Biztosan nagyon sokáig,nagyon nagy fénye van a lámpádnak, de ki is meríti Vinkler két fontos szavát: cserébe nehéz....Rotox írta: ↑2025.08.12., kedd 20:35Jómagam hajlok a kompromisszumokra (bár tulképp nem is kompromisszum; bivalyerős fény és akár éjfél után is hazaérünk vele az orfűi kocsmábólaz erdőn át...), főleg ha mindössze 7-7 000 Ft a keleti barátainktól.
Az első kép az az outi, azzal persze szóba sem jöhet ilyen varacskos disznó viselkedés.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1338
Jómagam hajlok a kompromisszumokra (bár tulképp nem is kompromisszum; bivalyerős fény és akár éjfél után is hazaérünk vele az orfűi kocsmából
Az első kép az az outi, azzal persze szóba sem jöhet ilyen varacskos disznó viselkedés.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9442
Mondjuk én értettem az első ábrából is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1338
"... nem alkalmazhatunk metszetet akkor, ha az nem mutat több információt a nézeteknél. ... tömör tárgyakat hossztengelyük mentén szintén nem metszhetünk. ..."
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem nyikorog. Remeg, zörög.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ez így működik.
.
Nálam a gyári garmintartó alul nem tart jól. Szerintem a lámpa súlya akkora,ha alulra teszem,akkor pont annyira mozog-lötyög,hogy hangja lesz a döcögősebb utakon. Felül nincs ilyen probléma, viszont oda nem tehetem az óra miatt.
Én az alu sárvédőknél a felfogatási pontoknál ill. műanyag és gumi patenteknél WD-40-el fújom így megszűnik a nyikorgása.Vinkler írta: ↑2025.08.12., kedd 11:35Igen, ez is működhet. Az előző lőmpa alu, ott ez nem fog menni, ez műanyag, jó lehet, de első körben megpróbálom roncsolás nélkül megoldani.pärt írta: ↑2025.08.12., kedd 11:11Zörgős, kikopós bajonettzáraknál nekem ez vált be: egy pákaheggyel apró krátereket nyomok a felfekvő felületre - feltéve persze, hogy műanyagról van szó. A kis bemélyedés szélénél kitüremkedő anyag pont a kellő mértékig megemeli a csatlakoztatott kütyüt. Természetesen ésszel, érzéssel kell dolgozni, közben probálgatva az illeszkedést. Ha kicsit magas lett, könnyen orvosolható egy szikével/finom reszelővel.
Régebben apró Blu Tack golyócskákat használtam ilyen problémánál, de ez sokkal jobb.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Igen, ez is működhet. Az előző lőmpa alu, ott ez nem fog menni, ez műanyag, jó lehet, de első körben megpróbálom roncsolás nélkül megoldani.pärt írta: ↑2025.08.12., kedd 11:11Zörgős, kikopós bajonettzáraknál nekem ez vált be: egy pákaheggyel apró krátereket nyomok a felfekvő felületre - feltéve persze, hogy műanyagról van szó. A kis bemélyedés szélénél kitüremkedő anyag pont a kellő mértékig megemeli a csatlakoztatott kütyüt. Természetesen ésszel, érzéssel kell dolgozni, közben probálgatva az illeszkedést. Ha kicsit magas lett, könnyen orvosolható egy szikével/finom reszelővel.
Régebben apró Blu Tack golyócskákat használtam ilyen problémánál, de ez sokkal jobb.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5189
Zörgős, kikopós bajonettzáraknál nekem ez vált be: egy pákaheggyel apró krátereket nyomok a felfekvő felületre - feltéve persze, hogy műanyagról van szó. A kis bemélyedés szélénél kitüremkedő anyag pont a kellő mértékig megemeli a csatlakoztatott kütyüt. Természetesen ésszel, érzéssel kell dolgozni, közben probálgatva az illeszkedést. Ha kicsit magas lett, könnyen orvosolható egy szikével/finom reszelővel.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Tegnap megvolt a teszt.
Hát nem nagyon örülünk.
Az egyik apropója az lett volna a lámpacserének, hogy a jó kínai alu házas láma (aminek egyébként baromi jó fénye van és hosszan használható, cserébe nehéz) pár hónap alatt a rezgésektől annyira megkopott a foglalatnál, hogy elkezdett mozogni, ezéltal zörögni, kopogni is. Ez baromira idegesítő. Valami szigszalag tuningal tudok ezen javítani, de gondoltam a mindennapokra, főleg nyárra valami könnyebb, esztétikusabb megoldást keresnék. Kézenfekvőnek tűnt a Ravemen lámpa, ami a gyári Garmin tartóba illeszthető, majd a tetejére rögzíthető a Garmin óra is. Namármost, ez a két óra valahol, amit még nem tudok, hogy a Garmin tartóm a Ravemen, vagy a Ravemen tetején a Garmin pont ugyan úgy remeg, zörög.
Mondjuk a kettőnek azért már van súlya is, na de akkor is. Szóval most kereshetek valami tuningot erre is, hogy megszűnjön a zaj. 
Hát nem nagyon örülünk.
Az egyik apropója az lett volna a lámpacserének, hogy a jó kínai alu házas láma (aminek egyébként baromi jó fénye van és hosszan használható, cserébe nehéz) pár hónap alatt a rezgésektől annyira megkopott a foglalatnál, hogy elkezdett mozogni, ezéltal zörögni, kopogni is. Ez baromira idegesítő. Valami szigszalag tuningal tudok ezen javítani, de gondoltam a mindennapokra, főleg nyárra valami könnyebb, esztétikusabb megoldást keresnék. Kézenfekvőnek tűnt a Ravemen lámpa, ami a gyári Garmin tartóba illeszthető, majd a tetejére rögzíthető a Garmin óra is. Namármost, ez a két óra valahol, amit még nem tudok, hogy a Garmin tartóm a Ravemen, vagy a Ravemen tetején a Garmin pont ugyan úgy remeg, zörög.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Első lámpa/villogó upgrade. (Zergénél most akciós)
.
.
na, én ma (mikor máskor
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
nem akarok nagyon okos lenni, Tomi, de szvsz vigyázz az ilyen melegben történő bringázással - főleg napon
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ez csak egy 3 órás z2 volt, de végig napon, a 11-esen.marconi írta: ↑2025.08.10., vas. 16:37Én nyomtam tegnap egy 5 órás Z2 körülit sok szintel, tereppel. Na most vagy a melegtől vagy a z2 től szoktam el, de még most is dögrováson vagyok, nem értem. Pedig közben élveztem, sokat mentem erdőben, ott azért nagyon kellemes a klíma a kopár részekhez képest. Az alapvetően országútra tervezett edzést ezért helyeztem át a fák közé.
Így hát kicsit tartok a hétvégi 138km-es Őrség graveltől…
Holnap lesz Pilis, meg pénteken.
- pärt
- Őslakos

Régebben nem volt max. hőmérséklet, amitől kihagytam volna, legfeljebb megállapítottam, hogy 37 foktól már nem igazán hűt a menetszél.
Korral kénytelen vagyok elengedni a faxagyerekeskedést, mert nem elég csinálni, élvezni is szeretném, úgyhogy nagyjából 33-34 foktól inkább halasztom a tekerést valami embernek valóbb hőmérsékletre. Napon mászni nem öreguraknak való.
Nyomjad Z3-tól felfelémarconi írta: ↑2025.08.10., vas. 16:37Én nyomtam tegnap egy 5 órás Z2 körülit sok szintel, tereppel. Na most vagy a melegtől vagy a z2 től szoktam el, de még most is dögrováson vagyok, nem értem. Pedig közben élveztem, sokat mentem erdőben, ott azért nagyon kellemes a klíma a kopár részekhez képest. Az alapvetően országútra tervezett edzést ezért helyeztem át a fák közé.
Én nyomtam tegnap egy 5 órás Z2 körülit sok szintel, tereppel. Na most vagy a melegtől vagy a z2 től szoktam el, de még most is dögrováson vagyok, nem értem. Pedig közben élveztem, sokat mentem erdőben, ott azért nagyon kellemes a klíma a kopár részekhez képest. Az alapvetően országútra tervezett edzést ezért helyeztem át a fák közé.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- pärt
- Őslakos

Hőség miatt évente rápróbálok a reggeli körre, de nálam nem működik. Hűvösebbnek hűvösebb, de olyankor még minden izmom alszik.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ez a mai tekerés kemény volt ebben a hőségben.

- pärt
- Őslakos

Részben technikai sport - akár a hifi - nincs értelme címkézni, mi hülyeség, mi nem. Mindenki saját szempontjai szerint súlyoz, teljesen hanyagolni egyik oldalt sem lehet. Megnyekkent technikával garantált a szenvedés, csakúgy mint fogalmatlan módszertannal.asebestyen írta: ↑2025.08.08., pén. 19:25Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
A sportelettannak legalább van értelme (számomra).