Contour 20.
Egymás után hallgatva nekem olyan volt, mint akik nem egy ligában játszanak.

Contour 20.

Luxor Audio írta: ↑2026.01.24., szomb. 10:29A mérési eredmények miatt érdekes is lehetne a videó, ha tényleg szakmai irányból közelítene hősünk és nem akarná ismét a földbe döngölni a hifistákat.audioline írta: ↑2026.01.23., pén. 17:46A mérési eredmények miatt érdekes a videó. Ott bizony látni tényeket... Ezért gondoltam, hátha másnak is hasznos infó. Ettől még nyilván lehet szeretni a videóban szereplő modellt. Csak el kell ismerni, hogy nem a linearitás minta példánya, ha ez valakinek fontos. Ennyi.
Szokás szerint itt is a hangnyomás görbéből próbál mindent (is) kiolvasni, ami általában nem szokott sikerülni neki és másoknak sem. Ennél a hangsugárzónál viszont már azokon a görbéken is látszik néhány probléma, amit érdemes jobban megvizsgálni más paraméterekben, pl. a lecsengési adatokban már jobban látszik a hiba (John Atkinson mérése):
Dynaudio Sp40.jpg
A harmonikus torzítás is őszintén megmutatja a helyzetet (Erins Audio mérése):
Dynaudio Sp40 HD.png
A kabinet erőteljesen rezonál, a mélyhangszóró önmagában sem remekel a középsávban, a keresztváltás is trehánynak mondható, ezek okozzák a hullámvasútat a hangnyomás görbéken és a diszperziós ábrákon is, de itt nem csak arról van szó, hogy a hangsugárzó némelyik tartományban kiemel, a probléma sokkal inkább az időtengely mentén, az impulzus viselkedésben mutatkozik. A hangnyomás enyhébb kilengéseit az agyunk pár perc alatt képes korrigálni, onnan már kevésbé lesznek zavaróak, de a magas torzítást és az impulzusok hibás lekövetését nem lehet megszokni, ezek folyamatosan rongálják a hangélményt.
Hogy ezeket a hibákat valaki színezésként éli meg, vagy Gedeonhoz hasonlóan szép romantikus szavakkal illeti, az egyrészt szomorú
Ok de pont kinéztem egy ilyet! Van valami ajánlatod ez helyett?

Ez nagyon vacak szöveg. Tipikus sales-marketing
Ez gyakorlatilag minden (hifi) termékre igaz.kargidje írta: ↑2026.01.28., szer. 07:35
"És itt történik a varázslat. Ez az, ami egy jó hangsugárzót nagyszerűvé tesz. Nem az objektív mérések. Nem az az idő, verejték és erőfeszítés, amit a mérnöki munkába és a fizikai megépítésbe fektetünk. A varázslat a meghallgatásban rejlik."
Haha! Az nem varázslat, hanem pillanatnyi egyéni agyi reakció, válasz, szóval igen, van akinek ez jó lesz, de attól még nem jó.

Mérnöki munka nélkül mit fogunk hallgatni? Ahhoz tényleg kell majd egy varázsló.
Evoke 20 volt nálam pár hónapig, kellemes fénytelen, egy darabig valóban hallgatható, de utána már-már unalmas hang. Lehet ezt valaki analógos, meleg hangnak aposztrofálja és bejön neki, kb. annyit ér amennyiért használtan mennek. Mondjuk ez sok minden másra is igaz...

Így nem olvasható. Szerintem másold be.rookakoma írta: ↑2026.01.25., vas. 09:32Dynaudio válaszát a felvetett kérdésekre itt találjatok:
<iframe src="https://www.facebook.com/ ... ></iframe>
Azt nem hiszem, hogy Erin, Attkinson vagy GR research mérései láttán a homlokukra csapnának a fejlesztők.
Továbbá ezek otthoni felhasználásra szánt dobozok.
Ehrenholz a régi fő fejlesztő és tulajdonos kb 2000-ig volt aktív. Lehet, hogy távozásával megváltoztak a dolgok ott, házon belül.
Akkor végül is hasonló problémára igyekeztünk felhívni a márka szerelmeseinek figyelmét. Te még hozzá is tettél plusz infókat, köszi! Ám az illető senkit nem akart földbe döngölni (max Gedeont virág nyelven), ha használt többes számot, lemaradtam valamiről.Luxor Audio írta: ↑2026.01.24., szomb. 10:29A mérési eredmények miatt érdekes is lehetne a videó, ha tényleg szakmai irányból közelítene hősünk és nem akarná ismét a földbe döngölni a hifistákat.audioline írta: ↑2026.01.23., pén. 17:46A mérési eredmények miatt érdekes a videó. Ott bizony látni tényeket... Ezért gondoltam, hátha másnak is hasznos infó. Ettől még nyilván lehet szeretni a videóban szereplő modellt. Csak el kell ismerni, hogy nem a linearitás minta példánya, ha ez valakinek fontos. Ennyi.
Ennél a hangsugárzónál viszont már azokon a görbéken is látszik néhány probléma, amit érdemes jobban megvizsgálni más paraméterekben, pl. a lecsengési adatokban már jobban látszik a hiba (John Atkinson mérése):

Anno én is ezt éreztem, de az elmúlt 3-4 év meghallgatásai rácáfoltak, még az alsóbb polcos hangsugárzók esetében is!

Ismeretlenül mond véleményt, amire ugyanúgy ismeretlenül bólogat a tábor, és köpködik a dobozt, úgy, hogy az árának a felét sem látták még egyben.asebestyen írta: ↑2026.01.24., szomb. 10:12
....Mennyivel jobb ismeretlenül embereket minősíteni, mint hangsugárzót?![]()

A mérési eredmények miatt érdekes is lehetne a videó, ha tényleg szakmai irányból közelítene hősünk és nem akarná ismét a földbe döngölni a hifistákat.audioline írta: ↑2026.01.23., pén. 17:46A mérési eredmények miatt érdekes a videó. Ott bizony látni tényeket... Ezért gondoltam, hátha másnak is hasznos infó. Ettől még nyilván lehet szeretni a videóban szereplő modellt. Csak el kell ismerni, hogy nem a linearitás minta példánya, ha ez valakinek fontos. Ennyi.

Gedeon egy ikon.Alex_Aston írta: ↑2026.01.24., szomb. 09:29A videóban, egy másik videó alapján, bármi nemű tapasztalat nélkül mond úgy véleményt, mint valami tényt, egy valamilyen mérés alapján, amit szintén nem ő követett el.
És ezt úgy, hogy hallgatja a birka követő tábora.
Fotelhuszár, önjelölt megmondóember.
Gedeon legalább hallgatta elvileg sokáig,
Nekem csak ennyi a problémám.
Persze az SP40 ettől még nem lesz jó, mert kipróbáltam itthon, és nagyon nem jött be, en nem is tudnám ajánlani senkinek. Talán nem is csoda, hogy nem túl elterjedt létére meg itt a fórumon is elég sok eladó volt belőle, elég hamar.
Erről a mérésről beszél:Alex_Aston írta: ↑2026.01.24., szomb. 09:29
A videóban, egy másik videó alapján, bármi nemű tapasztalat nélkül mond úgy véleményt, mint valami tényt, egy valamilyen mérés alapján, amit szintén nem ő követett el.
És ezt úgy, hogy hallgatja a birka követő tábora.
Fotelhuszár, önjelölt megmondóember.
Gedeon legalább hallgatta elvileg sokáig,
Nekem csak ennyi a problémám.
Persze az SP40 ettől még nem lesz jó, mert kipróbáltam itthon, és nagyon nem jött be, en nem is tudnám ajánlani senkinek. Talán nem is csoda, hogy nem túl elterjedt létére meg itt a fórumon is elég sok eladó volt belőle, elég hamar.

A videóban, egy másik videó alapján, bármi nemű tapasztalat nélkül mond úgy véleményt, mint valami tényt, egy valamilyen mérés alapján, amit szintén nem ő követett el.

Ez emlékeim szerint legalább 15 éves kép, de lehet, hogy több...
Ilyen akusztikai környezetben szinte mindegy az erősítés....

Ez valami ravazalozó? Ha vinnél egy kis életet a környezetbe, lehet, hogy a hang is jobb lenneKovács Emil írta: ↑2025.12.09., kedd 19:35Anno nekem is volt, (Robi közbenjárásával) én bonthattam ki az ország utolsó original Contour 1.1 dobozát. Szerettem... Nagyon háklis az előtte lévő elektronikákra, de ha ki volt szolgálva, akkor varázslatos hangot lehetett kinyerni belőle.Az Evoke 10 és az Contour 1.1 közti különbségre én is kíváncsi lennék. Bár az előbbi hajthatósága, és fiatalabb fejlesztésű mivolta lehet már neki kedvezne.
![]()

A videóban nem az SP40-est szidja, hanem Gedeonra néz nem kicsit furán, amiért a nem éppen szép frekimenetet magyarázza, az miért is nem rossz, sőt tulajdonképpen jó az a nagy hupli.Alex_Aston írta: ↑2026.01.23., pén. 15:00Már megint ez a Szabó Gábor.
Nemrég egy másik videóját linkelte valaki.
Ki ez? Hogy lehet ezekre rátalálni?
Így a második videója alapján azt gondolom, nem baj, ha valaki hülye, a baj, ha ezt nem veszi észre, és úgy okoskodik közönség előtt...

rookakoma írta: ↑2026.01.07., szer. 06:24Szerintetek nagyon “csúnya dolog” lenne megfúrni a dobozokat és felcsavarozni a lábra?rookakoma írta: ↑2025.11.15., szomb. 17:37Gondoltam felpezsdítem a témát kicsit.
Contour 1.1, úgyis pont szó volt róla.
Nosztalgiából vettem, vagyis kíváncsiságból.
Régen beszélgettem az idősebb Robival, forgalmazóval, és mondta, hogy nagyon szerette ezeket. Most meg a fiatalabb Robi mondta, h ezt magának rendelte. Ebben a színben nem is volt széria, külön kellett kérni.
Elsőre tetszett, ezért kapott egy Stand 20-at.
Nagyon szórakoztató hangja van.
Nem tervezem az eladásukat, szóval az értékcsökkenésen nem annyira aggódom.