Az a célom, hogy legyen egy referencia lejátszó eszköz, ami esetében tökéletesen lehet tudni mi történik a lejátszás során. A GitHub-on publikálva lesz a forrás kód, tök ingyenesen lehet majd használni és felhasználni.tottyi írta: ↑2026.06.23., kedd 08:30Lehet erdemes lenne neki nyitni egy kulon topikot, tapasztalatokkal es frissitesekkel bar nem tudom mi a vegso celod vele. :) Esetleg Roon ala be aplikalhoto-e osszevetve pl a HQPlayer-al, stb.kaef2 írta: ↑2026.06.22., hétf. 23:44Lehetséges.![]()
Előbb az inteles verzió lesz készen (talán már a jövő héten) és aztán jön az Arm. Nagyon egyszerű oka van a sorrendnek: az intelest tudom jelenleg kipróbálni, Raspberry most nincs otthon. de majd szerzek addiga egyet.
A MacOS verzióból a proof of concept verziót már kipróbálták páran. Most elkészült az 1.1, a legnagyobb változás, hogy úgy van megcsinálva, hogy könnyen forduljon Linuxra, de persze van benne pár egyéb változás is, például a 32 bites integer PCM mintavételezés kapcsán. Mondjuk valószínűleg nem sokan hallgatnak 32 bites integer file-okat otthon, de ha mégis, akkor jól fog működni. A vicces az, hogy bluetooth-on is jól hallható hatása van, az Apple Music-hoz képest a bpplay - nek és úgy tűnik működik a pro audióban elterjedt Ravenna protokollal, etherneten csatlakozó eszközökkel is, mint a Merging Ravenna.![]()
Hajnalban elkészült a v1.1 installer is.
A pár ember által már kipróbált v0.9-hez képest két változás van:
- olyan módon lett átírva a kód, hogy a bithelyességet és a teljes egészében memóriából történő lejátszást nem befolyásolva könnyebben lehessen létrehozni a Linux verziót,
illetve
- bekerült egy kiegészítés a 32 bit, integer file lejátszáshoz. Ami persze sokakat nem érdekel valószínűleg, nem nagyon vannak 32 bites integre file-ok kereskedelmi forgalomban legfeljebb csak produkció folyamatok során képződnek. A teljességhez fontosnak tartottam ezek kezeléséről is gondoskodni.
Elkészült felhasználói kézikönyv is, magyar mellett angolul is. Ha egy-két napot már teszteltem a v1.1-et, akkor lehet jelentkezni és szívesen elküldöm az érdeklődőknek.
A Linux verzió miatt bekerült egy hosszú kiegészítés a memóriakezelés és az USB eszközök pufferei működése kapcsán a cikksorozat második részébe. Érdemes emiatt esetleg újraolvasni a cikket. Fontos kiegészítés a folyamatok megértéséhez.
https://mediaengineering.medium.com/bpp ... 2cf398e7dd
A külön topik nem rossz ötlet, már csak azért sem, mert készül a Linux verzió is, és az ugye itt hülyén nézne ki.