Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1397

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Adalék a "külföldi - vs. hazai" árakhoz.
A rendszer(gengszter)váltás hajnalán forgalmazott egy cég JPW hangsugárzókat. Mikor elvették - leadta? - a terméket és egy nagy hálózat kezdte forgalmaz 20 - 40 %-al csökkent az ára. Igaz akkor már a Millennium széria forgott. Ugyan ez volt a helyzet az Acoustic Research Status szériával is, egy másik forgalmazótól, de az új kereskedői hálózat ugyan az volt. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 436

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Alex_Aston írta:
2025.08.13., szer. 19:04
Nem itteni árazás, de elég nagy különbség ez.

https://streamaudio.hu/aurum-montan-9-h ... angsugarzo

https://e-shop.highendstudios.de/quadra ... gLx6PD_BwE

Pedig sok minnen ugyanannyiba kerül, de ez elég jelentős eltérés.
Ez semmi!
Dali Epicon 6/8 széria 60%-os áron megy németben az itthonihoz képest!
Az a bizonyos hanyatló nyugat... :smile51:

De sok minden más is jóval olcsóbb, mint nálunk. :smile30:

Régi dakota közmondás:
"26,3 millió forint megtakarítása van átlagosan egy magyar háztartásnak"
... talán ezért tehetjük meg. :fekverohog:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

severance írta:
2025.09.21., vas. 20:10
miniDSP Flex Eight: Hongkongban 550 USD, Európában 800 Euro, durván 200eFt szemben a 320-szal. Érthetetlen.
https://www.minidsp.com/products/minids ... flex-eight
https://www.soundimports.eu/en/minidsp-flex-eight.html
Azon nem nagyon kell csodálkozni, hogy egy kínai gyártású termék kínában jóval olcsóbb, mint EU-ban.
Főleg most, hogy az agyhalott, semmihez sem értek trumplee b.szakszik kínával meg szinte mindenkivel... :smile51:

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: severance »

miniDSP Flex Eight: Hongkongban 550 USD, Európában 800 Euro, durván 200eFt szemben a 320-szal. Érthetetlen.
https://www.minidsp.com/products/minids ... flex-eight
https://www.soundimports.eu/en/minidsp-flex-eight.html

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3560

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Nem itteni árazás, de elég nagy különbség ez.

https://streamaudio.hu/aurum-montan-9-h ... angsugarzo

https://e-shop.highendstudios.de/quadra ... gLx6PD_BwE

Pedig sok minnen ugyanannyiba kerül, de ez elég jelentős eltérés.
Csak a Marantz! :-D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 592

Hozzászólás Szerző: Snipi »

akvapark írta:
2025.07.31., csüt. 08:57
Nem drága, de miért cserél ilyen gyakran gazdát?
20 júl. 2025

13 júl. 2025

26 márc. 2025

Tudom sok - az egyébként jogos és hasznos - szabály, de talán az egy hónapon belül újra eladósorba kerülő terméket kötelezően meg kéne indokolni, miért került ismét kótyavetyére. gondolkodik.gif
Érdekes, mert amit én eddig hallottam Audio Phisics hangsugárzókat mind nagyon jól szóltak. Nekem legalább is nagyon bejött a hangjuk.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1397

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Nem drága, de miért cserél ilyen gyakran gazdát?
20 júl. 2025

13 júl. 2025

26 márc. 2025

Tudom sok - az egyébként jogos és hasznos - szabály, de talán az egy hónapon belül újra eladósorba kerülő terméket kötelezően meg kéne indokolni, miért került ismét kótyavetyére. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2025.07.28., hétf. 12:15

És ha rulett olcsón adta valaki, mert nem érdekli ennyire a téma, vagy csak nem tudja, mi a reális piaci értéke?

Mondok egy saját példát. Itt ez a cucc:

viewtopic.php?f=31&t=216545

Én írtam az eladónak, hogy túl olcsón adja, 800e simán lehetne az irány ára (mert ugye pl. te is meg a feléből is alkudnál :rolleyes: ). Ne kótyavetyélje el. Megköszönte az infót, és bevallotta, hogy nem nézett utána, fogalma sincs mit ér a cucc, csak beírt egy árat. Ezek után még mindig egy olcsó árát írt bele,.es látható is, hogy azonnal elvitte valaki, mert ennyiért ajándék a cucc.
Ha eredeti hírdetett áron maradt volna, akkor meg majd írnád legközelebb, ha valaki ilyet árul, hogy micsoda haszonleső az eladó.

Én továbbra is tartom, hogy mivel az utód modell akciósan is 2x ennyibe kerül, az itt mellé adott extrák nélkül, nem elrugaszkodott ez az ár. Persze majd a piac úgy is eldönti. De simán lehet meg e mellé az is, hogy tudja az eladó, hogy úgy is alkudni fog az, aki meg akarja ténylegesen venni.
Aki pedig meg akarja venni, el tudja dönteni, hogy tud e venni ennyiért, vagy sem. Nemzetközi piacon mindenesetre sehol sem találni az általad áhított 8-900e Ft közelében sem.

Tehát eddig mindenki, aki Avanti 30-ast adott el, olcsón adta és nem is tudtak róla, hátpersze.
Nem véletlenül volt ennyi a használtpiaci áruk, sőt, mivel többen is ilyen árakon adták, ez volt a reális használtpiaci ára. Mert ugye a piac belőtte, ennyiért lehetett őket eladni!

Hogy lehessen alkudni, ezért kicsit fölé lötte az árát, valószínű majd enged belőle 600-800e Ft-ot, . :fekverohog:
Ennyire ne legyünk már ......

Azt felejtik el sokan, már írtam, hiába a boltinak magasabb az ára, azok nem 5-8-10-20-30 éves termékek, kitudja hányadik tulajtól, kitudja milyen előélettel, hanem újak, garanciával, hibátlan állapotban!

Ez a hangfal is már min. a 3. tulajnál jár.

Amiket ad mellé, kb. 50-60e Ft, mert ugye azok sem újak, hanem használtak!

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Alex_Aston írta:
kargidje írta:
2025.07.28., hétf. 09:28

... éééés igen, meg is jött az 1. delikvens. ;peace;
Bazz, azért azt tényleg nehéz, sőt lehetetlen ép ésszel felfogni, hogy pár hónapja is hirdettek ilyet 8-900e
És ha rulett olcsón adta valaki, mert nem érdekli ennyire a téma, vagy csak nem tudja, mi a reális piaci értéke?

Én írtam az eladónak, hogy túl olcsón adja, 800e simán lehetne az irány ára (mert ugye pl. te is meg a feléből is alkudnál :rolleyes: ). Ne kótyavetyélje el. Megköszönte az infót, és bevallotta, hogy nem nézett utána, fogalma sincs mit ér a cucc, csak beírt egy árat. Ezek után még mindig egy olcsó árát írt bele,.es látható is, hogy azonnal elvitte valaki, mert ennyiért ajándék a cucc.
Ha eredeti hírdetett áron maradt volna, akkor meg majd írnád legközelebb, ha valaki ilyet árul, hogy micsoda haszonleső az eladó.

Én továbbra is tartom, hogy mivel az utód modell akciósan is 2x ennyibe kerül, az itt mellé adott extrák nélkül, nem elrugaszkodott ez az ár. Persze majd a piac úgy is eldönti. De simán lehet meg e mellé az is, hogy tudja az eladó, hogy úgy is alkudni fog az, aki meg akarja ténylegesen venni.
Aki pedig meg akarja venni, el tudja dönteni, hogy tud e venni ennyiért, vagy sem. Nemzetközi piacon mindenesetre sehol sem találni az általad áhított 8-900e Ft közelében sem.
Túl sokan ruletteznek itt... :D
Hárman is.
Nem a példádra vonatkoztatva.
Már a B oldal forog így 60 felett...

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 501

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Alex_Aston írta:
mert ugye pl. te is meg a feléből is alkudnál :rolleyes:
Tudsz élni!
20.000-es órabér, 50% alku...

Aki nekem 50%-os árat mond, annak azt szoktam mondani, hogy "köszönöm, de kérem többet ne hívjon".
Usher - Valhalla - Emotiva

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Alex_Aston írta:
kargidje írta:

Bazz, azért azt tényleg nehéz, sőt lehetetlen ép ésszel felfogni, hogy pár hónapja is hirdettek ilyet 8-900e

Ne vedd magadra, csak most épp Te említetted az alkudozást.
Szerintem az az elképzelés, hogy majd valaki alkudozni fog, nem érvényes indok egy magasabb ár meghatározására.
Ha valaki mond egy alacsonyabb árat, mint amennyiért a terméket hirdetik, az nem alku; az egy ajánlat. Arra lehet azt mondani, hogy értem, köszönöm, nem.
Alku attól lesz, hogy indokolja az alacsonyabb árat. Például rávilágít meg nem említett hibákra, a szervizháttér nem létére, a hasonló termékek árszabására, korábbi eredményes eladások során alkalmazott vételárra vagy az inflációs hatásokra, stb. Ezekről lehet és érdemes is vitázni - ebből lesz az alkudozás.
Tegyük hozzá: ez utóbbi rendkívül ritka.
Újratervezés

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Hozzászólás Szerző: earforce »

Minden bizonnyal aki ilyet keres az utánanéz és ezt követően levonja a megfelelő konzekvenciákat.
Aki nem így tesz az meg úgyis megérdemli, nem?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2025.07.27., vas. 15:52
kargidje írta:
2025.07.27., vas. 09:52
viewtopic.php?f=33&t=218700

Lehet a spéci rongyok miatt vagy az űberkirály lábak miatt, passz. gondolkodik.gif

Jöhetnek a bólogatók, a dupla ár bizony reális ár érte... :fekverohog:
Az utód modell akcióban most pont 2x ennyiért érhető el.

https://streamaudio.hu/audio-physic-ava ... angsugarzo

Egyébként egy ilyen "rongy" 40-50e Ft-os tétel, egy speciális láb, pedig 1-200e Ft is lehet.
Amúgy konkrétan ez lenne az:
viewtopic.php?f=33&t=165495

Bazz, azért azt tényleg nehéz, sőt lehetetlen ép ésszel felfogni, hogy pár hónapja is hirdettek ilyet 8-900e között(viewtopic.php?f=33&t=208685), ezért most meg 1,6 misit és van akinek ez rendben van, merazutódjaboltban... :goodmorning:

Ez sem volt drágább, pedig már bőven a "háborús infláció :smile51: " dübörgött itthon:
viewtopic.php?f=33&t=195567

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2025.07.27., vas. 19:30
dumdum írta:
2025.07.27., vas. 18:00

40-50 ezret adsz ilyen rongyért...? :rolleyes:
Mennyi kell belőle?
Munkadíjjal, anyaggal együt nincs 10 ezer forint, jobb anyagból...
Hát öregem, ha te ezt kihozod 10e Ft alatt, én veszek toled több ezer darabot, lekötöm előre a kapacitásodat évekre.

De persze olyan anyagból, ami nem karcol meg egy kényes lakk felületet hosszú évek alatt sem. Gondolom van raktár készleted is a legtöbb színből, megfelelő mennyiségekel, és megfelelő körülmények között tárolod is.
Felteszem a világ minden álló dobozához rendelkezel szabás mintával, hisz nincs idő egyeztetni a hangfalak méreteit, mert a munkadíjba ez sem fér bele. Azért nem fér bele, hisz ha meg akarsz élni belőle, akkor óránként 15-20e Ft-ot csak akarsz keresni, ami után ha adózol, meg persze az ipari eszközpark árát is vissza akarod hozni belátható időn belül, rezsit fizetsz, meg persze könyvelőt is, stb., akkor maradnia kell ho végén annyinak, amivel kényelmes életet lehetsz, lakást és családot tartasz fennt, meg mondjuk tartalékot is kepzel belőle.
De ha bruttó 10e alatt van mindennek az ára, akkor pár perc alatt mindent megoldasz, mert csak így jön ki a matek, hisz ha méretet kell venni, vagy kérni az ügyféltől, meg egyeztetni, és szabás mintát is készíteni kell, mert mindez nem áll rendelkezésre, akkor hogy jön ki a megfelelő oraber es haszon? És még így mindennel együtt is csak pár perc marad elkészíteni az árut, meg átadni, azaz óránként kell több ilyen RONGYOT elkeszítened.
Persze ha szabira mész, azt is ezek hasznából fedezed, amikor egész szinten 1 hónap nyereség kiesik.

Szóval ha mindezeket tényleg ilyen ügyesen csinálod, akkor le a kalappal, és tényleg veszek tőled bármennyit, amit tudsz ilyen minőségben, és bruttó 10e Ft alatti áron, számlával, garanciával adni.

Aztán persze lehet még ennél is ügyesebb vagy, mert biztos van még pár dolog, amit kihagytam.
Hm, keresnél rajtam mi, pár 100 % hasznot...?
Real businnesman.... :D
Erre a formára a méret levétele és a szabásminta elkészítése nem több mint 5 perc, lajhár tempóval.
Már régóta nem alkalmaznak szabászt nagyobb varrodákban, gondolom tudod. A minta levételét vagy tervezését gép végzi ahogy a szabást is.
Egyedül a varráshoz kell még ember, egyelőre.
Nos ha keresni akarsz irány Prato. Ezt még jóval olcsóbban is kihozzák neked....
Visszatérve, ez sima bársony ami a legrosszabb anyag erre a célra.
Egyébként meg gratulálok az agymenésedhez bár sok dolgot kihagytál.. :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

A fotók alapján kikértem egy szakértő véleményét, mert magam is tervezgetem egy ilyen hagfaltakaró elkészíttetését. A feleségem, immáron csak másodállásban, de varrónő. Ránézésre már felismerte az anyagot, és azt mondta, ez az anyag jelenleg 4-5e Ft/m, ami 140cm széles, ebből simán benyel vagy 4 métert(utánanéztem a hangsugárzó méreteinek). A munkadíjról meg azt mondta, hogy a 10e Ft be sem takarja, azért van vele munka, mert jópár méter varrás van benne, és azt se higyje senki, hogy a varrónők bagóért is hajlandók dolgozni.
Annyit hozzátett, hogy a képen látható takaró nem valami szép kivitel, de egy tényleg szépen, odafigyelve kivitelezett takarópár, bizony könnyen belekerülhet 50e-be.
Kb. nekem is ebbe kell beleéljem magam, mert ugyan a munkadíjjal nem kell számoljak(remélem? :D ), de anyagból jóval több kell.

Ui: A feleségem a varrónők nevében kikéri maguknak a "rongy" megnevezést. Az anyag, vagy szövet használata javasolt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dumdum írta:

Mennyi kell belőle?
Hát öregem, ha te ezt kihozod 10e Ft alatt, én veszek tőled több ezer darabot, lekötöm előre a kapacitásodat évekre.

De persze olyan anyagból, ami nem karcol meg egy kényes lakk felületet hosszú évek alatt sem. Gondolom van raktár készleted is a legtöbb színből, megfelelő mennyiségekel, és megfelelő körülmények között tárolod is.
Felteszem a világ minden álló dobozához rendelkezel szabás mintával, hisz nincs idő egyeztetni a hangfalak méreteit, mert a munkadíjba ez sem fér bele. Azért nem fér bele, hisz ha meg akarsz élni belőle, akkor óránként 15-20e Ft-ot csak akarsz keresni, ami után ha adózol, meg persze az ipari eszközpark árát is vissza akarod hozni belátható időn belül, rezsit fizetsz, meg persze könyvelőt is, stb., akkor maradnia kell hó végén annyinak, amivel kényelmes életet élhetsz, lakást és családot tartasz fennt, meg mondjuk tartalékot is képzel belőle.
De ha bruttó 10e alatt van mindennek az ára, akkor pár perc alatt mindent megoldasz, mert csak így jön ki a matek, hisz ha méretet kell venni, vagy kérni az ügyféltől, meg egyeztetni, és szabás mintát is készíteni kell, mert mindez nem áll rendelkezésre, akkor hogy jön ki a megfelelő órabér és haszon? És még így mindennel együtt is csak pár perc marad elkészíteni az árut, meg átadni, azaz óránként kell több ilyen RONGYOT elkeszítened.
Persze ha szabira mész, azt is ezek hasznából fedezed, hiszrn ilyenkor éves szinten 1 hónap nyereség kiesik.

Szóval ha mindezeket tényleg ilyen ügyesen csinálod, akkor le a kalappal, és tényleg veszek tőled bármennyit, amit tudsz ilyen minőségben, és bruttó 10e Ft alatti áron, számlával, garanciával adni.

Aztán persze lehet még ennél is ügyesebb vagy, mert biztos van még pár dolog, amit kihagytam.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2086

Hozzászólás Szerző: wittao »

dumdum írta:
Alex_Aston írta:
kargidje írta:

Lehet a spéci rongyok miatt vagy az űberkirály lábak miatt, passz. gondolkodik.gif

Egyébként egy ilyen "rongy" 40-50e Ft-os tétel, egy speciális láb, pedig 1-200e Ft is lehet.
Mennyi kell belőle?
Szerintem rossz vonatra vettel jegyet.
Ezek a hangsugarzo takarok ugy vannak kialakitva, hogy meg csak a varrasuk se karcolhassa meg a hangsugarzo feluletet, sokszor duplan varrjak, belulre egy nagyon puha reteggel.

Aki ilyet hasznal egyuttal egy uzenet is az uj vasarlo fele, hogy erre a hangsugarzora vigyazott a tulajdonosa, ez sem mindegy egy arkepzesnel.

De visszaterve a szovetre: ebben a minosegben amit fentebb felvazoltam folyamatosan tudnek rendeleseket hozni hangsugarzok takarasara. Akkor 10.000/par az ajanlatod, ha jol ertettem egy ekkora meretu hangsugarzo parra?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
kargidje írta:

Mennyi kell belőle?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6326

Re: Pioneer CT-S670D

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

dumdum írta:
2025.05.11., vas. 13:30
zozsi-63 írta:
2025.05.04., vas. 14:43
Heti up!!

Egyébként érdemes az árakat ellenőrizni a külföldi oldalakon is. Az ilyen állapotú készülék csak magasabb áron kapható.

Csak ajánlani tudom. Aki ismeri tudását bátran odarakhatja vaktesztre bármely csúcskészülék mellé!!
OLX, Quoka stb. oldalakon meg fillérekért....
Ne az Ebay meg a többi hozzá hasonlón nézd ha normális áron keresel.
Még a svéd és dán oldalak normálisak de oda regisztrálni kell.
Itt lehet folytatni az árazással kapcsolatos véleményezést. :smile30:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zozsi-63 írta:
2025.05.04., vas. 14:43
Heti up!!

Egyébként érdemes az árakat ellenőrizni a külföldi oldalakon is. Az ilyen állapotú készülék csak magasabb áron kapható.

Csak ajánlani tudom. Aki ismeri tudását bátran odarakhatja vaktesztre bármely csúcskészülék mellé!!
OLX, Quoka stb. oldalakon meg fillérekért....
Ne az Ebay meg a többi hozzá hasonlón nézd ha normális áron keresel.
Még a svéd és dán oldalak normálisak de oda regisztrálni kell.

zozsi-63
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: zozsi-63 »

Heti up!!

zozsi-63
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: zozsi-63 »

Tisztelt Fórumtárs!

Mivel vásárlás esetén mindenki alkudozik, így marad mozgástér. Van miből engedni, úgy hogy mindkét fél elégedettnek érezheti magát. De, lehet hogy nem megszokott lépés....

További szép napot!

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”