Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Imuthesz »

árban szinte mind a 2 dettó ugyan az (de viszont lényeges méretbeli különbségek vannak)
Én csak dvd filmek megtekintésére, házi mozizásra szeretném használni a készülék valamelyikét

a 2 tv között lényeges képminőség volna ? (de csak dvd filmeknél)
a projektorros televízió-t milyen távolságról kellene néznem?
Ha esetleg akarnák, akkor nyugodttan vehetnék a projektoros tv alá egy x360-t? Meg felelne neki ez a tv? Nagy különbség lenne a 2 tv között a játékok kép minőségében?

Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510

AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

KDL-V32A11E LCD televízió

AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

KDF-E50A11E 3LCD projektorros televízió

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

véleményeteket szeretném kérni!

2 tv megvásárlása között szeretnék dönteni

3LCD projektorros televízió és egy LCD tv között:

http://www.sonypage.hu/index.php3?sid=1 ... 872&grid=2
http://www.sonypage.hu/index.php3?sid=1 ... 900&grid=2

Bati
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bati »

Én azt mondom,hogy jobb.Öt tévé van a lakásban.(2 elajándékoztam.)Szerintem az LCD viszi a pálmát.
A 72cm-es Sanyo helyére került.
A bejövő kábelre van kötve egy erősítő,utána 3 felé osztva és ebből az egyik még 3 felé.Szerintem,ha csak az LCD lenne magában,akkor lehet,hogy leugorna a kép róla.

milyen erösitöt használsz????

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Én azt mondom,hogy jobb.Öt tévé van a lakásban.(2 elajándékoztam.)Szerintem az LCD viszi a pálmát.
A bejövő kábelre van kötve egy erősítő,utána 3 felé osztva és ebből az egyik még 3 felé.Szerintem,ha csak az LCD lenne magában,akkor lehet,hogy leugorna a kép róla.

Be szép lenne, ha így lenne. Akkor máris rihannék LCD-t venni. Sajnos az LCD-n levő TV műsor minősége kb a mostani Daewoo CRT-m minőségét hozza TV adásban. LG, Samsung, Philips. Mindegy. Egyedül még a Sony-ét nem tudtam megnézni korrektül, de nem hiszem hogy sokkal jobb lenne a helyzet. Egyszerűen az LCD nem boldogul egy nagyon jó jel nélkül.

Lufi

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lufi »

Én azt mondom,hogy jobb.
Öt tévé van a lakásban.(2 elajándékoztam.)Szerintem az LCD viszi a pálmát.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Az LCD tévéken szerintem rosszabb a tévéadás, mint a (CRT) katódsugárcsöves tévéken.
Nekem volt régebben M-es Samsung-om is és azon is jóval rosszabb volt a tévéműsorok képe, mint a Sony WEGA CRT tévémen. Ráadásul a Samsung-ok képe még enyhén sárgás is az analóg tévéműsoroknál. Aki nem hiszi, az tegyen egy kontrol CRT tévét az LCD-je mellé, és máris látni fogja a különbségeket. A lényeg, hogy a régi CRT technológia egyelőre előnyben van a rosszminőségű analóg források megjelenítésében.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Nexxuss
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Nexxuss »

oddman: "Sajnos az LCD tévéken a normál tévéadások minősége kritikán aluli." 
Lufi: "Kikellett cserélnem a kábeleket és tökéletes lett."

Hmm...most akkor döntsétek el, hogy kritikán aluli vagy tökéletes...

hát ja jó lenne tudni mi az ábra én boltokban TVadáson minidg a SAmo-t látom szebbnek, holott az agyam tujda, hogy a Bravia képe szebb De valamiért minidg elszúrjáka dolgokat.

TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]

Bati

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bati »

csá
a Philips Pixel Plus technikaval találkozott már valaki a gyakorlatban is???
mit kell rola tudni ha a DVD lejátszo tudja ezt
van gyakorlati haszna ???
vagy ez is többé kevésbé parasztvakitás??

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

oddman: "Sajnos az LCD tévéken a normál tévéadások minősége kritikán aluli."

Lufi: "Kikellett cserélnem a kábeleket és tökéletes lett."

Hmm...most akkor döntsétek el, hogy kritikán aluli vagy tökéletes...

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Szevasztok! 
Nemrég vásároltam egy Samsung LCD TV-t (LE32T5). A problémám az, hogy a tv adás elég rossz minőségű (T-kábel). Lehet valamit kezdeni vele a jobb képminőség érdekében?

- Nézd meg, nincs -e többfele osztva a lakásban a jel, mint kellene, minden egyes elosztó rontja a minőséget.

- Esetleg vegyél egy antenna jel erősítőt, vagy ha van, akkor próbálgasd, hátha egy kicsit feljebb csavarva jobb lesz a kép.

- Próbálj minél rövidebb koax kábeleket használni.

Lufi

Lcd, Led, Oled TV-k

Szevasztok! 
Nemrég vásároltam egy Samsung LCD TV-t (LE32T5). A problémám az, hogy a tv adás elég rossz minőségű (T-kábel). Lehet valamit kezdeni vele a jobb képminőség érdekében?

Nekem is T-kábel van.Kikellett cserélnem a kábeleket és tökéletes lett.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Szevasztok! 

Tévéműsoroknál a „Zajszűrőt/Noise Reduction” opciót érdemes bekapcsolni.
Sajnos az LCD tévéken a normál tévéadások minősége kritikán aluli. Nekem egy Sony KLV-S32A10E LCD tévém van, de azon is csak DVD és HD forrásnál van szép (elfogadható) képminőség.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szevasztok!

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Sam »

Most már nem vagyok vendég!
(Nem sumákolni akartam, csak nem vettem észre, h nem jelentkezett be automatikusan a gépem.)
Tiszta vizet öntök a pohárba: Nekem Oppo-m van.
A Sony DVP-NS92-nél lehet tök más szitu. A TV-ink sem azonosak.
Az Oppo 576p-n rosszabb, mint 720p-n vagy 1080i-n. Így csinálták meg.
A TV-m alul olvasható. Azt írja a használati, hogy HD anyagoknál 1280x720 javasolt. Nem hasonlítgattam össze tesztelgetve a 576p-t a 720p-vel és az 1080i-vel. Az tuti, (csak pár pillanatra próbáltam ki), hogy az Oppo-n gyenge az 576p.
A 720p és a 1080i közötti különbségről nem tudok mit mondani, de a kettő közül NEKEM (Samsung LCD TV+Oppo) a "felkonvertáltak" biztos, hogy jobbak.
(A korábban kipróbált DVD egy Pioneer DV-575-ös volt komponensen, de nem volt olyan szép a kép, mint az Oppo-n - mindkettőt állítgattam szám íze szerint, a nekem tetsző legjobb beállításokat vetettem össze)

De ez -mint mondtam - függ a lejátszótól a TV-től, a Tv felbontásától a kábeltől és az Oppo-nál ráadásul a menü beállításoktól (elesség, élethű színek (TrueLife beállítás), keresztszín elnyomás, meg az alap dolgok: kontraszt, fényerő...), ez utóbbi akár filmenként is finomítható és persze egyes esetlekben a kábel is számít. (főleg nagyobb tábolságnál TV <-> DVD)

A legfontosabb persze: ha beledöglesz, se lesz jó kép, ha a GYÁRI DVD-VIDEÓ gyengén van "kimasterelve". Akkor tök mindegy milyen "konfig"-on nézed.
Ilyen pl.: Kleopátra (2 DVD-n, a gyárin eleve ronda fakók a színek, nem tudsz vele mit kezdeni)

Szóval a probléma nem egyszerű: összeállításonként, (akár videónként is egyes esetekben) változhat a helyzet.

Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Este csak nem hagyott nyugodni a dolog, kísérleteztem, 576P vs 1080i upscale ügyben.

Néha valóban szebb az utóbbi, fene se érti ezt, de látszik azért rajta a skálázási anomália, de még ennek ellenére is most jobban tetszik mint az 1x-esen skálázott. Arra gyanakszom, hogy a lejátszó a postprocessinget talán már akkor csinálja meg mikor felskálázott, emiatt lehet ez a jobb?

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

A véleményem:Az a helyzet, hogy használtam jó darabig egy jó képminőségű SD-s lejátszót egy 1366x768-as LCD TV-n komponens kábellel.
Aztán vettem egy HD-re felskálázós DVD-lejátszót digitális csatival.
A különbség számomra nagyon is észervehető...persze a felskálázós javára!!! (720p, főleg 1080i-nél)
2x-es skálázás ide vagy oda...

Vendég.: elárulnád a lejátszód típusát?
Jó lenne tudni, melyikről is van szó.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Az a helyzet, hogy használtam jó darabig egy jó képminőségű SD-s lejátszót egy 1366x768-as LCD TV-n komponens kábellel.
A különbség számomra nagyon is észervehető...persze a felskálázós javára!!! (720p, főleg 1080i-nél)

Ez remek, de hogy jön ide a komponens vs. HDMI (vagy dvi) esete?

Én csak és kizárólag arról beszéltem, hogy egy adott hdmi kimenetes dvd lejátszó és egy 1366x768-as tv esetében felesleges a 720P-t vagy az 1080i-t erőltetni. Szvsz!

Nem próbáltad még összehasonlítani az új dvd lejátszód képét 576P és 720P módban?

Persze előfordulhat hogy az utóbbi (720P) a jobb valamiért, de logikusnak nem logikus. Nálam egyébként (aláírásomban látható tv és sony dvd) a felskálázás (a dupla skálázás miatt) inkább csak rosszabb lesz.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Manapság egyre több HDMI csatival rendelkező DVD lejátszó kapható, amelyek képesek az SD (480/576) jelet felskálázni HD (720p/1080i)-re.  A nagy kérdés, hogy a felskálázás mennyit javít a DVD képminőségen, érdemes beruházni ilyen lejátszóba LCD tulajoknak? 

Pár típus, ami nálam szoba jöhet:
- Denon DVD-1920
- Sony DVP-NS92V

A DVD-1920 játékoshoz szerintetek lesz új firmware, ami már kezeli a feliratokat? 

Szerintem NEM javít a felskálázás.

Miért?

Fogod az 576P-t, és felskálázod 720P-re. Megeteted a TV-vel, aki meg felskálázza a saját natív felbontására, általában 1368x768-ra, vagy ilyesmire. Tehát duplán skáláztál, szinte biztos, hogy csúnyább lesz a kép.
Bőven elég, ha adsz a tv-nek 576P-t, ő meg csinál belőle a saját idióta felbontásába képet, így legalább csak 1x van skálázás.

HA véletlen olyan TV-d van, ami 1280x720 vagy neadjusten 1080-as natív felbontású akkor érdemes persze kipróbálni, melyik skáláz szebben, a TV vagy a DVD játékos, de ezek a TV-k most ritkák.

Ami az egészben jó, az inkább a HDMI, a digitális jelátvitel miatt, valószínűleg kisebb képzaj és jobb színek fogják jellemezni, nomeg hogy átmegy az audio is ugyanazon kábelen (ez mondjuk csekély öröm, de néha jó).

A véleményem:
Az a helyzet, hogy használtam jó darabig egy jó képminőségű SD-s lejátszót egy 1366x768-as LCD TV-n komponens kábellel.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Nos ma este rögtön egy kéréssel kezdem a mondókámat.
Szal akinek Sony KLV-SxxA10E LCD tévéje van, az legyen szíves, töltse már ki az alábbi táblázatot. Tudom, hogy ezek a beállítások nagyban függnek a szoba fényviszonyaitól, de ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki milyen beállításokat használ.
Sajnos sötét(ebb) jeleneteknél az alapbeállítások mellett rettenetesek a színek. Eddig nekem nem nagyon sikerült jó beállítást találnom, ezért is szeretnék segítséget kérni. Előre is köszike!

Contrast/Kontraszt:
Brightness/Fényerő:
Colour/Színtelitettség:
Sharpness/Képélesség:
Backlight/Háttérfény:
Colour Tone/Színárnyalat:

MÁS:
LED-es háttérvilágítású LCD tévék vannak már kereskedelmi forgalomban?
Szívesen megnézném a saját szememmel, hogy mennyire sikerült feltornászni az ilyen technológiájú LCD tévéken a kontrasztot.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali!

Ezekrol a DcDi/UpScaler (remelem jol irom) elektronikakrol csak anyhit, hogy jelenleg komponens kabelen (kacsa expertline) ossze van kotve nalam egy pioneer 440h dvd, es egy lg rz37lz55 lcd tv, es ha a dvd -n progressziv jelet allitok be (576i->576p->768p), mind mosottabb, mind fakobb lesz a kep (szemben a csak faroudja -s 576i->768p -vel), szoval a nem sz@r pioneer fele deinterlacer + az lg -ben levo faroudja deinterlacer/upscaler rosszabb minoseget hoz, mintha csak az eredeti jelen menne vegig a faroudja (persze ezesetben deinterlacing -et is o csinalja)...

Szoval igy latatlanban ezen tapasztalatok alapjan, nem osztokel nagyon az a dolog, hogy a tv -men levo hdmi bemenetet majdan ne egy HD lejatszora "pazaroljam"...

Persze lehet mas a helyzet, ha a jatekos faroudjaval (avagy hasonloan jo minosegu chipset -vel) van ellatva, mig a tv nem, habar ilyenkor is a nativ felbontassa valo atmeretezes (tv csinalja) miatt legalabb 2x tortenik tranzformacio kepenkent, igy szerintem ott is erdemes megnezni, valojaban jobb e a vegeredmeny!

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Manapság egyre több HDMI csatival rendelkező DVD lejátszó kapható, amelyek képesek az SD (480/576) jelet felskálázni HD (720p/1080i)-re. A nagy kérdés, hogy a felskálázás mennyit javít a DVD képminőségen, érdemes beruházni ilyen lejátszóba LCD tulajoknak?

- Denon DVD-1920
- Sony DVP-NS92V

A DVD-1920 játékoshoz szerintetek lesz új firmware, ami már kezeli a feliratokat?

Szerintem NEM javít a felskálázás.

Miért?

Fogod az 576P-t, és felskálázod 720P-re. Megeteted a TV-vel, aki meg felskálázza a saját natív felbontására, általában 1368x768-ra, vagy ilyesmire. Tehát duplán skáláztál, szinte biztos, hogy csúnyább lesz a kép.
Bőven elég, ha adsz a tv-nek 576P-t, ő meg csinál belőle a saját idióta felbontásába képet, így legalább csak 1x van skálázás.

HA véletlen olyan TV-d van, ami 1280x720 vagy neadjusten 1080-as natív felbontású akkor érdemes persze kipróbálni, melyik skáláz szebben, a TV vagy a DVD játékos, de ezek a TV-k most ritkák.

Ami az egészben jó, az inkább a HDMI, a digitális jelátvitel miatt, valószínűleg kisebb képzaj és jobb színek fogják jellemezni, nomeg hogy átmegy az audio is ugyanazon kábelen (ez mondjuk csekély öröm, de néha jó).

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Természetesen a legtöbbet eredeti DVD-k vizslatására használnám a drágaszágot, de néha nem vetek meg egy-egy feliratos XviD/DivX filmet sem, ettől függetlenül a feliratkezelés nem fő szempont nálam.
Esetleg próbálkozz meg olyan progikkal, amivel a filmbe fizikailag beleintegrálja a feliratokat, és akkor nincs olyan gond, hogy a feliratokat kezelje.

Lufi

Lcd, Led, Oled TV-k

Manapság egyre több HDMI csatival rendelkező DVD lejátszó kapható, amelyek képesek az SD (480/576) jelet felskálázni HD (720p/1080i)-re. A nagy kérdés, hogy a felskálázás mennyit javít a DVD képminőségen, érdemes beruházni ilyen lejátszóba LCD tulajoknak?

- Denon DVD-1920
- Sony DVP-NS92V

Szia!
Olvass bele az Oppo játékos topicjába.
Hátha megtetszik.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”