Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 216

Re: Heed Audio

Hozzászólás Szerző: merida »

Zsolt
Nagy örömet okoznál ezzel, szerintem sokunknak !
huszti-zsolt írta:
Tegnap, 08:55
merida írta:
2026.02.09., hétf. 21:28
https://www.youtube.com/watch?v=rSPZxUQYA0k
Audiomaster21 LS3/5a nálunk is van. Meg Harwood LS3/5a. És éppen töröm a fejem egy "LS3/5a az AP Klubban" napon! :rolleyes:
AM211.jpg
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2914

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

merida írta:
2026.02.09., hétf. 21:28
https://www.youtube.com/watch?v=rSPZxUQYA0k
Audiomaster21 LS3/5a nálunk is van. Meg Harwood LS3/5a. És éppen töröm a fejem egy "LS3/5a az AP Klubban" napon! :rolleyes:
AM211.jpg

merida
V.I.P.
V.I.P.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Eunos írta:
2026.02.06., pén. 20:27
A streamerek koronázatlan királya a forrás, a Grimm MU2! Micsoda pazar rendszer!
Há' nem mondom, pazarul is szólt! Még így, keresztben felállítva is! (Hosszában nem lehetett, mert volt egy bazi nagy, fixen beépített asztal.)

Eunos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: Eunos »

A streamerek koronázatlan királya a forrás, a Grimm MU2! Micsoda pazar rendszer!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2247

Hozzászólás Szerző: Shimano »

sz0989 írta:
2026.02.03., kedd 08:18
Tisztelt fórumtársak!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a Thesis Gamma sztereó végfok hangilag, (és egyéb képességekben) hogy viszonyul a régebbi Obelisk PM monoblokkokhoz? Figyelembe véve, hogy az előfok is Thesis, tehát "kiszolgálja" minőségben a jobbat.
Köszönöm!
Szerintem,ha pm monoblokkjaid vannak egy thesis előfokkal,(ez jön le a kérdésedből) akkor az úgy jó ahogy van,én nem agyalnék a helyedben a gammákon.Nekem is ez a trió van,és nagyon jó hang ez,nem kell jobb,másabb.
Ezek a monoblokkok tíz évvel ezelött is jók voltak,és tíz év múlva is azok lesznek.
Tudom hogy a gyártóknak mindig is újítani kell,azaz haladni és az elvárásokat teljesíteni,de ami jó az jó,és a pm-ek úgy jók ahogy vannak,főleg egy thesis előfokkal.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Eunos írta:
2026.02.03., kedd 21:08
"Writing about music is like dancing about architecture"

Zsoltnak nehéz napjai vannak :smile29:
Miattam ne aggódj, ennél sokkal nagyobb "teher" alatt is szoktam bírni! :D Ráadásul most szó sincs zenéről való írásról, ez itt puszta technika, sőt még az sem igazán! ;)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

merida írta:
2026.02.03., kedd 19:49
Ha már így beizzítottuk a topicot . Zsolt, mennyire lenne ördögtől való, az Obelisk Pro-t, előfokként kötni, egy Obelisk PS végfok elé ?
Mint alább írtam, az Obelisk integráltak (köztük a néhai PRO is) nem igazán valók előfoknak. Nem úgy lettek kialakítva. Ha már külső végfok, akkor a PRO idejében is létezett egy PAS, alapvetően bi-amp felhasználásra. (A legújabb Obelisk sorozat már más történet, teljesen új elképzelés, ezekben már az Elixirben is alkalmazott teljes értékű előfok rész található.)

Eunos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: Eunos »

"Writing about music is like dancing about architecture"

Zsoltnak nehéz napjai vannak :smile29:

merida
V.I.P.
V.I.P.

Ha már így beizzítottuk a topicot . Zsolt, mennyire lenne ördögtől való, az Obelisk Pro-t, előfokként kötni, egy Obelisk PS végfok elé ?

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Skipper írta:
2026.02.03., kedd 16:23
Zsolt, picit még hagy keverjem tovább.
A Nexus s100 hogy illeszkedne ebbe a hármasba?
(Nem feltétlenül technológiailag, mert ha jól tudom, úgy elég különböző.)
Tekintsünk úgy az S100-ra, hogy a Helikon nyers prototípusa. De elég nyers - és elég sok sebből vérzik a Helikonhoz képest. Viszont ott lapul már benne az, ami. Mondjuk azt mondanám, ahogy egy korai Obelisk Pro viszonyul egy mai Obelisk Super Integrated-hoz.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Zsolt, picit még hagy keverjem tovább.
A Nexus s100 hogy illeszkedne ebbe a hármasba?
(Nem feltétlenül technológiailag, mert ha jól tudom, úgy elég különböző.)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

sz0989 írta:
2026.02.03., kedd 08:18
Tisztelt fórumtársak!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a Thesis Gamma sztereó végfok hangilag, (és egyéb képességekben) hogy viszonyul a régebbi Obelisk PM monoblokkokhoz? Figyelembe véve, hogy az előfok is Thesis, tehát "kiszolgálja" minőségben a jobbat.
Köszönöm!
Kényes kérdés! ;) Valójában az Obelisk PM nem sokban marad el a Thesis Omega végfoktól. Mondhatni, az igazi titkos tipp... lenne, ha volna! Mert már lassan egy évtizede nincs gyártásban, használtan meg... fehér holló!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

konok írta:
2026.02.03., kedd 07:43
Zsolt, a Thesis vonalon várható DAC?
Nem, már nem lesz olyan. A DAC, mint önálló készülék, gyakorlatilag halott. Kihalt forma. Csak streamerként él már meg. De a Thesis családban az sem lesz. Majd az újragondolt "Thesis" (nem biztos, hogy ez lesz a neve) családban lesz olyan megoldás mint az új Obelisk családban, azaz kártyás rendszer.

sz0989
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: sz0989 »

Tisztelt fórumtársak!
Köszönöm!

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: konok »

Zsolt, a Thesis vonalon várható DAC?

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

merida írta:
2026.02.02., hétf. 08:29
Kérdés: az Obelisk PS, PAS végfokok között, mi a lényegi eltérés ? Elsősorban hangi, vagy egyéb szempontból.
Kopaszbarack leírása elég pontos. A PAS a néhai Obelisk/Si/Si2 sorozathoz készült "bi-amp" lehetőségnek, ugyan arra az alkatrészbázisra, beállítási értékekre és erősítésre téve, mint az Obelisk integráltban található végfok. A PS már önálló végfok az Si3 számos alkatrészét, Mundorf táp és kicsatoló kondenzátorokat és kicsit más beállításokat (gain) mint a PAS.
A PAS egyébként már vagy másfél évtizede nincs.

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 71

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

merida írta:
2026.02.02., hétf. 08:29
Kérdés: az Obelisk PS, PAS végfokok között, mi a lényegi eltérés ? Elsősorban hangi, vagy egyéb szempontból.
Amíg volt komplett Heed rendszerem, az első generációs Envoy-okat kettős erősítéssel is hajtottam. Az alap X2, Si2, mellé, innen a fórumról hoztak tesztre egy Ps-t utána vettem egy Pas-t (mivel ez volt megjelölve a gyártó részéről a Si2 párjaként). A Ps hangja nekem túl dúsnak tünt, mintha mindenre felrakódott volna valami testesség (nem lett hozzáigazítva a hangsugárzó elhelyezés, kábelezés...). A Pas megtartotta a Si 2 karakterét, de sokkal részletesebb, precízebbnek tünt! Mégegyszer, ezek csak kettős erősítéshez használva, a Ps csak rövid ideig! Ezt egy tapasztalási élményként éltem meg sok hónap után kikerűlt a Pas a jelútból, mert bőven elég volt (nekem) a külön táppal a Si 2!
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

merida
V.I.P.
V.I.P.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

PgSpa írta:
2026.01.31., szomb. 20:57
érdeklődöm, hogy mi a véleményetek: Elixír mint előfok + Thesis Gamma páros nagyon bizarr? Hirdetnek egy Gammát elég jó áron, megmozgatta a fantáziámat....
Kevés szó esik róla, de az Elixir előfoka a szegény ember Thesis Lambdája. Nagyon hasonló kapcsolás, nyilván persze alacsonyabb kiépítettségi szint, de az Obelisk Si előfokhoz képest komoly előrelépés. Az Elixir koncepciója az volt, hogy legyen egy előfok+phono+fejhallgató erősítő (gyakorlatilag egy Canalot van benne!) és egy kicsit szerényebb végfok, míg az Obelisk esetében az integráltság volt a legfontosabb szempont.
Szóval egyáltalán nem ördögtől való kombináció az Elixir+Gamma!

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 264

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

PgSpa írta:
2026.01.31., szomb. 20:57
érdeklődöm, hogy mi a véleményetek: Elixír mint előfok + Thesis Gamma páros nagyon bizarr? Hirdetnek egy Gammát elég jó áron, megmozgatta a fantáziámat....
A Thesisnek kell a saját előfoka.
Egyszer próbáltam ugyan ilyen végfokot Obelisk SI2 "előfokkal", meglehetősen nagy csalódás volt az eredmény. Aztán kipróbáltam a Thesis előfokkal is, egész más lett a végeredmény. ;)
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

merida
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Mivel a szubhoz, csak a magas kimenetre való kábelszett van a dobozban, így ennek megfelelően kötöttem be. Hogy milyen ? Szerintem zseniális ! De a beállítási kísérletezés folyik tovább. Bár most úgy érzem sikerül integrálni a vadállatot a rendszerhez.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

merida írta:
2025.12.27., szomb. 12:14
Bocsánat, hogy itt lámázok, de azt hogy is kell ? Az előfok kimenete 2rca, a szub bemenete meg egy.
Csak egy példa:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... -kabel-3-m
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Zsolt Audio”