vencel írta: ↑2024.02.03., szomb. 20:05
Egy Studer B67 teljesen felújítva és feljavított elektronikával ennél azért kevesebből kijön.
Lyrec Frida specifikációja:
Frequency Response:3¾ Ips: 30Hz - 16kHz 7½ Ips: 30Hz - 20kHz
15 Ips: 30Hz - 28kHz ±2 DB
Wow And Flutter:3¾ Ips: 0.12% 7½ Ips: 0.08%
15 Ips: 0.06%
Signal-To-Noise Ratio:
65dB "A" 15 Ips
Ez csak egy a pár közül szerintem.
Egy Stellavox TD-9 ugyan drágább, de összemérve a tudását és a funkcionalitását már nem is olyan drága.
Mivel nem hallottam a TP-1000, ezért nem is tudok nyilatkozni róla, de nagyon örülök, hogy kis hazánkban is került egy ilyen és remélem nagy sikere lesz, de ezt csak kevese fogják tudni itthon megvásárolni.
Az A820 egyébként egy stúdió gép és mint ilyen, nem otthoni zenehallgatásra készült, hanem arra, hogy a hét minden napján mennyen 24 órán keresztül. Az elektronikája sem audiofil vagy high-end zenehallgatásra lett megalkotva.
Sok boldog órát kívánok vele!
Studer B67 (csakis az MkII, az MkI vicces a túl közelre tett csévélőcsonkjaival) nincs a legjobb hangú gépek között, hasonlóan az A807-810-820 triumvirátushoz, plusz az A812 :)
Sohasem értettem az ezek körüli zsezsgést, a PR99 imádatot pedig főleg nem.
Az A820 mechanikailag nagyon a topon van, csak ne legyen semmi gond a vezérlésével mert a javítása nem könnyű és nem is olcsó. Ez valóban inkább stúdiógép, nem otthoni zeneforrás. A beépített HX PRO ráadásul mindig kiborít.
Stella TD-9? Nem rossz de túlzó az ára. (ritka)
Az A80 is stúdiógép mégis sokan forrásnak is használják otthon mint pl. én is.
Nem volt egyáltalán szó a Nagrákról, Otarikról, Telefunkenekről stb....
Ilyen TP-1000 magnócskát én is szivesen meghallgatnék, főleg pl. egy Nagra IV-S ellenében, összehasonlítva a kettőt.
Bár hallottam olyat is hogy Viktorék egy Ballfingert vettek :)
Ráadásul nem drágább mint egy Nagra IV-S + QGB kombó.
(írja mindezt egy Nagra IV-S + QGB, Studer A80RC MkII, Mellorn elektronikás STM310, Otari MX5050BII2 tulaja, akinek a stúdió és koncerfelvételek készítése a "hobbija" - ezekből a hangfelvételekből mostanában igencsak kijutott. Az általam hivatkozott gépeket mind hallottam több rendszerbe bekötve, eltöltöttek némi időt nálam is akár csak úgy, akár beállításra leadva. Nagra T-Audio a bakancslistám tetején :) )