Vinkler írta: ↑2025.08.31., vas. 17:44
Már bocsi, de hónapok óta könyörgünk, hogy ne offoljátok szét a kábelezzünk topicot. Többször beírtam, hogy szankcionálni fogjuk. 
…
….
Ez a fórum még azért van, mert foglalkozunk vele és van egy szabályrendszer, amihez mindenki tarthatja magát. És ez így is marad!

Szerintem az teljesen korrekt, hogy van egy fórumszabályzat, amit betartat a moderátori csapat.
Amit feljebb leírtál, az igaz. Tényleg sokszor kérted Te is, hogy viselkedjünk, ne offoljunk, stb.
Szerintem a túl enyhe szankcionálás miatt szaladt el a ló, többször is. 
A 3 napos pihenő kevés, nem bír kellő fegyelmező erővel. Pláne, ha sokszor ki sem osztjátok.
Egy vehemensebb szurkolói fórumon (foci) általában két hét a minimum jutalom, ha a figyelmeztetés hatástalan. Akinek a két hét alatt nem sikerül kellően lehiggadni, az utána egy teljes hónap gondolkodási időt kap. Az már elég szokott lenni, hogy utána kulturált legyen a kommunikáció.
Nagyon nehéz dolog, moderálni egy közösségben, összetartani a közösséget, és ugyanakkor fegyelmezni is. 
Viszont, ha van egy szabályrendszer, amit a moderátori csapat betartat, arra senki nem szólhat egy szót sem.
Figyelmeztetés- első fokozat.
Két hét- második fokozat.
Egy hónap- harmadik szint.
A 3 napos jutalom és a végleges kitiltás (ami után a szívós fórumozó egy újrareg után visszatér) között ezen a fórumon nagyon ritka a bőkezűbb osztás. Lehet, hogy nagyobb fegyelmező ereje lenne a hosszabb pihiknek. 3 nap egy üveg whiskey-vel hamar eltelik.
Aztán lehet, hogy rosszul látom a helyzetet.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.