Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha már itt tartunk kell ehhez a rendszerhez H/K 235, vagy elég lenne a 130-as is?Amit kiadok + pénzt a rti centerért azt az erösítőn spórolnám meg.
Vagy ne skótoskodjak ezen?

Igazából egy Rti-féle kategóriás szett, egy HK235-nél is megkívánja a többet, de legtöbbünknek nincs erre pénze. Talán ebben még a válasz is benne van..
Az erősítő néhol még fontosabb is, mint a hangfal.

Ha Tsc még eladná a 130/135-t (~85e), akkor mondanám, h azonnal csapj le rá (még az rti4 is kijönne így hátra )! De ha már újat veszel...

Ezek már mélyebb kérdések, ezekben már gyengülök, ezért sem mertem egyértelműbb válaszadásra.
(hsz.-ok száma, nem tükrözik a tudást, és sztem senki tudását, úgyh erre ne adj, van itt olyan, akinek 100-200 hsz-a van, de hifiben vagy házimoziban sokkal okosabb, mint én!)

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: kökény »

A Polk asszem csak a Rti fölött levő szériához gyárt kifejezetten centert....(de javítsatok ki, ha tévedek)

Így van az LSi-hez valóban láttam a netdepon, akkor most rti-hez mit vegyek.

Na megnéztem Neked:
CS 1, 2 = monitor
CSi 3, 4 = rti

Köszi szépen

Ha már itt tartunk kell ehhez a rendszerhez H/K 235, vagy elég lenne a 130-as is?
Amit kiadok + pénzt a rti centerért azt az erösítőn spórolnám meg.
Vagy ne skótoskodjak ezen?

Vendég

Nem tudom miért gondoltam, h nincs külön/külön monitor/rti-re tervezett center, de vhol vmi ilyet hallottam az megint biztos. Bocs.

Vendég

A Polk asszem csak a Rti fölött levő szériához gyárt kifejezetten centert....(de javítsatok ki, ha tévedek)

Na megnéztem Neked:
CS 1, 2 = monitor
CSi 3, 4 = rti

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

A Polk asszem csak a Rti fölött levő szériához gyárt kifejezetten centert....
(de javítsatok ki, ha tévedek)

kökény
V.I.P.
V.I.P.

másik irány: 2 pár Dali Conc. 2 + center?
Valaki vélemény???

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem ez nem lesz jó!
A frontnak és a centernek nemcsak egy márkából kell származnia, hanem egy típusból is!
A RTi, és a Monitor más karakterű, ami front/háttérnél talán nem lesz zavaró, de front/centernél bizony összekutyulhatj a ahngképet!
Ha RTi a front, akkor RTi legyen a center is a homogén hangkép miatt, szerintem 

Lehet hogy most kinevettek, de melyik a polknál az rti center a CSi3 vagy a CSi5 típusjellel ellátott?

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Főleg Cd-t hallgatnék rajta ugyhogy vszinűleg RTi6 frontnak,m30 hátra, és CS1 centernek egyenlőre meg hát az anyagiak miatt is.

Szerintem ez nem lesz jó!
A frontnak és a centernek nemcsak egy márkából kell származnia, hanem egy típusból is!
A RTi, és a Monitor más karakterű, ami front/háttérnél talán nem lesz zavaró, de front/centernél bizony összekutyulhatj a ahngképet!
Ha RTi a front, akkor RTi legyen a center is a homogén hangkép miatt, szerintem

Vendég

Még a legelső hozzászólásodban írtad nekem ,h nem egyforma bőrrel lesznek ellátva a hangfalak itt arra gondoltál, hogy m30 és rti6 nem egy széria?
Arra gondoltam, h nem lesz esztétikailag egyforma az egész (mármint külsőre). De újra: ha Neked mindent a hangért "semmit" a külsőért dolog áll fenn, akkor az dícséretes (sajna én nem ilyen vagyok).

De nyugtassatok meg,attól még jól megférnek egymással, egységes hangképet kapok.
Sajnos nem tudlak megnyugtatni. Mert nem hallottam. Én csak elviekből merítve írtam, amit írtam.
Anno Klipsch frontom volt (van is), Warfi WH2-vel és hát sokkal rosszabra számítottam (csak a center volt gáz). Tehát ha a háttér azonos márkából épül fel a frontal, de egyel alattalevő szériáról szól, az sztem filmnézésközben abszolút nem fog zavarni.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

- Ha a zenehallgatás alatt azt érted, h sztereó, akkor elég a front Rti6 és hátra mehet monitor.- De ha sok multi zenét (SACD, DTS audio CD, sok koncert), akkor hátra is Rti-t (a KISEBBET) és persze center is Rti.

Persze ha csak annyi pénz van rá, akkor front Rti a többi meg monitor, nem szakad a világ, de ha ott van a lehetőség...

Ha nem is konkrét javaslat, akkor csak azt akartam vele mondni, h zenéhez ott lesz a jó frontod, de ha csak sztereó zenét hallgatsz, akkor elég ha az jó, mozira jó lesz a monitor is (hátra/center).

Kösz Newman,

Főleg Cd-t hallgatnék rajta ugyhogy vszinűleg RTi6 frontnak,m30 hátra, és CS1 centernek egyenlőre meg hát az anyagiak miatt is.
Még a legelső hozzászólásodban írtad nekem ,h nem egyforma bőrrel lesznek ellátva a hangfalak itt arra gondoltál, hogy m30 és rti6 nem egy széria?
De nyugtassatok meg,attól még jól megférnek egymással, egységes hangképet kapok.

Vendég

- Ha a zenehallgatás alatt azt érted, h sztereó, akkor elég a front Rti6 és hátra mehet monitor.
- De ha sok multi zenét (SACD, DTS audio CD, sok koncert), akkor hátra is Rti-t (a KISEBBET) és persze center is Rti.

Persze ha csak annyi pénz van rá, akkor front Rti a többi meg monitor, nem szakad a világ, de ha ott van a lehetőség...

Ha nem is konkrét javaslat, akkor csak azt akartam vele mondni, h zenéhez ott lesz a jó frontod, de ha csak sztereó zenét hallgatsz, akkor elég ha az jó, mozira jó lesz a monitor is (hátra/center).

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Köszi, hogy reagáltatok a segítségkérésemre,

Ezt az arányosdit valóban azért írtam,mert visszaolvasva a fórumot minden újtól ezt kérdeztétek, a lényeg, hogy számomra mind a mozi,mind a zenehallgatás fontos és hát egy rendszerrel szeretném megoldani.

A leírtak alapján akkor inkább haladják a 2 pár jóminőségű polcsugárzó megvétele felé, csak az a kérdés,hogy a polknál maradva rti6-ból a négy hangfalat, vagy hátra "elég" az m30 is???(mármint elég jó minőségünek számit)
A hangfalakat és a centert egyszerre szeretném megvenni, mivel azok a ti leírásaitok alapján jó ha egy márkából és szériából valók.
Természetesen szubot is akarok a későbbiekben.
Ha kell akkor még inkább gyűjtök egy kis pénzmagot,de lécci segítsetek abban, hogy mi lenne a legideálisabb, legcélravezetőbb megoldás az én körülményeimhez mérten.

Sőt, ha van más ajánlásotok más márkákból,összeállításokból azt is szívesen venném.

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

Szóval én még mindig nem látom ennek a százalékozásnak az értelmét
nincs is. Az eredete itt a fórumon onnan jön, hogy jön valaki és első hsz-ében megkérdezi, hogy 150e ft-om van és akarok venni hangfalakat, avr-t, dvd-lejátszót stb, mit ajánlotok..... erre viszakérdeznek a tapasztalt rókák, hogy mi a célod.

Arról nem is beszélve, hogy változhat is ez az arány évről-évre...
system

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Nekünk nagy vitánk volt Newmanel mindig is a Center, vagy háttér kérdés. Én mindig is úgy voltam vele, hogy inkább legyen háttér, és center ne, mint fordítva. Nálam a fantom centert tökéletesen létre tudja hozni a két front. Hátteret viszont nem tudnak varázsolni sehogy sem. Szerintem nincs is olyan rendszer ami tudna. Lehet majd nyitok neki egy szavazást, mert kíváncsi vagyok ki hogy van ezzel.
Ronin, addig tényleg nem, míg egy DVD-ről szól egy millió ft-os hangfal.

Attól még hogy basztatsz vele nem nagyon tudok pénzt varázsolni és venni egy DAC-ot. De ha adsz egy kis suskát, akkor már azért sem kell aggódnod, hogy DVD-ről zenélek

Vendég

Nekünk nagy vitánk volt Newmanel mindig is a Center, vagy háttér kérdés. Én mindig is úgy voltam vele, hogy inkább legyen háttér, és center ne, mint fordítva. Nálam a fantom centert tökéletesen létre tudja hozni a két front. Hátteret viszont nem tudnak varázsolni sehogy sem. Szerintem nincs is olyan rendszer ami tudna. Lehet majd nyitok neki egy szavazást, mert kíváncsi vagyok ki hogy van ezzel.
Ronin, addig tényleg nem, míg egy DVD-ről szól egy millió ft-os hangfal.

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Marci kutyu: mindennap megnézek egy filmet (7köznap is), 7végén lehet, h kettőt/nap. Zenét meg csak úgy hallgatok, amikor netezek (de akkor szinte végig), tehát külön nem foglalkozok a zenével, de hallgatom. Így nálam úgy 80/20 arány van KB. Vagy lehet nem erre gondoltál.  
Kedves Herr Neumann!
Bár tőled idéztem, nem konkrétan neked szólt a kérdés, azért is volt név nélküli az idézet, és nem arra vagyok kíváncsi, amit írtál.

Kedves Mindannyian!
Megfogalmazom másképp a kérdésem, mert lehet hogy nem beszélem elég jól a magyar nyelvet:
Szóval ha valaki minden nap mozizik, majd zenét is hallgat úgy egy órácskát, annak gyengébb frontok is jók, míg aki mondjuk csak hétvégén néz filmet, hét közben pedig csak zenét hallgat napi egy órácskában -tehát ugyanannyit, mint az előző esetben-, annak jobb front dukál, merthogy a százalékos arány így már a zene felé billen? Tényleg nem értem ezt a százalék-mizériát, ami most rendkívül nagy divat lett itt az utóbbi időben. Mire lehet ebből az adatból következtetni?

szerintem arra - mármint ha én azt mondom h 70-80% zene, 20-30% mozi - h kinek mennyire fontos a zene ill mozi. (én keveset mozizok, sokat hallgatok zenét, így nálam kb egyenesen arányos az eltöltött idő a fontossággal)
DE PL: lehet h aki háttérnek hallgat csak zenét, annak többet szól időben music, mint amennyit mozizik időben, mégis egy ilyen emberke (pl newman, nem) mozira használja a rendszerét, mint céleszköz. tehát nem háttérnek megy a dir durr mozi, hanem odaül és 2-3 órán keresztül csak arra koncentrál (és ezt heti mondjuk 3-4 szer legalá - ellentétben a zenével
nekem ezt jelenti ez az arányszám

Köszi a választ Edwin, úgy tűnik, egyedüliként Te kapisgálod, mire akarok kilyukadni. Én pont arra akarok rávilágítani, hogy ez a százalékosdi nem hordoz semmiféle információt az illető igényeiről. Az, hogy család, meló stb. miatt nem tud valaki a zenehallgatásra több időt szánni, vagy esetleg ha tudna is, ezt csak bizonyos hangulatában teszi -ezzel ugye a százalék erősen visszaesik-, ebből miért következik, hogy számára a zenehallgatás kevésbé fontos? Másrészről napi 1 film + 1 óra zene esetén az arány 60/40. Namost napi 1 óra zenehallgatás szerintem megérdemel egy komolyabb hangfalat, pedig csak 40 % a fontossági-százalék-mutató. Szóval én még mindig nem látom ennek a százalékozásnak az értelmét, de köszi, hogy megpróbáltad!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: edwin »

Tényleg nem értem ezt a százalék-mizériát, ami most rendkívül nagy divat lett itt az utóbbi időben. Mire lehet ebből az adatból következtetni?
nincs pénz külön sztereo és házimozi felszerelésre, külön szobákban.

Tényleg. De ha vki csak filmre használná a rendszerét. Lehet sokan azt mondanák: YAMAHA! És így ez sem teljesen jó, mert hiába ropog jól filmek alatt, ha a meglévő hangfallal elég "rosszul" teljesítene.
Erre egy példa, h a Klipsch-re aszongyák, h isten filmre (alá is írom ) meg az AVR-ek közül a Yamaha, de a kettő olvasottaim után nem vmi szerencsés (pedig filmekhez ez a kettő márka a tuti -mondják megszokásból-).

nálam eléggé bejött mozira a yamaha rxv350 + klipsch rf15. megkockáztatom, h moziban még jobb is volt a yamaha + rf15 páros, mint a marantz 4600ossal, de nekem kellett a zeneibb hangú erősítő...
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: edwin »

Marci kutyu: mindennap megnézek egy filmet (7köznap is), 7végén lehet, h kettőt/nap. Zenét meg csak úgy hallgatok, amikor netezek (de akkor szinte végig), tehát külön nem foglalkozok a zenével, de hallgatom. Így nálam úgy 80/20 arány van KB. Vagy lehet nem erre gondoltál.  
Kedves Herr Neumann!
Bár tőled idéztem, nem konkrétan neked szólt a kérdés, azért is volt név nélküli az idézet, és nem arra vagyok kíváncsi, amit írtál.

Kedves Mindannyian!
Megfogalmazom másképp a kérdésem, mert lehet hogy nem beszélem elég jól a magyar nyelvet:
Szóval ha valaki minden nap mozizik, majd zenét is hallgat úgy egy órácskát, annak gyengébb frontok is jók, míg aki mondjuk csak hétvégén néz filmet, hét közben pedig csak zenét hallgat napi egy órácskában -tehát ugyanannyit, mint az előző esetben-, annak jobb front dukál, merthogy a százalékos arány így már a zene felé billen? Tényleg nem értem ezt a százalék-mizériát, ami most rendkívül nagy divat lett itt az utóbbi időben. Mire lehet ebből az adatból következtetni?

szerintem arra - mármint ha én azt mondom h 70-80% zene, 20-30% mozi - h kinek mennyire fontos a zene ill mozi. (én keveset mozizok, sokat hallgatok zenét, így nálam kb egyenesen arányos az eltöltött idő a fontossággal)
DE PL: lehet h aki háttérnek hallgat csak zenét, annak többet szól időben music, mint amennyit mozizik időben, mégis egy ilyen emberke (pl newman, nem) mozira használja a rendszerét, mint céleszköz. tehát nem háttérnek megy a dir durr mozi, hanem odaül és 2-3 órán keresztül csak arra koncentrál (és ezt heti mondjuk 3-4 szer legalá - ellentétben a zenével
nekem ezt jelenti ez az arányszám
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

OFFTOPIC:

Ami azt illeti már egytől itthon parádézok és legalább éjfélig elég sok időm van itt(hon). De egy Gyűrűk Ura könyv nem fog itt jó kis EX hangot produkálni és egy jó kis sub sem fér el a könyvbe.  

Meggyöző érvelés.............

Vendég

OFFTOPIC:

Nem kötekedés de ha ennyit filmezel mikor érsz rá könyvet olvasni??? 
:smile19:

OFFTOPIC:

Ami azt illeti már egytől itthon parádézok és legalább éjfélig elég sok időm van itt(hon). De egy Gyűrűk Ura könyv nem fog itt jó kis EX hangot produkálni és egy jó kis sub sem fér el a könyvbe.

Vendég

Tényleg nem értem ezt a százalék-mizériát, ami most rendkívül nagy divat lett itt az utóbbi időben. Mire lehet ebből az adatból következtetni?

Tényleg. De ha vki csak filmre használná a rendszerét. Lehet sokan azt mondanák: YAMAHA! És így ez sem teljesen jó, mert hiába ropog jól filmek alatt, ha a meglévő hangfallal elég "rosszul" teljesítene.
Erre egy példa, h a Klipsch-re aszongyák, h isten filmre (alá is írom ) meg az AVR-ek közül a Yamaha, de a kettő olvasottaim után nem vmi szerencsés (pedig filmekhez ez a kettő márka a tuti -mondják megszokásból-).

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

OFFTOPIC:

Nem kötekedés de ha ennyit filmezel mikor érsz rá könyvet olvasni??? 
:smile19:

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

system

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”