz!
Nem próbáltad még összehasonlítani az új dvd lejátszód képét 576P és 720P módban?
Persze előfordulhat hogy az utóbbi (720P) a jobb valamiért, de logikusnak nem logikus. Nálam egyébként (aláírásomban látható tv és sony dvd) a felskálázás (a dupla skálázás miatt) inkább csak rosszabb lesz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Manapság egyre több HDMI csatival rendelkező DVD lejátszó kapható, amelyek képesek az SD (480/576) jelet felskálázni HD (720p/1080i)-re. A nagy kérdés, hogy a felskálázás mennyit javít a DVD képminőségen, érdemes beruházni ilyen lejátszóba LCD tulajoknak?
Pár típus, ami nálam szoba jöhet:
- Denon DVD-1920
- Sony DVP-NS92V
A DVD-1920 játékoshoz szerintetek lesz új firmware, ami már kezeli a feliratokat?
Szerintem NEM javít a felskálázás.
Miért?
Fogod az 576P-t, és felskálázod 720P-re. Megeteted a TV-vel, aki meg felskálázza a saját natív felbontására, általában 1368x768-ra, vagy ilyesmire. Tehát duplán skáláztál, szinte biztos, hogy csúnyább lesz a kép.
Bőven elég, ha adsz a tv-nek 576P-t, ő meg csinál belőle a saját idióta felbontásába képet, így legalább csak 1x van skálázás.
HA véletlen olyan TV-d van, ami 1280x720 vagy neadjusten 1080-as natív felbontású akkor érdemes persze kipróbálni, melyik skáláz szebben, a TV vagy a DVD játékos, de ezek a TV-k most ritkák.
Ami az egészben jó, az inkább a HDMI, a digitális jelátvitel miatt, valószínűleg kisebb képzaj és jobb színek fogják jellemezni, nomeg hogy átmegy az audio is ugyanazon kábelen (ez mondjuk csekély öröm, de néha jó).
A véleményem:
Az a helyzet, hogy használtam jó darabig egy jó képminőségű SD-s lejátszót egy 1366x768-as LCD TV-n komponens kábellel.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nos ma este rögtön egy kéréssel kezdem a mondókámat.
Szal akinek Sony KLV-SxxA10E LCD tévéje van, az legyen szíves, töltse már ki az alábbi táblázatot. Tudom, hogy ezek a beállítások nagyban függnek a szoba fényviszonyaitól, de ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki milyen beállításokat használ.
Sajnos sötét(ebb) jeleneteknél az alapbeállítások mellett rettenetesek a színek. Eddig nekem nem nagyon sikerült jó beállítást találnom, ezért is szeretnék segítséget kérni. Előre is köszike!
Contrast/Kontraszt:
Brightness/Fényerő:
Colour/Színtelitettség:
Sharpness/Képélesség:
Backlight/Háttérfény:
Colour Tone/Színárnyalat:
MÁS:
LED-es háttérvilágítású LCD tévék vannak már kereskedelmi forgalomban?
Szívesen megnézném a saját szememmel, hogy mennyire sikerült feltornászni az ilyen technológiájú LCD tévéken a kontrasztot.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Ezekrol a DcDi/UpScaler (remelem jol irom) elektronikakrol csak anyhit, hogy jelenleg komponens kabelen (kacsa expertline) ossze van kotve nalam egy pioneer 440h dvd, es egy lg rz37lz55 lcd tv, es ha a dvd -n progressziv jelet allitok be (576i->576p->768p), mind mosottabb, mind fakobb lesz a kep (szemben a csak faroudja -s 576i->768p -vel), szoval a nem sz@r pioneer fele deinterlacer + az lg -ben levo faroudja deinterlacer/upscaler rosszabb minoseget hoz, mintha csak az eredeti jelen menne vegig a faroudja (persze ezesetben deinterlacing -et is o csinalja)...
Szoval igy latatlanban ezen tapasztalatok alapjan, nem osztokel nagyon az a dolog, hogy a tv -men levo hdmi bemenetet majdan ne egy HD lejatszora "pazaroljam"...
Persze lehet mas a helyzet, ha a jatekos faroudjaval (avagy hasonloan jo minosegu chipset -vel) van ellatva, mig a tv nem, habar ilyenkor is a nativ felbontassa valo atmeretezes (tv csinalja) miatt legalabb 2x tortenik tranzformacio kepenkent, igy szerintem ott is erdemes megnezni, valojaban jobb e a vegeredmeny!
Lcd, Led, Oled TV-k
Manapság egyre több HDMI csatival rendelkező DVD lejátszó kapható, amelyek képesek az SD (480/576) jelet felskálázni HD (720p/1080i)-re. A nagy kérdés, hogy a felskálázás mennyit javít a DVD képminőségen, érdemes beruházni ilyen lejátszóba LCD tulajoknak?
- Denon DVD-1920
- Sony DVP-NS92V
A DVD-1920 játékoshoz szerintetek lesz új firmware, ami már kezeli a feliratokat?
Szerintem NEM javít a felskálázás.
Miért?
Fogod az 576P-t, és felskálázod 720P-re. Megeteted a TV-vel, aki meg felskálázza a saját natív felbontására, általában 1368x768-ra, vagy ilyesmire. Tehát duplán skáláztál, szinte biztos, hogy csúnyább lesz a kép.
Bőven elég, ha adsz a tv-nek 576P-t, ő meg csinál belőle a saját idióta felbontásába képet, így legalább csak 1x van skálázás.
HA véletlen olyan TV-d van, ami 1280x720 vagy neadjusten 1080-as natív felbontású akkor érdemes persze kipróbálni, melyik skáláz szebben, a TV vagy a DVD játékos, de ezek a TV-k most ritkák.
Ami az egészben jó, az inkább a HDMI, a digitális jelátvitel miatt, valószínűleg kisebb képzaj és jobb színek fogják jellemezni, nomeg hogy átmegy az audio is ugyanazon kábelen (ez mondjuk csekély öröm, de néha jó).
Lcd, Led, Oled TV-k
Természetesen a legtöbbet eredeti DVD-k vizslatására használnám a drágaszágot, de néha nem vetek meg egy-egy feliratos XviD/DivX filmet sem, ettől függetlenül a feliratkezelés nem fő szempont nálam.
Esetleg próbálkozz meg olyan progikkal, amivel a filmbe fizikailag beleintegrálja a feliratokat, és akkor nincs olyan gond, hogy a feliratokat kezelje.
Lcd, Led, Oled TV-k
- Denon DVD-1920
- Sony DVP-NS92V
Szia!
Olvass bele az Oppo játékos topicjába.
Hátha megtetszik.